![]() |
#91 |
Raczkowanie
|
Dot.: Piosenka dla rodziców
nie wiem czy już była ta piosenka podana, ale proszę
http://www.wrzuta.pl/file.php?type=a...e_size=&page=3 pamiętam jak na ślubie mojej siostry wszystkim poleciały łzy ze wzruszenia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Przyczajenie
|
Wiatm
![]() W czerwcu ślubuję i bardzo, bardzo, bardzo proszę FRIDĘ o przesłanie tego swoje mixu. Mój adres: *** Z góry dziekuje!!!!!!!!!!!!!!!!! !! Pozdrowionka ![]() Edytowane przez Taverney Czas edycji: 2008-06-06 o 17:57 Powód: złamanie regulaminu - naruszenie praw autorskich |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Tańczyć będą Twoi rodzice w otoczeniu gości, a tymi palącymi się w ich dłoniach świeczkami uczcicie pamięć rodziców Twojego TŻ-ta. Edit: nie wiem tylko czy to nie będzie za bardzo wzruszające, napewno byłoby pięknie, a goście nie muszą wiedzieć (jeżeli nie będziecie chcieli) czemu te światełka. 2. Jak będziesz chciała to mogę Ci przesłać zdjecie jak to może wyglądać (nie zamieszczam, bo znalazłam je na stronce wodzirejów) - podaj maila na pw. Edytowane przez madziczek Czas edycji: 2008-04-23 o 10:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Raczkowanie
|
Mój NZ nie ma taty...więc nie chcemy Cudownych rodziców mam, jest za smutna...Zastanawiam się nad Walcem dla rodziców Bayer Full, mimo tego, że to Disco Polo, to jest to piosenka bardziej wesoła niż wyżej wymieniona, a wy co o niej sądzicie???
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Przyczajenie
|
A może ktoś ma pomysł na wesołą piosenkę o Rodzicach, zeby zagrać ją w podziękowaniu. Moj tato jest poważnie chory i przez tą nieciekawą sytuację chcemy uniknąć smutnej atmosfery, podczas której wszyscy będa płakać i wesele zakonczy sie. POstanowiliśmy ułożyć dla nich oraz teściów smieszny wierszyk, czy nawet skecz, no ale nie obędzie się na koniec bez tańca. Jedynymi wesołymi piosenkami są utwory Arki Noego, ale praktycznie wszystkie kierowane są do Mamy. Jedna z nich ma fajne przesłanie - Najpiękniejsza jest Mama z Tatą, ale mój narzeczony upiera się że za mało o Tacie mówi tekst
Najpiękniejsza mama z tatą”.) Uśmiech, oczy, złote włosy. Mamę łatwo narysować, Żeby jej nie było smutno, Muszę mamie kogoś dodać. Ref. Mama z lodami Mama z kanapą, Lecz najpiękniejsza Jest mama z tatą. Może dorysować słonia, Grubą książkę dać pod drzewem Albo piłkę lub skakankę Trudna sprawa, sama nie wiem. Ref. Klipsy, szpilki, bluzka biała Narysuję mamę z marzeń Żeby mama się nie bała Muszę ją postawić w parze Ref. Co myślicie?? A może podpowiecie coś innego.. pozostał nam tylko miesiąc.. Pzdr |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Raczkowanie
|
Moje przedślubne rozterki....
Wychodzę za mąż we wrześniu. Moja mama jest rozwiedziona, ojca nie bedzie na weselu. TZ ma oboje rodziców. Nie wiem jak zorganizować drugi taniec, tuż po naszym (zamotałam chyba). Bo wiem, że potem tańczą rodzice i ja nie wiem co z moją mamą, jak to załatwić...? No i potem jak będą podziekowania dla rodziców też nie wiem jaką piosenkę dać, na pewno nie będzie to "Cudownych rodziców mam" Znacie coś innego???? Potem zazwyczaj tańczą wszyscy trzymając się za ręce w kółeczku. My z TZ uważamy, że to trochę dziwne i chcielibyśmy zrezygnować z tego, ale nie wiemy co w zamian, bo przecież każdy w parze nie zatańczy, bo mama nie bedzie miała nikogo do pary..... Nie wiem zupełnie jak do tego podejść. Moze któraćś z Was miała podobną sytuację?
Kolejne pytanie jest już bardziej przyziemne, mianowicie chodzi mi o informacje na temat ilości wódki, win, soków, coli i innych napoii. jaki jest przelicznik przy weselu na 100 osób? A w kwestii słodyczy i owoców? Będę wdzięczna za pomoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Przyczajenie
|
Dot.: Moje przedślubne rozterki....
Co do piosenki "cudownych ...."wg.mnie nie ma reguly. Albo sie ja ma,albo nie.
W zamian za taniec, trzymanie sie za rece itp. mozecie poprosic, zeby orkiestra zagrala Wam cos innego. Nie do skakania, ani nie jak na pogrzebie, a Wy w tym czasie mozecie podejsc do Twojej mamy, nastepnie do tesciow (oczywiscie z kwiatami) i normalnie porozmawiac-podziekowac. Moze byc do tego wspolna lampka szampana( Wy. mama i tesciowie). Wtedy bedzie bardziej wspolnie, a nizeli taniec w parach. A potem szybka zmiana muzyki (cos skocznego) i niech tanczy kto chce! Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
Raczkowanie
|
Ja zamiast cudownych rodziców mam będę mieć radość najpiękniejszych lat Anny Jantar - ale nie wiem czy to akurat Ci pasuje, skoro rodzice się rozeszli. Możecie poprostu slownie podziekowac rodzicom, mamie, wreczyc kwiaty, album ze zdjeciami z dziecinstwa czy ramke ze zdjeciem slubnym jesli udaloby sie Wam zrobic to wczesniej. Jesli nie chcecie rezygnować z tańca możecie zadedykować rodzicom po prostu ulubioną ich piosenkę (na pewno się ucieszą), a żeby było parzyscie poprosic zeby np. świadek się dolączyl albo ojciec chrzestny. Nie patrzcie na konwenanse - wszystko zależy jak wy chcecie i jak ustalicie.
Co do napojów to sama się zastaniawiam, wiec nie pomoge.
![]() |
#99 |
Zakorzenienie
|
a tak w ogóle, to trzeba dziękować rodzicom na weselu? U mnie nie będzie matki, ojciec będzie z żoną, ale jej bym tam nie chciała tak na środku. A u mojego narzeczonego będą rodzice ale raczej osobno i bez partnerów. To sprawiłoby nam tylko, że poczulibyśmy się głupio a na własnym ślubie nie chcemy się czuć źle. A szczególnie przez tych, których nie wybieramy.
Można więc nie robić podziękowań w ogóle? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oczywiście że tak ![]() ![]() Ja nie miałam podziękowań. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
Raczkowanie
|
na moim weselu bylo tak ;
moja mama ma bardzo duze problemy z poruszaniem sie chodzi o kulach wiec po rozmowie z siostra stwierdzilysmy ze zadnego tanca dla rodzicow nie bedzie zrobilismy wiec tak razem z mezem weszlismy na scene i kazde z osobna podziekowalo za wychowanie za zorganizowanie wesela i takie tam potem podeszlismy do rodzicow kazde do swoich i dalismy ogromne bukiety kwiatow przy czym grala jakas melodia nie pamietam juz dokladnie co to bylo ![]() powiem ze teraz na samo wspomnienie bardzo sie zwruszam bo to bylo takie naprawde szczere od serca nic na wystawke |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 |
Zadomowienie
|
U naszych znajomych nie było ojca pana młodego Ale podziękowania były; z mamą pana młodego zatańczył starosta weselny.
Co do mapojów to my liczyśliśmy 0,5l wódki na glowe, ale to troche zależy jaki rodzinka ma spust do picia. Napojów liczyliśmy dużo chyba 1,5l na osobę, lepiej żeby zostało niż gdyby miało zabraknąć
![]() |
#103 |
Raczkowanie
|
Dzięki wielkie. Nie chciałabym rezygnować z podziękowania i nie chciałabym też tak go zawężac, żeby rodzice TZ poczuli się pominięci. Muszę poszukać jakiejś innej piosenki i po podziękowaniu i wręczeniu kwiatów poproszę orkiestrę aby sprytnie "zmieniła temat" i zaprosiła do zabawy czy tortu ( nie wiem jeszcze jak to bedzie
![]() Nie lubię takich sytuacji. Nie dość, ze sam ślub mnie stresuje, to jeszcze takimi rzeczami muszę się martwić.... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Zakorzenienie
|
jest już cały obszerny wątek na ten temat. Pozwolę sobie połączyć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Przyczajenie
|
ja mam nastepujacy problem-moja mama jest czesciowo sparaliżowana po wylewie i ma duze trudnosci z poruszaniem sie. w zwiazku z tym nie wiem jak mam rozwiazac kwestie podziekowan dla rodziców...zwylke to jest tak ze rodzice wychodza na srodek i tanczy sie z nimi w kóleczku. al e chciałabym mamie oszczedzic zmieszania i skrepowania przy tym...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Wtajemniczenie
|
hej dziewczyny,a ja polecam ale dla mam to raczej piosenka:
http://nova2000.wrzuta.pl/audio/yoMn...waldemar_kocon moze wykonanie srednie oryginalne ale u mojej kuzynki spiewala kobieta i bylo przepieknie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Zakorzenienie
|
a u nas będzie Cliver
przepiąkna piosenka a pierwszy raz usłyszałam ją u kuzynki TŻ na 18-nastce... dzięki Kochane za podpowiedź, szukałam jej
![]() |
#109 |
Przyczajenie
|
Nam ksiądz, który będzie odprawiał mszę ,poddał pomysł, byśmy rodzicom, najbliższej rodzinie i gościom podziękowali w kościele zaraz przed końcowym błogosławieństem.
Nam bardzo się to spodobało. Jedno z nas będzie dziękować rodzicom, rodzeństwu i chrzestnym, a drugie przyjaciołom i znajomym rodziny. Może której z Was też spodoba się taka forma podziękowań. pozdrawiam ![]()
![]() |
#110 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#111 |
Wtajemniczenie
|
co do piosenki dla rodziców , do dziewczyn ze śląska znalazłam takie :
http://osiolek40.wrzuta.pl/audio/pOf...os_mamo_i_tato miłym zaskoczeniem będzie ta piosenka , jesli rodzice lubią słuchac wykonań w takim stylu .
![]() |
![]() |
#112 |
Przyczajenie
|
Początkowo myślałam o piosence "Cudownych rodziców..."A teraz w ogóle zastanawiam się, czy w naszym przypadku tradycyjne podziękowania mają sens
![]() Dwoję się i troję jak to rozwiązać. Myślę, aby podejść do rodziców na weselu, dj puści jakiś utwór instrumentalny, podziękujemy i głośno przy gościach odśpiewamy 100 lat. Mogłabym odpuścić i podziękować przed/ po weselu, ale bardzo chcę w tym dniu, choć na chwilę, zwrócić oczy gości w kierunku rodziców. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Zakorzenienie
|
Dla mamy jest rowniez bardzo fajna piosenka Kaja Paschalska "Dla mamy" tekst piekny moze wykonanie orginalne pozostawia duzo do zyczenia
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#114 |
Raczkowanie
|
przecież to, że będą podziękowania dla rodziców i piosenka w tle wcale nie oznacza, że rodzice muszą tańczyć...
![]() jak zaczniecie dziękować, dawać im prezenty itp. ![]() ![]() Piosenki dla Rodziców Bernadeta Kowalska - Kochani Moi Rodzice Cliver - Podziękowania Dla Rodziców "piosenki dla mam: Nie ma jak u mamy - Wojciech Młynarski Matka - Czerwone Gitary A ja wolę moją mamę - Fasolki i Majka Jeżowska Dla mamy - Kaja Paschalska Co się stało z mamą - Maryla Rodowicz Mama - Spice Girls Gdzie matka czeka - Tercet egzotyczny piosenka dla ojców: marylin monroe - my heart belongs to daddy fasolki natalia kukulska - co powie tata eric clapton - father eyes luther vandross - dance with my father boyzone - father and son everclear - father of mine george michael - father figure madonna - mother and father mary j blidge - father in you the game - like father like son u2 - in the name of the father piosenki które warto wziąć pod uwagę Jeremi Przybora, Jerzy Wasowski - Rodzina żeby śmiesznie było de mono - najlepsze pozostanie Anna Jantar, Natalia Kukulska - Radość najpiękniejszych lat " Nie ma jak u mamy - W.Młynarski Rodzicielska miłość - J.Kierok http://www.aquarius.zgora.pl/tresc.htm w zakładce demo "Piosenka dla rodziców" Kumpliki - Rodzice Kochana mamo, kochany tato. Bernadeta Kowalska - Kochani moi rodzice wojownicy nocy - pierwsza miłość Z. Wodecki - Oczarowanie Anna German - Dziękuję Mamo" Walc dla Rodziców - BAYER FULL |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Przyczajenie
|
U nas będzie na pewno jedna piosenka tj bez rozgraniczania dla mamy czy taty... i być może będzie to coś nie typowego i bez tańca w kółku tj Niemen
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#117 |
Przyczajenie
|
a posłuchajcie tego:
http://www.wrzuta.pl/audio/cRKyXXe4NF/dzieki_wam do tego na wielkim ekranie bedziemy miec wyswietlane rzutnikiem multimedialnym zdjecia rodziców i nasze z dziecinstwa w formie takiej jakby prezentacji czy filmu, ktory sami przygotowalismy, a zeby sie nie rozkleic za bardzo to zaraz po tej piosence poleci cos wesolego Walc dla Rodziców albo cos ;-)))) taka skadanka troche melancholijna troche wzruszajaca, a na koniec na wesolo ;-))) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 |
Przyczajenie
|
Maggie, to dobry pomysł!
Już coś takiego widziałam i wychodzi super - bardzo wzruszające i ciekawe jednocześnie - coś nie banalnego. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
Zakorzenienie
|
Zgadzam się z Tobą w zupełności... mnie np. męczy myśl o tym, że teściowie pewnie by sobie życzyli czegoś takiego a ja mam taka syt. , że moi rodzice są rozwiedzeni, ojciec będzie ze swoja kobieta... nie zmuszę mamy, żeby z nim tańczyła... a może mój ojciec ma tańczyć ze swoja kobieta, a mama sama... poroniony pomysł... nie wiem sama co tu zrobić
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Przyczajenie
|
hej
![]() zrobiłom się nam przykro, że nie będziemy mogli zadedykować naszym mamom piosennki "cudownych rodziców mam" bo w końcu mamy tylko je, ale później pomyśleliśmy, że to i tak oklepane i na wszystkich weselach , a poza tym moja mama nie lubi się rozczulać, a przy takim czymś to już na pewno by popłyneła, dlatego tez dla odmiany u nas na podziękowaniu będą kwiaty i wykonanie komicznego tańca do piosenki http://pl.youtube.com/watch?v=T5yUA08Rv7U. hihiihih już nie możemy się doczekać:!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:16.