Mamusie marcowo-kwietniowe 2008 :) - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-07-17, 09:12   #91
jukol
Zakorzenienie

GG do jukol Send a message via Skype™ to jukol
Dot.: Mamusie marcowo-kwietniowe 2008 :)

Adatko bidulko az mnie ciarki przeszly ... Ty prowadzilas??Straszna przygoda.Ale cale szczescie ze nic ci nie jest i z dzidzia ok.Odpoczywaj sloneczko

Olinek

Paulinka
jukol jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-17, 09:30   #92
adatka
Zakorzenienie

Tak dziewczyny jechałam sama po piotrka do pracy i nie dojechałam.

EDIT:
zgadnij kto to - to mowisz ze wczoraj były pierwsze mdłości , a rano po obudzeniu czy pozniej? ja mialam tylko raz tak ochydnie z zamego rana jak otwarłam oczy myslałam ze polece do wuceta ,ale jak przegryzłam sucha bułke to mi przeszło teraz nakupowalam sobie sucharków i stoją kolo łóżka jak by co
no i oczywiscie mdłosci utrzymuja sie całymi dniami, tylko nie az tak silne.

Edytowane przez adatka
Czas edycji: 2007-07-17 o 09:56
adatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-17, 10:19   #93
Kancia
Zakorzenienie

kobieto poleż spokojnie przez kilka dni z ta luteinką aż sie tam ładnie poukłada lepiej dmuchac na zimne
Stary 2007-07-17, 10:49   #94
sprezyna
Rozeznanie

Adatko musisz na siebie uwazac ! Tak jak radzi Kancia - do lozeczka i odpoczywac kilka dni!!
a co do mdlosci - nie zapeszam ale narazie prawie nie mam jest tak ze jest mi tak jak by nie dobrze,cos tak jak z glodu ale wystarczy ze lykne wody albo zjem cos i przechodzi..
nawet sie troche martwie czy to aby napewno normalne.
i jeszcze jedno - bylismy wczoraj ogladac mieszkanie no i sie przeprowadzamy...od 28 lipca bede miala caly dom dla siebie! nie moge sie doczekac!!
sprezyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-17, 10:56   #95
adatka
Zakorzenienie

ja tez tak mam ,jak tylko poczuje sie troszeczke głodna odrazu mnie mdli ale wystarczy gryz suchej bułki , byle czego i mi lepiej - dlatego ciagle cos przegryzam -jeny! niedługo bede wygladac jak słonica
szczerze... ja ciagle bym cos jadła
odpoczywam nic nie dzwigam tylko troche sobie wizazuję
Poł godzinki temu dzwonila szefowa kiedy wracam do pracy hmmmm powiedziałam jej ze narazie nie wiem jak ze zdrowiem - a pozniej jak by co powiem ze jestem w ciazy i nie mogę nic dzwigac- trudno bardziej mi zalerzy na dzieciatku niz na pracy zawlaszcza ze nic z niej nie mam bo to mozna powiedziec ze na czarno...
Stary 2007-07-17, 11:12   #96
anusia_82
Zadomowienie

GG do anusia_82

Adatko Biedulko prawie zawalu dostalam po przeczytaniu posta! Ale musialas miec stracha, teraz musisz na siebie uwazac i odpoczywac, bede trzymac ze Ciebie kciuki

Serafinek przyszedł na świat 5 sierpnia 2009

Gabriel przyszedł na świat 11 stycznia 2011
anusia_82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-17, 11:45   #97
kociulek
Zakorzenienie

Adatko, jestem w szoku To straszne co przeżyłaś,ale najważniejsze,że już wszystko jest dobrze i z fasoleczką napewno też
Powtórze to co juz pisały ci dziewczyny - uwazaj na siebie i odpoczywaj

My + A + K +
kociulek jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-07-17, 12:44   #98
wystraszona
Raczkowanie

Agatko ale miałaś przeżycie
Teraz sobie wypoczywaj - niech "kropeczka" wygodnie znajdzie swoje ulubione miejsce w brzuszku...
Na zobaczenie bicia serduszka idziesz 30 lipca a ja 31. Kurcze, musimy mniej więcej być w tym samym okresie ciąży
wystraszona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-17, 13:05   #99
Ray
Zakorzenienie

mozecie mnie dopisac.... odebralam bete jestem w 4 tyg ciazy)

nie moge wciaz uwierzyc
jestem zarazem przerazona bo 2 tyg temu bylam chora i bralam antybiotyk 4 dni ale lekarz mowil ze nie zaszkodzi dziecku razie co bo mowilam ze sie staramy

dziewczyny kiedy powinnam isc do lekarza bo tydzien temu nic nie widzial?

