Obsesja na punkcie włosów :) - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury

Notka

Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-06-25, 08:46   #91
pina92
Raczkowanie

Dot.: Obsesja na punkcie włosów :)

ja lubie moje włosy swieżo po umyciu ... nie mam humoru jak po ich myciu jest 6-7 godz... wkurzam sie;d
pina92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-25, 15:01   #92
nati193
Przyczajenie

Smile Dot.: Obsesja na punkcie włosów :)

cześć. ja tez mam pewną obsesję na punkcie włosów, ciągle sprawdzam czy nie są potargane, zawsze noszę ze soba szczotkę do włosów i lusterko. Dosłownie wszędzie
nati193 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-25, 18:13   #93
mmslonkoo
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez lutiana Pokaż wiadomość
Dzieki za informacje, cena nawet jeszcze nie taka bardzo straszna A jaki masz szampon z L'oreala?
ten z nutrileum...uzywam go razem z odzywka z tej samej serii... jutro znow ide na saune dla moich włosków... pozdrowionka
mmslonkoo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-26, 10:33   #94
samaraelf
Zakorzenienie

saune to znaczy?? co Ci to daje za efekty??

Szkoła
samaraelf jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-26, 11:36   #95
hair
Rozeznanie

Ha obsesja! Zdarzylo mi się odwolać randkę bo mialam zaplanowany wieczór z odżywkami i olejkami (bo przecieżnie moge się pokazać w "brudnych" wlosach a ot, poprostu umycie i wysuszenie absolutnie nie wchodzilo w gre)... to jeśli chodzi o pielęgnacje.
Mialam też obsesje na punkcie odrostów (już bardzie uzasadnioną, dlugo się farbowalam na czerwienie i ciemne brązu, a moje wlosy są blond, do tego rosną 2cm miesięcznie), straszne utrapienie w wakacje.
Potem poprostu mi się znudzilo. Zaczęlam ścinać aż zostalam z krótkimi, wrócilam do naturalnego koloru.
Wyglądaja lepiej niż kiedykolwiek, chociaż teraz myje je szamponem z 5 zl i używam najtańszej odżywki...
Co do fryzjera to na dlugości mi aż tak nie zależy.... jak na objętości!
Mam naprawde ladne wlosy, niesamowicie gęste (wyglądam, jakbym nic nie robila tylko tapirowala ), zwlaszcza teraz. Wizyta u fryzjerki najczęściej zaczyna się zachwytami nad tą objętością, a potem pada "musze to troche pocieniować" i wychodzę ze smętnie zwisającymi paroma pasemkami ..
hair jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-26, 12:05   #96
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

Ja chyba trochę mam obsesję, ale trochę dziwną, bo o ile nie farbuję włosów, nie modeluję ich codziennie, nie prostuję, nie wydaję połowy pensji na profesjonalne kosmetyki i nie chodzę regularnie do fryzjera, to nie wyjdę z domu z nieumytą głową. Nawet, jeśli to poranek, włosy są tylko lekko przyklapnięte, a ja muszę iść do sklepu po bułki. Jak już muszę wyjść, to kombinuję przed lustrem jakieś opaski, spinki itp., żeby wosy nie wyglądały tak smętnie.

Ale prawdziwego hopla mam na punkcie szamponów (odżywek mniej). Ciągle je zmieniam, kupuję nowe, próbuję. Liczy się dla mnie działanie, zapach i opakowanie. Aktualnie znudziły mnie ciągle ostatnio kupowane Clairole i kukam w Rossmanie na Timoteie oraz serię Yung. Niedługo czas na zakup nowego szamponu, może więc dzisiaj wybiorę się do Rossmana?
Aggie125 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-08, 12:58   #97
gwiazdka148
Przyczajenie

Ja też mam bzika na punkcie różnych specyfików do włosów
Mam farbowane włosy na złocisty blond, włoski zapuszczam,sa juz sporo za ramiona Nie mam ich zbyt grubych takze staram sie je dobrze wzmacniac i nawilżać...
Jak narazie stosuję:

- Szampony z' 'wyzszych pułek'' zastąpiłam szmponami z czarnej rzepy lub pokrzywy. Po nich wloski są mięciutkie i puszyste, oczywiscie cebulki sie wzmacniają
- Oczywiscie po użyciu takiego szamponu nakładam od ucha w dół zawsze odżywkę, np. KREM MLECZNY KALLOSA / WAX do włosow blond / balsam regenerujący Mrs. Potter's lub balsam reganerujacy z bursztynem i jedwabiem tez Mrs. Potter's. Jedną z tych odżywek nakładam po myciu i trzymam jakis czas na wlosach.
- czasem przed myciem wlosow nakladam na skore glowy z Joanny( z apteczki babuni) ODŻYWKĘ WZMACNIAJĄCĄ do wlosow cienkich,delikatnych i ze sklonnoscią do wypadania z ekstraktem ze skrzypu i rozmarynu. W tym celu chcę wzmocnic cebulki a na resztę moich wlosow nakladam podgrzaną OLIWĘ Z OLIWEK z dodatkiem odzywki z paroma kroplami olejku rycynowego. Na głowę nakładam czepek i ręcznik i trzymam to 40 minut , czasem dłuzej. Potem myję szamponem ziolowym, czasem i 2 razy zeby dobrze zmyc oliwę, nakladam odzywke na konce wlosow , trzymam chwilke i wszystko W ten sposob mam zdecydowanie mocniejsze włoski i odpowiednio nawilżone U mnie ta metoda naprawdę działa, nawet teraz w okresie zimowym nie zauwazylam zeby wloski mi wypadaly, wiadomo przy myciu pojedyncze wypadną.
- po umyciu włosow dodaję czasem kroplę jedwabiu na koncówki
- oprocz tego na zime zaczełam brac bellissę ze skrzypem.

Po oliwie i dobrej masce typu Mleczny Kallos moje włoski są w suuuper kondycji .Jak narazie zapuszczam...POLECAM

Nie używałam jeszcze PLACENTY z Kallosa, czy jest ona równie dobra jak krem mleczny? Która jest lepsza?
gwiazdka148 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-12-08, 19:01   #98
Avari
Raczkowanie

czytam i czytam i nie mogę uwierzyć - też mam obsesję. Zarówno co do pielęgnacji (chociaż mam niewiele kosmetyków to muszą być idealne dopasowane do moich potrzeb), jak i układania. Nie znoszę nieświeżych i nieułożonych włosów. A dokładniej to potarganych, mają być gładkie i lśniące, nawet loki mają być w ładnych puklach, a nie jakieś takie niewiadomo co. A wybór fryzjera to dopiero był maraton!
Avari jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-09, 14:19   #99
serduszkoiz
Zadomowienie

tez jestem wlosomaniaczka i jestem z tego dumna

uzywam WAXA, NERILU, SKRZYPOVITY, OLEJKU RYCYNOWEGO, OLEJKU KOKOSOWEGO

zaczelam byc wlosomaniaczka po wizycie u fryzjera i zrobieniu sobie grzywki ktora jakby nie bylo bardzo mi sie podobala poki mi sie nie zmudzila. w miedzy czasie jakos dojrzelismy z Tz do zaczecia planowania slubu i to juz byl mega impuls do zapuszczenia grzywki. Obecnie mi sie zdaje ze wlansie grzywka jako jedyna ni rosnie wiec jesli macie jakies rady to prosze.

A co do manii : wyobrazcie ide na silownie z Tz tylkopo to zeby odwiedzic saune w czasie ktorej nakladam odzywki hehehe, jestem najlepsza czasem ktos patrzy z zaciekawieniem ale co tam :P Poki Tz nie widzi w tym nic dziwnego
Ja z folia na glowie , czapce etc podobno jestem wyjatkowo sexi hahaha ( albo mowi tak bo jest zwolnnikiem dlugich wlosow => zawsze mozi ze wszystko by przezyl tylko zebym miala dluuugie wloski hehe)

NO wiec nie pozostaje mi nic innego jak zapuszaczac bo bedzie moim przyszlym mezem :P
POOOZDRAWIAM WSZYSTKIE WLOSOZBZIKOWANE i ich miksturki klaski :klas ki:kl aski:

Wizazanka
Bloggerka
www.aajonaa.blogspot.com/
serduszkoiz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-10, 12:45   #100
puncia
Przyczajenie

O dziewczyny to może powiecie mi czy prostownica to bardzo niszczy włosy czy nie? Bo ja bardzo chciałabym sobie jakąś sprawić, ale nie wiem jak to się może odbić na zdrowiu moich włosów. Kurcze a tak mi się podobają takie sprężyste włoski. A jakie prostownice polecacie? Jakich używacie? Dodam jeszcze, że mam dosyć cienkie włosy jeśli to ma jakieś znaczenie?
puncia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-27, 21:24   #101
ilonchen
Raczkowanie

Obsesja?O tak.
Ja mam na kompie folder , a w nim zdjęcia pt.: włosy w styczniu, włosy w lutym .... i tak cały rok.Codziennie go oglądam i analizuję.
Oprócz tego mam tak zwany wszystkowiedzący zeszyt w którym jest " Obcinanie włosów w 2008", "Farbowanie włosów w 2008" "Kosmetyki do włosów w 2008".(wszystko z datami i miejscem danego zabiegu)
Boże sama nie wierzę że sie do tego na forum przyznaję
Oprócz tego pielegnacjalej rycynowy i kokosowy, nafta, placenta, szampony dla dzieci itp...

ilonchen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-27, 21:28   #102
Magdzia94
Zakorzenienie

przynajmniej wiesz kiedy co robiłas
A mi sie wasza obsesja powoli udziela ciągle mam ochote cos kupowac ale narazie się hamuję;D

Magdzia94 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-27, 21:34   #103
sympathy
Zadomowienie

Witam, ja rowniez mam pewna obsesje na punkcie wlosow, myje je codziennie uzywam odzywek pod koniec dnia mam wrazenie ze sa przetluszczone, nie wiem gdzie o to zapytac szukalam juz na KWC znacie moze jakies mgielki odzywki w spray'u odswiezajace wlosy? czeka mnie dluga podroz cala noc chcialabym jakos je odswiezyc aby nie byly przetluszczone, slyszalam ze Spreje poprawią wygląd tłustych włosów. To dlatego, że zawierają alkohol, który ma działanie wysuszające. Spryskanie tłustych włosów delikatną mgiełką na jakiś czas lekko je zmatowi. takze znalazlam w Internecie Suchy szampon do włosów w areozolu BEAUTY FORMULAS doskonały do zastosowania w domu jak i w podróży. nie mam pojecia gdzie je zakupic, znacie moze jakies inne produkty? licze na pomoc

Edytowane przez sympathy
Czas edycji: 2008-12-27 o 21:35 Powód: literówki
sympathy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-27, 21:36   #104
pani-jesień
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez puncia Pokaż wiadomość
O dziewczyny to może powiecie mi czy prostownica to bardzo niszczy włosy czy nie? Bo ja bardzo chciałabym sobie jakąś sprawić, ale nie wiem jak to się może odbić na zdrowiu moich włosów. Kurcze a tak mi się podobają takie sprężyste włoski. A jakie prostownice polecacie? Jakich używacie? Dodam jeszcze, że mam dosyć cienkie włosy jeśli to ma jakieś znaczenie?
Bardzo niszczy
Stary 2008-12-27, 23:32   #105
czarna.noc
Wtajemniczenie

Ja nie mam takiej obsesji jak wy (nie mam katalogow ze zdjeciami ani nie uzywam zadnych suplementow na wlosy) ale mam manie na punkcie ich swiezosci. Ostatnio zaczelam je nawet myc 2 raz dziennie Uwielbiam jak sa zaraz po wysuszeniu.
czarna.noc jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-28, 08:54   #106
marrellic
Zakorzenienie

Ja też myjewłosy codziennie inaczej nie wyjde z domu.
Poza tym moja obsesja polega też na ciągłym patrzeniu w lustro czy już urosły

"jeśli chcesz mieć ciało jak kocica, najpierw musisz się spocić jak świnia".
marrellic jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-28, 11:38   #107
paulinka_22
Rozeznanie

GG do paulinka_22

Ja mam świra na punkcie pielęgnacji,w domu mam tyle odzywek,że już nie wiem gdzie co chować:P Ciągle kupuję szampony i maski :P Na noc nakładam amlę,co drugi dzień stosuję waxa,jak nie waxa to inne maski,po umyciu jakieś spraye,na wykończenie jedwab. Powoli zaczyna mnie samą to przerażać...
paulinka_22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-28, 11:44   #108
feelin_soo_me
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez paulinka_22 Pokaż wiadomość
Ja mam świra na punkcie pielęgnacji,w domu mam tyle odzywek,że już nie wiem gdzie co chować:P Ciągle kupuję szampony i maski :P Na noc nakładam amlę,co drugi dzień stosuję waxa,jak nie waxa to inne maski,po umyciu jakieś spraye,na wykończenie jedwab. Powoli zaczyna mnie samą to przerażać...

