![]() |
#91 | |
Rozeznanie
|
Dot.: nie rouzmiem co tue dzieje
Zgadzam sie z Ray
![]() Na innych podforach wizazu nie zauwazylam tak niemilych odpowiedzi w tylu watkach ![]() ![]() Wpisujac cos w wyszukiwarke, wiekszosc watkow, ktore sie pokazuja to wlasnie takie o ktorych pisze Ray, no coz... ![]() Rozumien, ze denerwujace sa watki po raz 1001 o tym samym, ale mozna je spokojnie ominac, bez zlosliwych komentarzy ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#92 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#93 |
Rozeznanie
|
niemiłe komentarze wobec tych "nowych" na forach paznokciowych to rzecz normalna!! I to nie dlatego ze stylistki/stylisci paznokci sa z natury bezczelnymi i cynicznymi ludzmi, ale dlatego ze w tym zawodzie zaledwie znikoma czesc osob to profesjonalisci (moze 1/3), a reszta to wlasnie takie allegrowe stylistki szukajace dobrej pomocnej duszy na forum. Wiekszosc panien zwęszyło w tym łatwą kase i od.ier.al.ją fuszere na dodatek żądając darmowych porad. Mysle ze w zadnym innym zawodzie zwiazanym z kosmetyką nie ma tylu niedouczonych osob co w zawodzie stylisty paznokci. Za wiedze dotyczącą poprawnego przedłuzania paznokci wiekszosc osob (chcących sie zajmować, lub zajmujacych sie tym zawodowo) zapłaciła grube pieniądze. A taka "niunia" wlezie tutaj i zadaje pytania tak infantylne ze płakać się chce. Nic dziwnego ze po 5, 10, 50tym razie puszczają niektorym nerwy.
Paweł ![]() Edytowane przez Pawełeczek Czas edycji: 2007-06-19 o 12:10 Powód: coś dopisałem :) |
![]() ![]() |
![]() |
#94 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#95 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Nie wiem, czy wam się wydaje, że moderator nie ma własnego życia, tylko siedzi na forum i wertuje każdy wątek w poszukiwaniu zajęcia? W sytuacji, kiedy powstaje powtórzony wątek osoba która to zauważy może wysłać do moderatora wiadomość złym postem lub poprzez prywatną wiadomość. Ale tutaj jakoś nikt tego nie stosuje ![]() Na złe posty moderatorzy zawsze starają się reagować... Nie dziwcie się więc, że Paula "ciągle" dostaje punkty i tylko wtedy widac tu obecność moderatora. Każdy internauta ma do dyspozycji myszkę i może kliknąć zły post. I z tej opcji korzystają osoby, które męczą wypowiedzi np. Pauli. Jeśli was też coś męczy (nieporządek) to też możecie klikać w ikonkę złych postów... To na pewno lepsze rozwiązanie, niż bezsensowne dyskusje np. o wyszukiwarce. Więc przypominam - wszystko możecie zglaszać do moderatora (ikonka trójkąta przy "lampce" sygnalizującej czy użytkownik jest on-line). Użytkowników jest więcej niż moderatorów i siłą rzeczy spędzacie tutaj też więcej czasu niż przeciętny moderator. Zamiast wprowadzać nieprzyjemną atmosferę i narzekać, możecie trochę pomóc. Przecież to też dla waszej wygody. ![]()
![]() |
#96 |
Zakorzenienie
|
Ines1985 skoro moderator jest tylko jeden i nie radzi sobie, zawsze może zrezygnować ze stanowiska - skoro ta robota go nie kręci
![]() Moderator może zawsze liczyć na pomoc innych wizażanek ale sam też powinien robić coś w tym kierunku - pojawienie się raz na jakiś czas tutaj to chyba za mało - tym bardziej, że nie trzeba wertować wątków one same w oczy włażą i aż się proszą o kłódeczkę ![]() A ikonka , którą opisujesz to ma takie zastosowanie UWAGA: W ten sposób zgłaszaj TYLKO spam, reklamy i problematyczne wiadomości (nieparlamentarne słownictwo, forumowe walki i trollowate wpisy). A gdzie mamy zgłaszać duble , "krok po kroku" - tego co tu jest najwięcej ? Pod co to podczepić ? Pod problematyczną wiadomość ? Forumową walkę ? Pozdrawiam ![]() A teraz do spragnionych wzorków i innych zdobień pazurkowych - to wszystko jest - głęboko głęboko w czeluściach wizażu - wyparte przez dubelkowe wątki ! Ja też jak wchodzę na pazurkowe to mną telepie, ale są TU jeszcze osoby (mam nadzieję, że pozostaną ![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#97 |
Zadomowienie
|
Dot.: nie rozumiem co tu się dzieje
Ray-w pełni sie z tobą zgadzam ,lepiej takie uwagi zatrzymać dla siebie i nic nie pisać ,ktois jest młodszy to dobrze że już znalazł sobie jakieś hobby za pare lat może być jednym z najlepszych
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#98 |
Zakorzenienie
|
O następna .... poczytajcie trochę TO forum i dopiero piszcie odpowiedzi.
Ja się tam cieszę , że RAY założyła ten wątek, napisała kilka słó od siebie - może właśnie od dzisiaj zaistnieje tu jako- taki porządek. Nancy młodszy ? A od kogo młodszy ? Polecam melisę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#99 | |||
Nutka nie gryzie!
|
Cytat:
Teraz to gdzies zaniklo..natomiastr panuje wymadrzanie sie,kpina,lapanie za słówka itp... ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#100 |
Rozeznanie
|
nutka gratuluję!! malowanie paznokci to super hobby
![]() Na wizażu jestem od niedawna, jest to ogromne forum. Nie da się tu ocenic czy ktos jest po kursie czy nie, bo nowych uzytkowników przybywa z dnia na dzien...pytan i dublowanych wątków tez przybywa. Nie dziwie sie "starym wyjadaczkom" ze podchodzą z dystansem i nieraz ich odpowiedzi na pytania zadawane poraz kolejny są niemiłe. Nikt nie oddaje wiedzy na którą ciezko zapracował za darmo..czy jest w tym cos dziwnego??
#101 |
Zakorzenienie
|
Pawełeczek w pełni Cię popieram
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#102 | |||
Nutka nie gryzie!
|
Cytat:
Mylisz sie to nie jest moje hobby.Poprostu lubie i juz . Moim hobby jest pieczenie i gotowanie ,jestem w tym niezla i nie widze powodu ze mialabym byc dla kogoś niemila,zadzierac nosa , wysmiewac lub wkurzac sie ze ktoś czegos tam nie wie z tej dziedziny.Nie widze tez powodu dawac z buta na powtarzajace sie pytanie lub dociekliwą ( ![]() jezeli dla kogos to taki ból ...to moze nie powinien sie afiszowac na forum .....ale korzystac finansowo z tej wiedzy ![]() Poza tym autorce wątku chodzilo przede wszystkim o kulture wypowiedzi.
![]() ![]() |
![]() |
#103 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Na każdym podforum zacząwszy od "mojego gotowania", poprzez "biochemie", a skończywszy na "moich makijażach" dziewczyny dzielą się swoją wiedzą, zdobytym doświadczeniem. Niektóre wizażanki pokończyły renomowane kursy, mają swoje gabinety itd. Przecież istotą każdego forum jest dzielenie się informacjami. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#104 |
Rozeznanie
|
hmmm...Moje Gotowanie
![]() W przypadku stylizacji paznokci podobne pytania to: "jak zmatowic płytke?" "jak nakleic tipsa?" etc. Padają one baaaardzo często...za często. Kultura wypowiedzi idzie wtedy na bok...ustępuje miejsca poirytowaniu i zwykłej ludzkiej złosci. Pozdrawiam
#105 |
Zakorzenienie
|
Ami ale tu chodzi tylko i wyłącznie o wiedzę dotyczącą przedłużania paznokci metodą żelowa czy akrylową czy inną porcelaną. Wybacz ale gotowaniem czy malowanie nikomu krzywdy nie zrobisz ale stylizacja to juz troszeczkę poważniejsza sprawa, biorąc pod uwagę zdrowie.
Ami dzielimy się informacjami i wiedzą ale istotą tego forum nie jest nauka krok po kroku a pomoc - wystarczy przeczytać wątki redakcyjne np " Tu nie uczymy przedłużania paznokci" i to tylko o tą kwestie się rozchodzi. To nie jest jak w makijażu weźmiesz pędzelek do ręki , trochę cienia i zaczynasz malowanie .... źle - zmywasz . W stylizacji paznokci jest to trochę bardziej skomplikowane niż mogłoby się wydawać. |
![]() ![]() |
![]() |
#106 | |||
Nutka nie gryzie!
|
Cytat:
i tak po prostu jest i wtedy po raz tysięczny odsylam do watku lub wyszukiwarki...widzisz moj podpis????? Nie widze powodu żeby zadzierac nosa czy denerwowac sie lub wysmiewac ..a kultura obowiazuje na tym forum bezwzgednie czy to sie Tobie i innym podoba czy nie...
![]() ![]() |
![]() |
#107 |
Rozeznanie
|
OK..ja wiem ze wyszukiwarka istnieje (nawet czasem korzystam). Tyle że sposob na posolenie klusków da sie opisac...baa nawet mozna podac dokladną ilosc soli jaką należy wsypać.
W przypadku stylizacji paznokci jest deczko inaczej. Nie da sie nauczyc: poprawnego przygotowania płytki, naklejenia tipsa, nakładania żeli i poprawnego budowania paznokcia opisowo lub obrazkowo przez internet . To trzeba zobaczyc i wyćwiczyc na kursach!! W innym przypadku delikwentki bez kursów beda krzywdziły swoje klientki dodatkowo tworząc mity o stylizacji paznokci, co jak sama przyznasz jest dodatkowym powodem do nerwów.
#108 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zauważ, że na biochemii też podaje się różne przepisy, które nieumiejętnie zastosowane mogą zaszkodzić, dlatego użytkowniczki dzielą się swoimi doświadczeniami, żeby uniknąć błędów. I często jest tak, że w salonie kosmetycznym, żeby wykonań taki zabieg trzeba mieć ukończony kurs. Edytowane przez amistad.k.m.s Czas edycji: 2007-06-19 o 15:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#109 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#110 |
Zakorzenienie
|
ja zakldajac ten watek nie wyssalam go sobie z palca... bywam na innych podforach i czegos takiego nie widzilam.. takiej brak kultury... a skad to wzielam? wlasnie wpisalam w wyszukiwarke to co mnie interesowalo i czytajac posty na ten temat tylko sie zirytowalam ze ktos zadajac pytanie jest traktowany jak zlo konieczne... nie wiem czy watek byl 10 czy 100 nie wazne kultura powinna byc..
jestem zdania ze watki dublowane nie powinny miec rekacji i tyle jednej trzeciej nie odpisze nikt i zaczna szukac same... co do zakladnaia tipsow "samemu" bez kursu... rzecza jasna jestr ze potrzeba kurs ale to juz nie wasza sprawa tylko jej... przejedzie sie raz drugi i pojdzie na kurs jesli ktos pyta o konkretna rzecz albo dac odpowiedz albo nie i juz.. co do przykladu z" jesli mamusia..." nikgo tym nie obrazilam nikogo nicku tu nie wymienilam.. podalam tylko przyklad ze tu nie siedza osoby ktore maja nadmiar pieniadzy i robia kurs ale tez wlasnie osoby ktore chca czegos sie nauczyc wymienic poglady, moze wlasnie dowiedziec sie czy te ciezko zarobione pieniadze warto inwestowac w taka a nie inna lampe, czy takie a nie inne zele czy taki a nie inny kurs... po prostu co to pauli nie trzeba szukac innych watków po prostu przejrzec ten i zobaczyc o co chodzi w odpowiedziach... ja nie wnikam kto jaka ma szkole sama jestem kosmetyczka i szczerze jesli ktos by mnie zapytal o fachowa porade odpowiedzialabym fachowo.... gdybym uwazala ze to 10 watek o tym nie odpowiedzialabym albo podala linka do tej odpowiedzi i koniec.... wrecz powiem wam jako kosmetyczka jestem dumna ze dziewczyny ktore pytaja o rozne kosmetyczne rzeczy to robia... to swiadczy tylko o tym ze chca wyjsc z ciemnoty i nie zrobic sobie krzywdy.. bardzo chetnie udzielilabym rade... ktos tu powyzej dobrze napisal , jesli ktos ma problemy z wodza nerw to przejsc gdzie indziej.... zasada " nie podoba ci sie tu to se idz " jest bez sensu... skoro wiekszosc osob twierdzi ze brak tu kultury i BOJA sie napisac co kolwiek to cos nie tak...
#111 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jeżeli denerwują was te dublowane posty, głupie pytania to po prostu na nie NIE ODPOWIADAJCIE. Post spada na koniec listy i nikt o nim nie pamięta a wam zdenerowanie przechodzi po 2 minutach. Na fryzjerce takich jest dużo więcej (tam jest ponad 500 stron forum!) Ray zwróciła uwagę na kulturę wypowiedzi tu panującą... a forum paznokciowe nie jest waszą własnością i kązdy ma prawo zadać głupie pytanie. Wy natomiast możecie na nie nie reagować. Czy jak turysta mnie zapyta jak dosc na Rynek Główny w Krakowie to mam go wyśmiać, poniżyć i powiedzieć że nie szanuje pracy wydawców map po Krakowie?! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#112 | |||
Nutka nie gryzie!
|
Cytat:
kpisz z "kluskow" .....a denerwuje Cie że ktos zada pytanie z dziedziny w ktorej jesteś orlem i tak bardzo cięzko zapracowaleś...brak słów.. Koncze ta wymiane zdan bo TY nigdy nie zrozumiesz że autorce watku chodzilo o KULTURĘ wypowiedzi ,o GRZECZNOŚĆ, UPRZEJMOŚĆ...i powiem Ci raz jeszcze na tym forum jest to wymagane.
![]() ![]() |
![]() |
#113 |
Zadomowienie
|
Dla niektórych udzielanie odpowiedzi w formie zawoalowanych szyderstw i innych ciekawych rzeczy to sam miód. Cóż, ćwiczyć, popisywać się, lubować w tym, szukać poklasku można wszędzie
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#114 |
Zakorzenienie
|
A ja się pytam gdzie jest MODERATOR tego forum ? ! Dlaczego w dalszym ciągu trwa Tutaj bezsensowna przepychanka ?
Ami sa pewne granice ..... ilez można podawać w kółko ten sam link ? Czy prośbe o skorzystanie z wyszukiwarki ? Jula84 - "Jeżeli denerwują was te dublowane posty, głupie pytania to po prostu na nie NIE ODPOWIADAJCIE." Będę odpowiadała lub nie w sposób kulturalny lub mniej , w razie naruszenia REGULAMINU dostanę upomnienie/banana czy inną nagrodę - nie chcesz to NIE CZYTAJ ![]() Gdzie jest moderator ? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#115 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Moderator być może uczy się do bardzo waznego egzaminu. A może siedzi w pracy.. Może pojechał z psem do weterynarza... Może go oczy bolą od pracy przed komputerem i zrobił sobie kilka dni przerwy od forum. A może po prostu siedzi sobie gdzieś na ławeczce i cieszy się ładną pogodą. Czy ktoś mu może tego zabronić i nakazać siedzieć na podforum paznokciowym i pilnowac tu porządku?
![]() |
#116 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Niech to podforum stanie się najmilszym, tego zyczę sobie i Wam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#117 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#118 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ludzie się nie zmienią, nowi często popełniają błędy, a stali użytkownicy potrafią być bezczelni. Kiedyś dostałam PW od dziewczyny z dość dużym stażem, z prośbą o streszczenie obszernego wątku, bo jej się nie chciało czytać ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#119 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Spoko - pisać PW jej się chciało ale czytać to już nie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#120 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie da się karać wszystkich, którzy zdublują jakiś temat, bo może wpisywali inną frazę do wyszukiwarki i czegoś nie znaleźli, wystarczy odpisać, że temat był jeśli komuś się chce, a jak nie to pozostawić wątek bez odpowiedzi i już. Cytat:
![]() Powtarzam, bo chyba się nie rozumiemy i rozmawiamy o dwóch zupełnie różnych sprawach. Nie jest mowa o tym, że odpowiadacie na setny post "czy akryl za 10 zł jest ok?", ale o to, w jaki sposób to robicie. Zachowajcie złośliwości dla siebie, to i problemów oszczędzicie sobie (przypominam, że za punkty jest ban) i modom, którzy te kartki muszą co chwilę wlepiać. Cytat:
Otóż to, jak widać, nie każdy ma ochotę przedzierać się przez niemiłe i czasami niekulturalne, mocno naginające regulamin posty, stąd wątek. Jeżeli macie potrzebę poklaskiwania sobie która bardziej dopiecze, bo jakiś wątek powstał, który jest "głupi, zdublowany czy co tam jeszcze" to prowadźcie konferencyjną na gg. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:01.