Dior - Midnight Poison - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-10-30, 15:08   #91
fiolka85
Wtajemniczenie

Dot.: Dior - Midnight Poison

ja ich używam na co dzień, chociaż na początku myślałam że to będzie mój zapach bardziej wyjściowy.
Jednak tak się do nich przyzwyczaiłam, że mnie nie wydaja się już ciężkie i wyczuwam głównie nuty bergamotki i mandarynki. Zapach jest bardzo trwały, dodaje kobiecości tylko nie słodko kwiatowej ale raczej eleganckiej z pazurem... i dobrze się w nich czuję w każdej sytuacji. Mam je od nie dawna, więc nie wiem jeszcze jak sprawdzą się latem, podejrzewam, że mogą być zbyt przytłaczające w gorące dni.
fiolka85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-30, 15:59   #92
koneweczka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Małgosia791 Pokaż wiadomość
Od kilku dni jestem(szczęśliwą )posiadaczką MPSą po prostu cudowne.Do tej pory nie spodobał mi się żaden zapach z serii Poison(Hypnotic wywołał traumę, brrr)więc jakoś do tej pory omijałam je szerokim łukiem. Midnight pachną obłędnie, trochę słodko, tajemniczo, bardzo kobiecoNie wiem czemu kojarzą mi się z Euphorią...
Cytat:
Napisane przez karinkaa Pokaż wiadomość
Jestem posiadaczka MP od jakis 2 tyg. zdecydowanie najbardziej udany zapach ze wszystkich Poison piekny ,sexowny,kobiecy i charakterystyczny...pod wzgledem razenia(dzialania) podobny troche do Euphori
Ja tez czuje podobizne do Euphorii, ale MP sa lepiej skomponowane, w Euphorii jest jakis balagan moim zdaniem...
Cytat:
Napisane przez fiolka85 Pokaż wiadomość
ja ich używam na co dzień, chociaż na początku myślałam że to będzie mój zapach bardziej wyjściowy.
Jednak tak się do nich przyzwyczaiłam, że mnie nie wydaja się już ciężkie i wyczuwam głównie nuty bergamotki i mandarynki. Zapach jest bardzo trwały, dodaje kobiecości tylko nie słodko kwiatowej ale raczej eleganckiej z pazurem... i dobrze się w nich czuję w każdej sytuacji. Mam je od nie dawna, więc nie wiem jeszcze jak sprawdzą się latem, podejrzewam, że mogą być zbyt przytłaczające w gorące dni.
O, dzieki za szybka odpowiedz!
Wyglada na to, ze nie mylilam sie z ta mandarynka, niby nie ma, ale ja tez czuje. Mysle, ze moze odwaze sie na zakup na zime, skoro mowisz, ze sprawdzaja sie na codzien. Bo to i trwalosc to dla mnie najwazniejsze w perfumach.

Sleepover

Think!
koneweczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-30, 18:33   #93
kroliczek190
Zadomowienie

Z wielkim zainteresowaniem przeczytałam Wasze opinie - a to dlatego że jestem szczęśliwą posiadaczką wszystkich Trucizn - i choć inne zapachy Diora (Addict, Dolce Vita, J`adore) nie zauroczyły mnie i zmęczyły, seria Poisonów jest dla mnie czymś cudownie magicznym.

1. Pierwsza Poison klasyczna - najpierw posiadałam 15 lat temu (z Sephory). Nie miałam pojęcia wówczas że nie wolno się tym zlewać, dlatego koleżanki nie mogły znieść tego zapachu a raz zaczepił mnie pijak bełkocząc że to "ruskie perfumy"
Rozczarowana sprzedałam znajomej z pracy, starszej pani.
5 lat temu ponownie kupiłam Poison (25 ml okazyjnie na Allegro) i używałam po jednym psiku za każdym uchem. Faceci oszaleli! Chyba za nic innego nie nasłuchałam się tylu zachwytów, i choć sama nie przepadam za Poison (czuję skondensowane wiśnie), znajomi mężczyźni piali że są uwodzicielsko słodkie i podniecające!

2. Tendre Poison (100 ml z Allegro). Komplementy były ale znacznie mniej - jeden znajomy zauważył od razu podobieństwo do Cabotine i orzekł że Cabotine jest lepsze!
A mnie się Tendre dość podoba, choć fakt wolę Cabotine. Mocne jest Tendre ale nie do bólu.

3. Hypnotic Poison. 30 ml kupione na dużą zniżkę w Marionnaud. Śmieszna butelka niczym solniczka - pomidor Najpiękniejszy zapach na świecie, sama kobiecość, gorycz oraz słodkawość wanilii a co dziwne mąż tam wanilii nie czuje tylko wykwintny kwiatowy aromat. Hypnotic jest trwała ale delikatna, sam czar. Nastrajają niezwykle optymistycznie!

4. Pure Poison, w buteleczce jak bańka mydlana (sephorowe 30 ml z okazji zniżki). Przepiękny, jakby smutny i nostalgiczny zapach. Kojarzy się z biało-szarym niebem, refleksją i magią. Czar, urok, tajemniczość i elegancja. Niepowtarzalny! Bardzo elegancki i kobiecy, świeży i delikatny lecz upiornie trwały.

5. Midnight Poison - 30 ml z sephorowej promocji. Najpiękniejsza buteleczka na świecie, kolor nocy. A zapach - niepodobny do czegokolwiek innego. Suchy i szyprowy, zero słodyczy, wszechobecna gorycz. Tak rażący ze jeden psik powoduje że godzinami biją fale gorzkiej swieżości, a nawet nadgarstka nie da się odszorować przez ponad 12 godzin! Dla mnie - najtrwalsze perfumy ze wszystkich możliwych! Średnio go lubię i używam na większe okazje. Za to facetów intryguje jak żaden inny...

W Poisonach jest cudowne że każda z nich to arcydzieło (stosunkowo najmniej ciekawa - choć ładna - wydaje się Tendre), jedyne w swoim rodzaju. Są niesamowite i każde warto mieć a moje ulubione to Hypnotic i Pure - sama nie wiem które lepsze

Edytowane przez kroliczek190
Czas edycji: 2009-10-30 o 18:38
kroliczek190 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-30, 20:17   #94
Layila
Zadomowienie

Dziewczyny, nie orientujecie się czy istnieje ekstrakt Midnight Poison o pojemności 30 ml? Znalazłam w sieci info tylko o 7,5 ml (na stronie Diora też jest mowa jedynie o 7,5), a spotkałam się z czymś takim, jak poniżej.

Edytowane przez Layila
Czas edycji: 2010-02-15 o 20:04
Layila jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-30, 20:27   #95
asiula1000
Rozeznanie

GG do asiula1000

Cytat:
Napisane przez kroliczek190 Pokaż wiadomość
W Poisonach jest cudowne że każda z nich to arcydzieło (stosunkowo najmniej ciekawa - choć ładna - wydaje się Tendre), jedyne w swoim rodzaju. Są niesamowite i każde warto mieć a moje ulubione to Hypnotic i Pure - sama nie wiem które lepsze
Z kolei dla mnie Tendre to wersja, która powoduje szybsze bicie serca
Kilka dni temu nie mogłam się nimi nacieszyć. Chłodne pochmurne popołudnie, a on różany, piękny, ultrakobiecy.

Midnight Poison, to mój pierwszy zapach "z rodzinki". Waniliowo-paczulowy z owocowymi, miłymi akcentami. Puszysty jak bita śmietana - takie mam skojarzenia. Pięknie się rozwija, jednak chciałabym, żeby był na mnie bardziej trwały - 6 godzin mnie nie satysfakcjonuje.

Właściwie przed chwilą zdałam sobie sprawę, że do pełnej rodziny brakuje mi tylko "Pure"(no, prócz wszystkich wersji >elixir<), a PP zamarzyły mi się nie tak dawno, z miesiąc temu.
Zdecydowanie zyskują w zimne dni.
Flakonik od zawsze budził moją ciekawość ale zawsze testowałam je wiosną i latem, w ciepłe dni; męczyła mnie apteczna nuta, która pojawiała się u mnie bardzo wcześnie. Teraz, w chłodzie oczarował mnie elegancki jaśmin, w życiu nie określałm ich tak do tej pory!
asiula1000 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-31, 12:24   #96
koneweczka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Layila Pokaż wiadomość
Dziewczyny, nie orientujecie się czy istnieje ekstrakt Midnight Poison o pojemności 30 ml? Znalazłam w sieci info tylko o 7,5 ml (na stronie Diora też jest mowa jedynie o 7,5), a spotkałam się z czymś takim, jak poniżej.
Serio, mysle, ze to jest zwykla 30ka EdP, a naklejke przerobili, ja bym nie kupowala.
Cytat:
Napisane przez asiula1000 Pokaż wiadomość
Z kolei dla mnie Tendre to wersja, która powoduje szybsze bicie serca
Kilka dni temu nie mogłam się nimi nacieszyć. Chłodne pochmurne popołudnie, a on różany, piękny, ultrakobiecy.

Midnight Poison, to mój pierwszy zapach "z rodzinki". Waniliowo-paczulowy z owocowymi, miłymi akcentami. Puszysty jak bita śmietana - takie mam skojarzenia. Pięknie się rozwija, jednak chciałabym, żeby był na mnie bardziej trwały - 6 godzin mnie nie satysfakcjonuje.

Właściwie przed chwilą zdałam sobie sprawę, że do pełnej rodziny brakuje mi tylko "Pure"(no, prócz wszystkich wersji >elixir<), a PP zamarzyły mi się nie tak dawno, z miesiąc temu.
Zdecydowanie zyskują w zimne dni.
Flakonik od zawsze budził moją ciekawość ale zawsze testowałam je wiosną i latem, w ciepłe dni; męczyła mnie apteczna nuta, która pojawiała się u mnie bardzo wcześnie. Teraz, w chłodzie oczarował mnie elegancki jaśmin, w życiu nie określałm ich tak do tej pory!
Dla mnie tez Tendre sa przepiekne. Niestety gdzie ja mieszkam sa wycofane.
Wlasnie przeciesz o to chodzilo w nich, zeby byly delikatniejsze, w koncu to "tendre".
Wczoraj jeszcze raz testowalam MP i strasznie jestem na nie napalona, tylko jak chodzi o poczatek nie jesten pewna na 100%. Zawsze w perfumeriach pelno tych zapachow, a zanim zdazylam wyjsc to one juz sie troche rozwinely.
Definitywnie przypominaja mi Euphorie, tylko sa lepiej zrobione, nie sa takie krzyczace. I definitywnie przypominaja mi tez - uwaga! - Nine i Light Blue.
Naprawde sa bardzo dobre na codzien. Buteleczka ladna, ale ja uwazam, ze tu by bardziej pasowal troche jednak jasniejszy kolor.
No ale rozumiem ze teraz moda na wampiry i gotyke, wiec co tam.
Juz zamowilam sobie miniatorke i zobaczymy dalej...

Sleepover

Think!

Edytowane przez koneweczka
Czas edycji: 2009-10-31 o 12:25
Stary 2009-10-31, 14:09   #97
Kattarina
Zakorzenienie

Cytat:
Nie mam pewnosci co do tego konkretnego flakonu, (i absolutnie nie namawiam Cie na jego zakup), ale wiem, ze testery ekstraktow Diora wystapuja w pojemnosci 30ml
Kilka Dziewczyn mialo testerowy ekstrakt Dolce Vita, w 30ml buteleczkach.
Kattarina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-10-31, 17:16   #98
trihomonas
Zadomowienie

Ja rowniez jestem szczesliwa posiadaczka kilku trucizn
1.Pure Poison 50ml.
2.Pure Poison Elixir 30ml.
3.Tendre Poison koncowka 100ml.i nowa 50ml.flaszka
4.Poison 50ml.
Uwielbiam wszystkie moje trucizny... Jednak najbardziej wyjatkowa trucizna dla mnie jest Tendre Poison
Midnight Poison i Hypnotic Poison oraz ich Elixiry tylko testowalam-Czerwony Poison nie zrobil na mnie wiekszego wrazenia a pierwsze nuty Midnight Poison sa dla mnie nie do przezycia
trihomonas jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-31, 22:42   #99
koneweczka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez SoBeautiful Pokaż wiadomość
eee,skoro to limitowanka to wolę nie wąchać jakoś denerwuje mnie pomysł limitowanek... jeszcze się zakocham bo jak czytam wasze opisy to myślę że jednak by mnie zaciekawił
Zgadzam sie, nie lubie limitowanek. Czasem pokocham i potem nici z tego bo juz nie ma.
Cytat:
Napisane przez ropuszka Pokaż wiadomość
Chcialabym dowiedziec sie jak to jets z tym zapachem. Piszecie gdzies ze on jest LIMITOWANY. Czemu? Czy to pewne? Jak dlugo zatem bedzie? Mnie sie wydaje, ze to jakies bzdury W kazdym razie chcialabym, zeby to byla nieprawda.
Ja, tez bym chciala to wiedziec!!
Cytat:
Napisane przez lady-dark Pokaż wiadomość
Nie lubię czegoś co jest limitowane lub jeszcze gorzej - wycofywane. Powinni tego zabronić!
Co do MP to nie czywałam nigdzie (poza wizazem) takich informacji. Zwłaszcza że to dopiero 5-te Poison z kolekcji Diora
Bądżmy dobrych myśli!
Wlasnie! To juz szok ze wycofali Tendre Poison!

Sleepover

Think!
Stary 2009-11-01, 00:52   #100
Layila
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kattarina Pokaż wiadomość
Nie mam pewnosci co do tego konkretnego flakonu, (i absolutnie nie namawiam Cie na jego zakup), ale wiem, ze testery ekstraktow Diora wystapuja w pojemnosci 30ml
Kilka Dziewczyn mialo testerowy ekstrakt Dolce Vita, w 30ml buteleczkach.
Dziękuję za informację

Cytat:
Napisane przez koneweczka Pokaż wiadomość

Wlasnie! To juz szok ze wycofali Tendre Poison!
W amerykańskich perfumeriach właśnie trwa masowa wyprzedaż Hypnotic Poison - oznakowane są już jako "trudno dostępne". Pewnie kolejna trucizna do odstrzału - i to akurat wtedy, kiedy ja po latach nienawiści zaczęłam doceniać ich plastikowy urok

Edytowane przez Layila
Czas edycji: 2009-11-01 o 00:53
Stary 2009-11-01, 17:15   #101
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
W amerykańskich perfumeriach właśnie trwa masowa wyprzedaż Hypnotic Poison - oznakowane są już jako "trudno dostępne". Pewnie kolejna trucizna do odstrzału - i to akurat wtedy, kiedy ja po latach nienawiści zaczęłam doceniać ich plastikowy urok
nie moze byc

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-11-01, 17:36   #102
koneweczka
Raczkowanie

A jak z MP? Sa limitowane czy nie?

Sleepover

Think!
Stary 2009-11-01, 17:46   #103
siarka40
Szef ds. Wymianek

o ile mnie pamiec nie myli, to gdzies chyba kiedys widzialam limitowanke takowa, ale to dawno chyba bylo <mysli>

a co do twego pytania, koneweczko, to jestem fanka bergamotki/pomaranczy/mandarynki i inszych cytrusow w perfumach i MP trafiaja do mnie przednio - to jeden z moich najukochanszych zapachow
Stary 2009-11-01, 19:23   #104
koneweczka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez siarka40 Pokaż wiadomość
a co do twego pytania, koneweczko, to jestem fanka bergamotki/pomaranczy/mandarynki i inszych cytrusow w perfumach i MP trafiaja do mnie przednio - to jeden z moich najukochanszych zapachow
To super. Czekam na miniaturke.
Przy ostatnim tescie w perfumerii wydawalo mi sie ze czuje taka kamforowa nute, dla tego nie odwazylam sie kupic odrazu caly flakonik.
Czy ta nutka tam jest, czy ja ja sobie ubzduralam?

Sleepover

Think!
Stary 2009-11-02, 10:42   #105
kroliczek190
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez koneweczka Pokaż wiadomość
To super. Czekam na miniaturke.
Przy ostatnim tescie w perfumerii wydawalo mi sie ze czuje taka kamforowa nute, dla tego nie odwazylam sie kupic odrazu caly flakonik.
Czy ta nutka tam jest, czy ja ja sobie ubzduralam?
Ależ jest!!!
Ja juz dawno napisałam recenzję na KWC że MP to sama kamfora...
Jak przed zakupem testowałam na nadgarstku, rękaw kurki przez 2-3 dni buchał tą kamforą i musiałam wrzucić do pralki.
Mimo "kamfory" jest to wybitny zapach i ma jakiś lep na facetów więc...
kroliczek190 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-11-02, 21:58   #106
koneweczka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kroliczek190 Pokaż wiadomość
Ależ jest!!!
Ja juz dawno napisałam recenzję na KWC że MP to sama kamfora...
Jak przed zakupem testowałam na nadgarstku, rękaw kurki przez 2-3 dni buchał tą kamforą i musiałam wrzucić do pralki.
Mimo "kamfory" jest to wybitny zapach i ma jakiś lep na facetów więc...
Ciekawe ze piszesz ze to sama kamfora.
Ja dzis znowu testowalam i im czesciej testuje tym mniej jakby tej kamfory. Dziwne.
Pozatym to MP sie bardzo zmienia, raz jest to puder rozany, raz z bergamotka, raz meska woda a raz kamfora.
Bardzo drudno mi ja ocenic, ciagle sie zmienia.

Sleepover

Think!
Stary 2009-11-04, 06:31   #107
kamena
ʞɐɯǝuɐ

Cytat:
Na pedet.pl jest tester klasyka, ekstrakt, spray, i też 30 ml. Widziałam też tam tester ekstraktu MP 7,5 ml, tylko wtedy bez sprayu.

Dziewczyny, mam takie pytanie. O ekstrakcie MP piszą: "Nuty serca i bazy wzbogacone zostały o dodatowe, cenne składniki absolutu róży, bobu tonka i żywicę labdanum" (cytat z Truskawy)
Nie wiecie czy poza tymi dodatkami, reszta nut jest bez zmian? Czy tak jaw w przypadku MP Elixir niektórych nie ma (np. bergamotki)?
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up."

EVERY WOMAN IS A STAR
kamena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-04, 11:19   #108
siarka40
Szef ds. Wymianek

kameno, a bardzo sie rozni wobec tego MP elixir od MP?
Stary 2009-11-04, 11:35   #109
kamena
ʞɐɯǝuɐ

Cytat:
Napisane przez siarka40 Pokaż wiadomość
kameno, a bardzo sie rozni wobec tego MP elixir od MP?
Sama nie testowałam. Ale chyba to zrobię (tylko czy w Sephorze będą akurat oba testerki?)

W KWC występują jako osobne zapachy. Nuty:
mandarynka, bergamota, róża, ambra, paczula, wanilia (MP)
róża, ambra, paczula, wanilia, karmel (Elixir)

Czytałam też recenzje, sporo osób czuje różnicę.

Niestety na temat MP w wersji ekstrakt nie mogę znaleźć pełnych informacji, dlatego chciałabym przede wszystkim wiedzieć czy poza dodatkami w ekstrakcie są obecne mandarynka i bergamotka czy też nie.
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up."

EVERY WOMAN IS A STAR

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-11-04, 12:27   #110
201610111032
Konto usunięte

Ja też jestem szczęśliwą posiadaczką Midnight Poison. Prawdę mówiąc to są moje pierwsze perfumy dzięki którym zaczęła się moja " prawdziwa " zapachowa przygoda, to całe szaleństwo, kolekcjonowanie Używam ich tylko na jakieś specjalne okazje. Strasznie mam chrapkę na klasyczne Poison ale zamin kupię muszę się przejść do perfumerii i wypróbować na sobie. Zobaczyć czy pasujemy do siebie.
201610111032 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-04, 13:49   #111
Layila
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kamena Pokaż wiadomość

Niestety na temat MP w wersji ekstrakt nie mogę znaleźć pełnych informacji, dlatego chciałabym przede wszystkim wiedzieć czy poza dodatkami w ekstrakcie są obecne mandarynka i bergamotka czy też nie.
Z tego co słyszałam ekstrakt jest MEGA skoncentrowaną wersją EDP. Do tego stopnia, że trudno rozpoznać poszczególne nuty zapachowe - ponoć wybitnie migrenogenny. Ale nie miałam okazji osobiście przetestować.
Stary 2009-11-05, 14:05   #112
ropuszka
Zakorzenienie

No i wreszcie sie dowiedzialam, co mnie tak intryguje w MP - kamfora! Zapach nadal uwazam za bardzo ladny, ale denerwuje mnie jego ostatnia faza - wyczuwam w niej mix paczuli i ambry, ktore razem daja efekt... taki sobie mowiac delikatnie.
ropuszka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-05, 15:49   #113
kamena
ʞɐɯǝuɐ

A ja jednak nie mogłam się powstrzymać i kliknęłam MP Extrait de Parfum.
Podzielę się wrażeniami jak dojedzie. Na razie czekam z niecierpliwością.

EVERY WOMAN IS A STAR

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-07-10, 06:59   #114
Kattarina
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kamena Pokaż wiadomość
A ja jednak nie mogłam się powstrzymać i kliknęłam MP Extrait de Parfum.
Podzielę się wrażeniami jak dojedzie. Na razie czekam z niecierpliwością.
zabawilam sie w archeologa, bo potrzebuje pomocy
Kameno- czy moglabys skrobnac slowko o tym ekstrakcie? ogolnie o nutach i przede wszystkim intensywnosci i trwalosci?
Kattarina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości