![]() |
#91 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Idiotyczne zachowania klientów ;)
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Rozeznanie
|
Ale się usmiałam
![]() ![]() ![]() Ja pracuję w agencji opłat (przyjmowania rachunków i wpłacanie kaski na rachunki bankowe). Czasem mam takich klientów że mogłabym rozwalić. Kiedyś zaraz po dniu wypłat (wtedy jest nawięcej ludzi i niezły ruch) przyszła babka ze stertą rachunków. Wszystko wprowadzilam do komputera babka wpłaciła kase po czym już ma odchodzić i pada z jej ust pytanie A KIEDY PIĘNIĄDZE DOJDĄ ?? Więc oświadczam kobicie że do 3 dni roboczy. Po czym wydarła się na cały głos że jestem beszczelna bo oda musi rachunek za światło zapłacić do jutra. ![]() ALBO PROSZE TO ZROBIĆ I MNIE NIE DENERWOWAĆ JEST PANI BESZCZELNA. WIęc znów ze stoickim spokojem tłumacze babce że to nie w moim interesie jest pilnowanie terminów zapłaty za rachunki. Takie rzeczy robi się z kilku dniowym wyprzedzeniem. A więc co robię ![]() ![]() Robię kasuję już ma babka odchodzić po czym pada stwierdzenie. ALBO NIE PROSZE MI TO WYCOFAĆ BO NIE BĘDĘ SIĘ DENERWOWAĆ. Myślałąm ze babe zabije ale okk. Wycofalam daje kase po czym z jej usta pada IDA NA POCZTE ZAPŁACIĆ WIĘCEJ TU NIE PRYJDE. Więc mówię jej ze spokojem (a w środku aż mi się gotowało hehe ) proszę bardzo pani wybór ale na poczcie rachunki i tak idą dłużej. I co babsko robi ? Mówi do mnie To proszę mi te rachunki policzyć bo już nie mam sił ![]() ( No przepraszam bardzo a co ja je mam mieć ? dodam tylko że kolejka zrobilła mi się taka że szok hehe kliencci tak się wkurzyli na babsko że aż jej powiedzieli swoej hehe ) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Zakorzenienie
|
suzi82 co za wstrętne babsko, ale takie sytuacje mi też się zdarzały na poczcie, ludzie płacili dzień przed terminem i jeszcze mieli pretensje, że kasa nie dojdzie na czas
![]() Mnie sie jeszcze z pocztowej pracy przypomniało jak raz byłam na popołudniowej zmianie i było nas w sumie 3 na kasie, a że nie było ruchu to kierowniczka wysłała mnie na zaplecze do pomocy ![]() ![]() Ja przyszłam i zaczęłam obsługiwać a do koleżanki w okienku obok podeszła ta "paniusia", która zrobiła tą awanturę i chciała zrobić wpłatę, ale nie umiała wypełnić blankietu, więc koleżanka jej wytłumaczyła co i jak, babka odeszła od okienka i wypłenia ten druczek. Za 2 minuty podchodzi znów i zdenerwowana mówi, że dalej nie wie jak to ma wypełnić i prosi koleżankę by jej jeszcze raz wytłumaczyła, co też ona czyni pokazując babie dokładnie palcem co gdzie ma wpisać ![]() Babka w końcu wypełniła blankiecik daje do wpłaty, koleżanka wklepuje do komputera po czym paniusia stwierdza: - Zaraz, zaraz przecież ja nie wziełam pieniędzy! Proszę mi oddać ten rachunek, przyjdę jutro. My z koleżanką i kierowniczką na to ---> ![]() ![]() ![]() Przyszła baba, awanturę zrobiła, że w kolejce stać musi a i tak nie zrobiła wpłaty ![]()
![]() |
#94 |
Zakorzenienie
|
Suzi- jabym nie wytrzymała, na prawdę pozazdrościć opanowania
![]()
![]() |
#95 |
Zakorzenienie
|
genialne historie, popłakałam się prawie ze śmiechu
![]() ja nie mam jakiejś powalającej opowiastki, ale często rozwalają mnie klienci. Pracuję w sklepie z bizuterią, sprzedajemy również ozdoby do włosów, całe stoisko jest oszklone, z zewnątrz widać od razu naszyjniki, kolczyki, bransoletki, wszystko porozkładane kolorystycznie. Jak BYK widać, że to sklep z biżuterią, ale często ludzie pytają o coś innego, miałam robić na bieżąco listę, ale jakoś zapomniałam ![]() przychodzi młody facet zaraz przed zamknięciem i mówi, że chce baterie paluszki, ja ![]() ![]() ![]() 3 maja pracujemy normalnie ![]() ![]() akurat miałam służbowy telefon, wchodzi starszy pan, kiwnełam mu głową na przywitanie, on się rozglądał po sklepie, krążył, zerkał na wystawy, skończyłam rozmowę i pytam czy poszukuje czegoś na prezent może, a on pyta czy mamy imadła do butów ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Zakorzenienie
|
Dobra to teraz historia abstrakcyjna. Z ciocią zachodzimy do sklepu, ciocia po imprezie do tego muzyk z zawodu, dusza artystyczna, niczym nie zniewolona...
Ciocia: czy dostanę chleb krojony? Pani: nie ma krojonego został tylko wileński Ciocia: to ja poproszę wileński krojony Pani: ![]() Ciocia: i poproszę mleko Pani: jakie mleko? Ciocia: jak to jakie - mlekołaki Ja się nawet nie dziwię za bardzo takim historiom z udziałem mojej cioci...
![]() |
#97 |
Wtajemniczenie
|
Też uśmiałam się z kilku historyjek.
![]() Ale kilka przyprawiło mnie o taka minę: ![]() ![]() Jak widać punkt widzenia zależy od punktu siedzenia(tu - najczęściej: za czy przed "ladą"). Co do banków - potwierdzam. Kilka lat temu za rozmienienie mi 10 zł w banku (bo paniusia ekspedientka nie widziała w tym swojego obowiązku) chciano pobrać ode mnie 5 zł!!!! W ten sposób i ten sklep i BŚ omijam szerokim łukiem. Klient nasz Pan? ![]() Podobnie nie chodzę już do sklepu, w którym odmówiono mi przyjęcia zapłaty ceny w bardzo drobnych - groszówkach "żółtych" i "białych" - cyt. "bo to nie pieniądze". Skoro tak - niech nie zarabiają. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Zadomowienie
|
boskie sa te historie
![]()
![]() |
#100 |
Zadomowienie
|
Ale się usmiałam
![]() Mam teraz wątpliwą przyjemność pracowania w małym, wiejskim sklepiku na wakacje. Stlai klienci, kupują codziennie to samo, pełno pijaczków kupującyhc "złotego Jelenia" za 3,40. Zawsze jestem miła, po pierwsze dostaję za to premię, po drugie jakoś lepiej praca leci, jak się poplotkuje z sołtysową ( ![]() ![]() CO wieczór przychodzi do mnie pan Stasiu po 5 win, ale prawie nigdy nie ma pieniędzy. Pijaniutki. Wszyscy przezywają go "diabełek", więc kiedy mu nie zapisuję na kreskę, straszy mnie: w piekle się pani będzie smażyć, a ja panią biczykiembęde smagać jak mi pani nie sprzeda" ![]() ![]() ![]() ![]() Druga sytuacja, tu już nie byłam taka miła, bo mnie facet wkurzył. Kupując był strasznie arogancki i niemiły, ale ja oczywiście dziękuję, prosze, może reklamóweczkę. Zrobił zakupy na niecałe 5 złotych, ale wszystko na wagę, więc wyszła końcówka coś w stylu 47 groszy. Tego dnia miałam duży ruch, po 10, wszysyc mi płacili stówami i naprawdę nie miałam czym wydawać. Facet daje mi 200 zł, na to ja - przykro mi, ale nie będę miała wydać, może ma Pan drobne. On na to - tak mam, ale niech mi pani to rozmieni. Ok, rozmieniłam mu na dwie stówy, bo drobniej nie miałam i mówię mu - po 10 Panu nie rozmienię, bo naprawdę nie mam. Na to chamsko - to proszę mi z tych 200 złotych wydać. Ok, dałam mu 150 a te pozostałe 43 czy 44 złote wydałam mu w złotówkach i dwuzłotówkach, po 50 i 20 gorszy :P A on na to awantura i krzyk - że co ja sobie cyrk z niego robię. Na to ja spokojnie, bez nerwów - przykro mi, inaczej nie mam. Teraz będzie miał pan drobne na małe zakupy ![]() ![]() Denerwuje mnie za to strasznie, kiedy te "eleganckie" i oczywiście "piekielnie bogate" paniusie wybrzydzają mi, że ta szynka za tłusta, tej nie chcą, bo one takiej nie zjedzą, ta wygląda obrzydliwie, ta jest stara (wędliny mamy co 2 dni, kiedy by się miała zestarzeć) - a na końcu bierze pasztet za 1,60. O, jeszcze strasznie irytuje mnie, kiedy pijaki zaczynają sobie w kolejce pić piwo, chociaż nie można, zanim jeszcze zapłacą (a nieraz im brakuje). Ale już ich umiem wychować ![]() Już nie mówiąc o sytuacji typu - oj, zabrakło mi 20 groszy, przy okazji - a przy 300 klientach na mojej zmianie robi się kilka-kilkanaście złotych manka. Zawsze zapisuję im na zeszyt, podpisują itd. Śmieszy mnie też, branie na kredyt - cały miesiąc biorą najdroższe produkty, czasem zbierze im się tego spora sumka, a później żalą się, że nie mają z czego zapłacić - no błagam, jak mi brakuje wypłaty, to nie biorę jogurtu za 2 zł, tylko za złotówkę, a i bez batonika mogę się obejść ![]() Hehe na tym kończe cykl opowiadań z prowincjonalnego sklepiku ![]()
![]() |
#101 |
Zakorzenienie
|
Złoty Jeleń
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#102 |
Rozeznanie
|
Ludzie to naprawdę tempaki.
Jak juz wcześniej wspominałam pracuję w agencji opłat. Tak się składa że jestem z koleżanką na zmiany. Przychodzi do niej starsza babka po czym mówi: Miesiąc temu płaciłam u pani rachunki. Więc koleżanka pyta a o co chodzi dokładnie? Po czym babina gada: No i jak miesiąc temu płaciłam rachunki to wydała mi pani o 100 zł za mało. Czy mogłaby mi je pani oddać ![]() Jak mi to opowiedziala to mi aż szczęka opadła. Ludzie to potrafią mieć tupet hehe |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Okazało się, że mój TŻ zna tą babkę, pojechał nawet w tym samym dniu do niej, ale okazało się, ze ta baba to taka typowa pijaczka i jak się skapnęła, że wydałam jej za dużo to poszła i kupiła sobie za to sporo wódki, TŻ zastał ją kompletnie pijaną i powiedziała, że mi kasy nie zwróci, bo "dobrze jej wydałam" ![]() I w ten sposób między innymi przestałam lubić pracę na poczcie, bo żadko kiedy klienci są na tyle uczciwi, że jak coś im nie gra, gdy wydaje się im resztę to zwracają uwagę ![]() Jedna z koleżanek w pracy też tam miała taką sytuację, tyle, że pomyliła się o ponad 100 zł i też jej kilentka tych pieniędzy nie zwróciła ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#104 |
Wtajemniczenie
|
Moj kolega z kolei tez pracuje na poczcie i ostatnio wydal jednej pani za malo o 100 zl - oczywiscie pieniadze zwrocil potem, bo takie tez bylo zalecenie szefowej.
Ciekawe jak by bylo w druga strone ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Zadomowienie
|
no, u mnie w pracy to nawet nie potrzeba było klienta, żeby było manko w kasie - kolega musiał się pożegnać z kancelarią, bo się nie sprawdzał na wieczornej recepcji, no i po kilku tygodniach okazało się, że jest manko w kasie, na 370-coś złotych, z dwóch faktur za jedzenie na koszt klienta w trakcie jakiegoś closingu. myk polegał na tym, że to były faktury z restauracji, która ma z nami podpisaną umowę na przelewy za dostawy, i forma zapłaty przelewem była dokładnie zaznaczona na fakturze. przed odejściem tego "kolegi" z pracy bardzo dużo się działo, i miał tych faktur całą masę, no i wcisnął te dwie widocznie (nie wiem czy świadomie czy nie) w plik faktur gotówkowych. w kasie są dwa potwierdzenia, że odebrał pieniądze, ale on się oczywiście uparł, że wszystko jest ok, i tylko ściemniał, że w następnym tygodniu się w firmie pojawi.
najgorsze w tym wszystkim jest to, że (poza ewidentnym chamstwem z jego strony) manko dotknęło nasza wspaniałą panią z kasy, kobietę która każdemu nieba uchyli i nieraz podpowie jak zrobić coś na skróty, żeby nie stracić na czymś, po prostu kobieta-anioł... ![]()
![]() |
#106 |
Rozeznanie
|
My w pracy mamy pewnien system na wydawanie kasy. Po pierwsze liczymy przy kliencie ile kasy nam dał. Po drugie wbijamy tą kwotę do komputera. Następnie ymawiamy glosno resztę po czym w momencie wydawania liczymy to przy kliencie. Na koniec dnia liczymy kaske.
Więc 100 zł w kasie za dużo raczej by się dało zauważyć. No ale ludzie są różni. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Zadomowienie
|
Ja ostatnio byłam z koleżanką u fryzjera.
Kumpela siedziała już na fotelu, pani ją strzygła, a do salonu wparowała spóźniona klientka. Była umówiona na 11.00, przypadkiem jej się o tym zapomniało, przyszła przed godziną 13 i ŻĄDAŁA żeby moja koleżanka NATYCHMIAST zeszła z fotela, bo ona ma za tydzień ślub i MUSI mieć zrobiona próbną fryzurę. Nie muszę chyba dodawac że wszyscy tam obecni ją wyśmiali?? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Zakorzenienie
|
Ja pracuję w środowisku typowo męskim, więc zachowań takich jest cała masa. Na początku zwłaszcza byłam ignorowana jako typowa baba, która nie ma zielonego pojęcia o niczym. Do rzeczy więc. Dzwoni do mnie klient:
Ja: Firma ******, słucham? K: Dzień dobry, ja chciałem pożyczyć młot. Ale pani to nie będzie wiedziała o co chodzi, jest tam może jakiś mężczyzna? Ja: Przykro mi, w tej chwili nie ma żadnego, ale proszę się nie obawiać, z pewnoścą będę mogła panu pomóc. O co chodzi? K: Nie, nie, ja to bym jednak wolał porozmawiać z jakimś panem, bo pani to na pewno nie bedzie kojarzyła. [i tak przez +/- 2 minuty, po czym] Ja: Proszę pana, to, że pracuję w tej firmie oznacza, że jakieś pojęcia na ten temat mam. Myślę, że nie zaszkodzi panu zapytać. K: Eh... a bo potrzebuję Boscha do kucia, ale pani nie będzie wiedziała, o co mi chodzi. Ja: A co pan potrzebuje skuć? K: A mam kawałek ściany do skucia. To chyba będzie ten duży, taki żółty. Ja: dwudziestka siódemka? K: Proszę pani, TAKI ŻÓŁTY. Ja: Proszę pana, czyli DWUDZIESTKA SIÓDEMKA. K: No nie wiem, nie wiem, nie wydaje mi się, no ale zobaczymy. Ja: Proszę pana, ale 27 pan nie skuje ściany, ponieważ jest za duża. Najlepiej by było, gdyby pan wziął jedenastkę, będzie w sam raz. K: Nie, bo to będzie ten żółty. I rozmowa w tym tonie przez 10 minut. Ostatecznie umówiliśmy się z klientem, że przyjedzie po sprzęt za kilka chwil. Przyjeżdża, wchodzi do biura i mówi, że jest po tą 27. Ja mu mówię, żeby się jeszcze zastanowił, bo 27 naprawdę nie nadaje się do kucia żadnej ściany (to coś jak młot pneumatyczny). Facet się uparł. Prowadzę go do garażu, pokazuję tego Boscha. Gościowi zrzedła mina, ale dalej idzie w zaparte. Mówię, że może jednak pokażę mu tą 11. On uparcie nie i nie. Przyszedł nasz pan mechanik, popatrzył na faceta jak na szaleńca i mówi: M: Ona panu dobrze mówi, przecież pan za cholerę nie skuje tym ściany! Najlepsza będzie 11. Facet zsiniał, ale jeszcze nie padł. Prowadzę go więc do jedenastki, GRANATOWEJ. Gość ujrzał, z niesmakiem uznał, że to będzie to, wziął... i OBRAZIŁ SIĘ NA MNIE! ![]() Druga sytuacja zmusiła mnie do wprowadzenia protokołów najmu za sprzęt. Przyjechał gość z zamiarem wypożyczenia zagęszczarki na kilka dni. Porozmawialiśmy, doradziłam, wziął. Gdy brał oczywiście został poinformowany o kwocie za godzinę, dobę, o zasadach najmu. Wszystko super. Trzy dni później oddaje zagęszczarkę. Podaję mu kwotę x zł będącą sumą 3 dób (nie dup ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#110 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Raczkowanie
|
alez sie usmialmam
![]() ja pracuje w duzej galerii we wroclawiu. Najbardzej kocham jak dzien przed Bozym Narodzeniem czy Wielkanoca dzwoni masa ludzi i pyta czy w swieta mamy otwarte. Paranoja.
![]() |
![]() |
#112 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Twoj prowincjonalny sklepik niewiele sie rozni od miejskiego sklepiku ![]() ![]() Glowna roznica jest to, ze u nas nie mozna brac niczego na zeszyt. Poniewaz jest tutaj duze osiedle, to zdarzaja sie jedynie sytuacje ze klient donosi jakas tam kwote, jesli zapomni lub mu zabraknie ![]() U nas tez klienci najchetniej placa stowkami, dzisiaj mialam babcie ktora chciala rozmienic 50 zł, dalam jej 3 dychy i 4 piatki ![]() ![]() Chociaz zdarzalo sie, ze trzeba bylo wydac wszystko w 50 ![]() Malo jest takich jakis niefajnych sytuacji, chociaz roznica miedyz klientem milym a niemilym jest zawsze latwo wyczuwalna ![]() Najciekawsze ze duzo osob bierze paragony na kwoty ponizej 10 zl,patrza na rece, a ci ktorzy robia zakupy duzo wieksze wogole olewaja kwestie i nawet na jakies pomylki patrza przychylnym wzrokiem ![]() ![]() Denerwuja mnie klienci ktorzy tak klada zakupy ze laduja na czytniku, a czesto zdarza sie ze cos nabija sie wiecej razy. Jest tez jedna stala klientka ktora jest znana z tego, ze sama sobie nabija ;D to lubi i nie lubi pakowac ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jest sporo takich sytuacji,poza tym ze ludzie mimo ze kamer kradna, to czasem ktos chce oszukac sprzedawce wmawiajac mu ze sam oszukal... np jedna dziewcyzna miala tak zeklientka placila za zakupy 50 zl i wmowila jej ze dala 100 i ta jej za malo wydala. I tak dlugo sie wyklocala ze musiala jej dac 50 zl z kasy, jak sie potem okazalo na kamerze niepotrzebnie. Baba sie wyklocla, potem sie tlumacyzla az w koncu powiedziala ze wiecej nie przyjdzie ![]() ![]() ![]() Czasem jak sie towar niechce przez czytnik nabic, to zartuja "to dzisiaj winko za darmo" ![]() Ciekawe, ze wystarczy miec na sobie firmowy uniform zeby w oczach ludzi ktorzy robia zakupy wygladac na znawce z 20 letnim doswiadczeniem a faktycznie pracuje sie pare dni:P
![]() |
![]() |
#113 |
Zakorzenienie
|
Ka-Mila,historia po prostu genialna
![]() ![]() ja: przecież się nie rozdwoję klient;a powinna pani! ??? ![]() To miał być cytat i chyab coś pomyliłam,buuuuuuuuuu Edytowane przez Jelonek Czas edycji: 2007-08-18 o 17:12 Powód: duble |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Przyczajenie
|
moja osobista mama jest genialna w różnych numerach.
sklep , dochodzimy do stoiska z serami . Mama ogląda różne , niektóre kupuje , nagle: do sprzedawczyni: pani pokaże ten pleśniowy ( bierze , przykłada do nosa) i mówi do mnie: ty ..skarpety ojca i odwracając się do sprzedawczyni: 20 dkg weźmiemy tu pani za ladą dostała ataku śmiechu |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#118 |
Konto usunięte
|
NIEZŁE!!! Zwłaszcza z tym modemem!!!
![]() ![]() ![]() Ale to nie tylko kienci dają popisy.... Byłam sobie kiedyś w sklepie spożywczym, stoję przy ladzie i mówię: - Poproszę 20 dag ciasteczek ******** [S]przedawczyni: Już się robi. Proszę, 40 dag. [Ja]: Ale ja prosiłam o 20 dag... [S]:Nic tylko ja ja i ja..... A co JA mam zrobic tymi ciastkami?? [Ja] No moze je Pani przeciez sprzedac.... ![]() [S] A Pani sobie myśli, że ja tak cały dzien bede stac i sprzedawac po 20 dag??!! Albo pani kupuje 40 dag albo pani nic nie sprzedam!!! (miałam w koszyku jeszcze pare rzeczy) [Ja] Jednak poprosze 20 dag Na to S wyrwala mi koszyk i powiedziala "po moim trupie"...... He he ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
Rozeznanie
|
[1=6294979b07e94e60c86b4a7 1a35022ccf5d1d257_656d168 25a5b5;5033292]
Ale to nie tylko kienci dają popisy.... Byłam sobie kiedyś w sklepie spożywczym, stoję przy ladzie i mówię: - Poproszę 20 dag ciasteczek ******** [S]przedawczyni: Już się robi. Proszę, 40 dag. [Ja]: Ale ja prosiłam o 20 dag... [S]:Nic tylko ja ja i ja..... A co JA mam zrobic tymi ciastkami?? [Ja] No moze je Pani przeciez sprzedac.... ![]() [S] A Pani sobie myśli, że ja tak cały dzien bede stac i sprzedawac po 20 dag??!! Albo pani kupuje 40 dag albo pani nic nie sprzedam!!! (miałam w koszyku jeszcze pare rzeczy) [Ja] Jednak poprosze 20 dag Na to S wyrwala mi koszyk i powiedziala "po moim trupie"...... He he ![]() Hahaha może babina chciała swój żywot zakończyć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Zadomowienie
|
[1=6294979b07e94e60c86b4a7 1a35022ccf5d1d257_656d168 25a5b5;5033292]NIEZŁE!!! Zwłaszcza z tym modemem!!!
![]() ![]() ![]() Ale to nie tylko kienci dają popisy.... Byłam sobie kiedyś w sklepie spożywczym, stoję przy ladzie i mówię: - Poproszę 20 dag ciasteczek ******** [S]przedawczyni: Już się robi. Proszę, 40 dag. [Ja]: Ale ja prosiłam o 20 dag... [S]:Nic tylko ja ja i ja..... A co JA mam zrobic tymi ciastkami?? [Ja] No moze je Pani przeciez sprzedac.... ![]() [S] A Pani sobie myśli, że ja tak cały dzien bede stac i sprzedawac po 20 dag??!! Albo pani kupuje 40 dag albo pani nic nie sprzedam!!! (miałam w koszyku jeszcze pare rzeczy) [Ja] Jednak poprosze 20 dag Na to S wyrwala mi koszyk i powiedziala "po moim trupie"...... He he ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:30.