![]() |
#91 |
Zadomowienie
|
Dot.: Biolander?
KENZO,dziękuję za odpowiedź
![]() Ja się jeszcze zastanawiam nad tym : http://www.biolander.com/index.php?m...roducts_id=539 albo nad tym: http://www.biolander.com/index.php?m...oducts_id=1486 Oba zawierają pottasium alun, ktory jest ponoć skuteczniejszy niż Ammonium alun, ktory jest np. w SuperDeo czy dezodorantach Alvy. Tylko, że właśnie wolałabym dezodorant w płynie chyba bo troche nie chce mi się bawić z tym moczeniem krysztalu ![]() ![]() ![]() Narnijkar ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#92 |
Rozeznanie
|
Narnijkar Nigelle daje teraz tylko na dekolt - bo tam super sie sprawdza - skóra jest super extra nawilżona i nie zapych porów, na twarz wole tradycyjne kremy - bo jednak mam wrazenie ze zawieraja wiecej potrzebnych substancji
![]() ![]() Charlotta jesli nie chcesz tradycyjnego kryształu to moze wypróbuj sobie kryształ w płynie Urtekramu - jest w formie wygodnej kuleczki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Zadomowienie
|
No!Mamy wiele wspólnego Charlotto..
![]() Jest jeszcze dezodorant w płynie z seriii Rozalia - pachnie przepięknie...testowałaś perfumy Rozalia? Kenzo: a spróbuj dać 2-3 krople nigelli do kremu ![]() ![]() ![]()
![]() |
#94 |
Rozeznanie
|
Mi jakos nie podpasowała róża w kosmetykach - ani w mydełkach z Bioladnera ani w odżywkach i balsamach Urtekramu - choć naturalny zapach prawdziwych róż ubóstwiam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Zadomowienie
|
A wąchałaś różę w żelu Alepia różanym?...jesli nie to musisz spróbować
![]() Dla mnie najbardziej różami pachną: Alepia Różana - szampon./żel Tonik /alverde różany
![]() |
#96 |
Rozeznanie
|
O własnie nie wąchałam jeszcze żelu Alepii rózanego - musze spróbować
![]() Zaraz wypróbuje metode Narnijkar z rozcieńczonym szamponem w buteleczce - ja zawsze rozcieńczałam troszke na dłoni ale w sumie to prawie jak bym dawała normalnie bo na dłoni wiele wody sie nie zmiesci ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Zadomowienie
|
Kenzo tylko tę krople oleju jak włoski trochę podeschną i dobrze roztartą w dłoniach instrukcję masz na LU.A w Alepii Różanej na pewno się zakochasz jeśli lubisz róże
![]()
![]() |
#98 |
Rozeznanie
|
Zrobiłam tak jak mówiłam - najpierw szampon pokrzywowy Urtekram - potem odzywka rumiankowa i na mokre kropla Nigelle, teraz na lekko podsuszone znów wtarłam krople bo wydawało mi sie ze włosy sa mało sliskie i jakies takie puchate - moze dlatego ze jestem przyzwyczajona do silikonowego serum po którym włosy sa śliskie ze grzebień idzie jak po maśle
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Zadomowienie
|
Kenzo..tego nie widać ale ole "pracuje" i ona jakby "mnoży" sie potem na włosach
![]() ![]()
![]() |
#100 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() KENZO,też myślalam o kulce Urtekramu ale jednak wolalabym kupić wszystko w jednym sklepie a nie płacić parę razy za przesyłkę. A swoją drogą ciekawe co nas tak natchnęło na te róże ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#101 |
Zadomowienie
|
no są pudrowa-migdałowe-ale mi sie podobają
![]() Ja róże kocham całorocznie..ale teraz szczególnie ![]() A fiołki najbardziej wiosną ![]()
![]() |
#102 |
Rozeznanie
|
Myśle ze Nigelle tez sie nadaje na włosy bo wspaniale sie wchłania w skóre wiec pomyslałam ze we włosy tez w miare dobrze bedzie sie wchłaniał -bo jednak kokos to naprawde cięzki kaliber i wydaje mi sie ze bardziej bedzie sie nadawał do kręconych włoskow bo one sa z natury bardziej suche i nie przeciążaja sie tak szybko
![]() A wiec tak - dzis włoski po wczorajszym olejowaniu sa super miekkie, końce nawilzone chyba nawet lepiej niz po prof serum , ładnie lśnia choć sa troszke ciezkie - chyba dałam o jedna krople za duzo ![]() ![]() Narnijkar dziękuje bardzo za wskazówki dot. olejowania włosów bo sama pewnie bym sie nie odażyła jeszcze raz spróbować a jak narazie jestem bardzo zadowolona z wygladu włosków ![]() Edytowane przez KENZO Czas edycji: 2008-04-03 o 11:03 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Zadomowienie
|
Cieszę się Kenzo! Bardzo lubię pomagać
![]() ![]()
![]() |
#104 |
Zakorzenienie
|
Otwarłam dzis probke Rozalii ... po godzine chodzenia i gdybania, coz to mi ona przypomina wpadłam na S. Oliver Silver
![]() Nie wywachałam w nim jednak rozy. Moze sie spodobac osobom, ktore lubia Pink Sugar Aquoliny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Zadomowienie
|
Psycho dokładnie mam takie samo wrażenie
![]() ![]() Na mnie po czasie, jak zapach sie ułoży nie pachnie ulepkowato i ciężko - pachnie właśnie miękko migdałowo - a ja bardzo nie lubię słodziaków i tego typu nut - więc coś w tej Rozalii jest ![]() ![]() Widziałaś Psycho wody bio na stronie klik ? Vetiver, Paczula, Lavenda..itd itp. wyglądają bardzo ciekawie a skoro bio-to pewnie na najwyższej jakości olejkach bio ![]() ![]() ![]()
![]() |
#106 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Szkoda ze nie maja kadzidła zywiczego..moje proby zmajstrowania mgiełki zapachowej na olejku kadzidlanym Avicenna sie nie powiodły - woda była tłusta, mimo wielokrotnego filtrowania. Problem tkwi w zywicy, ktora wszystko zapaskudza... Kadzidłowiec Avicenna nadaje sie jedynie do mieszanek olejowych do twarzy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Zadomowienie
|
Ale za to jakie te olejowe sera do twarzy pięknie muszą pachnieć z kadzidłem..
![]() Wyobrażam sobie taki wieczorny rytuał namaszczania olejem.. ![]()
![]() |
#108 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny a czemu ma służyc kryształ na twarzy?bo wiem ze też można go stosowac np. u mężczyzn po goleniu
![]() Dzis kupiłam sobie olejek Diadermy marchewkowy - pachnie bardzo ciekawie i mam nadzieje ze choć troche poprawi kolor skóry ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 |
Rozeznanie
|
KENZO - ja stosowalam kryształ do paszczy w czasach jak mialam z nią problemy (ach jak to bosko móc coś takiego w końcu napisać
![]() ![]() Diadermę też mialam - milutki olejek, ale poprawy kolorytu cery nie zauwazyłam, chyba taniej wyjdzie umerdanie sobei czegoś z maceratem marchewkowym. Kurcze jest nowy konkurs w Biolanderze i za pierwsze miesjce jest ten filtr o którym wcześniej pisałam - chyba wystartuje ![]()
![]() |
#111 |
Rozeznanie
|
Choomik dzieki za podpowiedzenie nowego zastosowania kryształku - wypróbuje po depilacji bo zawsze mam podrażniona skóre
![]() Diaderma jest super, bede stosowac tez na ciałko od pasa w góre bo super nawilza skóre i przepięknie pachnie - tak orientalnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Zadomowienie
|
Krysztal jest świetny na takie pojedyncze "niespodzianki" - bardzo szybko sie po nim goją
![]()
![]() |
#113 |
Zadomowienie
|
O jakim krysztale mowa? Dezodorancie czy jest jakiś nowy wynalazek do twarzy?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 |
Rozeznanie
|
Mowa o dezodorancie
![]() A tak na marginesie ten Biolanderowy sznurek od kryształu potwornie cuchnie ble... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Zadomowienie
|
Dezodorant alun-minerał:
http://www.biolander.com/index.php?m...1&keyword=alun
![]() |
#116 |
Zadomowienie
|
Aha.mam taki dezodorant z ekosensu Balea.Czyli jak wyskoczy pryszcz to mogę go potraktować dezodorantem?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Zadomowienie
|
Nie wiem czy z ekosensu to to samo -ale ja mam ten z biolandera i o nim mogę napisać: wystarczy zwilżyć minerał i potrzeć skórę
![]()
![]() |
#118 |
Rozeznanie
|
dziewczyny co moze mi sie przydac z biolander do buzi problemowej - niespodzianki, zaskorniki?
wiem, ze mydelko premium. krysztal to ten za 19zl?? czarne mydlo przyda sie? cos jeszcze moze? poradzcie prosze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
Zadomowienie
|
Moniu
![]() Mi bardzo bardzo pomogło mydełko Alepia Premium 70% - to była naprawdę duża poprawa.Zrezygnowałam z kremów na rzecz jednego dobrego olejku do twarzy ![]() Zamiast toniku hydrolat-moim faworytem jest oczarowy i..od pol roku nie zmieniłam na nic innego takiej pielęgnacji ![]() ![]() Czarne mydło tez jest świetne-działa lepiej niż niejeden ziarnisty peeling. Ja nie mogę takowych używać i czarne mydło sprawdza sie idealnie. Wystawiłam swoją recenzję tego mydełka. Tam wszystko opisałam ![]() Ostatnio testowałam maske z 13 ziół - oczyszcza skore, ale o dziwo nie jest ściąga i pozostawia nawilżoną ![]() ![]() ![]() Poza tym warto przemywać skórę maślanką i pić sporo wody źrodlanej Moniu..i przede wszystkim zdrowo jeść, mało stresu i uśmiech w sercu ![]()
![]() |
#120 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Zmieniłam avatar bo ta dama ze zdjęcia bardzo mi się spodobała.Też bym chciała czasami taką pobyć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:06.