![]() |
#91 |
Raczkowanie
|
Dot.: Obsesja na punkcie włosów :)
ja lubie moje włosy swieżo po umyciu ... nie mam humoru jak po ich myciu jest 6-7 godz... wkurzam sie;d
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Przyczajenie
|
![]()
cześć. ja tez mam pewną obsesję na punkcie włosów, ciągle sprawdzam czy nie są potargane, zawsze noszę ze soba szczotkę do włosów i lusterko. Dosłownie wszędzie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Zakorzenienie
|
saune to znaczy?? co Ci to daje za efekty??
![]() |
#95 |
Rozeznanie
|
Ha obsesja! Zdarzylo mi się odwolać randkę bo mialam zaplanowany wieczór z odżywkami i olejkami (bo przecieżnie moge się pokazać w "brudnych" wlosach a ot, poprostu umycie i wysuszenie absolutnie nie wchodzilo w gre)... to jeśli chodzi o pielęgnacje.
Mialam też obsesje na punkcie odrostów (już bardzie uzasadnioną, dlugo się farbowalam na czerwienie i ciemne brązu, a moje wlosy są blond, do tego rosną 2cm miesięcznie), straszne utrapienie w wakacje. Potem poprostu mi się znudzilo. Zaczęlam ścinać aż zostalam z krótkimi, wrócilam do naturalnego koloru. Wyglądaja lepiej niż kiedykolwiek, chociaż teraz myje je szamponem z 5 zl i używam najtańszej odżywki... Co do fryzjera to na dlugości mi aż tak nie zależy.... jak na objętości! Mam naprawde ladne wlosy, niesamowicie gęste (wyglądam, jakbym nic nie robila tylko tapirowala ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Zakorzenienie
|
Ja chyba trochę mam obsesję, ale trochę dziwną, bo o ile nie farbuję włosów, nie modeluję ich codziennie, nie prostuję, nie wydaję połowy pensji na profesjonalne kosmetyki i nie chodzę regularnie do fryzjera, to nie wyjdę z domu z nieumytą głową. Nawet, jeśli to poranek, włosy są tylko lekko przyklapnięte, a ja muszę iść do sklepu po bułki. Jak już muszę wyjść, to kombinuję przed lustrem jakieś opaski, spinki itp., żeby wosy nie wyglądały tak smętnie.
Ale prawdziwego hopla mam na punkcie szamponów (odżywek mniej). Ciągle je zmieniam, kupuję nowe, próbuję. Liczy się dla mnie działanie, zapach i opakowanie. Aktualnie znudziły mnie ciągle ostatnio kupowane Clairole i kukam w Rossmanie na Timoteie oraz serię Yung. Niedługo czas na zakup nowego szamponu, może więc dzisiaj wybiorę się do Rossmana? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Przyczajenie
|
Ja też mam bzika na punkcie różnych specyfików do włosów
![]() Mam farbowane włosy na złocisty blond, włoski zapuszczam,sa juz sporo za ramiona ![]() Jak narazie stosuję: - Szampony z' 'wyzszych pułek'' zastąpiłam szmponami z czarnej rzepy lub pokrzywy. Po nich wloski są mięciutkie i puszyste, oczywiscie cebulki sie wzmacniają ![]() - Oczywiscie po użyciu takiego szamponu nakładam od ucha w dół zawsze odżywkę, np. KREM MLECZNY KALLOSA / WAX do włosow blond / balsam regenerujący Mrs. Potter's lub balsam reganerujacy z bursztynem i jedwabiem tez Mrs. Potter's. Jedną z tych odżywek nakładam po myciu i trzymam jakis czas na wlosach. - czasem przed myciem wlosow nakladam na skore glowy z Joanny( z apteczki babuni) ODŻYWKĘ WZMACNIAJĄCĄ do wlosow cienkich,delikatnych i ze sklonnoscią do wypadania z ekstraktem ze skrzypu i rozmarynu. W tym celu chcę wzmocnic cebulki ![]() ![]() ![]() - po umyciu włosow dodaję czasem kroplę jedwabiu na koncówki - oprocz tego na zime zaczełam brac bellissę ze skrzypem. Po oliwie i dobrej masce typu Mleczny Kallos moje włoski są w suuuper kondycji .Jak narazie zapuszczam...POLECAM Nie używałam jeszcze PLACENTY z Kallosa, czy jest ona równie dobra jak krem mleczny? Która jest lepsza? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
Raczkowanie
|
czytam i czytam i nie mogę uwierzyć - też mam obsesję. Zarówno co do pielęgnacji (chociaż mam niewiele kosmetyków to muszą być idealne dopasowane do moich potrzeb), jak i układania. Nie znoszę nieświeżych i nieułożonych włosów. A dokładniej to potarganych, mają być gładkie i lśniące, nawet loki mają być w ładnych puklach, a nie jakieś takie niewiadomo co. A wybór fryzjera to dopiero był maraton!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Zadomowienie
|
tez jestem wlosomaniaczka
![]() ![]() uzywam WAXA, NERILU, SKRZYPOVITY, OLEJKU RYCYNOWEGO, OLEJKU KOKOSOWEGO zaczelam byc wlosomaniaczka po wizycie u fryzjera i zrobieniu sobie grzywki ktora jakby nie bylo bardzo mi sie podobala poki mi sie nie zmudzila. w miedzy czasie jakos dojrzelismy z Tz do zaczecia planowania slubu i to juz byl mega impuls do zapuszczenia grzywki. Obecnie mi sie zdaje ze wlansie grzywka jako jedyna ni rosnie wiec jesli macie jakies rady to prosze. A co do manii : wyobrazcie ide na silownie z Tz tylkopo to zeby odwiedzic saune w czasie ktorej nakladam odzywki hehehe, jestem najlepsza czasem ktos patrzy z zaciekawieniem ale co tam :P Poki Tz nie widzi w tym nic dziwnego ![]() Ja z folia na glowie , czapce etc podobno jestem wyjatkowo sexi hahaha ( albo mowi tak bo jest zwolnnikiem dlugich wlosow => zawsze mozi ze wszystko by przezyl tylko zebym miala dluuugie wloski hehe) NO wiec nie pozostaje mi nic innego jak zapuszaczac bo bedzie moim przyszlym mezem :P POOOZDRAWIAM WSZYSTKIE WLOSOZBZIKOWANE i ich miksturki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#100 |
Przyczajenie
|
O dziewczyny to może powiecie mi czy prostownica to bardzo niszczy włosy czy nie? Bo ja bardzo chciałabym sobie jakąś sprawić, ale nie wiem jak to się może odbić na zdrowiu moich włosów. Kurcze a tak mi się podobają takie sprężyste włoski.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
Raczkowanie
|
Obsesja?O tak.
Ja mam na kompie folder , a w nim zdjęcia pt.: włosy w styczniu, włosy w lutym .... i tak cały rok.Codziennie go oglądam i analizuję. ![]() Oprócz tego mam tak zwany wszystkowiedzący zeszyt w którym jest " Obcinanie włosów w 2008", "Farbowanie włosów w 2008" "Kosmetyki do włosów w 2008".(wszystko z datami i miejscem danego zabiegu ![]() ![]() Boże sama nie wierzę że sie do tego na forum przyznaję ![]() ![]() ![]() ![]() Oprócz tego pielegnacja ![]()
![]() |
#102 |
Zakorzenienie
|
przynajmniej wiesz kiedy co robiłas
![]() A mi sie wasza obsesja powoli udziela ciągle mam ochote cos kupowac ![]()
![]() |
![]() |
#103 |
Zadomowienie
|
Witam, ja rowniez mam pewna obsesje na punkcie wlosow, myje je codziennie uzywam odzywek pod koniec dnia mam wrazenie ze sa przetluszczone, nie wiem gdzie o to zapytac szukalam juz na KWC znacie moze jakies mgielki odzywki w spray'u odswiezajace wlosy? czeka mnie dluga podroz cala noc chcialabym jakos je odswiezyc aby nie byly przetluszczone, slyszalam ze Spreje poprawią wygląd tłustych włosów. To dlatego, że zawierają alkohol, który ma działanie wysuszające. Spryskanie tłustych włosów delikatną mgiełką na jakiś czas lekko je zmatowi. takze znalazlam w Internecie Suchy szampon do włosów w areozolu BEAUTY FORMULAS doskonały do zastosowania w domu jak i w podróży. nie mam pojecia gdzie je zakupic, znacie moze jakies inne produkty? licze na pomoc
![]() Edytowane przez sympathy Czas edycji: 2008-12-27 o 21:35 Powód: literówki |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#105 |
Wtajemniczenie
|
Ja nie mam takiej obsesji jak wy (nie mam katalogow ze zdjeciami ani nie uzywam zadnych suplementow na wlosy) ale mam manie na punkcie ich swiezosci. Ostatnio zaczelam je nawet myc 2 raz dziennie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 |
Zakorzenienie
|
Ja też myjewłosy codziennie inaczej nie wyjde z domu.
Poza tym moja obsesja polega też na ciągłym patrzeniu w lustro czy już urosły ![]()
![]() |
#107 |
Rozeznanie
|
Ja mam świra na punkcie pielęgnacji,w domu mam tyle odzywek,że już nie wiem gdzie co chować:P Ciągle kupuję szampony i maski :P Na noc nakładam amlę,co drugi dzień stosuję waxa,jak nie waxa to inne maski,po umyciu jakieś spraye,na wykończenie jedwab. Powoli zaczyna mnie samą to przerażać...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Najistotniejsze: czy chociaz to wszystko dziala i jest tego warte ? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Rozeznanie
|
hmm....moim zdaniem tak,bo włosy przed tą całą pielęgnacją miałam koszmarne,zresztą nawet znajomi pytają ciągle co robię z włosami,że są takie zadbane,więc chyba warto
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja właśnie mam inaczej, niż wiekszośc na wizazu.. uważam, że najlepsze są odzywki ze sporą ilością silikonow. Wiem, że one nie regenerwuja wlosow, ale za to sprawiają, ze sa lejące, gladkie i blyszczace. Ostatnio bardzo polubiłam Pantene Restoratives, barrrdzo śliska konsystencja ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Raczkowanie
|
oj jak miło dziewczynki poczytać, że nie tylko ja mam takiego świra na punkcie włosów
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Raczkowanie
|
Ja kiedyś miałam tak, że ciągle musiałam je dotykać i poprawiać ;D
teraz już na szczęście tak nie mam. chodze w kitce ;D
![]() |
![]() |
#113 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 |
Rozeznanie
|
Melduje się kolejna włosomaniaczka
![]() Niestety jestem posiadaczką włosów cienkich, delikatnych z tendencją do przetłuszczania się. Całe zycie z uporem maniaka staram się nadawać im puszystosć. Łazienkowa półka pełna wszelkich kosmetyków do włosów, chociaż przyznam, że ostatnio staram sie troszke ograniczać w zakupowych szaleństwach. Pozdrawiam Was serdecznie.
![]() |
#115 | |
Zakorzenienie
|
Obeseja na punkcie włosów... o tak ! i też sie musze przyznać do pewnego dziwactwa, po fryzjerze wciąż siedziałam i się macałam po końcówkach
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Może używasz za dużo odżywek z ciężkimi silikonami i dlatego włosy tak reagują?
![]() |
![]() |
#116 |
Zadomowienie
|
![]() PIJe : mleko sojowe ![]() CZEKAM NA : VITAPIL i SEBORADIN OBSESJA ![]() ![]() mega mania heheh
Mama Alexa 18-07-2010 Zonka 10-07-2009 Wizazanka Bloggerka www.aajonaa.blogspot.com/ Edytowane przez serduszkoiz Czas edycji: 2008-12-28 o 20:50 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Przyczajenie
|
tez mam straszzna obsesje na punkcie włosków ;p
co chwile bym kupowała nowe odżywki i szampony ;p są mi najbliższe ;d ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 |
Przyczajenie
|
ja uzywalam odzywki i szamponu NIVEA curly hair ;-)
fajny efekt ;p |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
Wtajemniczenie
|
przyznaję się - mam obsesję na punkcie moich włosów
![]() nakładam na nie pełno odżywek, balsamów i innych mazideł, ciągle kupuję nowe i komibnuję. najbardziej chyba szaleję ze stylizacją włosów, bo non stop układam je inaczej, próbuję ładnie spiąć itp. w dodatku mam obsesję na punkcie potarganych i zmierzwionych włosów, więc non stop je "burzę" rękami, żeby nie były zbytnio ulizane ![]() no i trafycyjnie - cały czas oglądam je w lusterku i nie znoszę mieć nieświeżych.
![]() |
#120 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mi tez nie przypadlu do gustu wysokopolkowe kosmetyki do wlosow, pieniadze w błoto. Cytat:
![]() Ale myć 2 razy dziennie to mi sie jednak relatywnie rzadko zdarza, najczesciej jak musze umyc raniutko a pozniej gdzies wychodze wieczorem, to myje 2gi raz ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:46.