![]() |
#91 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Praca magisterska - dyskusja
U nas było cos takiego ze musielismy napisac 1 rozdział teoretyczny ale ona nie czytała tego, tylko my jej tak w skócie czytaliśmy. i tylko mówiła co trzeba dodac i wogóle. zrobilismy tez w skrócie metodologie w punktach i narzedzia badwcze. wiec mam nadzieje, ze jednak będzie spoko.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Zakorzenienie
|
No to fajnie, skoro jednak to z nią konsultowałaś, to na pewno będzie ok
![]() A tak swoją drogą jestem pełna podziwu,że masz się bronić za rok, a już wszystko napisałaś ![]() ![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Zakorzenienie
|
napisałam tak wczesnie bo jak juz wspomniałam mój TZ wyjechał na całe wakacje za garnice do Holandii do pracy i wraca dopiero za 5 tygodni. Więc aby tak nie mysleć zajęłam sie pisaniem i sama jestem zaskoczona, ze to tak szybko poszło
![]() ![]() a co do tej wczesniejszej obrony, to chyba trzeba w takim razie miec przyspieszona sejsę, bo u nas niestety ale jest jeszcze na 5 roku dużo przedmietów i egzaminów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Zakorzenienie
|
ja już napisałam, obrona chyba 5.09.
moja praca to po koleji: - podziękowania - Abstrakt (streszczenie) + słowa kluczowe - Abstract (streszczenie po angielsku) + key words - Wstęp - Teren badań - Metodyka - Wyniki - Dyskusja - Podsumowanie - Literatura - Tabele i ryciny - Appendix
![]() |
#95 |
Zakorzenienie
|
oj to u mnie inaczej. tak typowo: wstęp, 2 rozdziały teoretyczne, metodologia, analiza badań własnych, zakonczenie, aneksy, bibliografia,spis tabel aneksów itp
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() czy ktoś może mi pomóc? Jak zrobić prawidłowo przypis do takiej pozycji: "Dlaczego tak głosowano, wybory prezydenckie '90" pod redakcją Stanisława Gebethnera i Krzysztofa Jasiewicza, Warszawa 1993. Szczególnie chodzi mi o Wasze zdanie co do tworzenia przypisów do książek pod redakcją. Spieram się z koleżanką i mamy inne zdanie co do tego. Proszę o przykłady. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlaczego tak głosowano, wybory prezydenckie '90, red. S. Gebethner, K. Jasiewicz, Wydawnictwo XYZ, Warszawa 1993, s. 15 (nie wiem jakie wydawnictwo, więc wpisałam XYZ i nie wiem która strona, więc podałam 15) ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
Zakorzenienie
|
Ok, dzięki.
to kolejne pytania: 1. jak prawidłowo stosować ibidem? pisać: ibidem, str. 23 czy ibidem (tamże), str. 23 2. co jeśli mam np. książkę "Dlaczego tak głosowano, wybory prezydenckie '90" pod redakcją Stanisława Gebethnera i Krzysztofa Jasiewicza, Warszawa 1993. pod redakcją dwóch panów a przypis odnosi się do rozdziału tej książki pisanego np przez pana Kowalskiego? Jak zrobić przypis? 3. jak stosować [w ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 1. Ibidem, s. 23 lub Tamże, s. 23 2. Jeżeli pan J. Kowalski napisał rozdział pt. "Bleblebleble", to: J. Kowalski, Bleblebleble, w: Dlaczego tak głosowano, wybory prezydenckie '90, red. S. Gebethner, K. Jasiewicz, Wydawnictwo XYZ, Warszawa 1993, s. 15 3. Ja piszę po prostu w, ale spotkałam się również z: (w: ) i [w: ] - oczywiście w obu przypadkach bez spacji, ale tu (na wizażu) nie da się tak zapisać, bo powstają emotikony ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuję ![]() czyli w wypadku: J. Kowalski, Bleblebleble, w: Dlaczego tak głosowano, wyboryprezydenckie '90, red. S. Gebethner, K. Jasiewicz, Wydawnictwo XYZ,Warszawa 1993, s. 15 może być: J. Kowalski, Bleblebleble, [w: ] Dlaczego tak głosowano, wyboryprezydenckie '90, red. S. Gebethner, K. Jasiewicz, Wydawnictwo XYZ,Warszawa 1993, s. 15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#102 |
Rozeznanie
|
a u mnie z kolei nie pisze sie wydawnictwa bo to niby reklama...wiec tak jak napisala chocolatka ale bez wydawnictwa i ja pisze [w: ]
![]()
![]() |
#103 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() No i OFFTOP ![]() Jeszcze męczę się z kilkoma ostatnimi stronami, jest ciężko, nie wiem co i jak ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Zakorzenienie
|
To chyba zależy od kierunku i przyjętych zasad. Na psychologii każdą rzecz zapisuje się w inny, określony sposób.
![]() |
![]() |
#105 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zaraz zapytam o termin ![]() ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#106 |
Zakorzenienie
|
to ja kolejne pytania
![]() 1. mam książkę (jak już się czepiam tego przykłasu ![]() "Dlaczego tak głosowano, wybory prezydenckie '90" pod redakcją Stanisława Gebethnera i Krzysztofa Jasiewicza, Warszawa 1993 W jaki sposób wpisać tych panów do bibliografii pod koniec pracy? Jednego? Dwóch? w jakiej formie jeśli bibliografia jest ułożona alfabetycznie nazwiskami autorów? 2. co jeśli korzystam z rozdziału książki: J. Kowalski, Bleblebleble, w: Dlaczego tak głosowano, wyboryprezydenckie '90, red. S. Gebethner, K. Jasiewicz, Wydawnictwo XYZ,Warszawa 1993, s. 15 czy Kowalskiego też do bibliografii ładuję? 3. Robię wykresy czerpiąc dane z książki, jak opisać wykres pod spodem? XYZ, opracowanie własne ... i co dalej? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. piszesz tego kto napisał książkę 3. ja podpisuję na górze Podałam Ci tak jak ja mam to pisać, ale spotkałam się z różnymi stylami
![]() |
![]() |
#108 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
pod G Gebethner S., Jasiewicz K. 1993 "tytuł" Warszawa pod J Gebethner S., Jasiewicz K. 1993 "tytuł" Warszawa ? 2. Czyli do bibliografii nie wsadzam autorów podrozdziałów w ogóle? 3. No ok, nie ważne czy na dole, czy na górze. Pytam czy po nazwie wykresu i "opracowanie własne" piszę szczegółowo z jakich materiałów korzystałam do opracowania własnego czy wystarczy "opracowanie własne" bez opisywania skąd materiały? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. Wpisujesz pod "K": Kowalski J., Bleblebleble, w:... 3. Źródło: Opracowanie własne na podstawie "Książka kucharska" Uwaga ![]() ![]() Przykład dla Ciebie (ze strony wydawnictwa mojej uczelni): Bibliografia Dereń A. M., Przerzucanie dochodów. Transfer pricing, Oficyna Wydawnicza Ośrodka Postępu Organizacyjnego, Bydgoszcz 1998 Kabalski P., Rachunkowość w zarządzaniu cenami transferowymi, Ośrodek Doradztwa i Doskonalenia Kadr, Gdańsk 2001 Korporacje międzynarodowe w Polsce, red. A. Zorska, Difin, Warszawa 2002 Michalak S., Krzewski M., Maliszewski C., Transfer pricing. Przerzucanie dochodów, metody kontroli, konsekwencje podatkowe, Difin, Warszawa 1997 Międzynarodowy słownik podatkowy, PWE, Warszawa 1997 Najlepszy E., Międzynarodowe finanse przedsiębiorstw, Bafina, Poznań 1993 O’Shaughnessy M., Banach J., Lebda S., Reszka A., Szydłowska K., Wiewiórka P., Ceny transferowe, Wydawnictwo C.H. Beck, Warszawa 2003 Transfer Pricing Guidelines for Multinational Enterprises and Tax Administrations. Report of July 1995 with Supplements, OECD, Paris 1997 Słojak S., Ceny transferowe. Teoria i praktyka, WN PWN, Warszawa, 2002 Ustawa z 15 lutego 1992 r. o podatku dochodowym od osób prawnych WN DzU z 2000 r. nr 54, poz. 654 z późn. zm. Zorska A., Ku globalizacji, WN PWN, Warszawa 1998 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 |
Zakorzenienie
|
Ok, dzięki. Czyli u Ciebie autorzy rozdzialów też są wpisywani i w przypadku książki pod redakcją i dwóch autorów wpisujesz po tylule? Kurdebele, ja powinnam po nazwisku i dlatego się gryzę - pod którym.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Zakorzenienie
|
to wpisz narazie jak uważasz. a potem sie promotora zapytasz. ja skonczyłam pisac prace i sie zastanaiwam czy pokazac promotorowi od razu całą (coby nie pomyslał ze ktos mi napisał) czy po rozdziałach dawac?? jak radzicie??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
np. Kukulak-Dolata I., Niedopasowania strukturalne na regionalnym rynku pracy. Studium przypadku województwa śląskiego, w: Polski rynek pracy - niedopasowania strukturalne, red. E. Kryńska, Instytut Pracy i Spraw Socjalnych, Warszawa 2004 Jeśli praca jest pod redakcją, najpierw tytuł. Oczywiście bibliografia jest sporządzana alfabetycznie wg nazwisk. Ale w przypadku pracy pod red. i w przypadku braku autora wpisujemy wg tytułu (patrz niżej na zielono) Ale jeśli jest więcej niż jeden autor a praca nie jest pod red., to wpisujesz najpierw nazwiska! (patrz niżej na czerwono) Cytat:
Cytat:
Madzialenko, a promotor nie widział żadnego fragmentu Twojej pracy przed zakończeniem? Jeśli chcesz się już niedługo bronić i Ci się spieszy, to może daj całą. Ale jeśli masz czas a podejrzewasz, że promotor może mieć jakieś pretensje, że dajesz od razu całość, to zanieść najpierw I rozdział ![]() ![]() EDIT Aaricia, a nie możesz wysłać maila do promotora z prośbą o przesłanie wskazówek lub przykładowej bibliografii? ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Zakorzenienie
|
promotor widział mój pierwszy rozodział teoretyczny, ale wtedy nie był on jeszcze skonczony, widzial plan mojej metodologii oraz wiedzial, ze przeprowadziłam juz badania w szkole (bo widzial narzedzia badawcze oraz wyniki badań pilotazowych). co do obrony, to mama zamiar bronic sie w normalnym terminie czyli czerwiec
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Fajnie, już skończyłaś pracę, choć obrona w czerwcu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Zakorzenienie
|
Ok, dzięki.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Zakorzenienie
|
mam tylko nadzieje, ze nie przyczepi sie az tak bardzo do tej pracy. bo wiadomo, czasami promotorzy sa różni
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Zakorzenienie
|
Pani mgr
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
Zakorzenienie
|
a ja nie mogę znaleźć kartki z tematem..
![]() bo właśnie tworzę formularze zgody dla rodziców na przeprowadzenie eksperymentów diagnostycznych na ich dziecku. no i nie mogę znaleźć kartki z tematem, a na kompie go nie zapisałam. no nic, jak na razie świetnie mi idzie ![]() a tak nasunęło mi się jedno pytanie dotyczące obrony. czy w momencie, gdy chce się ustawić obronę na wczesniejszy termin musi się na niego zebrać grupa ludzi czy zorganizuja obronę dla jednostki czyli dla mnie? wiecie może jak to wygląda?
![]() |
#120 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:23.