![]() |
#91 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jaki peeling enzymatyczny
a używałyście peelingu clareny?
![]() |
#92 |
Przyczajenie
|
hey ,ja zakupilam wlasnie na allegro peeling enzymatyczny janssena i algi clareny -to podobno bardzo dobraz firma kosmetyczka mi to polecila, tylko z tego co tu czytam to okazuje sie ze peeling enzymatyczny jest slabszy od zwyklego a mi zalezalo na czyms mocniejszym wlasciwie,zastanawiam sie jeszce nad zakupem mikrodermabrazje domowej Mary key -sprawdzilam próbki bardzo wygladza skóre.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Rozeznanie
|
Szukam obecnie peelingu enzymatycznego z dobrym składem. Do tej pory używałam peelingu Dermiki (seria Meritum) i był dobry, jednak skład nie jest tak do końca świetny (przez np. glikole), rozglądam się za czymś nowym. Widziałam peeling enzymatyczny Oceanica, AA Face Cera wrażliwa, Peeling enzymatyczny z keratoliną, wit.E i alantoiną, ale wygląda na to, że przestał być produkowany. Byłabym baardzo wdzięczna za jakieś sugestie - peeling, wiadomo, potrzebna rzecz, ale nie chcę niczego kupować na siłę.
![]() |
#94 |
Przyczajenie
|
podajcie mi proszę nazwę pilingów enzymatycznych
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny odświeżam wątek! Więc zaczęłam poszukiwania peelingu enzymatycznego idealnego
![]() ![]() Znalazłam pare do wyboru i może coś mi doradzicie, proszę o pomoc ![]() Zastanawiam się nad: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-3...zymatyczny.htm http://norel.pl/pl_pp-085.html A może macie inne propozycje??? Dodam, że mam cerę raczej mieszaną ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Konto usunięte
|
Ten Bandi mial chyba fajny sklad, ale nie dam sobie reki za to uciąć. Widzialam raz wypisany na allegro na aukcji. Poszukaj, może się trafi
![]() ![]() http://www.biochemiaurody.com/sklep/peelbromelain.html |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
Raczkowanie
|
Capuccino
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Konto usunięte
|
Ja kupiłam na allegro (już 2-gie pudełko, a trzecie w zapasie), znajdę aukcję i podeślę Ci linka na PW
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Przyczajenie
|
![]()
Wczoraj w Rossmanie rozglądałam się za tymi peelingami enzymatycznymi, ale rzeczywiście strasznie ich mało
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
Przyczajenie
|
Kurcze ja właśnie chciałam sobei kupić na parwdę porządny peeling . Czytając wasze wpisy ,zastanawiam się nad YSL .Zdaję sobię sprawę ,że tani to on nie jest .Ale wolę wydac tyle , niż co jakis czas te z Lirene , które według mnie są bezskuteczne
![]() Ale... no właśnie mam jedno do Was pytanko kochane.Czy ten peeling z YSL złuszczy mi ładnie buzię , po terapii dermatologicznej?? Tzn jakieś 3 tygodnie temu wyleczyłam małe krosteczki i maść bardzo wysuszyła mi miejscami ( czoło i koło nosa) skórę .I czy ten peeling mi ją ładnie złuszczy i wygładzi??? Jak myslicie?? I czy nie jest za mocny ? Nie powoduje po zmyciu jakichs plam i zaczerwienień???? Wiadomo ,że każda cera inaczej reaguje ,ale tak mnei więcej czy raczej jest mocny czy taki łagodniejszy ?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 |
Przyczajenie
|
Jaki peeling enzymatyczny dla faceta do cery tłustej z dużą skłonnością do trądziku polecacie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
SPAMER
Nieopłacona reklama Zarejestrowany: 2012-05
|
Moim zdaniem żaden peeling gotowy nie będzie odpowiednio działał albo w ogóle działał. Enzymy tracą swoje właściwości. Jedynie świeżo wykonywany peeling może zadziałać. Wszystko opisałam na swoim blogu, zapraszam: http://koralinascosmetic.blogspot.com/:-)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Rozeznanie
|
Karolajna3, w kosmetykach stosuje się różne enzymy, również pochodzenia odzwierzęcego, bakteryjnego lub ekstrakty roślinne np. z papai czy ananasa zamiast czystego, odizolowanego enzymu, w związku z czym nie wszystkie mają identyczne właściwości i trwałość. W gotowych produktach znajdziesz enzymy w postaci, dzięki której kosmetyk zachowuje długo swoje właściwości peelingujące.
![]() |
#105 |
Raczkowanie
|
jak ktos ma sklonnosc do naczynek to z enzymatycznych pilingow ja jestem za tym
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...ymatyczny.html
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#106 |
Raczkowanie
|
Ja nie lubię enzymatycznych bo nie widzę efektu i jeszcze się boję, że mi zjara bużkę, he he
![]()
![]() |
#107 |
Przyczajenie
|
To nie sa kwasy aby miały zrobić coś z naskórkiem. Ja lubię peeling z Dermiki i Apis.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Rozeznanie
|
Zgadzam się z dzasta13 - też polecam peeling z Dermiki (kiedyś go używałam), a obecnie używam i bardzo sobie chwalę peelingi enzymatyczne Apis - mam w tej chwili z serii profesjonalnej, ale słyszałam od dziewczyn stosujących, że ten dostępny w detalu jest też super.
![]() |
#109 |
Przyczajenie
|
Odświeżam.
Szukam dobrego peelingu enzymatycznego do skóry wrażliwej, naczynkowej, z wypryskami głównie na czole. Mam serię sensitiv z Clareny (mleczko, tonik, krem). Znacie peeling z tej serii? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 |
Raczkowanie
|
Rozumiem, że do wrażliwej, naczynkowej i z wypryskami jednocześnie? Trudne zadanie, bo w teorii rzadko występuje takie połączenie. Clareny nie próbowałam, ale chwalę sobie produkty Aromatherapy Associates, zobacz może serię różaną: http://www.butikspa.pl/peelingi,c102.html
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Raczkowanie
|
Ja używam peeling enzymatyczny z Bielendy w podwójnych saszetkach. Najważniejsze jest to, że nie podrażnia, oczyszczenie jest delikatne, nie dogłębne, ale od tego są zabiegi u kosmetyczki czy dermatologa.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Raczkowanie
|
tej serii nie znam, ale ja na swoja cere tradzikową uzywam serum z witamina C z bielendy, fajnie rozjaśnia i wygładza cere po przebarwieniach tradzikowych
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
BAN stały
|
Jak mamy tyle kosmetyków, firm do wyboru naprawdę ciężko jest się zdecydować, który dla nas będzie najlepszy. Mnie szczerze pomógł taki domowy, przygotowany na bazie soli bocheńskiej. Dla mnie on był najlepszym rozwiązaniem, żeby pozbyć się trądziku.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:29.