Edytowane przez Rzabba
Czas edycji: 2007-08-18 o 12:29 Powód: post pod postem
Ray jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-17, 13:12   #100
kociulek
Zakorzenienie

Ray, moje gratulacje
A do lekarza jak pójdziesz za tydzień-dwa,to już lekarz napewno coś zobaczy
Ja na wizytę umówiłam się tydzień po zrobieniu testu i już normalnie wychodziłam z siebie. Dopadały mnie jakieś myśli,że może test sie pomylił... koszmar Całe szczęście lekarz potwierdził wynik testu
Dbaj teraz o was

My + A + K +
kociulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-17, 13:18   #101
Ray
Zakorzenienie

jestem tak przejeta ze szok... pani w przychodni musiala mi powtarzac wynik dwa razy bo nie moglam uwierzyc ... strasznie sie ciesze chyba sie poplacze zeby mi emocje opadly moja mama tez sie ciszy bo juz wie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-07-17, 13:22   #102
wystraszona
Raczkowanie

wielkie gratulacje. Witaj wśród szczęśliwych mamusiek
wystraszona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-17, 13:47   #103
adatka
Zakorzenienie

Mamusie marcowo-kwietniowe 2008

adatka------------- t.p ? marzec
majula------------- t.p ? marzec
wystraszona------ t.p ? marzec
Zgadnij kto to ---- t.p 1 marzec
sprezyna----------- t.p ? marzec
Ray------------------ t.p ? marzec
Stary 2007-07-17, 16:41   #104
m@gd@len@
Zadomowienie

GG do m@gd@len@ Send a message via Skype™ to m@gd@len@

Agatko to okropne co przeżyłaś. szalenie sie cieszę, że dobrze sie skończyło. wyleż sie teraz porządnie żeby fasolinka też odpoczęła po takich doświadczeniach
Stary 2007-07-17, 17:21   #105
Nikita_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez adatka Pokaż wiadomość
Mamusie marcowo-kwietniowe 2008

adatka------------- t.p ? marzec
majula------------- t.p ? marzec
wystraszona------ t.p ? marzec
Zgadnij kto to ---- t.p 1 marzec
sprezyna----------- t.p ? marzec
Ray------------------ t.p ? marzec
Agatko ładna lista oby zaczeła sie powiekszac o dziewczyny z próbować
Nikita_Wawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-17, 20:37   #106
Ray
Zakorzenienie

dziewczyny czy wy tez odczuwacie bole w podbrzuszu takie mniej bolesne????
Stary 2007-07-17, 20:44   #107
Nikita_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ray Pokaż wiadomość
ja czuje takie lekkie kucie w dole brzucha z prawej i lewej strony @ powinna byc dzis 35dc wiec jutro chyba zrobie test choc szczerze watpie w II krechy
Nikita_Wawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-17, 21:01   #108
adatka
Zakorzenienie

Cytat:
tak, ja tez czuję bóle w podbrzuszu - boli lekko ale tak jak na @
jak tylko mocniej czuje to zaraz łykam no-spe - po tym przechodzi -
Stary 2007-07-18, 06:26   #109
majula
Zakorzenienie

Cytat:
Zazdroszcze fajnego weekendu ja niestety przezylam horror w sobote o 22:05 miałam wypadek samochodowy ale na szczescie nic mi sie nie stało, tylko najbardziej bałam sie o fasolcie auto do kasacji koziolkowalam i jechałam 25 metrów na dachu... w dzien jest wszystko ok. ale gdy przychodzi sie kłasc spac i jest cisza ciagle slysze ten szum tłukacych sie szyb i ogólnie to uderzenie. stało sie to na krzyzówce - ja przejezdzałam na zielonym i tamci z boku mowia ze tez mieli zielone,teraz wszystko musi rostrzygnac sąd tak bardzo sie bałam... zabrało mnie pogotowie czyscili mi oczy i uszy bo miałam pelno szkła,bylam tez u szpitalnego ginegologa sprawdzała czy jest wszystko ok. ale oczywiscie stwierdziła ze ciazy nie widzi i wogóle macica jest normalna - pewno dostane okres (głupia mnie nastraszyła)
a wczoraj byłam u swojej ginki... dzidzia ma 3 mm ale na ogladanie bijacego serduszka mam przyjechac 30 lipca przepisała mi luteine 2 x dz ,magnez z wit. b no i wrazie czego mam dzwonic do niej.
powiedziałam rodzince o fasolci -tesciowa dowiediala sie podczas wypadku ale to nic...
Jeszcze siedze i płakac mi sie chce -ja przypominam sobie to wszystko

ogólnie teraz samopoczucie dobre - nawed mi mdłosci przeszły przez ten szok,tylko troszeczke brzuch boli ,zaraz musze isc wziasc luteinke mam nadzieje ze z dzidzia bedzie wszystko dobrze ...

co do planowania to ja narazie nic nie planuje - wole poczekac , mam duzo czasu na to...
ojejku ........ ale dobrze ze wszytsko jest ok uff
Cytat:
Napisane przez zgadnij kto to Pokaż wiadomość
Adatko - aż zdrętwiałam. Strasza historia. Bardzo Ci współczuje - rozumiem, że najadłaś się strachu. Dobrze, że Twoja ginka Cię uspokoiła. Na pewno wszystko będzie dobrze.
A ta w szpitalu to co za lekarz? Ja kiedyś, miałam usuwaną operacyjnie cystę z jajnika. Miałam zalecenie kontrolnie robić usg, bo te cysty się odnawiały. Najczęściej chodziłam prywatnie, ale raz poszłam na usg do olkusksiego szpitala - robił mi je ówczesny ordynator. W trakcie badania oznajmił, że mam wycięte CAŁE JAJNIKI - nastraszył mnie jak 150. Dopiero jak mu pokazałam wypis ze szpitala z opisem tej operacji to uwierzył, że jednak mi jajników nie usunęli. Ale i tak poszłam od razu kontrolnie na usg prywatnie aby się upewnić - byłam spanikowana. Wtedy się właśnie zraziłam do naszego szpitala.

sprezyna - witaj. Najwyraźniej Twój maluch będzie wielkim farciarzem. Gratulacje!!

Dziewczyny - wcozraj NIESTETY poczułam co to znaczy być w ciąży - po raz pierwszy miałam mdłości i to było STRASZNE. Mam nadizjeę, ż eto incydentalne (łudzę się), bo byłam w pracy a nie wzięłam nic do jedzenia i mam nadziję, że z głodu mnie tak zemdliło. Było strasznie, przeszło mi dopiero wieczorem, jak napiałm się z 2 łyki zimnego piwa od męża. Wiem, że alkohol niet, ale jakoś czułam, że to mi pomoże. I pomogło. Kiepski patent, jeśli mdłości mają trwać dłuższy czas....

Na co bierzecie luteinę?

annLee - dziękujemy za miłe słowa, ja też jestem rybką ale lutową

Ray - witam w tym wątku - 2 testy to chyba 100% pewności? Trzymam kciuki.
ja ide w sobote do lekarza a pozatym to ja nie mam zadnych nudnosci poki co
Cytat:
jestem tak przejeta ze szok... pani w przychodni musiala mi powtarzac wynik dwa razy bo nie moglam uwierzyc ... strasznie sie ciesze chyba sie poplacze zeby mi emocje opadly moja mama tez sie ciszy bo juz wie
GRATULACE

Mnie wczoraj mocniej brzuch bolal i az sie TZ wystraszyl zreszta ja tez ale przeszlo...
majula jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-07-18, 07:02   #110
jolineczka
Wtajemniczenie

Nie mam teraz czasu na wizaz, ale wiem co się stało Agatko.
Czułam, że dzidzia mocno się trzyma. Teraz będzie silna i zdrowo rosła. Tylko leż kobito i się relaksuj. Zajmij się nic nie robieniem
Buziaki dla Ciebie i Filipka
jolineczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-18, 07:08   #111
Ray
Zakorzenienie

ufff.... mnie dwa od 3 tyg bolalo jak na okes o czym pisalam jednego dnia czulam bole na okres drugiego nic i tak w kratke... a teraz czuje inne bole... nie sa bolesne czasem w ogole ich nie czuc.... po prostu czuje jak by to brzydko nazwac byla cala pelna i ciagnelo mnie czasem albo jak sie ma wzdecia i czasem tak lekko boli.... ale czytalam ze to podobno normalne na poczatku tylko nie wiem ktore bole sa prawidlowe a ktore nie.... ale nie czuje sie zle z tymi bolami czasem zakuje cos raz prawa raz lewa strona ale to chwilunie...

do tego dziewczyny jestem ciagle glodna az mam dosc... musze doslownie zjesc co 3-4 h bo mnie tak zsie w zoladku ze szok.. w nocy sie budze glodna hehe nad ranem to samo ale to wypije szklanke mleka czy jogurt i lepiej

do tego nie moge spac nie wiem czy to przez upaly czy jak budze sie co 1-2 h i laze po domu tak do 4 rano potem usypiam budze sie przed 7 i juz nie moge spac a ja generalnie spioch bylam i nawet dziwne bo nie jestem zmeczona

i czasem odczuwam jak by mi cos wyciekalo hehhe patrze przerazona ze to moze krew ale nic suchutko
Stary 2007-07-18, 07:25   #112
jolineczka
Wtajemniczenie

Ray -bardzo się ciesze, że zawitałaś do wątku marcowego Teraz to zdrówka, zdrówka, zdrówka i spokoju zyczę
jolineczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-18, 08:00   #113
adatka
Zakorzenienie

witam - jak tam dzionek
u mnie.... hmm obudził mnie telefon ! policjant dzwonił w wiadomej sprawie- ciekawe co to dalej bedzie

wiecie co od czasu wypadku nie czuje tych delikatnych ukłuc w brzuchu i ciagnięć - przedtem co jakis czas dawało mi tam znac ze cos sie dzieje - strasznie sie boje..................... ...

dzieki jolineczko - cos musze robic bo przy takim obrocie sprawy to bym lezała na śmieciach ale nic nie dzwigam nic nie robie takiego zeby naciagac mięsnie brzucha no i jak tylko jest mozliwosc lezeee ale w taki upał to ciezko wylezec - u was tez taka pogoda ze zyc sie nie da ? normalnie nie ma czym oddychac

majula - widzisz pisałam ci w sobote na gg ze jade po męża i nikt by nie przypuszczał co moze sie wydarzyc- jakie to przykre- siedze i płakac mi sie chce -nie wiem kiedy ja z tego wszystkiego ochłone cały czas mam to przed oczami i trudno jest nie myslec - jeszcze wczoraj poszłam zobaczyc samochód bo stoi u nas za domem przykryty folią i poprostu słów brak....

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-07-18, 08:10   #114
Ray
Zakorzenienie

adatka bedzie dobrze... w tak poczatkowej fazie ciazy wydaje mi sie ze nie zawsze sie odczuwa bole ja nie czuje czasem pol dnia

boshe znowu jesc brrrrr.....
Stary 2007-07-18, 08:29   #115
frida26
Rozeznanie

Agatko Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze i z Toba i z fasolką
Jestem z lekkka w szoku po tym co napisałaś.
frida26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-18, 09:56   #116
majula
Zakorzenienie

Cytat:
ufff.... mnie dwa od 3 tyg bolalo jak na okes o czym pisalam jednego dnia czulam bole na okres drugiego nic i tak w kratke... a teraz czuje inne bole... nie sa bolesne czasem w ogole ich nie czuc.... po prostu czuje jak by to brzydko nazwac byla cala pelna i ciagnelo mnie czasem albo jak sie ma wzdecia i czasem tak lekko boli.... ale czytalam ze to podobno normalne na poczatku tylko nie wiem ktore bole sa prawidlowe a ktore nie.... ale nie czuje sie zle z tymi bolami czasem zakuje cos raz prawa raz lewa strona ale to chwilunie...

do tego dziewczyny jestem ciagle glodna az mam dosc... musze doslownie zjesc co 3-4 h bo mnie tak zsie w zoladku ze szok.. w nocy sie budze glodna hehe nad ranem to samo ale to wypije szklanke mleka czy jogurt i lepiej

do tego nie moge spac nie wiem czy to przez upaly czy jak budze sie co 1-2 h i laze po domu tak do 4 rano potem usypiam budze sie przed 7 i juz nie moge spac a ja generalnie spioch bylam i nawet dziwne bo nie jestem zmeczona

i czasem odczuwam jak by mi cos wyciekalo hehhe patrze przerazona ze to moze krew ale nic suchutko
ja mam podbnie budze sie w nocy potem usypiam i to samo odczucie ze tak jak by okres mial nastapic to wiem ze nie jestem sama
Cytat:
witam - jak tam dzionek
u mnie.... hmm obudził mnie telefon ! policjant dzwonił w wiadomej sprawie- ciekawe co to dalej bedzie

wiecie co od czasu wypadku nie czuje tych delikatnych ukłuc w brzuchu i ciagnięć - przedtem co jakis czas dawało mi tam znac ze cos sie dzieje - strasznie sie boje..................... ...

dzieki jolineczko - cos musze robic bo przy takim obrocie sprawy to bym lezała na śmieciach ale nic nie dzwigam nic nie robie takiego zeby naciagac mięsnie brzucha no i jak tylko jest mozliwosc lezeee ale w taki upał to ciezko wylezec - u was tez taka pogoda ze zyc sie nie da ? normalnie nie ma czym oddychac

majula - widzisz pisałam ci w sobote na gg ze jade po męża i nikt by nie przypuszczał co moze sie wydarzyc- jakie to przykre- siedze i płakac mi sie chce -nie wiem kiedy ja z tego wszystkiego ochłone cały czas mam to przed oczami i trudno jest nie myslec - jeszcze wczoraj poszłam zobaczyc samochód bo stoi u nas za domem przykryty folią i poprostu słów brak....
wiem ze pisalas i az w szoku byalm jak to przeczytalam ale mysle ze bedzie dobrze mysi byc zobaczysz u lekarza ja w to wieze
Stary 2007-07-18, 10:02   #117
zgadnij kto to
Raczkowanie

Ray - gratulacje! Ja przez pierwsze tygodnie też miałam takie lekkie bóle ale już mi przeszły - "słyszłysz" - Adatko? Ja już nie mam bóli i ni euważam, ze to źle - to jest normalne. Następne lekkie bóle mogą się zdarzyć, gdy dziecko będzie szybko rosło , a potem to już niby te "przepowiadające", ale gdzie nam tam do nich. Ogólnie to w ciąży brzuch nie boli - i tak ma być. Nie martw się więc. Wiem - łatwo się mówi ....

Ja też ciągle coś podjadam. Te straszne mdłości już się nie powtórzyły, ale jak dłużej czegoś nie jem, miewam takie lekkie mdłości. Oby nie było gorzej! Tylko, że w ten sposób przytyję znowu jak bania. W poprzedniej ciąży przybyło mi 25 kg! Mimo długich codziennych spacerów w czasie ciąży, pływania i gimnastyki Co prawda dziecko ważyło prawie 4,5 kg plus te "dodatki", ale i tak z 16-17 kg miałam do zrzucenia - Brrr...
zgadnij kto to jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-18, 10:11   #118
majula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zgadnij kto to Pokaż wiadomość
Ray - gratulacje! Ja przez pierwsze tygodnie też miałam takie lekkie bóle ale już mi przeszły - "słyszłysz" - Adatko? Ja już nie mam bóli i ni euważam, ze to źle - to jest normalne. Następne lekkie bóle mogą się zdarzyć, gdy dziecko będzie szybko rosło , a potem to już niby te "przepowiadające", ale gdzie nam tam do nich. Ogólnie to w ciąży brzuch nie boli - i tak ma być. Nie martw się więc. Wiem - łatwo się mówi ....

Ja też ciągle coś podjadam. Te straszne mdłości już się nie powtórzyły, ale jak dłużej czegoś nie jem, miewam takie lekkie mdłości. Oby nie było gorzej! Tylko, że w ten sposób przytyję znowu jak bania. W poprzedniej ciąży przybyło mi 25 kg! Mimo długich codziennych spacerów w czasie ciąży, pływania i gimnastyki Co prawda dziecko ważyło prawie 4,5 kg plus te "dodatki", ale i tak z 16-17 kg miałam do zrzucenia - Brrr...
moja mama tez przytyla 30kg i ja tez podjadam az sie tego boje
Stary 2007-07-18, 10:21   #119
adatka
Zakorzenienie

Ja tez ostatnio non-stop cos jem -bede wygladac jak slonica a nie cięzarna
Stary 2007-07-18, 10:48   #120
Ray
Zakorzenienie

e tam dziewczyny trzeba jesc.... ja mam cala knige o odzywianiuw ciazy... trzeba jesc ile sie chce ale rozsadne rzeczy ja jem normalnie 3 konkretne posilki sniadanie obiad kolacje a miedzy niby jak glodna jestem pije szklanke mleka z sucharkami, albo wypijam jogurt albo jablko
tak mozna jesc byle by duzo slodkiego nie zjadac...

ja jeszcze czuje bole brzuszka to naweet ciezko bolami nazwac takie pomieszane wlasnie okresowe z ciagnacymi ale przynajmniej czuje ze ciaza

moi rodzice sluchajcie sa w szoku hehe w koncu pierwszy wnuczek/wnuczka mam nadzieje ze sie przyzwyczaja

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości