![]() |
#91 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zamkneli napisy.org. Pójdę siedziec?:>
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#93 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ładnie ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#94 |
Zakorzenienie
|
Ty jestes swietna w psucie kompa to pewnie zepsulas je policji
![]()
![]() |
![]() |
#95 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Co do tej sprawy - głupota. Jak zwykle policja zamuje się tym co nie trzeba... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Zakorzenienie
|
[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;4377831]Mi napisy.info działają
![]() Co do tej sprawy - głupota. Jak zwykle policja zamuje się tym co nie trzeba... ![]() mnie niestety nie działa ta strona... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Zakorzenienie
|
nic o tym nie wiem
![]()
![]() |
#98 |
Zakorzenienie
|
To tak mimo woli
![]() A mi ta policja.pl dziala-jestem jakas inna ![]()
![]() |
![]() |
#99 |
Zakorzenienie
|
[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;4377831]Mi napisy.info działają
![]() [/quote] Mi też. Jestem ciekawa, dlaczego nie wstrzymali działalności. Czyżby się nie bali konsekwencji? ![]() A czytałaś cały artykuł? Na razie atak został przerwany ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Zakorzenienie
|
My tu śmichy robimy ale... gdzie jest awia?
![]() |
#101 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#102 |
Zakorzenienie
|
Mam nadzieję, ze wszystko ok z Awią...
![]() |
#103 |
Zakorzenienie
|
Polska policja wyrasta na herosów
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Zakorzenienie
|
Zajmuje sie działalnoscia wywrotowa
![]() strach cokolwiek pisac, w tym panstwie prawa no ale jakie prawo, taka sprawiedliwosc.
nie bo tu nie ma nieba jest prześwit między wieżowcami a serce to nie serce to tylko kawał mięsa a życie jakie życie poprzerywana linia na dłoniach a bóg nie ma boga są tylko krzyże przy drogach Własną głupotę ludzie zwykli nazywać doświadczniem
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Zakorzenienie
|
116 ust 1 o prawach autorskich
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#106 |
Zakorzenienie
|
No ładnie.
System wartości polskiej policji jest chyba nieźle pomieszany. Zamiast zająć sie czymś poważniejszym to skierowali swą 'potęge' w strone biednych i niczemu winnych tłumaczy. Awio, Xonica chyba nie zamkneli? ![]()
![]() |
#107 |
Zakorzenienie
|
Antii - nie bierzesz pod uwage, ze NIKT z tego nie czerpal zysku, czyli autorzy tych tekstow nie zostali okradzeni.
nie bo tu nie ma nieba jest prześwit między wieżowcami a serce to nie serce to tylko kawał mięsa a życie jakie życie poprzerywana linia na dłoniach a bóg nie ma boga są tylko krzyże przy drogach Własną głupotę ludzie zwykli nazywać doświadczniem
Edytowane przez awia Czas edycji: 2008-05-29 o 15:34 Powód: za zgodą administracji wizaz.pl |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Zakorzenienie
|
Tłumaczenie napisów nie jest zabronione wyrokiem Sądu Najwyższego:
Sąd Najwyższy: Wyrok z dnia 23 stycznia 2003 r., II CKN 1399/00 Dokonanie tłumaczenia warstwy słownej utworu audiowizualnego nie stanowi jego opracowania jako całości. A więc można je rozpowszechniać bez zgody producenta, bo właścicielem praw autorskich jest tłumacz. pelny link http://prawo.money.pl/orzecznictwo/s...racowanie+film teoria, ze napisy sluzyly wylacznie do nielegalnie sciagnietych filmow jest naciagana - nie maja na to dowodow. Takze juz do praw autorskich nie moga sie przyczepic, zobaczymy, co wymysla. Moim zdaniem jest szansa na to, ze napisy wroca do zycia ![]()
Edytowane przez awia Czas edycji: 2008-05-29 o 15:34 Powód: za zgodą administracji wizaz.pl |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No i super.Oby wszystko dobrze się skończyło.
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#110 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Awia. Impersona przyjmiecie mnie do celi? A mówią, że ta polska młodzież to nie ma ideałów. Że nie mamy o co w życiu walczyć, nie mamy celów. Jakie to szczęście, że rząd tak dba o to, żeby jednak pobudzić nasze morale do działania. ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#111 |
Zakorzenienie
|
martini. - jeśli nie odbijesz mi Wani z kałachem i umiesz grać w karty, to ja przyjmuję, nie wiem jak awia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ad.1. Zawsze gustowałam w panach zza innej granicy ![]() Ad.2. Mam szeroki repertuar gier karcianych, tylko z praktyką ostanio gorzej. Wreszcie będzie czas, by nadrobić zaległości. ![]()
![]() |
![]() |
#113 |
Zakorzenienie
|
Idzie się pochlastać... doskonałe nabijanie statystyk dla policji, to się nazywa efektywna praca :brawo: panowie, oby tak dalej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 |
Wtajemniczenie
|
Mam wrażenie, że to jakiś kiepski żart
![]() ![]() Sukces policji, phi ! Oby tak dalej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Zadomowienie
|
Wiedzialam ze to sie tak skonczy az dziw ze dopiero teraz.
Niestety uwazam ze napisy "sluza do ogladania nielegalnie sciagnietych filmow" no bo po co inaczej ... Ale co innego produkcje kinowe a co innego seriale ![]()
![]() |
#116 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
No idioci. Idioci. Idioci. Idioci. A Phi! ![]() To oni tego nie wiedzieli ? Chyba powinni ? No przynajmniej tyle z tego mamy, że zostaniesz z nami ![]() ![]() ![]() Cytat:
Nawet wolny czas Ci załatwili. Do aresztowania zamiast siedzieć nad okropnymi książkami, będziesz mogła posłuchać radia (znaczy się masz jedno do wyboru, ale za to jaaaaaakie ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Jeszcze, żem uwierzę że oni to tak specjalnie. Co byśmy się za Awię wstawili i ten cel mieli w życiu. A może Awia to taka podstawiona nawet ? ![]() ![]() Cytat:
Ale wałek do ciasta służy [służyć może - ale cóż to za różnica] przywaleniu przez łeb zalanemu mężusiowi ze śladem czerwonej szminki na kołnierzyku. Co się może skończyć tragicznie dla zalanego mężusia. Zamknijmy wszystkie gospodynie domowe, które w ciągu ostatnich trzech miesięcy, wsadziły coś słodkiego do swojego piekarnika, a tym samym miały wałek w rękach i mogły go użyć w niecnych celach. Ważne, że efekt przy obu sposobach użycia ten sam. Mogły sobie krzyknąć "Ja Ci dam tą babkę!" ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Zakorzenienie
|
Hmm... po przeczytaniu tego wątku jestem trochę zmieszana. Prawo autorskie w Polsce nie jest nowością, więc to 'maksymalne' oburzenie jest... hmm.. co najmniej dziwne. Napisy.org działały na pograniczu(?) prawa - co nie zmienia faktu, że chętnie z tej strony korzystałam
![]() Kpiny z policji w tym wypadku też dają dużo do myślenia... chyba, że kpicie z jej opieszałości? ![]() To, że ktoś tłumaczy tekst do filmu, czy książkę na własny użytek czy bliskiej rodziny, nie jest przestępstwem, ale jeśli udostępnia to tłumaczenie ogółowi bez zgody autora oryginału to narusza prawo autorskie - nielegalne rozpowszechnianie. http://www.gazetawyborcza.pl/1,75478,4141129.html |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#118 |
Zakorzenienie
|
Amistad - chodzi o absurdalnosc tej sytuacji w tym kraju.
Zamkneli tlumaczy, ktorzy w wolnym czasie tlumaczyli napisy do filmow. To nie jest zadna zbrodnia. I nie zgodze sie z tym, ze sie kradnie czyjas wlasnosci intelektualna. Tlumaczy sie tylko dialogi, ze sluchu w dodatku. Nikt z nie mial i nie bedzie mial orginalnego skryptu, nikt na tym nie zarabia. Udostepnmia sie to, co sie stworzylo w oparciu o dialogi filmu - czyli tak samo, jak ty udostepniasz swoje opracowanie jakiejs lektury. Sciaganie filmow jest nielegalne - niech scigaja tych, co je nielegalnie sciagaja, a nie tych, co tworza do nich napisy. Kpiny z policji sa sluszne - stronek z o przeslankach pedofilskich albo faszystowkich nie sa w stanie zamknac, mimo, ze sa scisle zakazane przez prawo. Stronka istniala dla ludzi gluchych i gluchoniemych, a to, ze korzystali z niej glownie przcietni ludzie, to jest inna sprawa. Nie chca, zebysmy sciagali filmow, niech zamkna serwery z tymi filmami, zebym nie miala skad ich sciagac, a nie wsadza kogos do wiezienia na 2 lata ze hobbystycznie przetlumaczyl film, czy odcinek i udostepnil reszcie, ktora nie zna angielskiego, czy niemieckiego. Juz widze te tlumy, piszace do kazdej wytworni filmowej o zgode na przetlumaczenie kazdego odcinka i kazdego filmu, oczywiscie charytatywnie.
Edytowane przez awia Czas edycji: 2008-05-29 o 15:36 Powód: za zgodą administracji wizaz.pl |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
Raczkowanie
|
Koniec napisy.org - "Korzystanie z tłumaczeń nie podlega ściganiu"
- Korzystanie z napisów nie podlega ściganiu i osoby, które je ściągały nie będą oskarżone - powiedział komisarz Zbigniew Urbański z Komendy Głównej Policji na antenie radia TOK FM. http://wiadomosci.onet.pl/1538262,18,item.html tylko tego by jeszcze brakowało. Musieliby sporo ludzi ścigać ![]()
![]() |
#120 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Oni zostali zatrzymani, nie dlatego, że tłumaczyli, tylko dlatego, że rozpowszechniali. Prawo autorskie, a tłumaczenie <-- szczególnie druga strona, na temat utworów audiowizualnych Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:20.