Najistotniejsze: czy chociaz to wszystko dziala i jest tego warte ?
feelin_soo_me jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-28, 11:48   #109
paulinka_22
Rozeznanie

GG do paulinka_22

hmm....moim zdaniem tak,bo włosy przed tą całą pielęgnacją miałam koszmarne,zresztą nawet znajomi pytają ciągle co robię z włosami,że są takie zadbane,więc chyba warto
Stary 2008-12-28, 12:46   #110
czarna.noc
Wtajemniczenie

Cytat:
hmm....moim zdaniem tak,bo włosy przed tą całą pielęgnacją miałam koszmarne,zresztą nawet znajomi pytają ciągle co robię z włosami,że są takie zadbane,więc chyba warto
A jaką odzywke oceniasz najlepiej?
Ja właśnie mam inaczej, niż wiekszośc na wizazu.. uważam, że najlepsze są odzywki ze sporą ilością silikonow. Wiem, że one nie regenerwuja wlosow, ale za to sprawiają, ze sa lejące, gladkie i blyszczace. Ostatnio bardzo polubiłam Pantene Restoratives, barrrdzo śliska konsystencja
Stary 2008-12-28, 12:58   #111
Nogala1
Raczkowanie

oj jak miło dziewczynki poczytać, że nie tylko ja mam takiego świra na punkcie włosów pielęgnacja pielęgnacja od masek odżywek to półki juz pękają , a teraz kupiłam sobie saune nawilżacz do włosów i pielęgnuje włosy także moim najbliższym koleżankom uwielbiam dbać o włosy pozdrawiam Was
Nogala1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-28, 12:59   #112
WieszJakJest
Raczkowanie

Ja kiedyś miałam tak, że ciągle musiałam je dotykać i poprawiać ;D
teraz już na szczęście tak nie mam.

chodze w kitce ;D
Stary 2008-12-28, 13:25   #113
paulinka_22
Rozeznanie

GG do paulinka_22

Cytat:
Napisane przez czarna.noc Pokaż wiadomość
A jaką odzywke oceniasz najlepiej?
Ja właśnie mam inaczej, niż wiekszośc na wizazu.. uważam, że najlepsze są odzywki ze sporą ilością silikonow. Wiem, że one nie regenerwuja wlosow, ale za to sprawiają, ze sa lejące, gladkie i blyszczace. Ostatnio bardzo polubiłam Pantene Restoratives, barrrdzo śliska konsystencja
mi bardzo służy amla na noc a tak najbardziej to bolecam maskę avocado lorysa-ja do tego d odaje jeszcze olejku z marokańską różą-z avonu i włosy są przepiękne,bardzo dobra jest też maska nawilżająca z avonu a tak do spłukiwania-pod prysznic przy myciu głowy to polecam elseve przeciw łamaniu się włosów,mi też służą silikony z kolei w ogóle nie przypadły mi pofesjonalne osmetyki,przerabiałam kerastase,l'oreal,welle i goldwella i zdecydowanie wolę te "niskopółkowe",które wymieniłam.
Stary 2008-12-28, 13:50   #114
Wiolka525
Rozeznanie

Melduje się kolejna włosomaniaczka
Niestety jestem posiadaczką włosów cienkich, delikatnych z tendencją do przetłuszczania się. Całe zycie z uporem maniaka staram się nadawać im puszystosć. Łazienkowa półka pełna wszelkich kosmetyków do włosów, chociaż przyznam, że ostatnio staram sie troszke ograniczać w zakupowych szaleństwach. Pozdrawiam Was serdecznie.
Stary 2008-12-28, 17:29   #115
viki1988
Zakorzenienie

Obeseja na punkcie włosów... o tak ! i też sie musze przyznać do pewnego dziwactwa, po fryzjerze wciąż siedziałam i się macałam po końcówkach bo były takie mięcutkie i niewysuszone , teraz z przyzwyczajenia nadal tak robie - tyle ze teraz mnie to wkurza bo znów są suche... obecnie główne moje zajęcie to przeliczanie pieniędzy z gwiazdki - i kombinowanie żeby wystarczyło na wszystkie zaplanowane kosmetyki do włosów

Cytat:
Napisane przez czarna.noc Pokaż wiadomość
Ja nie mam takiej obsesji jak wy (nie mam katalogow ze zdjeciami ani nie uzywam zadnych suplementow na wlosy) ale mam manie na punkcie ich swiezosci. Ostatnio zaczelam je nawet myc 2 raz dziennie Uwielbiam jak sa zaraz po wysuszeniu.
WoW dwa razy dziennie.... a ja staje na głowie zeby móc myć jak najrzadziej (czytaj: raz na dwa dni), nie masz od tego suchych włosów?

Cytat:
Napisane przez sympathy Pokaż wiadomość
Witam, ja rowniez mam pewna obsesje na punkcie wlosow, myje je codziennie uzywam odzywek pod koniec dnia mam wrazenie ze sa przetluszczone,
Może używasz za dużo odżywek z ciężkimi silikonami i dlatego włosy tak reagują?
Stary 2008-12-28, 20:48   #116
serduszkoiz
Zadomowienie

Stosuje : WAX, Vatike, olejek rycynowy, pokrzywe, skrzypowite, witamine B, Garnier NERIL
PIJe : mleko sojowe
CZEKAM NA : VITAPIL i SEBORADIN

OBSESJA zdjecie raz na tydzien wlosow , w szczegolnosci grzywki i sprawdzanie efektow zapuszczania

mega mania heheh

Wizazanka
Bloggerka
www.aajonaa.blogspot.com/

Edytowane przez serduszkoiz
Czas edycji: 2008-12-28 o 20:50
serduszkoiz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-29, 11:33   #117
natvsia
Przyczajenie

tez mam straszzna obsesje na punkcie włosków ;p
co chwile bym kupowała nowe odżywki i szampony ;p
są mi najbliższe ;d
natvsia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-29, 11:37   #118
natvsia
Przyczajenie

ja uzywalam odzywki i szamponu NIVEA curly hair ;-)
fajny efekt ;p
natvsia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-29, 11:42   #119
rare bird
Wtajemniczenie

przyznaję się - mam obsesję na punkcie moich włosów

nakładam na nie pełno odżywek, balsamów i innych mazideł, ciągle kupuję nowe i komibnuję. najbardziej chyba szaleję ze stylizacją włosów, bo non stop układam je inaczej, próbuję ładnie spiąć itp. w dodatku mam obsesję na punkcie potarganych i zmierzwionych włosów, więc non stop je "burzę" rękami, żeby nie były zbytnio ulizane jak mam puszyste włosy to lepiej się czuję niż w takich "lejących".

no i trafycyjnie - cały czas oglądam je w lusterku i nie znoszę mieć nieświeżych.
Stary 2008-12-29, 11:57   #120
czarna.noc
Wtajemniczenie

Cytat:
mi bardzo służy amla na noc a tak najbardziej to bolecam maskę avocado lorysa-ja do tego d odaje jeszcze olejku z marokańską różą-z avonu i włosy są przepiękne,bardzo dobra jest też maska nawilżająca z avonu a tak do spłukiwania-pod prysznic przy myciu głowy to polecam elseve przeciw łamaniu się włosów,mi też służą silikony z kolei w ogóle nie przypadły mi pofesjonalne osmetyki,przerabiałam kerastase,l'oreal,welle i goldwella i zdecydowanie wolę te "niskopółkowe",które wymieniłam.
Dzieki poszukam tych kosmetykow.
Mi tez nie przypadlu do gustu wysokopolkowe kosmetyki do wlosow, pieniadze w błoto.

Cytat:
Napisane przez viki1988 Pokaż wiadomość
WoW dwa razy dziennie.... a ja staje na głowie zeby móc myć jak najrzadziej (czytaj: raz na dwa dni), nie masz od tego suchych włosów?
Nie-e moje włosy sa jakieś pancerne, farbuje je od lat, codziennie suszarka i nic im nie dolega.
Ale myć 2 razy dziennie to mi sie jednak relatywnie rzadko zdarza, najczesciej jak musze umyc raniutko a pozniej gdzies wychodze wieczorem, to myje 2gi raz
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości