![]() |
#91 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dior - Midnight Poison
ja ich używam na co dzień, chociaż na początku myślałam że to będzie mój zapach bardziej wyjściowy.
Jednak tak się do nich przyzwyczaiłam, że mnie nie wydaja się już ciężkie i wyczuwam głównie nuty bergamotki i mandarynki. Zapach jest bardzo trwały, dodaje kobiecości tylko nie słodko kwiatowej ale raczej eleganckiej z pazurem... i dobrze się w nich czuję w każdej sytuacji. Mam je od nie dawna, więc nie wiem jeszcze jak sprawdzą się latem, podejrzewam, że mogą być zbyt przytłaczające w gorące dni. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wyglada na to, ze nie mylilam sie z ta mandarynka, niby nie ma, ale ja tez czuje. Mysle, ze moze odwaze sie na zakup na zime, skoro mowisz, ze sprawdzaja sie na codzien. ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Zadomowienie
|
Z wielkim zainteresowaniem przeczytałam Wasze opinie - a to dlatego że jestem szczęśliwą posiadaczką wszystkich Trucizn - i choć inne zapachy Diora (Addict, Dolce Vita, J`adore) nie zauroczyły mnie i zmęczyły, seria Poisonów jest dla mnie czymś cudownie magicznym.
1. Pierwsza Poison klasyczna - najpierw posiadałam 15 lat temu (z Sephory). Nie miałam pojęcia wówczas że nie wolno się tym zlewać, dlatego koleżanki nie mogły znieść tego zapachu a raz zaczepił mnie pijak bełkocząc że to "ruskie perfumy" ![]() Rozczarowana sprzedałam znajomej z pracy, starszej pani. 5 lat temu ponownie kupiłam Poison (25 ml okazyjnie na Allegro) i używałam po jednym psiku za każdym uchem. Faceci oszaleli! Chyba za nic innego nie nasłuchałam się tylu zachwytów, i choć sama nie przepadam za Poison (czuję skondensowane wiśnie), znajomi mężczyźni piali że są uwodzicielsko słodkie i podniecające! 2. Tendre Poison (100 ml z Allegro). Komplementy były ale znacznie mniej - jeden znajomy zauważył od razu podobieństwo do Cabotine i orzekł że Cabotine jest lepsze! A mnie się Tendre dość podoba, choć fakt wolę Cabotine. Mocne jest Tendre ale nie do bólu. 3. Hypnotic Poison. 30 ml kupione na dużą zniżkę w Marionnaud. Śmieszna butelka niczym solniczka - pomidor ![]() 4. Pure Poison, w buteleczce jak bańka mydlana (sephorowe 30 ml z okazji zniżki). Przepiękny, jakby smutny i nostalgiczny zapach. Kojarzy się z biało-szarym niebem, refleksją i magią. Czar, urok, tajemniczość i elegancja. Niepowtarzalny! Bardzo elegancki i kobiecy, świeży i delikatny lecz upiornie trwały. 5. Midnight Poison - 30 ml z sephorowej promocji. Najpiękniejsza buteleczka na świecie, kolor nocy. A zapach - niepodobny do czegokolwiek innego. Suchy i szyprowy, zero słodyczy, wszechobecna gorycz. Tak rażący ze jeden psik powoduje że godzinami biją fale gorzkiej swieżości, a nawet nadgarstka nie da się odszorować przez ponad 12 godzin! Dla mnie - najtrwalsze perfumy ze wszystkich możliwych! Średnio go lubię i używam na większe okazje. Za to facetów intryguje jak żaden inny... W Poisonach jest cudowne że każda z nich to arcydzieło (stosunkowo najmniej ciekawa - choć ładna - wydaje się Tendre), jedyne w swoim rodzaju. Są niesamowite i każde warto mieć a moje ulubione to Hypnotic i Pure - sama nie wiem które lepsze ![]() Edytowane przez kroliczek190 Czas edycji: 2009-10-30 o 18:38 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, nie orientujecie się czy istnieje ekstrakt Midnight Poison o pojemności 30 ml? Znalazłam w sieci info tylko o 7,5 ml (na stronie Diora też jest mowa jedynie o 7,5), a spotkałam się z czymś takim, jak poniżej.
Edytowane przez Layila Czas edycji: 2010-02-15 o 20:04 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Kilka dni temu nie mogłam się nimi nacieszyć. Chłodne pochmurne popołudnie, a on różany, piękny, ultrakobiecy. Midnight Poison, to mój pierwszy zapach "z rodzinki". Waniliowo-paczulowy z owocowymi, miłymi akcentami. Puszysty jak bita śmietana - takie mam skojarzenia ![]() Właściwie przed chwilą zdałam sobie sprawę, że do pełnej rodziny brakuje mi tylko "Pure"(no, prócz wszystkich wersji >elixir< ![]() Zdecydowanie zyskują w zimne dni. Flakonik od zawsze budził moją ciekawość ale zawsze testowałam je wiosną i latem, w ciepłe dni; męczyła mnie apteczna nuta, która pojawiała się u mnie bardzo wcześnie. Teraz, w chłodzie oczarował mnie elegancki jaśmin, w życiu nie określałm ich tak do tej pory! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wlasnie przeciesz o to chodzilo w nich, zeby byly delikatniejsze, w koncu to "tendre". ![]() Wczoraj jeszcze raz testowalam MP i strasznie jestem na nie napalona, tylko jak chodzi o poczatek nie jesten pewna na 100%. Zawsze w perfumeriach pelno tych zapachow, a zanim zdazylam wyjsc to one juz sie troche rozwinely. Definitywnie przypominaja mi Euphorie, tylko sa lepiej zrobione, nie sa takie krzyczace. I definitywnie przypominaja mi tez - uwaga! - Nine i Light Blue. ![]() Naprawde sa bardzo dobre na codzien. Buteleczka ladna, ale ja uwazam, ze tu by bardziej pasowal troche jednak jasniejszy kolor. No ale rozumiem ze teraz moda na wampiry i gotyke, wiec co tam. ![]() Juz zamowilam sobie miniatorke i zobaczymy dalej... ![]() Edytowane przez koneweczka Czas edycji: 2009-10-31 o 12:25 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Kilka Dziewczyn mialo testerowy ekstrakt Dolce Vita, w 30ml buteleczkach. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
Zadomowienie
|
Ja rowniez jestem szczesliwa posiadaczka kilku trucizn
![]() 1.Pure Poison 50ml. 2.Pure Poison Elixir 30ml. 3.Tendre Poison koncowka 100ml.i nowa 50ml.flaszka ![]() 4.Poison 50ml. Uwielbiam wszystkie moje trucizny... Jednak najbardziej wyjatkowa trucizna dla mnie jest Tendre Poison ![]() Midnight Poison i Hypnotic Poison oraz ich Elixiry tylko testowalam-Czerwony Poison nie zrobil na mnie wiekszego wrazenia a pierwsze nuty Midnight Poison sa dla mnie nie do przezycia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() W amerykańskich perfumeriach właśnie trwa masowa wyprzedaż Hypnotic Poison - oznakowane są już jako "trudno dostępne". Pewnie kolejna trucizna do odstrzału - i to akurat wtedy, kiedy ja po latach nienawiści zaczęłam doceniać ich plastikowy urok ![]() Edytowane przez Layila Czas edycji: 2009-11-01 o 00:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 | |
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 |
Raczkowanie
|
A jak z MP? Sa limitowane czy nie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Szef ds. Wymianek
|
o ile mnie pamiec nie myli, to gdzies chyba kiedys widzialam limitowanke takowa, ale to dawno chyba bylo <mysli>
a co do twego pytania, koneweczko, to jestem fanka bergamotki/pomaranczy/mandarynki i inszych cytrusow w perfumach i MP trafiaja do mnie przednio - to jeden z moich najukochanszych zapachow ![]()
![]() |
![]() |
#104 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Przy ostatnim tescie w perfumerii wydawalo mi sie ze czuje taka kamforowa nute, dla tego nie odwazylam sie kupic odrazu caly flakonik. Czy ta nutka tam jest, czy ja ja sobie ubzduralam? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja juz dawno napisałam recenzję na KWC że MP to sama kamfora... Jak przed zakupem testowałam na nadgarstku, rękaw kurki przez 2-3 dni buchał tą kamforą i musiałam wrzucić do pralki. Mimo "kamfory" jest to wybitny zapach i ma jakiś lep na facetów więc... |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#106 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja dzis znowu testowalam i im czesciej testuje tym mniej jakby tej kamfory. Dziwne. Pozatym to MP sie bardzo zmienia, raz jest to puder rozany, raz z bergamotka, raz meska woda a raz kamfora. Bardzo drudno mi ja ocenic, ciagle sie zmienia. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 | |
ʞɐɯǝuɐ
|
Cytat:
Dziewczyny, mam takie pytanie. O ekstrakcie MP piszą: "Nuty serca i bazy wzbogacone zostały o dodatowe, cenne składniki absolutu róży, bobu tonka i żywicę labdanum" (cytat z Truskawy) Nie wiecie czy poza tymi dodatkami, reszta nut jest bez zmian? Czy tak jaw w przypadku MP Elixir niektórych nie ma (np. bergamotki)?
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up." EVERY WOMAN IS A STAR
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Szef ds. Wymianek
|
kameno, a bardzo sie rozni wobec tego MP elixir od MP?
![]() |
![]() |
#109 |
ʞɐɯǝuɐ
|
Sama nie testowałam. Ale chyba to zrobię (tylko czy w Sephorze będą akurat oba testerki?)
W KWC występują jako osobne zapachy. Nuty: mandarynka, bergamota, róża, ambra, paczula, wanilia (MP) róża, ambra, paczula, wanilia, karmel (Elixir) Czytałam też recenzje, sporo osób czuje różnicę. Niestety na temat MP w wersji ekstrakt nie mogę znaleźć pełnych informacji, dlatego chciałabym przede wszystkim wiedzieć czy poza dodatkami w ekstrakcie są obecne mandarynka i bergamotka czy też nie.
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up." EVERY WOMAN IS A STAR
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 |
Konto usunięte
|
Ja też jestem szczęśliwą posiadaczką Midnight Poison. Prawdę mówiąc to są moje pierwsze perfumy dzięki którym zaczęła się moja " prawdziwa " zapachowa przygoda, to całe szaleństwo, kolekcjonowanie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Zadomowienie
|
Z tego co słyszałam ekstrakt jest MEGA skoncentrowaną wersją EDP. Do tego stopnia, że trudno rozpoznać poszczególne nuty zapachowe - ponoć wybitnie migrenogenny. Ale nie miałam okazji osobiście przetestować.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Zakorzenienie
|
No i wreszcie sie dowiedzialam, co mnie tak intryguje w MP - kamfora! Zapach nadal uwazam za bardzo ladny, ale denerwuje mnie jego ostatnia faza - wyczuwam w niej mix paczuli i ambry, ktore razem daja efekt... taki sobie mowiac delikatnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
ʞɐɯǝuɐ
|
A ja jednak nie mogłam się powstrzymać i kliknęłam MP Extrait de Parfum.
Podzielę się wrażeniami jak dojedzie. Na razie czekam z niecierpliwością.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#114 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kameno- czy moglabys skrobnac slowko o tym ekstrakcie? ogolnie o nutach i przede wszystkim intensywnosci i trwalosci? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:38.