Jaki peeling enzymatyczny - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki

Notka

Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-10-10, 23:25   #91
olik04
Zakorzenienie

Dot.: Jaki peeling enzymatyczny

a używałyście peelingu clareny?
Stary 2009-02-24, 10:03   #92
sinka13
Przyczajenie

hey ,ja zakupilam wlasnie na allegro peeling enzymatyczny janssena i algi clareny -to podobno bardzo dobraz firma kosmetyczka mi to polecila, tylko z tego co tu czytam to okazuje sie ze peeling enzymatyczny jest slabszy od zwyklego a mi zalezalo na czyms mocniejszym wlasciwie,zastanawiam sie jeszce nad zakupem mikrodermabrazje domowej Mary key -sprawdzilam próbki bardzo wygladza skóre.
sinka13 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-10, 17:27   #93
vLain
Rozeznanie

Szukam obecnie peelingu enzymatycznego z dobrym składem. Do tej pory używałam peelingu Dermiki (seria Meritum) i był dobry, jednak skład nie jest tak do końca świetny (przez np. glikole), rozglądam się za czymś nowym. Widziałam peeling enzymatyczny Oceanica, AA Face Cera wrażliwa, Peeling enzymatyczny z keratoliną, wit.E i alantoiną, ale wygląda na to, że przestał być produkowany. Byłabym baardzo wdzięczna za jakieś sugestie - peeling, wiadomo, potrzebna rzecz, ale nie chcę niczego kupować na siłę.
vLain jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-12, 17:43   #94
parissss
Przyczajenie

podajcie mi proszę nazwę pilingów enzymatycznych
parissss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-12, 18:12   #95
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez parissss Pokaż wiadomość
podajcie mi proszę nazwę pilingów enzymatycznych
ciężko Ci przeczytać 3 strony tego wątku? Tu są przecież podane nazwy
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-13, 20:54   #96
annie89
Raczkowanie

Dziewczyny odświeżam wątek! Więc zaczęłam poszukiwania peelingu enzymatycznego idealnego Szukam i szukam, ale jakoś tak mało tych enzymatycznych.

Znalazłam pare do wyboru i może coś mi doradzicie, proszę o pomoc

Zastanawiam się nad:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-3...zymatyczny.htm
http://norel.pl/pl_pp-085.html

A może macie inne propozycje??? Dodam, że mam cerę raczej mieszaną
annie89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-14, 00:12   #97
1049fcf7f74b9bbd9e896b064bc98e90e22ff320_640d1602d9fab
Konto usunięte

Ten Bandi mial chyba fajny sklad, ale nie dam sobie reki za to uciąć. Widzialam raz wypisany na allegro na aukcji. Poszukaj, może się trafi . Ja polecam peeling z bromelainą, ja mam skladowo bardzo podobny do tego z BU, o ile nie identyczny. Na dodatek jest tani, wydajny, pachnie jak kaszka z dzieciństwa

http://www.biochemiaurody.com/sklep/peelbromelain.html
1049fcf7f74b9bbd9e896b064bc98e90e22ff320_640d1602d9fab jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-09-14, 07:21   #98
annie89
Raczkowanie

Capuccino dzięki za odp. a powiedz z jakiej firmy masz ten peeling swój??? Bo nie z BU nie?
annie89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-14, 13:51   #99
1049fcf7f74b9bbd9e896b064bc98e90e22ff320_640d1602d9fab
Konto usunięte

Ja kupiłam na allegro (już 2-gie pudełko, a trzecie w zapasie), znajdę aukcję i podeślę Ci linka na PW
1049fcf7f74b9bbd9e896b064bc98e90e22ff320_640d1602d9fab jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-18, 15:46   #100
Andrea_89
Przyczajenie

GG do Andrea_89
Smile Dot.: Jaki peeling enzymatyczny

Wczoraj w Rossmanie rozglądałam się za tymi peelingami enzymatycznymi, ale rzeczywiście strasznie ich mało Przeszukałam półki z kosmetykami do pielęgnacji twarzy i znalazłam dwa. Z Perfecty za ok 10 zł. i z Lirene 17zł. Na razie wstrzymałam się z zakupem. Zobaczę jeszcze w aptece czy nie ma jakiegoś dobrego peelingu, bo obawiam się, że dla mojej skóry te z drogerii mogą być za słabe.
Andrea_89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-30, 13:25   #101
karolinkakrs
Przyczajenie

Kurcze ja właśnie chciałam sobei kupić na parwdę porządny peeling . Czytając wasze wpisy ,zastanawiam się nad YSL .Zdaję sobię sprawę ,że tani to on nie jest .Ale wolę wydac tyle , niż co jakis czas te z Lirene , które według mnie są bezskuteczne
Ale... no właśnie mam jedno do Was pytanko kochane.Czy ten peeling z YSL złuszczy mi ładnie buzię , po terapii dermatologicznej?? Tzn jakieś 3 tygodnie temu wyleczyłam małe krosteczki i maść bardzo wysuszyła mi miejscami ( czoło i koło nosa) skórę .I czy ten peeling mi ją ładnie złuszczy i wygładzi??? Jak myslicie?? I czy nie jest za mocny ? Nie powoduje po zmyciu jakichs plam i zaczerwienień???? Wiadomo ,że każda cera inaczej reaguje ,ale tak mnei więcej czy raczej jest mocny czy taki łagodniejszy ??
karolinkakrs jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-08-12, 18:52   #102
pingwin8
Przyczajenie

Jaki peeling enzymatyczny dla faceta do cery tłustej z dużą skłonnością do trądziku polecacie?
pingwin8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-09, 08:51   #103
karolajna3
SPAMER
Nieopłacona reklama

Moim zdaniem żaden peeling gotowy nie będzie odpowiednio działał albo w ogóle działał. Enzymy tracą swoje właściwości. Jedynie świeżo wykonywany peeling może zadziałać. Wszystko opisałam na swoim blogu, zapraszam: http://koralinascosmetic.blogspot.com/:-)
karolajna3 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-09, 15:15   #104
vLain
Rozeznanie

Karolajna3, w kosmetykach stosuje się różne enzymy, również pochodzenia odzwierzęcego, bakteryjnego lub ekstrakty roślinne np. z papai czy ananasa zamiast czystego, odizolowanego enzymu, w związku z czym nie wszystkie mają identyczne właściwości i trwałość. W gotowych produktach znajdziesz enzymy w postaci, dzięki której kosmetyk zachowuje długo swoje właściwości peelingujące.
Stary 2012-09-28, 17:10   #105
jojoanna
Raczkowanie

jak ktos ma sklonnosc do naczynek to z enzymatycznych pilingow ja jestem za tym

https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...ymatyczny.html

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-10-01, 21:17   #106
kasiazawadzka1979
Raczkowanie

Ja nie lubię enzymatycznych bo nie widzę efektu i jeszcze się boję, że mi zjara bużkę, he he
Stary 2012-10-15, 08:55   #107
dzasta13
Przyczajenie

To nie sa kwasy aby miały zrobić coś z naskórkiem. Ja lubię peeling z Dermiki i Apis.
dzasta13 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-15, 15:11   #108
vLain
Rozeznanie

Zgadzam się z dzasta13 - też polecam peeling z Dermiki (kiedyś go używałam), a obecnie używam i bardzo sobie chwalę peelingi enzymatyczne Apis - mam w tej chwili z serii profesjonalnej, ale słyszałam od dziewczyn stosujących, że ten dostępny w detalu jest też super.
Stary 2014-10-23, 20:32   #109
KamillaDeMon
Przyczajenie

Odświeżam.
Szukam dobrego peelingu enzymatycznego do skóry wrażliwej, naczynkowej, z wypryskami głównie na czole.
Mam serię sensitiv z Clareny (mleczko, tonik, krem). Znacie peeling z tej serii?
KamillaDeMon jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-11-25, 11:29   #110
milka_mleczna
Raczkowanie

Rozumiem, że do wrażliwej, naczynkowej i z wypryskami jednocześnie? Trudne zadanie, bo w teorii rzadko występuje takie połączenie. Clareny nie próbowałam, ale chwalę sobie produkty Aromatherapy Associates, zobacz może serię różaną: http://www.butikspa.pl/peelingi,c102.html
milka_mleczna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-28, 18:44   #111
Agnieszka_02
Raczkowanie

Ja używam peeling enzymatyczny z Bielendy w podwójnych saszetkach. Najważniejsze jest to, że nie podrażnia, oczyszczenie jest delikatne, nie dogłębne, ale od tego są zabiegi u kosmetyczki czy dermatologa.
Agnieszka_02 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-27, 14:39   #112
karinkaka2
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez KamillaDeMon Pokaż wiadomość
Odświeżam.
Szukam dobrego peelingu enzymatycznego do skóry wrażliwej, naczynkowej, z wypryskami głównie na czole.
Mam serię sensitiv z Clareny (mleczko, tonik, krem). Znacie peeling z tej serii?
tej serii nie znam, ale ja na swoja cere tradzikową uzywam serum z witamina C z bielendy, fajnie rozjaśnia i wygładza cere po przebarwieniach tradzikowych
karinkaka2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-01-22, 12:07   #113
blackdrees
BAN stały

Jak mamy tyle kosmetyków, firm do wyboru naprawdę ciężko jest się zdecydować, który dla nas będzie najlepszy. Mnie szczerze pomógł taki domowy, przygotowany na bazie soli bocheńskiej. Dla mnie on był najlepszym rozwiązaniem, żeby pozbyć się trądziku.
blackdrees jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości