|
|
#91 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Przedśluba pielęgnacja - co, gdzie i kiedy aby być nieskazitelną!
Dziewczynki a nie wiecie czy po mikrodermabrazji można chodzić na solarium?
Chciałam się skusić na taki zestaw (akurat w oriflame jest w promocji) bo zawsze po oczyszczaniu mam super świeżą, rozświetloną i czystą skórę. Podobno dermabrazja daje własnie takie efekty tylko bardziej trwale bo kosmetyki stosuje się codziennie. TYlko własnie nie wiem czy będą mogła tez chodzić na solarium. |
|
|
|
|
#92 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wiem tylko ze po kwasach przynajmniej przez tydzien sie nie powinno |
|
|
|
|
|
#93 |
|
Przyczajenie
|
Przedśluba pielęgnacja - co, gdzie i kiedy aby być nieskazitelną!
Witam,
zaczynam nowy watek... Wszystkie kobiety przed slubem chca wygladac pieknie. Co robicie dla swojego wygladu,dla swojego ciala,by olsnic wszystkich (szczegolnie Pana Mlodego) w tym uroczystym dniu? Czy stwarzacie sobie jakis plan w ktorym zaznaczacie co i kiedy? Wiadomo,kosmetyczka,fryzj er,czasem solarium... co jeszcze? Kazda przeciez kobieta ma swoje sekrety
|
|
|
|
|
#94 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Co robicie dla swojego wygladu by byc piekna na slubie?
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...=piel%EAgnacja pielęgnacja przed ślubna
|
|
|
#95 |
|
Zakorzenienie
|
Jakieś półtora miesiąca przed zaczęłam biegać na solarium. Miesiąc przed kosmetyczka.
Z wagą nie miałam problemów, bo przechodziłam właśnie najgorszy okres w moim dotychczasowym życiu i byłam chuda jak modelka. Przed samym ślubem zaczęłam trochę więcej jeść. Cera, ciało i włosy i paznokcie: dbam o to na codzień sama, więc kłopotów nie było. Na sam ślub makijarzystka i fryzjerka (wcześniej próby), a na wykąpane w dzień ślubu rano ciało nałożyłam balsam rozświetlający nivea żeby ciało miało ładny poblask. I...tyle. A czy olśniłam? Kiedy wychodziłam z samochodu usłyszałam tylko yyyy...od zebranych i zrobiło mi się baardzo miło. A mąż? On był też zestresowany, ale wdać było, że nowa żona przypadła mu do gustu
|
|
|
|
|
#96 |
|
Wtajemniczenie
|
Taverney, aż miło się czyta
Też chciałabym usłyszeć to YYyy na swoim ślubie
|
|
#97 |
|
Przyczajenie
|
Ja wczoraj bylam u fryzjera zrobic pasemka.Fryzjerka powiedziala mi,ze tydzien jeszcze mam,wiec powinnam je zrobic pozniej,by odrostow nie bylo widac...
a ja na to,ze lepiej wczesniej niz na ostatnia chwile,bo jak cos nie wyjdzie,to zawsze bede miala czas by poprawic niedoskonalosci ![]() Na szczescie wszystko sie udalo Wieczorem zrobilam sobie loki i zabralam swojego faceta na impreze...ostatnia przed naszym slubem...i loki az do dzis sie trzymaja,wiec chyba fryzurka sie sprawdzila
|
|
|
|
|
#98 |
|
Zakorzenienie
|
Taverney, ja przylaczam sie do tych chcacych uslyszec yyy na moim slubie
. Moja najwieksza bolaczka byla cera. nie poszlam ani do kosmetyczki ani do dermatologa. Natomiast od 2 miesiecy uzywam calego zestawu z La Roche plus wieczorem super nawilzanie z woda termalna i o dziwo..wszystko zniknelo i kazdy sie pyta mnie gdzie bylam, ze cera az tak promienieje. Ciesze sie niesamowicie, bo i pory sie obkurczyly..a juz po wczorajszym opalaniu naprawde nie mam co narzekac i oby utrzymalo sie tak do slubu..jeszcze 2 miechy jakby nie bylo .Natomiast na tydzien przed slubem ide do kosmetyczki na zabieg dla cery tlustej..nie pamietam jak sie nazywa, w kazdym badz razie ma na celu przedluzenie trwalosci makijazu w dniu slubu. mam nadzieje, ze zadziala . A na cialko...tylko je bardzo nawilzam i zrobie to samo co Taverney - balsam rozswietlajacy ..moze uslysze takie yyy..hihihi.
|
|
|
|
|
#99 |
|
Zakorzenienie
|
A mnie jeszcze moja kosmetyczka namówiła na neodermę, tylko szkoda, że zdecydowalam się po ślubie
bo cerę mam po niej świetną.
|
|
|
|
|
#100 |
|
Raczkowanie
|
Całego zestawu w sensie mleczko, tonik,krem? Czy to jakiś specjalny gotowy zestaw - kuracja?
|
|
|
|
|
#101 |
|
Zakorzenienie
|
A ja tak myśle o swojej przed ślubnej pielęgnacji.
Z cerą nie mam problemów, więc we własnym zakresie będę ją odżywiać, odpowiednio pielęgnować swoimi sposobami.Włosy - napewno będę utrzymywała ich obecną długość.W zamiarze mam tylko małe odtrucie (tak 3 razy do roku stosuję taką taktykę) i wciąż zastanawiam się nad opalenizną.Czy solarium, czy balsamy , czy airbrush wszystko ma dla mnie wady i zalety . Moja skóra ma zdolnośc do pojawiania się małych pieprzyków pod wpływem promieni słonecznych, a opalaniu buzi muszę zapomnieć- zbyt wrażliwa i nie chcę (chyba) ryzykować..
|
|
|
#102 |
|
Raczkowanie
|
A w jaki sposób ustalić sobie harmorogram dnia w tym wyjątkowym dniu?? ślub odbedzie się o godz. 17:00, wstępnie umówiłam się do fryzjerki na godz. 11:00 (mam krótkie włoski) poźniej chciałam zrobić makijaż, tylko teraz zastanawiam się czy by nie umówic się jeszcze wczesniej żeby ze wszystkim zdążyc.
|
|
|
|
|
#103 |
|
Zakorzenienie
|
Zdążysz, ja miałam ślub na 16. Rano kąpiel, potem fryzjer na 10, makijaż na 11 (do 13:00), potem na chwilkę wstąpiłam do domu rodzinnego, do kwiaciarki po bukiet i butonierki, gdzie 'zgarnął mnie' mąż i do domku się ubierać. Po drodze błogosławieństwo od teściowej. U siebie byłam o drugiej, ubrałam się i spakowałam rzeczy na niedzielę, babcia wpięła mi welon i o trzeciej w drogę. Jak widzisz masz jeszcze godzinę więcej czasu niż ja, więc zdążysz ze spokojem i jeszcze kawę zdążysz wypić
|
|
|
|
|
#104 |
|
Zakorzenienie
|
Mój teoretyczny plan:
-około 8.00 jedziemy na cmentarz do mojego Taty -około 9.00 fryzjer pewnie 2 h będzie zabawa z moimi włosami -około 12.00 makijaż tutaj daje 1,5-2 godziny -około 14.00 ubieranie i ślub prawdopodobnie na 16.00 nie wiem jeszcze jak to będzie z odbiorem wiązanki, strojeniem auta- bo będziemy to robić sami
|
|
|
#105 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
). W ten sposob po miesiacu moja cera jest swietlista i zadnych krost i krostek . Tak wiec wystarczy tylko byc cierpliwym i systematycznym.Taverney, a ta neoderma to ciekawe czy moze byc zrobiona na tydzien przed slubem i to w lato. Ja oddam sie w rece kosmetyczki i niech sama zadecyduje. A cere to mialas sliczna zaraz po zabiegu czy kilka dni po? |
|
|
|
|
|
#106 |
|
Raczkowanie
|
Ja tez mam zamiar sobie wlasnie taki plan zrobic, w tym dniu, mamy slub o 15:00, wiec sadze ze o 8:00 kapiel, o 10:00 fryzjer, o 12:00 kosmetyczka, potem sie trzeba ubrac i gotowe.Czy czegos zapomnialam?
Mam bardzo delikatna skore wiec na solarium pojde moze ze 3 razy jezeli mi wczesnij nie zejdzie po pierwszym, co juz sie u mnie czesto zdarzalo, mam skore mieszana troche sucha ale mimo wszytsko male krostki mi wyskakuja, wiec na jaki zabieg byscie mi proponowaly pojsc i kiedy przed slubem i ile razy? bo jeszcze nie bylam u kosmetyczki wiec dlatego tak pytam. aha i jeszcze jedno czy makijaz robi kosmetyczka czy tylko wizazystka?i ile to kosztuje u niej sobie makijaz zrobic? |
|
|
|
|
#107 |
|
Zadomowienie
|
przygotowania -pielegnacja ciała - wasze metody
Witajcie!
zakładam ten watek bo ciekawa jestem waszych sposobów przygotowywania Się do ślubu. Wiadomo, że każda z nas chciałaby wyglądać w ten dzień pięknie i wyjątkowo. Ja chciałabym powalczyć jeszcze przed ślubem z wagą- dlatego ( póki jeszcze mogę bo mam wakacje) codziennie ćwiczę a jak zacznę zajęcia to postaram sie przynajmniej 3 razy w tygodniu. Zastanawiam sie nad jakąś dietą ale chyba nie umiem zrezygnować ze słodyczy ![]() Do tego chciałabym żeby moje zęby były bielsze - raczej nie zdecyduje sie na wybielanie ale jakaś dobra pasta wybielająca - można popróbowaćPostaram sie też powalczyć z cerą ale tu może walka nie być wyrównana. A czy wy się jakoś przed ślubem przygotowujecie? Jakieś zabiegi które poleciłybyście innym Wizażanką? |
|
|
|
|
#108 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: przygotowania -pielegnacja ciała - wasze metody
ja łykam SkrzypoVitę na pazury i włosy, staram się pamiętać o smarowaniu rąk, co do buzi to ostatnio mnie jakieś wypryski dopadły, co jest rzadkoscią, ale walczę z tym, planuję też jakieś maseczki rewitalizujące i oczyszczajace na buzię, dekolt i może plecy. Co do wagi, to przydałoby sie, ale skoro do tej pory nie udało mi się 20 kg zchudnąć, to nie liczę na cud
|
|
#109 |
|
Zadomowienie
|
ja na cud też nie liczę ale nie zaszkodzi poćwiczyć.
dziś ćwiczyłam z Tammy z youtub'a Fajne ćwiczenia i całkiem przyjemnie polecam zainteresowanym http://www.youtube.com/results?searc...rch_type=&aq=f |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#110 |
|
Zakorzenienie
|
Ja w sumie nie robię tego specjalnie z powodu ślubu, bo i tak bym to robiła ale biore Belissę i kwas Omega 3 i robię ostatnio rózne mazidła na włosy - z olejku rycynowego, nafty, żółtka, oliwy i capivitu a+e
Od października zapisze na jakis fitness, w wakacje cwiczyłam i jeździłam na rowerze, ale w roku akademickim nie opieprzam się całymi dniami w domu, wiec bedę ćwiczyc w klubie Po ślubie też mam zamiar robic to wszystko Aha i zęby tez chce wybielić, ale u dentysty.
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:59.

bo cerę mam po niej świetną.
Z cerą nie mam problemów, więc we własnym zakresie będę ją odżywiać, odpowiednio pielęgnować swoimi sposobami.Włosy - napewno będę utrzymywała ich obecną długość.W zamiarze mam tylko małe odtrucie (tak 3 razy do roku stosuję taką taktykę) i wciąż zastanawiam się nad opalenizną.Czy solarium, czy balsamy , czy airbrush wszystko ma dla mnie wady i zalety 

- raczej nie zdecyduje sie na wybielanie ale jakaś dobra pasta wybielająca - można popróbować