![]() |
#91 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ile Mialyscie Latek...
ale ja sie nie zloszcze tylko naprawde niektore osoby wypowiadajace sie w sposob : "ja jestem madra, mam 30 lat, duzo przezylam i nieszczesliwe milosci w mlodym wieku tez, dlatego u Ciebie tez tak bedzie - bo Ty jestes mloda glupia, nie znasz sie" naprawde w pewnym sensie odbieram to jako atak, bo kto powiedzial ze w moim zyciu tez tak musi byc? ja znam pare przykladow gdzie pary sa ze soba od 15 roku zycia az do teraz np moi rodzice. Wszystko tak naprawde zalezy od ludzi.
Co do tych mlodych dziewczyn bojacych sie ze wpadly to masz absolutna racje. ja taka nie jestem :/ o takich osobach FAKT nie mozna powiedziec ze sa dojrzale. Jesli chodzi o moja wypowiedz ze lepiej zareczyc milosc do drugiej osoby w wieku 17/18 lat gdy sie jest z ta osoba np. 3 lata, niz zareczac milosc majac 25/30 lat gdy sie jest z ukochana osoba zaledwie pol roku. To jest tylko takie porownanie ze wg. mnie w mlodym wieku nie ma nic zlego. Osoby choc mlode (np. ja i moj TZ) znaja sie dlugo, duzo ze soba przezyly, podejmuja przemyslane decyzje. Co do osob znajacych sie 3 miesiace/ pol roku mam troszke watpliwosci bo co te osoby moga tak naprawde o sobie wiedziec? W ciagu tego pol roku ile razy mogly miec problemy : jeden , dwa a moze wcale? (Napisalam to wlasnie w takim sensie) Zreszta kazdy z nas ma wlasny wybor, tutaj bylo pytanie kiedy sie zareczalyscie (i dziewczyna miala watpliwosci czy nie jest za mloda) Dla mnie zareczenie sie to zareczenie dozgonnej milosci do drugiej osoby i nie mowilam ze wezne slub juz za 3 miesiace.. tylko ze chcialabym jaknajszybciej zwiazac sie juz na zawsze z ta najdrozsza mi osoba - budzic sie przy niej i zasypiac - niby slub do wspolnego zamieszkania nie jest potrzebny, zreszta ja i moj TZ mielismy juz okazje sprawdzenia sie w takiej sytuacji, planowania wspolnych wydatkow itd itd (teraz zreszta tez tak jest - np.kupno samochodu) Jednak wolalabym zamieszkac z ta osobka juz po slubie. Zareczyny Dla niektorych to czas przygotowan przed samym slubem, u mnie zostalo to troszke inaczej wpojone. Kazdy z nas jest inny ja podjelam taka decyzje w zyciu i wierze ze nie jest ona zla, pochopna, wg. mnie choc jestem mlodziutka to JEST przemyslany krok. Kazdy ma swoje zdanie i ja o tym wiem. Ale wierze ze mnie sie uda i bede szczesliwa, a wasze opinie sa troszke "dolujace", takie jakbyscie byly alfa i omega, nie wiem jak to jeszcze lepiej nazwac. Piszecie tak jakbyscie byly pewne ze i mi sie nie uda i jeszcze przede mna wiele podbojow milosnych. To naprawde przykre :/
![]() |
#92 |
Wtajemniczenie
|
Akane, idealnie to ujełaś.
Nadio97, jeśli uważasz, że każdy kto ma inne zdanie na ten temat jest zazdrosny i złośliwy to się mylisz. Do pewnych spraw i poglądów trzeba dorosnąć.
![]() |
#93 | |
po prostu Em :)
|
Cytat:
![]() nie będę pisać więcej od siebie. szanuję wasze zdanie i - tak jak już pisałam - rozumiem waszą postawę. możliwe, że macie rację, ale równie prawdopodobne jest to, że ja ją mam. albo wszystkiego po trochu ![]() pozdrawiam i wam również życzę szczęścia ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Życzę Ci oczywiście zrealizowania swoich planów, ale proszę też o to, byś nie dziwiła się sceptycyzmowi niektórych wypowiadających się tutaj osób. I abyś nie myliła sceptyzcyzmu z życzeniem Ci jak najgorzej, bo to dwie zupełnie różne rzeczy. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Przyczajenie
|
Hej, ja mam 24 lata a właśiwie od tego roku 25 bo jestem z 81r. Zaręczyłam się 31 listopada 2005 a ślub bedzie 9.09.2006. Jestem z moim TŻ juz 7 lat i naprawde go kocham ale mam strasznego pietra!!!!!!! Dla mnie to bardzo ważna decyzja więc strasznie podziwiam wszystkie dziewczyny, które takie decyzje podejmowały w wieku 19 czy 20 lat bo mi się teraz wydaje,żejestem jeszcze taka młodziutka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A co sadza o tym wasi rodzice? sa nastawieni entuzjastycznie do tych waszych planow? ile oni mieli lat, jak sie pobrali? p.s. nie traktuj tych pytan jako atak, jestem tylko ciekawa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
I wlasnie to, ze sie ktos obawia przyszlosci, swiadczy moim zdaniem o dojrzalosci. To,ze ktos patrzy na przyszlosc tylko przez rozowe okulary, nie jest wcale takie dobre. Oczywiscie trzeba myslec optymistycznie, ale zgadzam sie z powiedzeniem, ze tylko glupiec sie nie boi. Brak strachu swiadczy (jak juz ktos napisal) o naiwnosci. dzieci nie boja sie wielu rzeczy. niektorych spraw czlowiek zaczyna obawiac sie z wiekiem, jak ma juz pewne doswiadczenie i jest swiadomy zagrozen. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Raczkowanie
|
![]()
mowicie ze osoby w wieku 19,20,21 pobieraja sie dla szpanu ?
![]() ja mam 21 i nie zareczam sie bo nikt ze znajomych tego nie robi ![]() a jakos wolalabym nie byc pierwsza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Niektórzy (w tym ja) twierdzą, że zaręczanie się w wieku 16 lat to nie do końca przemyslana decyzja.
![]() |
![]() |
#101 |
Raczkowanie
|
hehe
![]() ![]() o tych 19,20,21latkach ... przeczytalam gdzies na poczatku tego watku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 |
Zakorzenienie
|
Dwa lata temu, miałam wtedy skończone 21 lat. Ślub jest we wrześniu tego roku. Cudownie jest być narzeczoną, czuć się tak bliską osobą.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Przyczajenie
|
hmmmm.....to podobnie do mnie zareczylismy sie po 2,5 rocznym spotykaniu sie (we wrzesniu 2005) i wcale a wcale nie czuje sie nie dojrzala mimo tego ze dopiero mam 19 lat....moze dlatego ze trafilam na wrazliwego faceta ktory jest sporo starszy ode mnie znaczy moze inaczej jest starszy ale w niczym nam to nie przeszkadza choc spotkalam sie z krytycznymi opiniami .......ale mnie to zbytnio nie rusza......wazne ze go kocham a on mnie....i ze pomaga mi jak tylko moze......on remontuje dla nas dom i prowadzi firme a ja ucze sie zeby dostac sie na wymarzone studia i pracuje w weekedny poza tym od roku zbieramy pieniazki na slub(mam rente po tacie) zeby rodzicom bylo latwiej.......jestem w pelni z wami wszystkimi dziewczyny trzymam kciukki za dalszy ciag sytuacji sercowej i pozdrawiam goraco.....
p.s. moj slub zaplanowany jest na czerwiec 2007 i wcale nie przeszkadza mi to w niczym.....hehehehe...... ..... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Przyczajenie
|
za zareczylam sie 10 grudnia 2006 mialam 21 lat a slub bierzemy 26 sierpnia 2006
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 |
Zakorzenienie
|
Dzięki wam-kobitki nauczę się liczyć
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Przyczajenie
|
Ja zaręczyłam się po 5 latach chodzenia, miałam wtedy 22 lata a mój chłopak 25. W tym roku pobieramy się, tj. 2,5 roku po zaręczynach. Strasznie długo czekania... No cóż, będziemy mądrzejsi na przyszłość. W każdym bądź razie z dzidziusiem tak długo już nie będziemy czekać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Zakorzenienie
|
CZeść dziewczyny tak się przysłuchuje waszym duskusjom i szczerze powiedziawszy tak jak któraś z was powiedziala : "kazdy jest kowalem swojego losu" i niektóre z nas wcześnie czują potrzebę założenia rodziny. Ja mam 23 lata - za miesiąc już 24 i 18 lutego biorę ślub.Życzę wszystkim mężatkom szczęscia a singlom znalezienia tej jedynej drugiej połówki.Jestem po studiach oboje mamy pracę i mieszkanko.Dlatego kolejnym etapem jest ślub.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#110 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Raczkowanie
|
Ale ciekawy Topik,az sie zaczytalam
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Raczkowanie
|
[quote=annLee]".... będziemy mieli już rocznikowo 27 i 31 lat.. ufff! proszę nie każcie mi więcej liczyć!!!I jestem chyba najstarsza na tym forum
![]() Jednak annLee pocieszę Cię (nie zabieram głosu w dyskusji bo w sumie to mi troche głupio) w kwietniu konczę 29 mój luby w czerwcu i tegoz miesiąca także ślubujemy. Ale zgadzam sie z Tobą w całej rozciągłosci w tej kwestii. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Zakorzenienie
|
Droga gladiatorko!Troszkę bym się zaniepokoiła na Twoim miejscu i głęboko zastanowiła nad tym związkiem.Argumenty Twego lubego są conajmniej dziwne
![]() ![]() ![]() ![]() Kochana niusiu77!Cieszę się,że dojrzalsze panny też się ujawniają ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#114 |
Raczkowanie
|
Kraków mym miastem
![]() AnnLee Ty wiesz,że zauważyłam dziś na swej głowie pierwszy siwy włos ![]() Pozdrawia Cie gorąco babcia spod smoka ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Raczkowanie
|
AnnLee-moja droga masz zdolnosci wrozbiarskie
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja tez 26 latek przy zareczynach i tylez samo przy slubie - (ledwo zdazylam bo za miesiac juz bedzie 27....)
![]() |
![]() |
#117 |
Zakorzenienie
|
Bosh,gladiatorko!Przecież masz dopiero 18 lat!Poszukaj kogoś kto będzie chciał ci nieba uchylić
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 |
Rozeznanie
|
A ja sie chcialam pochwalic ze zareczylam sie dzisiaj! Chociaz mielismy to zaplanowane od dawna to i tak udalo sie mojemu TZ mnie zaskoczyc, az sie poplakalam i przezylam to a myslalam ze nie wzbudzi we mnie takich emocji skoro rozmawialismy o tym tyle razy
![]() ![]() ![]()
![]() |
#119 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#120 | |
po prostu Em :)
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:54.