![]() |
#91 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: chory kraj :(
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Zakorzenienie
|
Moja wypowiedź jest, była bardzo czytelna...
Pewnie i nie warto bagatelizować, niemniej, hm, nie do środków czystości na półkach nawiązywałam. Przyczyna, którą ja obstawiam, z podobaniem jako takim nie ma wiele wspólnego. ![]()
![]() |
![]() |
#93 | |
Zakorzenienie
|
na szybko znalezione cyferki:
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Równie dobrze mógł skończyć zawodówkę,co daje wykształcenie już zawodowe. Poza tym,nie jeden i nie dwóch murarzy z dyplomem wyższej uczelni na budowie zaprawę miesza. A nawet jeśli. No sorki ![]() Ale 63% dla ludzi z wykształceniem wyższym,to też nie jest oszałamiający wynik ![]() Szczerze? Wstyd i żenada,że tylko 63 na 100 wysoko wykształconych ma świadomość potrzeby utrzymania higieny ![]()
![]() |
![]() |
#95 |
Zakorzenienie
|
A ja za to bym się zastanowiła, ile wśród osób z wykształceniem wyższym jest faktycznie wysoko wykształconych.
![]()
![]() |
![]() |
#96 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#97 |
Zakorzenienie
|
No to nie wiem, co tu jest do wstydu.
![]() ![]() Jakże nowego znaczenia nabierają (już dawno nabrały) słowa LP: twoje miejsce na ziemi tłumaczy, zaliczona matura na 5...
![]() |
![]() |
#98 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo,jak się komuś przed nosem dyplomem macha,to przydałoby się chociaż sprawiać wrażenie,że naprawdę jest się edukowanym ![]() ![]() ...myślisz może,że więcej coś znaczysz bo masz rozum dwie ręce i chęć twoje miejsce na ziemi tłumaczy zaliczona matura na pięć są tacy-to nie żart dla których jesteś wart mniej niż zero oooo ![]() ... Nad słowami zaczynającymi sie od "są tacy" też warto się chwilę zastanowić ![]()
![]() |
![]() |
#99 |
Zakorzenienie
|
Dżiz, Fresita, czasami mnie wykańczasz...
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#100 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#101 |
Zakorzenienie
|
Hie hie, jasna sprawa, że z Tobą się nie da ''wygrać''.
![]() ;-)
![]() |
![]() |
#102 |
Zakorzenienie
|
Na to artykuł trzeba popatrzyć trochę bardziej krytycznie, według mnie jest trochę tendencyjny i robiony pod tezę, może na zlecenie jakiegoś producenta środków czyszczących i przy okazji bakteriobójczych.
Nie można moim zdaniem uważać że ktoś utrzymuje higienę tylko wtedy gdy podczas sprzątania wybija zarazki. Wyszło by na to że tylko ci którzy używają mydeł bakteriobójczych się myją a reszta do brudasy. Dla mnie zabijanie zarazków to mycie wszystkiego domestosem lub czymś w tym stylu i może nazwiecie mnie brudasem ale uważam że używanie tak ostrego środka przy każdym sprzątaniu mieszkania jest przesadą- poza łazienką i czasem kuchnią.
![]() |
#103 |
Zakorzenienie
|
Witam z powrotem, cos mi wizaz muli
![]() Od razu odpowiadam, bo całkiem ciekawa rozmowa sie nam udała ![]() Fresa- ile bym chciała?? Może inaczej ile płaca? Znalazłam taki raport z 2005 roku: http://www.pracuj.pl/kariera-zarobki...5_8712.htm#top moj dział to finanse i controlling ![]() strasi specjaliści: Mediana wskazuje na 4 300, czyli połowa z respodentów nie zarabia wyżej niz 4003 zlote ![]() Młodsi specjaliści- mediana 3 205. Szczerze- sa to konretne pieniadze, które byłyby dla mnie (oczywiście jakbym juz miała doświadczenie) ukoronowaniem za moja prace. Ale mówie to na dzień dzisiejszy, nie za 10 lat, bo wiadomo inflacja, itd ![]() Odnosnie piosenki przypomniała mi sie zasada z matematyki- im większe zero tym bardziej nadęte ![]() ![]() ![]() Aeterna: przywaliłąs z tym tekstem i smrodkiem ![]() - pan zamiast bawełnianiej koszuli ma ze sztucznego tworzywa i się biedak poci ![]() - pani w okienku kasa zapomniała sie wydepilowac pod pacha) Ale to sa skrajne przypadki ![]() Rena- bardzo lubie styl Twoich wypowiedzi. Sa przemyślane i bardzo konkretne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Zakorzenienie
|
Dobrze,że w cudzysłów to ujęłaś
![]() Raczej trudno,żeby ktoś "wygrał" w słownej potyczce dwóch osób o odmiennych zdaniach ![]() ![]() Każda wie swoje i niech tak zostanie ![]()
![]() |
#105 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A wątpię,żeby grupa 10 % zarabiających poniżej 899 teraz zarabiała dwa razy tyle. Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
To pana z okienka nie stać na -niech już będzie,że 5 urzędowych koszul z czystej bawełny / wysokiej jakości ,do pracy?
![]() |
![]() |
#106 |
Zakorzenienie
|
A tak na marginsesie, czytałam kiedyś kilka artykułów na temat młodych, wykształconych mieszkańców Europy zachodniej
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#107 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#108 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() - garnitur- od tysiaca w gore, grubszy z welna od 1 500 - buty- na lato jasne- 200, polbuty od 200 w gore, na zime od 300 w gore - koszula- prawdziwa bawelna z wolczanki- to mnie bardziej zszokowało- 150 złotych - płaszcz na jesien- 400, na zime od 600 w gore -krawaty- od 30 w gore I tak się zastanawiam,że mezczyzni mowia, że my wydajemy duzo na ciuchy ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A praca w banku zobowiązuje do zadbanego wyglądu. Na niektórych stanowiskach wygląd,to inwestycja. Niby nie szata zdobi człowieka. Ale. Jak cię widzą,tak Cię piszą. Nie wyborażam sobie bankowca w butach ze zdartymi zelówkami czy cerowanej koszuli. Zresztą nie uważam,żeby 150 złotych za dobrą koszulę,to było drogo. To już perfumy są droższe ![]()
![]() |
![]() |
#110 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() 150 złotych nie duzo, ale jak się zarabia 1 000 netoo to starcza 1 koszule, 1 prabe butow i pÓl garnituru ![]() Edytowane przez lemoorka Czas edycji: 2007-09-08 o 20:33 Powód: byk ortograficzny wielkości muru chińskiego |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak samo jest potrzebny dyrektor banku,jak i sprzątaczka dbająca o czystość i porządek w gabinecie tego dyrektora. Cytat:
![]() Na przykład,w tym miesiacu kupić garnitur,a w przyszłym koszule i buty -bo zakładam,że do tej pory w jakichś butach i koszulach chodził .
![]() |
![]() |
#112 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Nie wiem na ile wyniki sa dokladne, a obliczanie rzetelnie wykonane. Nie ja je robilam, aby reczyc za to wlasna krwia ![]() W gospodarce wolnorynkowej zazwyczaj sie wykonuje obliczania na zlecenie jakies firmy. Lemoorka pisze o medianie, nie o sredniej. Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 | |
Zakorzenienie
|
Dobry pomysł
![]() Cytat:
![]() |
![]() |
#114 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Zakorzenienie
|
No,w tym konkretnym akurat to nie.
Zagłębiając się we wszystkie wyniki z tamtej strony-niewykluczone,że mogłoby tak być. Bo do tego odnosiła sie moja wypowiedź ,a nie do tej konkretnej kwoty podanej przez Lemoorkę. Pominę już fakt,że statystycznemu Kowalskiemu mediana niewiele mówi ![]() A o średniej,to chyba każdy słyszał ![]()
![]() |
#116 |
Zakorzenienie
|
Mediany, mydło, dziewczynki, odpuśccie
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#117 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 | |
Zakorzenienie
|
YES SIR!
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#119 |
Zakorzenienie
|
Widzę. Szczególnie te wywody o kąpielach.
![]() Też uważam, że to szkoda, że z tym zarabianiem to się nierzadko nie ma, co by się chciało, ale 1/4 swiata żyje za 1 dolara dziennie, a 0,5 za równowartość 2, a jakiś tam % ściska miliardy na kontach. Bez urazy, mają się ci pierwsi powiesić? I co to jest od razu za osiągnięcie (jakieś jest, oczywiście ![]() ![]() Czy tylko z winy owych rządzących, których ''nie bronię'', a którzy nie dotrzymali pewnych obietnic? Nie sądzę. To obiektywne spostrzeżenie, bo że lepsze: pieniędzy więcej jak mniej, życzę sobie być doceniana - jasna sprawa, że tak. A wątek, moim zdaniem, bardziej pasuje do absurdów dnia codziennego, Gilowska wyjechała z mało dyplomatycznym tekstem, ale zważywszy na to, ile kosztuje wózek, pampersy, dziecko, mówiąc brutalnie ''w skrócie'', w niektórych sytuacjach określenie fundowanie jednak ciśnie się na usta samo. ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#120 |
Zakorzenienie
|
Moze beda jakies inne. Poza tym ja chce miec dzieci wczesniej niz za kilka lat. Problemem nie jest tu brak ulg/zle ulgi.
Nie oszukujmy sie - pieniadze nie sa najwazniejszy czynnikiem takiej decyzji. W czasie wojen tez sie rodzily dzieci - a tam to dopiero mieli trudne warunki socjalne. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:01.