the sims 2 - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Komputery, telefony, tablety

Notka

Komputery, telefony, tablety Masz problem z komputerem, telefonem lub tabletem? Potrzebujesz fachowej porady na temat oprogramowania? Masz wiedzę i chcesz pomóc innym? Dołącz.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-08-15, 18:29   #91
craaazygirl
Zadomowienie

Dot.: the sims 2

a ja mam problem z nimi taki ze jak chce wprowadzic kod na cenzure albo wzrost to sie nie udaje ale np na dorobienie pieniedzy jest ok nie wiem co zled robie . myslalam ze to wina dodatku- szyk i akcesoria wiec wyprobowalam na zwyklych the sims 2 ale tez nic wie ktos co jest nie tak?

"ci, którzy kochają, sami kształtują sobie sny..."
craaazygirl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-24, 08:46   #92
*angel1710**
Zadomowienie

podnoszę

mam pytanie. ostatnio planowałam zakup the sims 2 podstawy, jednak nigdzie nie mogę jej dostać. 2 tygodnie temu byłam w MM i trzymałam w rece i z tego co widziałam na półkach było jeszcze sporo, jednak nie kupił bo były straszne kolejki i pomyślałam sobie a co tam, za tydzień przyjade z samego rana to sobie kupie. no i pojechałam a tu ani widu ani słychu po podstawie. zapytałam się jednego z pracowników i on mi powiedział, że teraz podatawa jest w double deluxe i zrozumiałam, że podstawa została wycofana na rzecz double deluxe. potem pojechałam do empiku i tam też nie znalazłam zwykłej podstawy.
i teraz moje pytanie, czy któraś z was posiada double deluxe ? chodzi mi o to czy jak kupię tą wersję to będe mogła normalnie instalować wszystkie dodatki ? tymbardziej, że niektóre są na PC.
byłabym wdzięczna za uświadomienie mnie
*angel1710** jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-24, 09:14   #93
wesna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez *angel1710** Pokaż wiadomość
podnoszę

mam pytanie. ostatnio planowałam zakup the sims 2 podstawy, jednak nigdzie nie mogę jej dostać. 2 tygodnie temu byłam w MM i trzymałam w rece i z tego co widziałam na półkach było jeszcze sporo, jednak nie kupił bo były straszne kolejki i pomyślałam sobie a co tam, za tydzień przyjade z samego rana to sobie kupie. no i pojechałam a tu ani widu ani słychu po podstawie. zapytałam się jednego z pracowników i on mi powiedział, że teraz podatawa jest w double deluxe i zrozumiałam, że podstawa została wycofana na rzecz double deluxe. potem pojechałam do empiku i tam też nie znalazłam zwykłej podstawy.
i teraz moje pytanie, czy któraś z was posiada double deluxe ? chodzi mi o to czy jak kupię tą wersję to będe mogła normalnie instalować wszystkie dodatki ? tymbardziej, że niektóre są na PC.
byłabym wdzięczna za uświadomienie mnie
Troszkę nie rozumiem pytania. Przecież Double Delux też jest na PC... Nie mam co prawda Double Delux w domu, ale z tego co się orientuję, to ten pakiet zawiera PODSTAWĘ, plus dodatki Nocne Życie i Impreza (prawdopodobnie w środku bedą 3 płyty), więc wychodzisz na tym dużo lepiej, niż gdybyś kupiła samą podstawę (dostajesz jakby 2 dodatki gratis).

A wszytsko to zapewne zabieg marketingowy i opróżnianie magazynów przed wyjściem the Sims 3
wesna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-24, 09:16   #94
Paraboliczna
Raczkowanie

Znalazłam cos takiego:
http://eastore.ea.com/store/eaemea/p...uctID.99571900

Wychodzi z tego ze double delux to podstawowa gra plus 2 dodatki w cenie podstawy
chyba się opłaca
Stary 2008-12-24, 09:35   #95
*angel1710**
Zadomowienie

kurcze, dziewczyny, tak to jest jak się człowiek jakiś bzdur naczyta
ostatnio właśnie chciałam poszukać coś w internecie o tym i natrafiłam na jakieś forum gdzie ktoś pisał, że ma DD i nie może zainstalować zwierzaków i podkreślił, ze są na PC i dlatego panikę wszczęłam
w sklepie wszystkie płyty były na DVD, ale z tego co widzę też są na PC więc powinno być ok.

na początku zrozumiałam też, że to jest podstawa + dodatek, a potem się naczytałam i nic już nie wiedziałam.

a co do the sims 3 to wczoraj nawet był artykuł na onecie o nich. wychodzą w lutym. jakby nie patrzeć zostało ponad 2 miesiące a oni już pozbyli się podstawy ( tej zwyczajnej).
nie oglądałam dokładnie screenów, ale szczerze mówiąc nie widziałam jakiejś znacznej różnicy. wolę się nie nastawiać na 3 bo potem pewnie się okaze, że komputer nie spełnia wymogów i tyle z tego będzie.

w każdym razie dzięki
Stary 2008-12-24, 10:29   #96
wesna
Wtajemniczenie

Cytat:
(....)
w sklepie wszystkie płyty były na DVD, ale z tego co widzę też są na PC więc powinno być ok.
(....)
Ahaaaaaaaa! Chyba nie powinno być PC, tylko CD?
PC = personal computer, czyli taki, jaki każdy ma w domu

Jeszcze za czasów kiedy kupowałam swoją podstawkę, było do wyboru na CD (4płyty), lub DVD. Widocznie wtedy brali pod uwagę te kompy, które czytników DVD nie posidają. Może jestem w błędzie, ale Double Delux jest robiony tylko pod DVD . Bynajmniej, podczas zakupu DOKŁADNIE przeczytaj informacje na pudełku bo jeżeli posiadasz tylko czytnik płyt CD, to nie uda Ci się tego zainstalować
Stary 2008-12-24, 10:42   #97
*angel1710**
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wesna Pokaż wiadomość
Ahaaaaaaaa! Chyba nie powinno być PC, tylko CD?
PC = personal computer, czyli taki, jaki każdy ma w domu

o kurczę, ale wstyd tak chodziło mi o CD

mam czytnik DVD więc nie powinno być problemów. ale z tego co mi się wydaje to nawet jeśli DD jest robione tylko pod DVD to nie powinno być problemów z zainstalowaniem dodatku, który jest CD, prawda ?
tylko Własny Biznes mam na CD, reszta jest na DVD, ale właśnie Własny Biznes obok Podrózy i 4 pór roku to mój ulubiony dodatek i mam nadzieję, że nie będę musiała z niego rezygnować

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-12-24, 11:28   #98
wesna
Wtajemniczenie

Cytat:
o kurczę, ale wstyd tak chodziło mi o CD

mam czytnik DVD więc nie powinno być problemów. ale z tego co mi się wydaje to nawet jeśli DD jest robione tylko pod DVD to nie powinno być problemów z zainstalowaniem dodatku, który jest CD, prawda ?
tylko Własny Biznes mam na CD, reszta jest na DVD, ale właśnie Własny Biznes obok Podrózy i 4 pór roku to mój ulubiony dodatek i mam nadzieję, że nie będę musiała z niego rezygnować
To tośmy się dogadały .
Nie, nie będzie żadnego problemu z zainstalowaniem Własnego Biznesu . Format płyty nie ma tu nic do rzeczy.

PS: Ja też uwielbiam 4 pory roku (ah, to uprawianie roślin i łowienie ryb) i Własny Biznes
Stary 2008-12-24, 11:47   #99
WioletaM
Zakorzenienie

Moja córka dostanie Double Delux pod chionkę, więc będę mogła podzielić się z Wami wrażeniami, bo jak na razie to nie wiem o co chodzi w tej grze.
WioletaM jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-24, 12:24   #100
*angel1710**
Zadomowienie

Cytat:
To tośmy się dogadały .
Nie, nie będzie żadnego problemu z zainstalowaniem Własnego Biznesu . Format płyty nie ma tu nic do rzeczy.

PS: Ja też uwielbiam 4 pory roku (ah, to uprawianie roślin i łowienie ryb) i Własny Biznes
aj, nie kuś, nie kuś
dopiero w sobotę będę w Saturnie to będę mogła kupić, a naszła mnie już teraz ochota na granie, że nie wiem
przynajmniej tam miałabym śnieg

WioletoM, jak zainstalujecie to mogłabyś mi powiedzieć czy w tej grze najpierw zainstaluje się podstawa a potem dopiero dodatki czy za jednym zamachem ma się już wszystko ?
Stary 2008-12-27, 22:42   #101
41606c31298bccbf4cae52b7859efbfee487d7f9
Konto usunięte

matko... wstyd się przyznać, ale ja uwielbiam tę grę...

mam wszystkie dodatki oprócz czasu wolnego i osiedlowego życia i na prawdę czasem jak się wciągnę w historię jakiegoś sima-ciężko mi się odessać od komputera...
41606c31298bccbf4cae52b7859efbfee487d7f9 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-12-28, 03:15   #102
Sysunia1994
Raczkowanie

Oh zawsze jak grałam w dwójkę to pokolei ściągałam nowo wychodzące dodatki i miałam wszystkie (oprócz akcesoriów bo wolę ściągać z netu dodatki...) ale mój komp to ledwo wytrzymuje (Dość słaba karta graficzna, tylko 512 RAMu). Zawsze chciałam zrezygnować z kilku dodatków jednak nie potrafię, bo w każdym jest coś ważnego. W Na Studiach są studia (ale rzadko używam) i możliwość modyfikowania twarzy w grze (taka nagroda kariery), w Nocnym Życiu są imprezy i auta a bez tego juz nie potrafie w simsach funkcjonować (a tak prywatnie to nie posiadam auta i jakoś żyje :P) no w biznesie jest biznes i to jest baardzo fajny dodatek. W zwierzakach zwierzaki, a jak ja maniaczka psów i posiadaczka jednego mogłabym bez nich przeżyć? Poryroku są bardzo wazne, np w kreceniufilmów , albo poprostu tak o to swietny dodatek na któego czekałam od podstawy simsów1. Hobby jest świetnym orozmaiceniem, wakacje również, dodaja ciekawych mozliwosci ale strasnzi mi zamulają, no i osiedlowe życie, jak ja mieszkanka bloku mogłabym sie bez niego obejsć? No normalnie nie widze wyjścia zeby nie zainstalowac znów wszytskich dodatków....

Edytowane przez Sysunia1994
Czas edycji: 2008-12-28 o 03:17
Sysunia1994 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-28, 09:50   #103
marrellic
Zakorzenienie

A jamam pytanie.

Czy The Sims 3 rózni się od 2 jedynie nowymi możliwościami? Czy jest coś jeszcze?

"jeśli chcesz mieć ciało jak kocica, najpierw musisz się spocić jak świnia".
marrellic jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-28, 11:11   #104
aniołecek
Raczkowanie

Ostatnio próbowalam zainstalowac na Viscie Simsy 2.. niestety efekt byl taki ze nie chciały sie zainstalowac ;( a tak sie cieszylam ;(;(
aniołecek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-28, 12:26   #105
wesna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marrellic Pokaż wiadomość
A jamam pytanie.

Czy The Sims 3 rózni się od 2 jedynie nowymi możliwościami? Czy jest coś jeszcze?

Czym jeszcze!?!? w s z y s t k i m !!
Wystarczy spojrzeź tylko na ten trailer http://pl.youtube.com/watch?v=o6gXiw5URNM i zobaczyć tę nową cudowną grafikę! Simsy wyglądają jeszcze bardziej jak żywe! Miasteczko Simowe jest jeszcze bardziej urealnione (tzn. widzisz sąsiadów z okien), można będzie projektować ubrania, dopracować twarz swojego sima co do najdrobniejszych szczególików - jego wygląd, pragnienia, karierę!!

No i jeszcze raz: grafika, grafika, g r a f i k a...

