Ślub w stylu retro - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ślubny wizerunek

Notka

Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-02-25, 22:59   #91
alisssss
Raczkowanie

Dot.: Ślub w stylu retro

Obie strony świetne dzieki Myślę że z woalką na pewno da rade tez szaleć Ja po prostu chce tez jakiejś odmiany
Stary 2010-02-25, 23:02   #92
alisssss
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez caipiroshk Pokaż wiadomość
Fajne dodatki będzie bardzo retro
Stary 2010-02-25, 23:14   #93
woda sodowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez alisssss Pokaż wiadomość
Fajne dodatki będzie bardzo retro
Ta laska na pierwszym, drugim i trzecim zdjeciu I jej butki Louboutin'a-co ja bym byla w stanie za nie zrobic

Edytowane przez woda sodowa
Czas edycji: 2010-02-25 o 23:20
woda sodowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-25, 23:19   #94
alisssss
Raczkowanie

Ja tez marze o Laboutin'e ....a widziałaś stronke... http://www.christianlouboutin.com/#/intro
Superacka... można przestrzennie oglądać buty... Buty marzenie... linia przysparza mnie o zawrot głowy i te czerwone podeszwy... rozpływam się
Szkoda tylko ze ta cena.. nieosiągalna...
Stary 2010-02-25, 23:25   #95
woda sodowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja tez marze o Laboutin'e ....a widziałaś stronke... http://www.christianlouboutin.com/#/intro
Superacka... można przestrzennie oglądać buty... Buty marzenie... linia przysparza mnie o zawrot głowy i te czerwone podeszwy... rozpływam się
Szkoda tylko ze ta cena.. nieosiągalna...
Wiele razy bylam na tej stronie, ale jak zobaczylam te butki, to od razu na nia znowu weszlam. Mi TZ obiecal, ze na 10 rocznice kupi mi wymarzona torbe chanel, wiec moze na 20-ta dostane louboutiny
Stary 2010-02-25, 23:27   #96
alisssss
Raczkowanie

Na Twoim miejscu nie mogła bym się już doczekać.
ehhhh...
Stary 2010-02-25, 23:31   #97
woda sodowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Na Twoim miejscu nie mogła bym się już doczekać.
ehhhh...
Dlatego tez moj TZ wie, ze przynajmniej to 10-20 lat z nim wytrzymam
Stary 2010-02-28, 20:58   #98
Angel_00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez intransitive Pokaż wiadomość
może ot o chodzi?
gdzie znalazłaś taką suknie ? zakochałam się....

Angel_00 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-01, 00:15   #99
woda sodowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Angel_00 Pokaż wiadomość
gdzie znalazłaś taką suknie ? zakochałam się....
Z tego co wiem, to jest to Maggie Sottero http://www.topbridaldress.com/produc...productid=3558
Stary 2010-03-01, 21:36   #100
Angel_00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez woda sodowa Pokaż wiadomość
Z tego co wiem, to jest to Maggie Sottero http://www.topbridaldress.com/produc...productid=3558
Dziękuję a nie wiecie gdzie ją można w Polsce kupić ? bo przeglądałam oferty kilku sklepów i nigdzie jej nie widziałam ;(

Edytowane przez Angel_00
Czas edycji: 2010-03-01 o 21:53
Stary 2010-03-02, 01:21   #101
woda sodowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Angel_00 Pokaż wiadomość
Dziękuję a nie wiecie gdzie ją można w Polsce kupić ? bo przeglądałam oferty kilku sklepów i nigdzie jej nie widziałam ;(
Podzwon po sklepach, ktore sprowadzaja suknie MS, kontakty znajdziesz tu http://www.maggiesottero.com/stores.aspx
Stary 2010-03-02, 08:23   #102
Angel_00
Zakorzenienie

Cytat:
Podzwon po sklepach, ktore sprowadzaja suknie MS, kontakty znajdziesz tu http://www.maggiesottero.com/stores.aspx
na tą stronę trafiłam i nawet kilka sklepów ma swoje strony ale akurat tej sukienki nie widziałam ale masz rację można przecież podzwonić dzięki

Stary 2010-03-05, 07:10   #103
jeanne8
Raczkowanie

woda sodowa przepiękne te fryzurki wkleiłaś, całkowicie retro...

A ja miałam długi welon...a póżniej jeszcze kapelusz, wklejam zdjęcie z kapeluszem

jeanne8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-06, 16:40   #104
woda sodowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez jeanne8 Pokaż wiadomość

A ja miałam długi welon...a póżniej jeszcze kapelusz, wklejam zdjęcie z kapeluszem
Wow, nieziemsko
Stary 2010-03-30, 15:07   #105
woda sodowa
Wtajemniczenie

Zapomnialam sie wam tu pozalic, ze poszlam do fryzjera na probna i mi kompletnie zwalil fryzure Wrocilam do domu, wyjelam wszystkie wsuwki i voile, sama sobie wyczarowalam super fryzure. Moja siostra obfotografowala mi glowe (pokazalabym wam zdjecia, ale sa na jej aparacie, a bede ja widziala dopiero tydzien przed slubem) i ide z tym do innej, sprawdzonej fryzjerki mojej mamy. Fryzura probna mojej siostry fajnie wyszla, bedzie miala takie fajne fale w stylu lat 70-tych, zamowilysmy tez bukiet dla niej: zielonkawo-zolte gozdziki ozdobione pawimi piorkami

Doszla tez nareszczcie moja woalka i jest piekna, cudowna Moja babcia, siostry, mama i sasiadka twierdza, ze wyglada duzo ladniej niz welon, tak tajemniczo i kokieteryjnie Normalnie zaluje, ze nie bede miala juz okazji, zeby ja zalozyc A, i nastepna super wiadomosc: znalazlam bizuterieJak przyszla woalka, to zeby ja przymierzyc, zaczelam szukac w toaletce mojej mamy kolczykow, ktore mniej wiecej mialyby taka dlugosc jak ja chce, zeby miec ogolne pojecie jak to bedzie z ta woalka wygladac i...znalazlam kolczyki, ktore idealnie nadaja sie do slubu, piekne, krysztalowe, z lekko zasniedzialym srebrem. Pokazalam mamie, na co ona: ojej nawet nie pomyslam, ze te kolczyki beda tak ladnie wygladac z twoja suknia A ja: szkoda, ze nie ma do tego bransoletki...a ona: ale ja mam do niej bransoletke Okazalo sie tez, ze jest do tego tez wisiorek, ktory ja przerobie na malenka ozdobke do woalki

Dodam jeszcze zdjecie opaski z woalka, ktora wypatrzylam dzis na stronie osoby, od ktorej kupilam swoja woalke, cudo normalnie i kilka krotkich sukien slubnych.

Czas edycji: 2010-03-30 o 15:51
Stary 2010-03-31, 09:55   #106
alisssss
Raczkowanie

Sodowa ale numer z tą biżu Jak retro to koniecznie jakies piękne stare kolczyki. Super. Ja w przyszłym tygodniu idę przymierzać woalki do sukni.
Potworna szkoda ze nie możesz się pochwalić zdjęciem fryzury. Mnie ten temat mocno stresuje bo cały czas jeszcze zapuszczam włosy. Juz nawet zaczęłam rozważać przedłuzenie.
Stary 2010-03-31, 10:46   #107
woda sodowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Sodowa ale numer z tą biżu Jak retro to koniecznie jakies piękne stare kolczyki. Super. Ja w przyszłym tygodniu idę przymierzać woalki do sukni.
Potworna szkoda ze nie możesz się pochwalić zdjęciem fryzury. Mnie ten temat mocno stresuje bo cały czas jeszcze zapuszczam włosy. Juz nawet zaczęłam rozważać przedłuzenie.
Moje wlosy ledwo siegaja ramion, a udalo mi sie zrobic naprawde fajna fryzurke Z tylu wlosy zwinelam w jeden rulonik, a po bokach poskrecalam loki w takie koleczka i przypielam wsuwkami, efekt byl bardzo fajny, a fryzura jest latwa do zrobienia. Ja mam slub za 6, 5 tygodnia, wiec napewno te fryzurke ci niebawem pokaze Jesli idziesz przymierzac woalki, to dobrze by bylo gdybys spiela swoje wlosy w cos na ksztalt swojej slubnej fryzury, bo wtedy efekt jest zupelnie inny Nie wiem czy ci juz nie wklejalam tej strony, moze podpatrz sobie rozne fryzury do woalek na niej http://www.unveiledbridaldesigns .co/unveiledbridaldesigns_bri des_galleries.html. Aha i gdzie idziesz te woalki mierzyc? Wyglada na to, ze w tym roku tylko my dwie mamy zamiar byc retro, ale moze namiary przydadza sie przyszlorocznym PM. Podaje jeszcze linka do polskiej strony, na ktorej mozna znalezc woalki http://www.martarudiak.com/sklep/?woalki-slubne,6.

A dzis sobie kupilam troche piorek marabuta i jeszcze 2 rodzaje innych, ale nie wiem jak sie nazywaja i bede robic niebawem moj stroik/broszke do woalki O tutaj kupilam http://www.carnmeal.com/

Czas edycji: 2010-03-31 o 14:18
Stary 2010-03-31, 22:17   #108
mafda
Zadomowienie

ślubu retro to może a tak nie planuję, ale jestem ogromna fanka woalek. Tak sobie was tu podglądam
Nie wyobrażam sobie siebie w welonie. Woalki jeszcze nie mam ale ślub dopiero we wrześniu. Włoski mam krótkie taki bob więc nie będę nic upinać bo nie mam z czego hehehe chociaż próbuje zapuszczać niby za namowa fryzjerki :/ ale ona tez obstawia woalkę
Stary 2010-03-31, 22:27   #109
woda sodowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mafda Pokaż wiadomość
ślubu retro to może a tak nie planuję, ale jestem ogromna fanka woalek. Tak sobie was tu podglądam
Nie wyobrażam sobie siebie w welonie. Woalki jeszcze nie mam ale ślub dopiero we wrześniu. Włoski mam krótkie taki bob więc nie będę nic upinać bo nie mam z czego hehehe chociaż próbuje zapuszczać niby za namowa fryzjerki :/ ale ona tez obstawia woalkę
Krociutkie wloski tez mozna pieknie wystylizowac:
http://www.unveiledbridaldesigns.com...01/5806576.htm
http://www.unveiledbridaldesigns.com...01/5626239.htm
http://www.unveiledbridaldesigns.com...01/5161431.htm
http://www.unveiledbridaldesigns.com...ns_cheryl.html
Szczerze mowiac wlasnie krotkie wydaja mi sie takie naprawde retro
Stary 2010-03-31, 22:31   #110
mafda
Zadomowienie

super dzięki ci wielkie za linki
a tak jak teraz na to wszystko patrze to coraz bardziej ze stylizacją ide w retro
Stary 2010-03-31, 22:37   #111
woda sodowa
Wtajemniczenie

Cytat:
super dzięki ci wielkie za linki
a tak jak teraz na to wszystko patrze to coraz bardziej ze stylizacją ide w retro
A jaka masz sukienke (albo o jakiej myslisz)? Pochwal sie Poszukam ci jeszcze jednego filmiku, na ktorym PM miala krotkie wlosy i slicznie wygladala.
Stary 2010-03-31, 22:40   #112
mafda
Zadomowienie

już wybrana
Stary 2010-03-31, 22:46   #113
woda sodowa
Wtajemniczenie

Cytat:
już wybrana
Super Znalazlam video http://www.youtube.com/watch?v=jlGEhXJnPoc. Ona na pocztku ma welon, a potem juz ma stroik na glowie.
Stary 2010-03-31, 22:52   #114
mafda
Zadomowienie

fajny filmik
twoja suknię widziałam na forum juz nie raz bardzo mi się podoba
http://www.ftb.pl/_files/obrazy/____...cobra_ftb2.jpg
a to nasz samochód tzn nie nasz :p
i zaproszenia jakie biore pod uwagę

Edytowane przez mafda
Czas edycji: 2010-03-31 o 23:23
mafda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-01, 09:56   #115
alisssss
Raczkowanie

Ta stronka Unveiled Bridal Design jest super Wielkie dzięki.
Idę przymierzać woalki do salonu, gdzie kupiłam suknie. Przymierze sobie ponownie moją cudną wybrankę i zobaczę jaka woalka do niej pasuje. Ta moja suknia jest bardzo prosta więc zaczynam myśleć o wolce z jakimś piórowym szałowym stroikiem. Jak tam nie znajdę do zaczynam polowanie internetowe.
Ale super Sodowa ze juz ci zostało tylko 5 tygodni... TO tuż tuż... ja muszę jeszcze czekać 4 miesiące! Włosy tez mam ledwie do ramion i tylko z przodu... z tyłu krótsze dużo... niestety wczesniej obcięłam się na boba... a zaręczyny mnie zaskoczyły.
Stary 2010-04-01, 11:33   #116
woda sodowa
Wtajemniczenie

Cytat:
fajny filmik
twoja suknię widziałam na forum juz nie raz bardzo mi się podoba
http://www.ftb.pl/_files/obrazy/____...cobra_ftb2.jpg
a to nasz samochód tzn nie nasz :p
i zaproszenia jakie biore pod uwagę
Samochodzik super, wielki plus za kolor Uwielbiam zolte samochody przez to, ze mam ogromny sentyment do mojego pierwszego samochodu wsciekle zoltego Citroena Saxo A zaproszenia przepiekne, sama nie wiedzialabym ktore wybrac, na szczescie moje zaproszenia juz dawno rozdane

Cytat:
Ta stronka Unveiled Bridal Design jest super Wielkie dzięki.
Idę przymierzać woalki do salonu, gdzie kupiłam suknie. Przymierze sobie ponownie moją cudną wybrankę i zobaczę jaka woalka do niej pasuje. Ta moja suknia jest bardzo prosta więc zaczynam myśleć o wolce z jakimś piórowym szałowym stroikiem. Jak tam nie znajdę do zaczynam polowanie internetowe.
Ale super Sodowa ze juz ci zostało tylko 5 tygodni... TO tuż tuż... ja muszę jeszcze czekać 4 miesiące! Włosy tez mam ledwie do ramion i tylko z przodu... z tyłu krótsze dużo... niestety wczesniej obcięłam się na boba... a zaręczyny mnie zaskoczyły.
Ja tez mysle, ze mozesz sobie poszalec ze stroikiemWczoraj te piorka pozamawialam, ide jeszcze do takiego sklepu z koralikami, nozyczkami itd. itp i chce kupic troche perelek ecru, klej, spinke, do ktorej to wszystko przykleje i moze troche krysztalkow i mam nadzieje, ze w przyszlym tygodniu zaczne swoj stroik robic. Z tej strony, ktora ci podalam pewnie sobie wybiore jakis wzor i bede dzialac A czytalas tam w galerii spotlight brides, ze wiele z tych dziewczyn mialo zamiar na wesele zdjac woalke, a potem jej nie zdjely, bo tak im sie spodobalo jej noszenie Co do wlosow, to sie nie martw, jeszcze troszke te z tylu podrosna i napewno bedzie mozna z nich cos fajnego zrobic. Ta fryzurka mi sie bardzo podoba http://www.unveiledbridaldesigns.com...ide_tessa.html i wydaje mi sie, ze jesli masz z przodu wlosy do ramion, to moznaby je tak spiac, a z tylu pokrecic w takie luzne fale i upiac w taki niziutki rulonik
Stary 2010-04-01, 14:08   #117
mafda
Zadomowienie

właśnie dziewczyny a jak planujecie, ściągnąć woalkę po ślubie od razu. Ja raczej zostaje na weselu w woalce, ale zostaje kwestia oczepin. Ściągnąć ja podczas oczepin, czy po, bo rzucać bedę albo podwiązką albo kwiatami, to zależy jak bardzo mi się bukiet spodoba
Stary 2010-04-01, 14:44   #118
woda sodowa
Wtajemniczenie

Cytat:
właśnie dziewczyny a jak planujecie, ściągnąć woalkę po ślubie od razu. Ja raczej zostaje na weselu w woalce, ale zostaje kwestia oczepin. Ściągnąć ja podczas oczepin, czy po, bo rzucać bedę albo podwiązką albo kwiatami, to zależy jak bardzo mi się bukiet spodoba
Ja do kosciola mam welon i dopiero na wesele zakladam woalke i za zadne skarby swiata jej do konca nie zdejme Bede rzucac bukietem, ale swiadkowej, bo moj mi sie jeszcze na sesje fotograficzna przyda.

---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ----------

Cytat:
Napisane przez jeanne8 Pokaż wiadomość

A jak ty rozwiazalas sprawe zamiany welonu na woalke, w ktorym momencie to zrobilas?
Stary 2010-04-02, 10:34   #119
alisssss
Raczkowanie

Cytat:
Samochodzik super, wielki plus za kolor Uwielbiam zolte samochody przez to, ze mam ogromny sentyment do mojego pierwszego samochodu wsciekle zoltego Citroena Saxo A zaproszenia przepiekne, sama nie wiedzialabym ktore wybrac, na szczescie moje zaproszenia juz dawno rozdane

Ja tez mysle, ze mozesz sobie poszalec ze stroikiemWczoraj te piorka pozamawialam, ide jeszcze do takiego sklepu z koralikami, nozyczkami itd. itp i chce kupic troche perelek ecru, klej, spinke, do ktorej to wszystko przykleje i moze troche krysztalkow i mam nadzieje, ze w przyszlym tygodniu zaczne swoj stroik robic. Z tej strony, ktora ci podalam pewnie sobie wybiore jakis wzor i bede dzialac A czytalas tam w galerii spotlight brides, ze wiele z tych dziewczyn mialo zamiar na wesele zdjac woalke, a potem jej nie zdjely, bo tak im sie spodobalo jej noszenie Co do wlosow, to sie nie martw, jeszcze troszke te z tylu podrosna i napewno bedzie mozna z nich cos fajnego zrobic. Ta fryzurka mi sie bardzo podoba http://www.unveiledbridaldesigns.com...ide_tessa.html i wydaje mi sie, ze jesli masz z przodu wlosy do ramion, to moznaby je tak spiac, a z tylu pokrecic w takie luzne fale i upiac w taki niziutki rulonik
Taki rulonik jest ekstra. No czeka mnie kombinowanie napewno chciałabym mieć falkę z jednej strony z przodu, ale raczej taką lużno puszczoną.. i moze upięcie włosów z tyłu an jeden bok... ale jeszcze muszę się wstrzymać , niech rosną Poza tym mam grzywkę bez której ani rusz i to kolejny moj kłopot bo nie wiem czy ją zapuszczac czy nie...
Ona jako jedyna rośnie jak oszalała...
Super ze Sama będziesz majstrować stroik! Jak tak opisujesz to aż zaczęłam zazdrościć
Zresztą niesamowicie ze będziesz mieć te stare kolczyki od mamy, będzie na pewno stylowo, bez wątpienia retro! Ja mam problem bo w sukni mam przy dekolcie taką piękną broszkę. I ona niestety wyznacza kierunek pozostałej bizuterii, myslałam o takich wiszących ale krótkich kolczykach- łezkach z cyrkonią, może brylantem. Moj tata jest jubilerem i już mnie pogania, kiedy sobie zaprojektuje te kolczyki w końcu. Chcę też mieć grubą bransoletę. Zresztą sama jestem grafikiem i czeka mnie jszcze projektowanie zaproszeń, które w sumie już powinny być gotowe. Po świętach biorę się do roboty!

---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ----------

Cytat:
Ja rzucam raczej bukietem... A woalkę chce mieć ze stroikiem i najwyzej odczepie tylko woal i zostanie mi sam stroik.
Stary 2010-04-02, 15:27   #120
woda sodowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Taki rulonik jest ekstra. No czeka mnie kombinowanie napewno chciałabym mieć falkę z jednej strony z przodu, ale raczej taką lużno puszczoną.. i moze upięcie włosów z tyłu an jeden bok... ale jeszcze muszę się wstrzymać , niech rosną Poza tym mam grzywkę bez której ani rusz i to kolejny moj kłopot bo nie wiem czy ją zapuszczac czy nie...
Ona jako jedyna rośnie jak oszalała...
Super ze Sama będziesz majstrować stroik! Jak tak opisujesz to aż zaczęłam zazdrościć
Zresztą niesamowicie ze będziesz mieć te stare kolczyki od mamy, będzie na pewno stylowo, bez wątpienia retro! Ja mam problem bo w sukni mam przy dekolcie taką piękną broszkę. I ona niestety wyznacza kierunek pozostałej bizuterii, myslałam o takich wiszących ale krótkich kolczykach- łezkach z cyrkonią, może brylantem. Moj tata jest jubilerem i już mnie pogania, kiedy sobie zaprojektuje te kolczyki w końcu. Chcę też mieć grubą bransoletę. Zresztą sama jestem grafikiem i czeka mnie jszcze projektowanie zaproszeń, które w sumie już powinny być gotowe. Po świętach biorę się do roboty!
No to bedziesz miala wystarczajaco duzo roboty z zaproszeniami A taty jubilera zazdraszczam straszliwie, bo napewno ci wyczaruje jakies cudo gdyby cos mi wpadlo w oko ( kolczyki), to napewno ci tu wrzuce Grzywke narazie zapuszczaj, bo jakby co to przed slubem mozesz ja obciac, a tak bedziesz miala wiecej opcji. Co do mojego stroika, to chyba wybralam sobie wreszcie wzor, cos w tym ksztalcie, tylko, ze ja nie bede miala tego brazowego piorka pawiego i w dolnej czesci chce sobie przykleic ten krysztalek z wisiorka+ otoczyc go perelkami Jak sie wprawie w produkcji stroika, to moze i tobie zrobie
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości