![]() |
#91 | ||
Piekielnie Ubrunetowiona
|
Dot.: Mężatki, co tam u Was słychać? cz.II
kindziu, chyba to ta pogoda
![]() Odkąd tak ohydnie się zrobiło, chodzę jak zombie ![]() ![]() ![]() U nas na budowie robota idzie pełną parą. Kończą już sufity ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#92 |
Zakorzenienie
|
Pogoda letnia to nie jest
![]() A dziewczyny, planujecie jakieś wakacje? gdzie jedziecie? Ale mnie nachodzi ochota na świeżo mieloną kawę, z ekspresu ciśnieniowego, z odrobiną kardamonu i wanilii i mleczną pianką...mm... dlaczcego ja muszę siedzieć dzisiaj w pracy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#93 |
Zakorzenienie
|
Knife,super
![]() ![]() Taverney, my w tym roku nigdzie raczej nie pojedziemy, moze tylko na pare dni nad Białe. Mąż obiecała,że za rok napewno nas zabierze może na Mazury,może nad morze. Obawiam się,że jednak to i tak nie będzie za rok,bo bedę sie bała jechac tak daeko z kilko-miesiecznym dzieciaczkiem. Wynika więc z tego,że najblizsze wakacje spedzimy gdzieś dopiero za 2 lata ![]()
![]() |
#94 |
Zakorzenienie
|
my zazwyczaj jezdzimy w góry, ale w tym roku ze względu na ciążę spokojnie - jedziemy zaledwie 50km od Lublina do Białki nad jezioro o tej samej nazwie, tato wynajał nam domek od siebie z pracy za grosze. Mam tylko nadzieję, że pogoda bedzie lepsza niż teraz, bo nie bedzie sensu jechać.
ja już odliczam godzinki do 16-tej i zmykam do domku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#95 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#96 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#97 |
Wtajemniczenie
|
Wreszcie coś ruszyło
![]() ![]() My mielismy jechać na Horwację (ale mi sie marzy tam pojechać). Uwielbiam morza, oceany i wogóle wodę, słonko, pluskanie, pływanie na materacu, pontonem bądź samemu i wogóle wodę, hmmmm ale się rozmarzyłam. Jednak ze względu na to, iż wynajęlismy mieszkanko to sobie w tym roku darujemy (i tak czujemy się jak na wakacjach). ale w miarę pogody bedziemy napewno jeździc sobie nad jeziorko pływać bo to nasze ulubione miejsce i blisko (ok. 20 km) więc można jeździć codziennie jak pogoda dopisuje ![]() Knife kiedy planujecie się prowadzić?
![]() |
#98 |
Zakorzenienie
|
plany spokojne
![]() A ja mam wielką niewiadomą. Jak dostanę pracę, o którą się staram, to na dwa tyg. przed podpisaniem kontraktu wylatujemy z mężem do Bukaresztu, a potem wgłąb Rumunii nad Morze Czarne i w góry. Będzie to wyjazd na wariackich papierach, to znaczy jak coś się ruszy, to jedziemy. Jeśli nie, to będę całe wakacje gnić przy biurku w urzędzie wojewódzkim, bo wolnego to ja mam w zapasie...jeden dzień ![]() No i już wiadomo, że z rocznicowej wycieczki do Dublina nici, bo we wrześniu wypadnie mi miesięczne szkolenie oficerskie ![]() Ale jutro weekend, może uda się odpocząć trochę na powietrzu... bo ja już dzisiaj wariuję w tej pracy. |
![]() ![]() |
![]() |
#99 |
Zakorzenienie
|
Knife, wklejam ogólny zarys mojego domciu. Zdjecia nie są za super,bo robione telefonem.Na dole będzie kuchnia z jadalnią,łazienka, wc i salon mający prawie 42 m2. Garaz na powierzchni,nad garażem pokój. Na poddaszu 4 pokoje w tym nasza sypialnia z której mamy dojście do własnej łazienki.Poza tym jest jeszcze jedna ogólna łazienka. Trzy pokoje,w tym nasza sypialnia,ma swój balkon. To tak w skrócie
![]() ![]()
![]() |
#100 |
Zakorzenienie
|
Dom robi wrażenie...na planie wygląda super! Skończycie pewnie jeszcze w tym roku jesienią, prawda?
|
![]() ![]() |
![]() |
#101 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
czesc!!! dom super! a ile ma metrow? jestem ciekawa ile czasu Wam zajela budowa takiego domu. My tez zaczynamy budowę ale na razie urabiamy sie w tych wszystkich formalnosciach potrzebnych do budowy ![]() to nasz projekt http://www.e-projektydomow.pl/projekt/279-1 co o nim myslicie? pozdrawiam ewkast12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#102 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super domek! My na razie czekamy na sfinalizowanie testamentu i podziału ziemi na działki...
![]() |
#103 |
Zakorzenienie
|
Świetne domy dziewczyny
![]() ![]()
![]() |
#104 |
Raczkowanie
|
No mysle ze to jest az mieszkanko, bo nie kazdy je ma!!!!!!!!!!!! My tez na razie mamy mieszkanko male(2 pokoje) i przytulne i jestesmy zadowoleni.Ale myslac o dzieciach chcemy miec cos wiekszego a o domku zawsze marzylismy, choc to jeszcze trocheeeeeeeeeeeee potrwa zanim bedziemy go miec, bo na razie dopiero formalnosci zwiazane z budową ![]() pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#105 |
Raczkowanie
|
Witajcie kochane
![]() Kociulek nie wiem czy Twój synio ma dzis imieniny ale jesli tak to wszystkiego naj naj ![]() Knife widze ze budowa idzie pełną parą ![]() ![]() Kindzia jeszcze sobie pojedziedziecie do Chorwacji, narazie macie WŁASNE ( wynajęte bo wynajęte ale jestescie sami ![]() ![]() U mnie trochę sie pozmieniało. Tzn wiecie że jestem na stażu ale nie takim z urzędu pracy tylko takim rocznym, niezbędnym w moim zawodzie. No i znalazłam ogłoszenie że w sasiedniej firmie ( 30 km od mojego domu, teraz dojezdzam 12 km) szukają specjalisty ds stanu posiadania. I za namową koleżanki zadzwonilam tam, i się okazalo że z chęcią przyjmą stażytkę ![]() W piatek przelała się czara goryczy, wszyscy w biurze ( im kobiety i mążczyźni) patrzyli jak noszę z kucharzem ( byla narada i przyjechala niby- firma cateringowa, jednoosobowa) 25 KG !!! termosy z jedzeniem, az mi sie słabo zrobiło...ale ja tam jestem tylko stażystką i nie miałam nic do powiedzenia. A w tej drugiej firmie potrzebują kogoś od zaraz, ze względu na moje wykształcenie zaprosili mnie na rozmowę ![]() ![]() ![]() a i jeszcze moj mąż ma rownież szanse na przeniesienie sie tam gdzie ja próbuje sie przeniesc, i to na wyższe stanowisko! ![]() ![]() Ale sie rozpisałam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#106 |
Zakorzenienie
|
Ewkast12,wasz domek też jest super
![]() ![]() Niestety, narazie na tym staniemy,bo musimy dozbierać pieniążków ![]() ![]() Moniś, Adrianus teraz nie miał imienin,ale dziekuje za pamięć ![]() Cieszę sie bardzo,że zaczynasz mieć dla nas dobre wiadomości ![]() ![]() Napisz jak po rozmowie.
![]() |
#107 |
Zakorzenienie
|
Moniś, trzymam kciuki!
A mnie się marzy mały domek. Ale narzekać nie mogę, bo mam własne mieszkanie w willi w spokojnej dzielicy. Ale mam nadzieję, że uda mi się przeprowadzić za miasto. dziewczyny, jak myślicie, warto zaczynać teraz kurs na prawo jazdy? Czy poczekać, bo te przepisy są durnowate jakieś. |
![]() ![]() |
![]() |
#108 |
Zakorzenienie
|
Taverney,ja prawko robiłam 5 lat temu i chyba nigdy nie ma odpowiedniego na to okresu,ale napewno warto je mieć
![]() A co do domku to chyba jeszcze nic straconego? My jeszcze nie skończyliśmy jednej budowy,a mój mąż już mówi,że jak się pobudujemy to kupimy sobie działeczkę gdzieś na wsi,albo za miastem i postawimy sobie mały domek, zrobimy stawik itp. tak aby pojechać sobie np. na weekend ![]() ![]() ![]()
![]() |
#109 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Moniska No to trzymam kciuki za powodzenie w akcji ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() No ładnie, ale masz amitnego męża. Nic tylko pozazdrościc ![]()
![]() |
#110 |
Zakorzenienie
|
Taaaak, tylko skąd wziaś na to pieniążki
![]() ![]() ![]()
![]() |
#111 |
Wtajemniczenie
|
Marzenia są piekne a jeszcze piękniejsze jak dwoje ludzi marzy o tym samym. A tak poza tym marzenia się spełniają tylko trzeba w nie wierzyć
#112 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dołączam sie do zdania Kindzi1984, marzenia sa piekne i sie spelniają, nam kilka pomalu sie spelnia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#113 | ||
Zakorzenienie
|
Mężatki, co tam u Was słychać? cz.II
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Zuzaneczka, a tobie to się należy ![]() ![]()
Edytowane przez Taverney Czas edycji: 2007-07-10 o 09:57 Powód: post pod postem |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#114 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no dobrze, czytam czytam, a nie piszę bo nie bardzo mam co ![]() fajne te wasze domki, nie wiem czy kiedykolwiek zdecydujemy się na budowę. Na razie dobija nas kredyt mieszkaniowy :/ A z dobrych wieści PZU wypłaciło nam pieniążki ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#115 | ||||||||
Piekielnie Ubrunetowiona
|
Cytat:
![]() ![]() Jakbyśmy jednak mieli parę dni przerwy (kiedy wszystko będzie schło ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ewkast12, Twój domek też super ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#116 |
Zakorzenienie
|
Hej mężatki
![]() Ja niestety nie mogę pochwalić sie tak wyczekiwanym remontem mieszkania, póki co.. sprawy rodzinne wstrzymują nasze plany remontowe... niestety ![]() Narazie bedziemy musieli sie zadowolić samą wymianą okien, bo to zrobimy na pewno przed tą zimą ![]() Ale wiecie co? Dostałam podwyżkę ![]() ![]()
![]() |
#117 | |||
Piekielnie Ubrunetowiona
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Gratuluję podwyżki! ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#118 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziękuję za gartulacje ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#119 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#120 |
Zakorzenienie
|
oj skąd ja to znam, ostatnio dostałam pare zł premii i chciałam sobie coś kupić, a tu nasz królik zachorował na żółtaczkę i cała moja premia a nawet więcej poszły na codzienne wizytu u lekarza. Na szczęście zwierzakowi już lepiej.
Poza tym ciągle jakies wydatki z ciążą, a to prywatna wizyta, teraz dodatkowo usg połówkowe, a chcieliśmy zacząć kupować jakieś drobiazgi dla maleństwa a tu nie ma za co ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:08.