Niestety, Sims 3 będzie miało przez to bardzo duże wymagania sprzętowe, więc na byle kompie nie będzie się dało w nie grać z pełną przyjemnością czerpania dobroci z tej jakże wspaniałej grafiki .
Stary 2008-12-28, 13:03   #106
marrellic
Zakorzenienie

Cytat:

Czym jeszcze!?!? w s z y s t k i m !!
Wystarczy spojrzeź tylko na ten trailer http://pl.youtube.com/watch?v=o6gXiw5URNM i zobaczyć tę nową cudowną grafikę! Simsy wyglądają jeszcze bardziej jak żywe! Miasteczko Simowe jest jeszcze bardziej urealnione (tzn. widzisz sąsiadów z okien), można będzie projektować ubrania, dopracować twarz swojego sima co do najdrobniejszych szczególików - jego wygląd, pragnienia, karierę!!

No i jeszcze raz: grafika, grafika, g r a f i k a...

Niestety, Sims 3 będzie miało przez to bardzo duże wymagania sprzętowe, więc na byle kompie nie będzie się dało w nie grać z pełną przyjemnością czerpania dobroci z tej jakże wspaniałej grafiki .
dobrze że moja siostra ma nówkę kompueterek To będe szaleć ile wlezie

Wesna nie krzycz na mnie
Byłam tak zajęta The Sims 2 że gdzieś info o 3 przeoczyłam

Stary 2008-12-28, 13:26   #107
wesna
Wtajemniczenie

Cytat:
dobrze że moja siostra ma nówkę kompueterek To będe szaleć ile wlezie

Wesna nie krzycz na mnie
Byłam tak zajęta The Sims 2 że gdzieś info o 3 przeoczyłam
Ależ nie krzyczę. Ja się po prostu tak dziwię, że nie widziałaś jeszcze trailerów do Sims 3! . O tak się dziwię ==>> . Ale skoro to the Sims 2 tak Cię wciągnęły, to jesteś usprawiedliwiona .

PS: Premiera już 20 lutego!! (mój brat już cierpnie na samą myśl, że zajmę komputer co najmniej na tydzień )
Stary 2008-12-28, 13:29   #108
gyoparka
Raczkowanie

Ja też uwielbiam simy :P
Zawsze robie siebie, kupuję dom i urządzam go, na ile pozwalają moje finanse, potem, w razie przypływu gotówki wszystko ulepszam. W sąsiedztwie zasiedlam mojego TŻ. Potem wiadomo, narzeczeństwo, ślub, dzieci. Teraz gram chyba swoimi pra pra prawnuczkami . Zawsze gram tylko i wyłącznie jedną rodziną - swoją
gyoparka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-28, 13:42   #109
kakafoniaa
Rozeznanie

WESNA Ty wielka fanka jesteś widzę i nowości śledzi. Ja nie wiedziałam, ze jest cos takiego jak sims 3.
A wogole to mi sie tez nie chciała 2 zainstalowac ;(
kakafoniaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-28, 14:04   #110
wesna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gyoparka Pokaż wiadomość
Zawsze robie siebie, kupuję dom i urządzam go, na ile pozwalają moje finanse, potem, w razie przypływu gotówki wszystko ulepszam. W sąsiedztwie zasiedlam mojego TŻ. Potem wiadomo, narzeczeństwo, ślub, dzieci. Teraz gram chyba swoimi pra pra prawnuczkami . Zawsze gram tylko i wyłącznie jedną rodziną - swoją
Hehe, jakie to romantyczne . Co na to Twój TŻ? Ja generalnie gram rodzinami maxisowymi (czyli tymi, proponowanymi przez twórców) i zazwyczaj kiedy kończą studia, zakładają swój biznes, czasem jadą na wakacje.. a potem już granie nimi mi się nudzi

Cytat:
Napisane przez kakafoniaa Pokaż wiadomość
WESNA Ty wielka fanka jesteś widzę i nowości śledzi. Ja nie wiedziałam, ze jest cos takiego jak sims 3.
A wogole to mi sie tez nie chciała 2 zainstalowac ;(
Hmmm.. może nie do końca wielką fanką. Po prostu otaczają mnie sami mężczyźni zaintersowani w grach komputerowych (chłopak programista, brat informatyk) i co rusz podrzucają mi jakieś nowinki o the Sims 3 bo wiedzą, że to jedyna gra w jaką gram .
The Sims 2 jest naprawde proste w instalacji . Może warto jeszcze raz spróbować?
Stary 2008-12-28, 14:20   #111
kakafoniaa
Rozeznanie

Cytat:
The Sims 2 jest naprawde proste w instalacji . Może warto jeszcze raz spróbować?
Może spróbuję ale dopiero po sesji i tych wszystkich zaliczeniach.
kakafoniaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-28, 14:33   #112
monis21
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aniołecek Pokaż wiadomość
Ostatnio próbowalam zainstalowac na Viscie Simsy 2.. niestety efekt byl taki ze nie chciały sie zainstalowac ;( a tak sie cieszylam ;(;(
Ja mam również Viste i Simsy 2 chodzą bardzo dobrze i mam 2 dodatki.
monis21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-28, 15:17   #113
gyoparka
Raczkowanie

do usunięcia :P (dubelek)

Edytowane przez gyoparka
Czas edycji: 2008-12-28 o 15:18
Stary 2008-12-28, 15:17   #114
gyoparka
Raczkowanie

Cytat:
Hehe, jakie to romantyczne . Co na to Twój TŻ? Ja generalnie gram rodzinami maxisowymi (czyli tymi, proponowanymi przez twórców) i zazwyczaj kiedy kończą studia, zakładają swój biznes, czasem jadą na wakacje.. a potem już granie nimi mi się nudzi
Ja traktuję to tylko i wyłącznie jako grę i mój TŻ również. Nie uważam tego za jakieś nakłanianie albo planowanie przyszłości za jego plecami . Poprostu lepiej mi się gra prawdziwymi postaciami to wszystko
Stary 2008-12-28, 15:20   #115
Sysunia1994
Raczkowanie

Coś było kilka razy mówione o tej Viscie ale ja całe szczęscie XP posiadam. Eh dzisiaj postanowiłam zainstalować Simy. Jak myslicie? Kórego dodatku najbardziej NIE warto instalować (jak już wczesniej wspominałam każdy ma to coś co sie przydaje...). Ah ten głupi 512 RAM. Czemu te czesci do kompa takie drogie są?

Edytowane przez Sysunia1994
Czas edycji: 2008-12-28 o 15:23
Sysunia1994 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-28, 18:10   #116
Elmok
Raczkowanie

Hej przepraszam ze tak Wam sie wcinam w watek, ale nie mam pojecia gdzie zapytac czy wiecie moze czy orginalne sims2 double deluxe moga dzialac bez płyty po zainstalowaniu?
Elmok jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-28, 22:25   #117
marrellic
Zakorzenienie

Cytat:
Ależ nie krzyczę. Ja się po prostu tak dziwię, że nie widziałaś jeszcze trailerów do Sims 3! . O tak się dziwię ==>> . Ale skoro to the Sims 2 tak Cię wciągnęły, to jesteś usprawiedliwiona .

PS: Premiera już 20 lutego!! (mój brat już cierpnie na samą myśl, że zajmę komputer co najmniej na tydzień )
to nie długo

Już teraz widziałam trailery i też nie mogę się doczekać

Stary 2009-01-02, 20:31   #118
irmandara
Zadomowienie

Cytat:
ja też mam taki problem nowago lapka mam i się już cieszyłam ze go zawale i bedzie smigało boskooo a tu kupa :'(
Cytat:
Napisane przez gyoparka Pokaż wiadomość
o jaa.. :P zazdroszcze, zawsze marzyłam o tym ale nie daje rady żeby to wytrzymać.. :P
Cytat:
Napisane przez monis21 Pokaż wiadomość
Ja mam również Viste i Simsy 2 chodzą bardzo dobrze i mam 2 dodatki.
szczęściara ;]
Cytat:
to nie długo

Już teraz widziałam trailery i też nie mogę się doczekać
będe odliczać dni ;] cos około 80 dni zostało ;D
Stary 2009-01-02, 20:49   #119
marrellic
Zakorzenienie

no już nie długo Ciekawa jestem nie powiem

Stary 2009-01-02, 21:09   #120
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam Sims 2 zainstalowane pod Vistą i chodzą bez problemu.
Widziałam zapowiedzi trójki, ale na razie cieszę się swoją dwójką-mam ją od niedawna, a jeszcze chciałabym wypróbować kilka dodatków
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Komputery, telefony, tablety

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości