Suknie Maggie Sottero - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ślubny wizerunek

Notka

Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-10-16, 06:51   #91
azzis
Zakorzenienie

Dot.: Suknie Maggie Sottero

Koszt wysyłki takiej sunki do Polski to 30$ (pisałam do nich i pytałam). Więc chyba lepiej zapłacić krawcowej na miejscu za poprawki niż wysyłać kilka razy (odesłanie 30$, oni odsyłają poprawioną kolejne 30$....).

azzis jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-16, 07:22   #92
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez azzis Pokaż wiadomość
Koszt wysyłki takiej sunki do Polski to 30$ (pisałam do nich i pytałam). Więc chyba lepiej zapłacić krawcowej na miejscu za poprawki niż wysyłać kilka razy (odesłanie 30$, oni odsyłają poprawioną kolejne 30$....).

ooo no to tym bardziej sie nie oplaca..
Stary 2008-10-16, 07:51   #93
azzis
Zakorzenienie

I jeszcze tak: halka, welon - płaci się dodatkowo, ale 50% ceny podanej na stronie (jeśli zamówi się suknię, to liczą taniej).

A podpięcie na tren robią jeśli się zażyczy...

I mogą uszyć każdą suknię jeśli da się im zdjęcia.

EDIT: Dzwoniłam właśnie do salonu Belissima i Maggie Sottero mają w tej chwili tylko jedną suknię (jakaś Mona Lisa). Nowe modele MS mają być na końcu listopada/początku grudnia.

Idę dzisiaj na przymiarki. Mam aparat - może pozwolą cyknąć jakąś fotkę...

Edytowane przez azzis
Czas edycji: 2008-10-16 o 10:10
Stary 2008-10-16, 18:23   #94
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
I jeszcze tak: halka, welon - płaci się dodatkowo, ale 50% ceny podanej na stronie (jeśli zamówi się suknię, to liczą taniej).

A podpięcie na tren robią jeśli się zażyczy...

I mogą uszyć każdą suknię jeśli da się im zdjęcia.

EDIT: Dzwoniłam właśnie do salonu Belissima i Maggie Sottero mają w tej chwili tylko jedną suknię (jakaś Mona Lisa). Nowe modele MS mają być na końcu listopada/początku grudnia.

Idę dzisiaj na przymiarki. Mam aparat - może pozwolą cyknąć jakąś fotkę...
a nie wiesz za ile MS sa w salonach w Polsce?
Stary 2008-10-16, 18:28   #95
angelikr
Raczkowanie

to zalezy od modelu, np. rihanna royale kosztuje prawdopodobnie 5 tys
angelikr jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-16, 18:30   #96
azzis
Zakorzenienie

Z tego co słyszałam ok 4-5 tys.

EDIT: W salonie Belissima nie wolno robić zdjęć Poszłam dzisiaj mierzyć suknie (mieli tylko 2 w moim guście) i Pani powiedziała, że nie pozwalają robić zdjęć...

Stary 2008-10-16, 19:12   #97
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Z tego co słyszałam ok 4-5 tys.

EDIT: W salonie Belissima nie wolno robić zdjęć Poszłam dzisiaj mierzyć suknie (mieli tylko 2 w moim guście) i Pani powiedziała, że nie pozwalają robić zdjęć...
bez sensu...
przeciez to po trochu reklama dla ich salonu
Stary 2008-10-16, 19:15   #98
azzis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
bez sensu...
przeciez to po trochu reklama dla ich salonu
No pewnie się boją, że się im podkradnie modele.

W Lisa Ferrera można robić fotki (tylko ja akurat zapomniałam aparatu).

A nie orientujecie się jak z robieniem zdjęć we Flossmannie i Adeline?

Stary 2008-10-17, 07:28   #99
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
No pewnie się boją, że się im podkradnie modele.

W Lisa Ferrera można robić fotki (tylko ja akurat zapomniałam aparatu).

A nie orientujecie się jak z robieniem zdjęć we Flossmannie i Adeline?
dziwne bo przeciez mozna sobie z neta zdjecie sciagnac i isc z nim do krawcowej i podkrasc model hahahha

to dobrze ze mozna w Lisa Ferrera
ja tam chce kupic moja suknie
Stary 2008-10-17, 07:31   #100
azzis
Zakorzenienie

Cytat:
dziwne bo przeciez mozna sobie z neta zdjecie sciagnac i isc z nim do krawcowej i podkrasc model hahahha

to dobrze ze mozna w Lisa Ferrera
ja tam chce kupic moja suknie
Dokładnie to samo pomyślałam Do tego babki wciskały mi jakieś kity... A jak się zorientowały, że nie za bardzo da się mnie bajerzyć to trochę odpuściły... Zaproponowały mi uszycie sukni na miarę (oczywiście wg jakiegoś wzoru) za 2490
Tyle, że 10m dalej jest salon, w którym suknię całą z koronki (takiej ślubnej, z koraliczkami) babka powiedziała, że uszyją za 1500zł. Chyba tak się zdeyduję na szycie

Stary 2008-10-17, 07:33   #101
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Dokładnie to samo pomyślałam Do tego babki wciskały mi jakieś kity... A jak się zorientowały, że nie za bardzo da się mnie bajerzyć to trochę odpuściły... Zaproponowały mi uszycie sukni na miarę (oczywiście wg jakiegoś wzoru) za 2490
Tyle, że 10m dalej jest salon, w którym suknię całą z koronki (takiej ślubnej, z koraliczkami) babka powiedziała, że uszyją za 1500zł. Chyba tak się zdeyduję na szycie
wow 1500zł taniocha

gdzie jest ten salon we Wroclove?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-10-17, 07:46   #102
azzis
Zakorzenienie

Cytat:
wow 1500zł taniocha

gdzie jest ten salon we Wroclove?
To jest tam gdzie te pawilony, gdzie jest m.in. Belissima. Tam jest pełno tych sklepików z sukniami slubnymi i praktycznie wszędzie szyją na miarę, ale tam w tym jednym babka podała mi cenę 1500zł (w innych padały ceny 1800zł w zwyż). Niektóre były pozamykane, więc jeszcze się tam przejdę, żeby przelecieć wszystkie te butiki.

Mają stronkę, co prawda prawie nic na niej nie ma, ale jest tam kontakt.
www.kamasuknie.pl

Stary 2008-10-17, 07:52   #103
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
To jest tam gdzie te pawilony, gdzie jest m.in. Belissima. Tam jest pełno tych sklepików z sukniami slubnymi i praktycznie wszędzie szyją na miarę, ale tam w tym jednym babka podała mi cenę 1500zł (w innych padały ceny 1800zł w zwyż). Niektóre były pozamykane, więc jeszcze się tam przejdę, żeby przelecieć wszystkie te butiki.

Mają stronkę, co prawda prawie nic na niej nie ma, ale jest tam kontakt.
www.kamasuknie.pl
kurcze moze podasz mi ulice bo ja nie wiem gdzie jest Belissima we wrocku
Stary 2008-10-17, 07:57   #104
azzis
Zakorzenienie

Cytat:
kurcze moze podasz mi ulice bo ja nie wiem gdzie jest Belissima we wrocku
To jest na ul. Sokolniczej. Wiesz gdzie jest plac Jana PawłaII (były 1-go Maja, obok Akademii Muzycznej, tam jest fontanna z lwami bodajże). Idzie się troszkę w stronę ul. Legnickiej, niedaleko widać Jysk, uliczka przez Jyskiem są te pawilony.
Nie wiem czy dobrze to wytłumaczyłam

EDIT: Do sukni dają welon i podwiązkę gratis Uszycie bolerka kosztuje 120zł, ale można też wypożyczyć - 60zł. Babka coś mówiła, że dają 2 halki - na kole (do kościoła i do zdjęć) a potem na salę taką z tiulu... Tylko nie wiem czy dobrze zrozumiałam czy obie dają czy sobie wybieraasz jaką chcesz...
I potem możesz oddać do nich suknię w komis.

Stary 2008-10-17, 19:29   #105
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
To jest na ul. Sokolniczej. Wiesz gdzie jest plac Jana PawłaII (były 1-go Maja, obok Akademii Muzycznej, tam jest fontanna z lwami bodajże). Idzie się troszkę w stronę ul. Legnickiej, niedaleko widać Jysk, uliczka przez Jyskiem są te pawilony.
Nie wiem czy dobrze to wytłumaczyłam

EDIT: Do sukni dają welon i podwiązkę gratis Uszycie bolerka kosztuje 120zł, ale można też wypożyczyć - 60zł. Babka coś mówiła, że dają 2 halki - na kole (do kościoła i do zdjęć) a potem na salę taką z tiulu... Tylko nie wiem czy dobrze zrozumiałam czy obie dają czy sobie wybieraasz jaką chcesz...
I potem możesz oddać do nich suknię w komis.
ooo no to super

dobrze wytlumaczylas dziekuje
Stary 2008-10-21, 12:27   #106
gumisia2
Przyczajenie

Cześć Monai
mam gorącą prośbe podaj mi jakieś bliższe namiary na ten salon w JAsienicy te suknie które wkleiłas sa boskie zwłąszcza ta pierwsza cudo!!!!!nie widziąłam ładniejszych
czekam na wiesci
gumisia2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-21, 14:15   #107
azzis
Zakorzenienie

Cytat:
ooo no to super

dobrze wytlumaczylas dziekuje
Mam informację odnośnie szycia w tym salonie. Wysłałam Pani zdjęcia, żeby oceniła czy uszyją mi taką suknię i żeby przy okazji wyceniła.
No i jedną suknię wyceniła na 1700zł, a drugą na 1900zł A gdzie te 1500zł o którym tak trąbiła?

Stary 2008-10-21, 18:38   #108
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Mam informację odnośnie szycia w tym salonie. Wysłałam Pani zdjęcia, żeby oceniła czy uszyją mi taką suknię i żeby przy okazji wyceniła.
No i jedną suknię wyceniła na 1700zł, a drugą na 1900zł A gdzie te 1500zł o którym tak trąbiła?
acha no to troszku juz drogo...bo 1900zł szyta...a moj model kosztuje 2400zł ale orginal ...
Stary 2008-10-23, 07:54   #109
gumisia2
Przyczajenie

Moje drogie pomóżcie
Gdzie na ślasku szyja takie sukienki??????
gumisia2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-10-23, 17:56   #110
jadira
Raczkowanie

Juz jakis czas temu mialam zapisany na komputerze ulubiony model sukni i gdy dzisiaj zobaczylam wątek o sukniach Maggie Sottero, weszlam na ich stronke i zdalam sobie sprawe ze ten moj ulubiony wzor jest wlasnie z tej marki
Wiem ze w salonach te suknie sa bardzo drogie, wiec planuje najpierw przymierzyc i upewnic sie ze dobrze na mnie lezy i ze sie sobie podobam a nastepnie zamowic usluge szycia na allegro u pewnej pani ktora siedzi w tym temacie juz dłuugo (i ktora ma dobre opinie). Mam nadzieje ze sie uda zrealizowac ten plan, bo mieszkam poki co zagranica i zalatwianie spraw zw. ze slubem i weselem mam juz i tak wystarczajaco utrudnione. Pozdrawiam i zalaczam mojego faworyta
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg sottero &midgley JSM1149.jpg (23,3 KB, 139 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Sottero-and-Midgley-Wedding-Dress-JSM1149.jpg (35,8 KB, 73 załadowań)
Stary 2008-10-29, 09:24   #111
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez jadira Pokaż wiadomość
Juz jakis czas temu mialam zapisany na komputerze ulubiony model sukni i gdy dzisiaj zobaczylam wątek o sukniach Maggie Sottero, weszlam na ich stronke i zdalam sobie sprawe ze ten moj ulubiony wzor jest wlasnie z tej marki
Wiem ze w salonach te suknie sa bardzo drogie, wiec planuje najpierw przymierzyc i upewnic sie ze dobrze na mnie lezy i ze sie sobie podobam a nastepnie zamowic usluge szycia na allegro u pewnej pani ktora siedzi w tym temacie juz dłuugo (i ktora ma dobre opinie). Mam nadzieje ze sie uda zrealizowac ten plan, bo mieszkam poki co zagranica i zalatwianie spraw zw. ze slubem i weselem mam juz i tak wystarczajaco utrudnione. Pozdrawiam i zalaczam mojego faworyta
piekna jest ta suknia !@!!
Stary 2008-10-29, 12:02   #112
nikai
Przyczajenie

Witam serdecznie przyszle Panny Mlode przypadkiem trafilam na to forum ale ten fakt mnie bardzo cieszy. Jak zdazylam sie zorientowac jestescie zafascynowane sukniami MS. To wlasnie tak jak ja. Wiem jak to jest, gdy w czasie przygotowan do slubu i wedrowek po salonach slubnych trafi sie na ta jedna jedyna suknie. W chwili gdy ja mierzycie, wiecie, ze to ta i zadna inna. Tak bylo ze mna. Kilka dni po przymiarce zamowilam suknie w salonie i rozpoczelo sie odliczanie do dnia jej odbioru i slubu. Moj model to Rhianna Royale. Suknie mialam tylko raz na sobie. Musze przyznac iz pomimo duzego trenu ( podpina sie go na 3 guziczki ) nie mialam zadnych problemow w tancu.

wycięte przez moderatora

Edytowane przez Taverney
Czas edycji: 2009-02-15 o 17:12 Powód: zakaz ofert kupna/sprzedaży
nikai jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-29, 14:16   #113
Martula87
Raczkowanie

witam dziewczynki;] jestem tu "nowa" powiedzmy bo zawsze wszystko czytam ale nie komentuje- czas najwyzszy zacząć. wszystko było oki zanim nie weszłam na strone Maggie Sottero;] mialam wybraną suknie a raczej zlepke 3 rożnych bo szyje na miare wiec moge pokombinować... ale teraz to ja już nic nie wiem tu jest tyle slicznych fasonów i cały czas je oglądam... i moj folder znów zaczął się powiększać. Mam nadzieje ze do kwietnia sie zdecyduje na cos bo bede miala przymiarke na 18 lipca 2009 bo wlasnie wtedy bedzie ten wielki dzien tak czy inaczej dziekuje za ten post i moze tu cos nowego znajde a przy okazji wybiore jakiś tył gorsetu bo nie mam jeszcze koncepcji pozdrawiam wszystkie wizazystki
Martula87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-29, 15:54   #114
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez Martula87 Pokaż wiadomość
witam dziewczynki;] jestem tu "nowa" powiedzmy bo zawsze wszystko czytam ale nie komentuje- czas najwyzszy zacząć. wszystko było oki zanim nie weszłam na strone Maggie Sottero;] mialam wybraną suknie a raczej zlepke 3 rożnych bo szyje na miare wiec moge pokombinować... ale teraz to ja już nic nie wiem tu jest tyle slicznych fasonów i cały czas je oglądam... i moj folder znów zaczął się powiększać. Mam nadzieje ze do kwietnia sie zdecyduje na cos bo bede miala przymiarke na 18 lipca 2009 bo wlasnie wtedy bedzie ten wielki dzien tak czy inaczej dziekuje za ten post i moze tu cos nowego znajde a przy okazji wybiore jakiś tył gorsetu bo nie mam jeszcze koncepcji pozdrawiam wszystkie wizazystki
hej
slubujemy w ten sam dzien

ja tez mam dylemat co do sukni
Stary 2008-10-29, 20:04   #115
Martula87
Raczkowanie

Strippi wiedzialysmy jaki termin wybrać co ? ja juz nie moge sie doczekac. jeszcze jakies 9 miesięcy a moj TŻ juz ma dosc gadania bo ja codziennie pokazuje mu jakies ozdoby a tu piosenki które mogą być a to jeszcze cos innego cale szczęście że nie marudze mu z suknią bo nie może jej przecież zobaczyć... ale ja naprawde zglupiałam od nadmiaru tych fasonów.. a dziś trafilam na te śliczne suknie.
Stary 2008-10-30, 12:01   #116
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Strippi wiedzialysmy jaki termin wybrać co ? ja juz nie moge sie doczekac. jeszcze jakies 9 miesięcy a moj TŻ juz ma dosc gadania bo ja codziennie pokazuje mu jakies ozdoby a tu piosenki które mogą być a to jeszcze cos innego cale szczęście że nie marudze mu z suknią bo nie może jej przecież zobaczyć... ale ja naprawde zglupiałam od nadmiaru tych fasonów.. a dziś trafilam na te śliczne suknie.
hehe nooo wiedzialysmy

no ja rowniez nie moge sie doczekac
dzis skonczylam robic album dla rodzicow ( moich ) dla tż koncze
no wlasnie ja tez juz zglupialam ogladajac suknie
pojade do wroclawia i poprzymierzam Maggie Sottero
zobaczymy w ktorej bedzie mi najlepiej

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=285132&page=65

tutaj jest forum panny mlode 2009
zapraszam ugadujemy wspolnie wszystko ....i nikt nie marudzi ze tyle gadamy o slubie
Stary 2008-10-30, 12:24   #117
sabimoto
BAN stały

hej

Ja też mam "termin" na 18 lipca a sukienkę właśnie kupiłam - jak rozgryzę jak to ustrojstwo wlepić, to Wam podeślę
sabimoto jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-10-30, 12:47   #118
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez sabimoto Pokaż wiadomość
hej

Ja też mam "termin" na 18 lipca a sukienkę właśnie kupiłam - jak rozgryzę jak to ustrojstwo wlepić, to Wam podeślę
hej

to zapraszam również na forum PM 2009

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=285132&page=65

i czekam na zdjecie sukni
Stary 2008-10-30, 13:47   #119
Martula87
Raczkowanie

Suknie Maggie Sottero

no ja niestety nie nie mieszkam w Polsce wiec za bardzo nie mam jak poprzymierzać różnych sukien ślubnych MS czy innych ;/ a poza tym najpierw chcialam mieć suknie Emmi Mariage "Romance" potem spodobala mi sie Angel"Lena" i jeszcze jakaś inna nie wiem jakiej firmy po prostu ja znalazlam i stwierdziłam że połącze 3 w jedną a teraz jeszcze doszły suknie MS i co mam teraz zrobic moja krawcowa sie za głowe złapie jak zaczne jej w kwitniu motać co z czym hehe bo juz sie ostatnio pogubiła jak wysłalam jej na maila zdjecia 3 i opisywałam

oj widze dziewczynki że bedziemy mialy co opisywać bo coraz wiecej nas na 18 lipca chyba trzeba bedzie osobny post załozyc jak tak dalej pójdzie heh

Edytowane przez Taverney
Czas edycji: 2009-02-15 o 17:13 Powód: post pod postem
Stary 2008-10-30, 14:51   #120
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
oj widze dziewczynki że bedziemy mialy co opisywać bo coraz wiecej nas na 18 lipca chyba trzeba bedzie osobny post załozyc jak tak dalej pójdzie heh
najlepiej panny mlode 18 lipiec 2009

hehe

kurde a nie wiecie czy nie ma nowej kolekcji z MS??

Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości