![]() |
#91 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Koszt wesela!
Cytat:
A co do terminów - zrobcie slub w ciagu tygodnia. I tak zawiadamia sie na tyle wczesnie gosci by mogli wziac urlop. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: cena wesela
Cytat:
![]() Pewnie że można zaoszczędzić np na sukni tylko czasem człowiek nie ma chęci tak oszczędzać na wszystkim bo to wkońcu jedyny taki dzień w życiu ![]() ![]() ![]() Tylko, że my chcielismy by ten dzień był taki jak my sobie wymyśliliśmy ![]() ![]() ![]() ![]() Jeśli da się coś taniej pewnie, ze warto ale nie kosztem swoich marzeń i pomysłów i nie warto rezygnować ze wszystkiego po kolei - takie jest moje zdanie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Zakorzenienie
|
A jeśli marzyło się właśnie o jak najskromniejszym ślubie?
![]() |
#94 |
Zakorzenienie
|
Jesli to było twoje marzenie
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#95 |
Zakorzenienie
|
No to się staramy i jakoś nam nawet idzie.
![]()
![]() |
#96 |
Zakorzenienie
|
to dlaczego tak tanio za nia zaplacilas?
![]() |
#97 |
Zakorzenienie
|
Salony Lisa Ferrera mają tzw. strefę niskich cen. Pozbywają się sukien z ekspozycji, więc są takie tanie (chociaż są i droższe - powyżej 1000 zł). Ja miałam to szczęście, że trafiłam na suknię, która wisiała w magazynie, bo jej klientka nie odebrała, a po dopasowaniu i wypraniu wygląda identycznie jak nowa sprowadzona ze Stanów
![]() ![]()
![]() |
#98 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#99 |
Zakorzenienie
|
Demetrios 2307
![]() |
#100 |
BAN stały
|
Nie ma gwarancji na udane malzenstwo i na pewno nie zalezy to od zasobnosci portfela Panstwa Mlodych.
Czy na wesele wydamy duzo czy mało - nie ma to zadnego znaczenia. Każdy powinien spełniac jednak swoje marzenia ![]() jedna Para chce skromnie, druga wrecz przeciwnie, jedna woli jchac na Mauritius i tam sie pobrać a druga zrobi huczne wesele... To sa ich wybory, ich mozliwości i ich marzenia... Nie powinien więc nikt krytykować w ten sposób drugiego człowieka. Nikt nie jelpszy od drugiego... Poprostu każdy ma inny gust i tyle ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Cena wesela
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#102 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#104 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#105 | ||
BAN stały
|
Cena wesela
Cytat:
Na marzenia jest stać każdego, wystarczy je miec i realizować ![]() Nie chodzi mi przeciez o pieniądze. Rozmawiamy o tym,że marzenia moga byc różne. Jeśli chcesz drogi ślub to spróbuj to zrealizować, jeżeli marzy Ci się slub w kapliczce tylko z narzeczonym - zrób to! Jesli chcesz zrobić skromne przyjęcie lub huczny bal - wszytsko dozwolone. Oczywiście trudniej zrealizowac marzenia, które sa nierealne... Chociaż... Może nie uwierzycie, może nie powinnam tego mówić ale.. Liczy się szczerość ![]() I ja mam plany zamążpójścia. Kiedy myślę o tym by zorganizować sobie wielkie przepiekne wesele....i liczę te 60 000zł... wiem, że mnie na to nie stać, i wymarzyłam sobie inny plan. Weźmiemy slub cichaczem, gdzieś na wyspie...A jak dorobimy się juz mieszkania, samochodu i spokojnego życia na pewno zorganizuję sobie wesele marzeń dla 200 osób! ![]() ![]() Jestem więc bardzo szczęśliwa! Cytat:
Ale zuważ, że dla każdego zbędna jest inna rzecz. Każdy człowiek ma inne priorytety. Jeden uzna za głupote wydawać sporo na obrączki, a drugi uzna za głupote wydawac na ten zabytkowy samochód. A z doświadczenia wiem, że jesli Para Młoda z czegos rezygnuje to przede wszytskim z samochodu, kapeli ( na rzecz dużo tańszego dj'a ), z kamerzysty na rzecz super fotografa, z ilości jedzenia czy alkoholu, wolą mieć skromniejsze dekoracje niż nie mieć przepięknych obrączek etc... Apropo obrączek, różne są ich ceny. Nie spotkałam się jednak z takimi, które byłyby naprawde ładne i tańsze za sztuke niż 1000zł. Ale to oczywiście moje osobiste zdanie i gust - każdy ma inny, nie chce nikogo obrazić. Oraczki mozna także zrobić na zamówienie według własnego wzoru. Spotkałam sie również z przekazaniem obraczek z pokolenia na pokolenie, po pradziadkach np... Jak mówie, każda Para Młoda ma swój gust, swoje priorytety, nie wolo nam osadzać ludzi tylko i wyłącznie po cenie ich wesela, bo niby kto gorszy?ten co dał więcej czy ten co dał mniej? To jakas paranoja... Najwazniejsze aby ludzie się kochali, szanowali, aby przezywali ten dzień przede wszytskim od strony duchowej ![]() Reszta to tylko otoczka i niech każy robi co chce, wedle swego uznania, zasobności portfela, marzeń...i priorytetów. Edytowane przez Taverney Czas edycji: 2007-08-09 o 17:39 Powód: post pod postem |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 | |
Zakorzenienie
|
Cena wesela
http://www.demetrios.pl/product_info.php?products_id=7
Cytat:
![]()
Jasiek ![]() ![]() Misiek ![]() ![]() Edytowane przez Taverney Czas edycji: 2007-08-09 o 17:40 Powód: post pod postem |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
BAN stały
|
No wiesz, ja akurat znam branżę dokładnie i znam każdy nawet najmniejszy jubiler w stolicy czy w Kielcach, gorzej z Krakowem ale staram się poznać.
Czasem mozna coś fajnego spotkać nawet w lombardach - w ogóle jesli chodzi o biżuterię. Moi rodzice, moja siostra, mja ciocia...wszyscy robili na zamówienie, według swojego projektu. Są śliczne! Ale i u jubilera można spotkać takie cacko! A co do masówek, niektórzy je lubią. Ceny obraczek są jakie są. Mi podobają się w Red Rubinie i w Gold Commerce. Ale mam klientów, którzy kupuja u projektantów, jak np Tiffany gdzie kosztuja one i 40 000zł. Każdy kupuje co chce i jakie ma mozliwości ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Zakorzenienie
|
No właśnie. A mi się strasznie podobają nasze, robione ze starego złota u znajomego jubilera i za obie daliśmy 250 zł
![]()
![]() |
#109 |
Zakorzenienie
|
malin30 - i z pewnością sa o wiele piękniejsze, niż z Kryka, czy od Tiffany'ego
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#110 |
Rozeznanie
|
ja nie mam wesela tylko przyjecie weselne na 24 osoby
![]() sala w świetnej restauracji plus jedzonko : 2000 zł tort plus ciasto : 600 zł alkohol : 500 zł obrączki : 1300 zł zaproszenia i zawiadomienia : 300 zł garnitur plus dodatki 1000 zł suknia plus dodatki 1000 zł samochód : pożyczone od kuzyna nowe bmw sesja fotograficzna : za friko tzn moj mąż informatyk zrobi fotografowi nową stronę internetową w zamian za fotki ![]() fryzjer dla mnie i pana młodego : 80 zł koszt "kościelny" : 350 zł ale w zamian za to że nie mamy wielkiego weselicha mamy swoj samochodzik i swoje mieszkanko ![]() ![]()
![]() |
#111 | |
Zakorzenienie
|
mi się podobają obrączki w aparcie są nie drogie (w kolekcji "nowoczesne" biale i zolte zloto plus brylancik w kobiecej i koszt to 900 zł od sztuki bo mamy rabat 25%) i śliczne mam pierścionek zareczynowy włąsnie z apartu i bardzo sobie chwale to firme bo u kruka juz juz troche tak "skromniej"
Cytat:
Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2007-08-12 o 19:54 Powód: post pod postem |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Zakorzenienie
|
kaska87 dojrzałaś linka do sukni Demetrios? Wkleilam go, bo czytałam, że masz problemy ze znalezieniem jej
![]()
![]() |
#113 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2007-08-12 o 19:55 Powód: post pod postem |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gdyby nie ta cena, nigdy bym takiej sukni nie miała (chciałam szyć)
![]() |
![]() |
#115 |
Zakorzenienie
|
Gratuluje hurraoptymizmu. Ja chyba jestem pesymistka, bo jakos widokow na to, aby mnie bylo stac na realizacje marzen nie mam.
Moje zyciowe oszczednosci (a mam 30 lat) w chwili obecnej wynosza okolo 5 000 zl. Dopfinansowanie, na ktore moge liczyc od mojej mamy: 6 000 zl (przy czym wiem, ze przekazujac mi te pieniadze ona nie zrealizuje juz wlasnych marzerzen o podrozach). Moj TZ oszczednosci ma jakies 10 000 zl i zbiera na dom (to jest glowne jego marzenie). Wiadomym jest, ze wesele to glownie domena kobiet - one maja swoj scenariusz, mezczyznom forma jest obojetna raczej, wiec nie widze powodu dla ktorego TZ mialby dokladac wiecej niz ja na realizacje mojego marzenia. Mam do wyboru - brac slub w wieku 40-50 lat, jak juz uzbieram potrzebna kwote na wymarzone wesele, albo zrezygnowac z marzen na rzecz okrojonej wersji minimum. Wiadomo, ze kazda chce sie pochwalic suknia i mezem przed jak najwieksza liczba gosci. Ma ochote przycmic tortem, menu, wystrojem wszystkie inne imprezy. Tak zadowalamy nasz maly kącik egoizmu w duszy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
My wlasnie robimy obraczki u jubilera, facet naprawde zna sie na swojej robocie, ponad godzine tlumaczyl nam jakie sa rodzaje zlota i w jaki sposob bedzie wykonywal nasze obraczki. I za 350 zl bedziemy mieli wymarzone obraczki (złoto mamy swoje). W Aparcie, Kruku itp. placi sie za marke (moim zdaniem niepotrzebnie).
![]() |
![]() |
#117 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
To chyba jestem jakaś inna, bo ja takich marzeń nie mam. I to ja jako jedynaczka powinnam mieć tego egoizmu w duszy nie kącik ale wielgachny kąt...a nie mam ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#118 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#119 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#120 |
Zakorzenienie
|
Wkleję mój post który napisałam juz na innym watku. Po slubie okazało się, że za niektóre rzeczy zapłacilismy drozej. I w 10 000 tys nie zmiesciliśmy się.
Ceny za wesele sa po prostu przerażajace ![]() Tym sposobem robimy przyjęcie na 38 osób. I mamy nadzieję zmieścic się w 10 tysiącach. Dotychczasowe wydatki to: za slub w urzędzie - 120 zł zaproszenia- 3,80 zł x 40 winietki - 0 zł (swiadkowa robi ![]() restauracja ( obiad, 3 posiłki gorace, zimny stół, owoce)-38x120 zł od osoby (wyszło 135 zł za osobę) alkohole- 1500 obraczki- 260 zł (robione na zamówienie z własnego złota ![]() ciasto- 200 zł (100 zł) tort - ?- od Blliklego- prezent od teściów ![]() napoje- 500 zł kamerzysta- moj szwagier- 0 zł fotograf- kuzynka, szwagier, szwagierka, przyjaciele( wszyscy pasjonaci fotografowania, robia zdjęcia lepiej i profesjonalniej niz niejeden fotograf ![]() zespół- brak- 0 zł. Sami robimy składanki naszych ukochanych nr. mój TZ ( i nasz świadek równiez) jest dj i muzykiem ![]() samochód- do urzedu naszym, na przyjecie spacerkiem- 0 zł kwiaty- 300 zł (wyszło 600 zł) Mój wyląd ![]() -fryzjer- ok. 250 zł (wyszło 410 zł) -makijaz- 200 zł -pazury- 80 zł (wyszło 160 zł) -solarium- 100 zł -suknia 1000 zł -buty- 0 zł- po szwagierce ![]() -bielizna- 0 zł- od śwadkowej ![]() -bizuteria- 0 zł- od szwagierki ![]() Wygląd TZ garnitur+ buty- 1100 po znizce 30% koszula- 300 zł krawat- brak, ale ok 200 zł (250 zł) fryzjer- 38 zł pasek - 200 zł Apartament w hotelu 600 zł. ![]() __________________ W efekcie nasz skromny slub kosztował nieco powyżej 12 tysięcy. Tak na prawdę teraz pierwszy raz przeliczyłam. I tak nie jest źle myslałam, że więcej wydalismy ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:43.