|
Notka |
|
Techniczne forum Forum techniczne - obszar całe forum. Tutaj można zgłaszać uwagi techniczne, problemy dotyczące całego forum, problemy z hasłem i dostępem i inne… |
Pokaż wyniki sondy: Avon- forum- sonda | |||
wybieram stara formę forum i powołanie moderatora |
![]() ![]() ![]() ![]() |
63 | 75,90% |
wybieram nowe forum z poddziałami |
![]() ![]() ![]() ![]() |
20 | 24,10% |
Głosujący: 83. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#91 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: sonda avon
Cytat:
![]() ![]() nie wiem co sie tak przyczepiłaś ze mod miałby niby poprawiać błedy - cały czas pisze przeciez o jednym - ze mod by łączył post pod postem i skracał za długie cytacje ![]() fresco - przyklaskujesz ilusiji a przecież dokładnie to samo napisałam wyżej i miałaś jakieś "ale" ![]()
![]() |
![]() |
#92 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#93 |
Zakorzenienie
|
A tak wogóle to kiedy ewentualnie ten podział miałby wejść w życie?
![]() |
#94 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() same opinie są na KWC ![]()
![]() |
![]() |
#95 |
Wtajemniczenie
|
Niby są na KWC ale il tych opinii. Tyle co nic. Na niektóre produkty w ogóle nic nie ma, a tu się pojawiają w wątku. Poza tym nie chodzi o takie opinie jak na KWC tylko takie jakie były do tej pory tyle ze bez off topów itp.
![]() |
#96 |
Zakorzenienie
|
Napisałam wcześniej długiego posta, ale widzę, że nie zapisał się, więc w skrócie wyrażę jeszcze swoją opinię
![]() Dla mnie jak najbardziej do zaakceptowania jest pomysł z dwoma-trzema wątkami. Plotkarski dla avonek na Społecznościach, a poza tym o kosmetykach i ew. dodatkowo o katalogach. Hosenko - na KWC wiadomo, są opinie, ale czasami kosmetyk jest jeszcze niezgłoszony lub nie ma żadnej recenzji - co nie oznacza, że nikt go nie używał. Często padały w wątku różne porady dot. różnych serii z Avonu, ich stosowania, działani, itp. - nie wszystko zawsze zawiera się w recenzji, więc taki wątek byłby jak najbardziej na miejscu. Zawsze można też podzielić się pierwszymi informacjami o nowościach - np. po kilku dniach stosowania - zwłaszcza jeśli chodzi o pielęgnację, którą ocenia się po min. 30 dniach ![]() A tak poza tym... Jesli komuś nie będzie się chciało przeskakiwac z wątku na wątek, to jego problem. Można tak jak napisała wcześniej rambo umieścić informację o kasowaniiu offtopów i po kłopocie - jak komuś nie będzie się chciało tego czytać, to trudno. Przyznaje, ja wcześniej nie stosowałam funkcji zły post, a nawet nie wpadłabym na to, żeby zgłaszać np. trzy posty pod postem - teraz mogę to zmienić ![]() A co do wątku z katalogami, to myślę, że nie do końca zda to egzamin, bo w pozostałych wątkach pojawią się pytania o to, kiedy się pojawi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Zadomowienie
|
stare forum jak najbardziej :d bo ma ono swoisty urok
![]() ![]()
![]() |
#98 |
Zakorzenienie
|
Wiem, wiem, sama wole rozmowe "na żywo" na forum niż suchą opinię na KWC. Napisałam tak tylko dlatego, że watek z samymi opiniami nie jest dobrym rozwiązaniem
snowqueen: dlatego pisałam aby taki watek z katalogami był przyczepiony na stronie głownej forum plotkowego. "katalogowce" może by go zauważyły. pytania byłyby usuwane - jeśli katalogu ei ma watku ze zdjeciami to znaczy ze nikt nie ma ...
![]() |
#99 |
Wtajemniczenie
|
No to ja nie rozumiem. Nie może być wątku bez dyskusji o tym czy ktoś sie wyspał?
![]() |
#100 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jesli pytania byłyby usuwane, to pomysł wydaje się być w porządku ![]() Fajne określenie, "katalogowce" ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a sprawy techniczne gdzie by wiec miały być? takie jak np. braki?? myślę że w jednym watku, dlatego pisałam że watek tylko o produktach (czyli z opiniami) nie jest zbyt dobrym pomysłem. Bo to by oznaczało że "wątek techniczny" dla konsultantek a "watek o kosmetykach" dla konsultantek i klientek a doszliśmy juz do tego, że nei ccemy podziału klientka - konsultantka ... proponowałabym zatem 3 watki: 1. zdjęcia katalogów/demo itp 2. wszystko o avonie - czyli produkty + sprawy techniczne 3. i pierdółki jak to napisała rzyrafka czyli że ktoś sie nie wyspła, że ktoś kocha miśki a ktoś inny pieski ![]()
![]() |
![]() |
#102 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Braki są niby ok, bo to tez interesuje klientki. Ale listy zamówień, dni wysyłkowe, itp. - jak każda dziewczyna przytakuje do ilości braków czy coś, to potem robi się z tego długa lista postów i znowu ciężko coś znaleźć ![]() ![]() Po prostu chodzi o to, że Was jest dużo więcej niż np. dziewczyn w wątku o ori, dlatego tak łatwo się pogubić. Zresztą, przecież w wątku na społecznościach możnaby dzielić się info o brakach - to w końcu informacja dla tej właśnie konkrentej społeczności ![]() Już się sama gubię ![]() A na wątku o opiniach, przecież nie byłoby żadnego podziału. Może pisac każdy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() jedno jest zatem pewne: osobny watek z katalogami jest potrzebny ![]() aa i jeszcze jest pewne: moderator (poczatkowo rambo - potem opisze swoje wrażenia ![]() ![]() Uważam że już to by wiele pomogło ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#104 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wyłączając Szefostwo-Plotkowe ma 4 modów. To chyba wystarczająca siła,jak na 2- 3 wątki ![]()
![]() |
![]() |
#105 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
podałyśmy propozycję aby ustalić nowego moderatora który by sie zajął tylko watkiem avonowym ![]() ale rambo sama przyznała, że watek podlega jej. szefostwo równiez nie jest przychylne do nowego "specjalnego" moda. jak sama widzisz chciałyśmy odciązyc rambo ale nie spotkało sie to z akceptacją (po co osobny moderator dla jednego watku, to bez sensu itp) dlatego napisałam ze zajełaby sie rambo a jeśłi stwierdziłaby ze rzeczywiście sama nie da rady to wtedy inny mod by jej pomógł, lub to pomocy ustalono by nowego moda
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#106 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#107 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pewnie,że czytałam ![]() I pierwsze słyszę,że jakiś konkretny wątek podlega jakiemuś konkretnemu modowi ![]() Chyba źle zrozumiałaś wypowiedź Rambo. Wypowiedziała się tu,jako mod Plotkowego . Na pewno Laura2112,Cheer,YenneferD ,gdyby tu były-napisałyby to samo-że wątek im podlega ![]() Mogę się mylić oczywiście,ale nie sądzę ![]()
![]() |
![]() |
#108 |
Zakorzenienie
|
Nie głosowałam w sondzie bo żadna opcja mi nie pasuje.Patrząc obiektywnie na cała sprawę widzę jedno rozwiązanie.
Na plotkowym jest sporo moderatorek dbających o porządek, właściwie funkcjonowanie własnie tego forum. Jaki problem poprosić Je o pomoc, o większe zwrócenie uwagi na Wasz wątek o Avonie? Dziewczyny z miłą chęcią zaopiekują się Waszym wątkiem, w końcu My moderatorzy jesteśmy tu po to, żeby stworzyć Wam przyjazny klimat i miła atmosferę do poklikania ![]() Dlatego powoływanie nowej osoby moderującej tylko tematykę Avonu jest dla mnie zbędne. Jeśli bardzo Wam zależy na porządku, skupcie się na współpracy moderatorów z użytkownikami. Wspólnymi siłami, nie tylko chęciami co działaniami osiągnięcie zamierzony cel. Spróbujcie ![]()
![]() |
![]() |
#109 | |||
Administrator
|
Cytat:
Cytat:
![]() Nie da sie technicznie zrobic specialnego moderatora do 1 watku na danym forum, ktory mialby narzedzia moderatorskie tylko w wybranym watku, a w pozostalych watkach na tym forum nie mialby uprawnien. Zlo mial na mysli oprogramowanie techniczne, ktore umozliwialoby tworzenie stanowiska moderatora wylacznie do 1 watku bez uprawnien w innych watkach na tym forum. Technicznie musialabys zostac moderatorem calego forum Plotkowego, a umownie zajmowac sie tylko wybranym watkiem, narzedzia moderatorskie mialabys aktywne na calym forum lacznie z podforami. Moderator forum glownego "Plotkowe" staje sie automatycznie moderatorem jego podFor. Moderator podForum nie staje sie automatycznie moderatorem forum glownego. Dlatego aby dac Ci uprawnienia wylacznie dla watkow Avonowskich, trzeba bybylo utworzyc oddzielne podforum i ustalic Ciebie jako moderatora do Ciebie automatycznie dolaczyliby moderatorzy glownego forum. Tak to wyglada technicznie. Cytat:
Teoretycznie moderatorzy moga sie umowic miedzy soba czym zajmuja sie bardziej. Na moim przykladzie: Jestem moderatorem Forum Technicznego dokladniej: "Pytania i uwagi do redakcji" Odpowiadam na pytania techniczne, jednak automatycznie stalam sie moderatorem podforum "Techniczne dla Katalogu KWC" - widnieje tam w spisie moderatorow, jednak umownie nie zajmuje sie tym podForum. Nie mylisz sie ![]() ****** PS. Nieczego nie sugeruje, wyjasnilam tylko kwestie techniczna na przykladach, poniewaz tak bylo mi latwiej ![]() aniolek ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 |
Przyjaciółka Wizaz.pl
|
Może w takim razie spróbujmy to zrobić bez większych rewolucji. Zróbmy oddzielny wątek z katalogami.
Pozostałe kwestie moderowania (rozdzielanie wątków, sprzątanie itp..) zostawiamy w gestii starych modów, ale bardzo bym prosiła Hosenkę o pomoc i wskazówki. Znasz najlepiej te wątki ![]() Poza tym same avon(owiczki) muszą zadbać o porządek ![]() Gorąca prośba i pytanie do Rambo, czy da radę zrobić teraz pierwszy krok i czy może stworzyć wątek o Katalogach ? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
AgaZ - służe pomocą ![]() mam tylko takie pytanie: czy z tymi "zmianami" czekać do nowego watku czy już obecny wątek modyfikować? (łączenie postów)?
![]() |
![]() |
#112 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Hosenko może po prostu zacznijmy z tym łączeniem postów od tej chwili, czyli jak teraz się pojawią jakieś posty pod postami to zgłaszamy do Moderatorów ![]()
![]() |
![]() |
#113 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 | ||
Zakorzenienie
|
No oczywiście, że nie, pod warunkiem,że to nie jest tam sama osoba
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Poza tym jets to hermetyczne środowisko- częśc z Avoenk nie odwiedz ażadneog watku poza Avonowym ![]() Jo tyz, tylko to 3 to byłaby jakby Avonowa Społeczność ![]() ![]() Cytat:
![]() Tu jest watek techniczny, wiec sie zapytam: AgaZ to szefowa, złos to jej powładny, a aniołek tamsański to kto?? ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Zadomowienie
|
Zaglosowalam za wersja druga - czyli podforum, ale wlasciwie potrzebne jest tylko wydzielenie katalogów (i ktos do wklejania). Jak bedzie z reszta watku - zobaczymy. Dalsze zmiany moglyby byc np od czesci V.
BTW nie daloby sie jakos uruchomic automatycznego laczenia postow. Widzialam gdzies forum (phpBB) gdzie jesli sie nie wpisze czegos nowego do tematu to dodaje do poprzedniego posta i "Added after .... " Edytowane przez MagdaP Czas edycji: 2007-08-31 o 18:58 Powód: pl-krzaczki |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Administrator
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
Administrator
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:37.