|
|
#91 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: AKWARIUM - początki !! II
kiedys bardzo duzo czytalam o tych wszystkich silach oddzialujacych na strop, teraz ta wiedza juz mi uleciala, tej wielkosci akwaria nie sa jeszcze takie straszne, ludzie stawiaja 1000 i stop jakos sie trzyma
kiedys bylam u jacka w domu po ryby jak jeszcze nie mieli sklepu (Ivona no nie badz zazdrosna ), mial na dwoch scianach stelaze z akwariami po chyba 200 litrow a przeciez widomo ze na laczny ciezar zbiornika sklada sie kupe zwiru, ew.kamienie przy malawi np, sam zbiornik wazy z paredziesiat kilo najlepiej zbiorniki stawiac przy sciankach dzialowych albo nosnych poza tym przy akwariach ciezar rozlozony jest rownomiernie a nie punktowo co tez ma znaczenie zaczelam ogladac losty, za mna juz kilkanascie odcinkow 1 serii - taki se, sama nie wiem co onim myslec, zmienny jest bardzo - jak juz wieje nuda tak ze mozna przysnac nagle zaczyna sie cos dziac i wciaga, strasznie mi sie podoba ten przyrodni brat tej blondynki shannon ciacho
|
|
|
|
|
#92 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wyobraźnię to my mamy, fakt, ale samo się tak jakoś nasuwało. ![]() Cytat:
Ale jakbym teraz miała rybki, to sama nie wiem jakie bym wybrała. Neonki i skalary były dość słabe...Mruk był niezły. , to nmiał swój urok i go bardzo lubiłam. No i miał taką jakby fajną trąbkę-mówię o pyszczku. ![]() Cytat:
A mi się on nie podobał Kurcze, a ja już się nie mogę doczekać kolejnej serii, moim zdaniem przebija Heroes i Prison Break, ale wiadomo, że każdy woli co innego. |
|||
|
|
|
|
#93 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Przenieśli go na centrum sosnowca czyli okolice plazy , naszego teatru - budynek supermarketu na teatralnej. Dobrze Ci sie wydaje że on nieśmiały i spokojny - oni wszyscy wyglądają jak rodzina zombi - nic nie mówią, a ta babka która tam jest, to tragedia> Haha, nawet jakiś negatyw dla nich jest na allegro, że ktoś się nie doczekal fachowej porady - ja wiem że o tą poradę trzeba pytać, bo inaczej kiepsko Oni sie odezwą po 5 minutach stania. Dużo ryb mają teraz, ale wszystkie to praktycznie z Twojej bajki, wszystkie do malawi itp. jedyne jakie widziałam to paletki tukusy - małe ale całkiem ładne kształty i jakiś wielki "glonojad" i i sliczne kiryski lamparcie - mogłam kupić- rośliny też ciekawie wyglądały ![]() Malla ja mam mieszkam w parterowym domie, ale wiem że w blokach, piętrowych domach trzeba zwracac uwagę na wiele rzeczy, ułozenie belek w podłodze czy cos takiego, nie pamiętqm dokładnie, ja sie boje że jak dobuduje pietro u siebie, to moje 500 litrów , które planuję zapadnie się na parter wiem ze będę zwracać na to uwagę .Kama jutro około 20 postram się coś Ci napisać na pw możesz mnie publicznie zwyzywać, jak nie, przepraszam.
|
|
|
#94 |
|
Zakorzenienie
|
przed kupnem jeszcze zadzwonilam do niego z prosba o porade w sprawie filtra i nie powiem - nawet rozmowny byl, moze przez telefon ma mniejsza blokade hahakiedys bylam u nich w sklepie i nie powiem calkiem sympatycznie bylo, zdeptalabym im kota tak czy siak bede za tydzien w sosnowcu wiec przy okazji zahacze o ich sklep obczaje ![]() e: ja nie wiem co sie stalo z tym watkiem? kiedys wchodzilam to dziennie bylo po kilka nowych postow a teraz przez kilka dni postow nie ma ![]() troche sie motam co robic z tymi akwariami, ogladalam ostatnio tego aksolotla - jest fantastyczny (pamietacie, pisalysmy kiedys o nim), jego pyszczek przypomina mi troche mordke proporczykowca zaczyna mi chyba wracac akwarystyczna choroba a jak wpadne znow w szal to pieron wie jak sie to skonczy
Edytowane przez ka_ma Czas edycji: 2007-11-15 o 09:34 |
|
|
|
|
#95 |
|
Konto usunięte
|
Ooo, widzę edita, a specjalnie weszłam do wątku, żeby na skróty znaleźć Cię Ka_ma, bo na PW mam sprawę do Ciebie.
![]() A co się dzieje z wątkiem?Hmm, pewnie w końcu ruszy znowu z kopyta.
|
|
|
|
|
#96 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#97 |
|
Nie depcze krokusów
|
Wątek sprawia teraz wrażenie, jakby "ktoś z góry" nas upomniał za rozpisywanie się o życiu osobistym, zakupach, filmach itp. Może to jakiś układ jest
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#98 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aksolotl jest straszny Taki mały potworek, który wcale taki mały nie będzie. Chyba do 30 cm rośnie Jeju dla mnie to mały, dziwny stwór. Nie dość, że pływa to jeszcze ma łapy Nie chciałabym go w domu
|
|
|
|
|
|
#99 |
|
Nie depcze krokusów
|
Jest obrzydliwy, ale kochany - coś a'la poskoczek, dla akwariowych zboczeńców
|
|
|
#100 |
|
Zakorzenienie
|
ostatnio w zoologiku stalam przed nimi parenascie minut i sie zakochalam a propos lostow, zaczelam sobie ogladac a tu w 20 odcinku umarl ten przystojniak boone czy jak mu tam, bez sensu
|
|
|
|
|
#101 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#102 |
|
Zakorzenienie
|
mnie dawno tu nie bylo
![]() Akwarium zostawilam rodzicom na wakacje, padly mi w tym czasie 2 pretniki - dziwnie padly, bo nie mialy zadnych objawow zewnetrznych, a 2 otoski i jedna neonka w ogole wyparowala - nawet zwlok nie znalezli. czarna dziure mam w akwa ![]() dorobilam sie inwazji krasnorostow i zielenic, przezylam pieklo 3 tygodni walki z nimi, wymienilam kaskade na kubelek, kupilam lampe UV, i sie nawet pozbylam, glonow coraz mniej, za to ostatnia pretniczka niewyrazna, sluzowate odchody, jakas dziura w boku, choc ladnie sie goi, troche postrzepione pletwy. poczytalam kompedium wiedzy o chorobach, i caly zbiornik wykąpalam w w akryflawinie. pomoc pomoglo, balamsie tylko o rosliny, wiec zatkalo mie,jak zobaczylam, ze ucierpiala tylko niezniszczalna moczarka ![]() ale powoli wraca do siebie. straszne jest to, ze jak nie ryby, to rosliny choruja, caly czas ![]() a pretniczce kupilam kolezenke, zeby nie byla samotna i we dwie wraz z bojownikiem tworza calkiem ciekay trojkacik rzadzacy akwa
nie bo tu nie ma nieba jest prześwit między wieżowcami a serce to nie serce to tylko kawał mięsa a życie jakie życie poprzerywana linia na dłoniach a bóg nie ma boga są tylko krzyże przy drogach Własną głupotę ludzie zwykli nazywać doświadczniem
|
|
|
|
|
#103 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po co?A no umarł i nie tylko on. Połowa obsady zginie ![]() Cytat:
Jest dopiero na 1 sezonie.
|
||
|
|
|
|
#104 |
|
Konto usunięte
|
ehh :eolleyes:
Dobra, mam takie nurtujące pytanie. Jak mam oczyscić drobny żwirek z wszelich nieczystości np. glony ? |
|
|
|
|
#105 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#106 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#107 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ten boone to podobno jakis model i reklamowal majtasy calvina kleina obejrzalam juz cala 1 serie - fajny serial chociaz te retrospekcje sa czasami nudnawe wiecie ze odkad mam 2 glonojady na wyposazeniu mam coraz mniej zielenic wszystko zeskrobane poluje na jeszcze jednego glonojada, chociaz wolalabym zeby byl w innym gatunku
|
|
|
|
|
|
#108 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Hmm w sumie ten Boone to nawet pasuje na modela, chociaż wydaje mi się, że jest trochę za niski. Ale być może reklamował tylko na okładkach czasopism. Retrospekcje rzeczywiście są czasem nudne, ale przydają się też czasami. Już się nie mogę doczekać kolejnej serii-ma wyjść jakoś chyba w lutym dopiero. A Ty Kama dopiero po pierwszej serii, uuu. |
|
|
|
|
|
#109 |
|
Nie depcze krokusów
|
Ja w ogóle "Lost" nie oglądam, nie mam nawet TV. Ale oglądałam "PB" i latynosik jest faktycznie niczego sobie...
|
|
|
#110 |
|
Konto usunięte
|
A nie wiecie kiedy będzie następna seria PB na polsacie?
A ja dziś chyba palca złamałam Bo wszystko na to wskazuje, ale dobrze, że palec a nie co innego.A ja teraz mam problem z filtrem bo mi nie chce wogóle chodzić. Jak go włączyłam to coś tam mruczał, a jak go ponopwnie wyłączyłam i włączyłam to już całkowicie zdechł... Chyba nowego sprawię, bo ten był uzywany. |
|
|
|
|
#111 |
|
Nie depcze krokusów
|
Nika, ja ściągam z netu, aczkolwiek czekam jeszcze o obiektywne opinie nt. trzeciej części. Druga skończyła się beznadziejnie. Może tylko wybiłaś palca? Nieraz zdarzało się na wf-ie takiej kalece jak ja.
|
|
|
#112 |
|
Konto usunięte
|
Ja sama nie wiem czy wybity, ale i tak do lekarza muszę iść, bo mam obowiązkowe szczepnienie, to przy okazji się zapytam. Wiel tyle, że cały spuchł i ruszać nie umiem.
|
|
|
|
|
#113 |
|
Nie depcze krokusów
|
Wsadź do akwarium, może Ci glonojad się przyssa
|
|
|
#114 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#115 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Na pewno będzie wszystko dobrze, bo ...---> Sorry, sprawa nie jest zabawna, ale ten tekst mnie rozwalił. |
|
|
|
|
|
#116 |
|
Nie depcze krokusów
|
Racja, racja, nie jest zabawna, ale co teraz można zrobić? Obandażować, opłukać rumiankiem, posmarować maścią... Nie będę wysyłać Niki do lekarza, skoro sama to zdeklarowała. A jak inaczej ją pocieszyć, jak nie buziakiem i śmiechem?
|
|
|
#117 |
|
Konto usunięte
|
Ano właśnie, fakt.
|
|
|
|
|
#118 |
|
Zakorzenienie
|
mi kiedys kolezanka przywalila w palca na wfie w podstawowce pilka lekarska i tak jakos wyszlo ze chyba mi go zlamala, bolalo wiec nosilam go zgietego i tak mi ju zostalo
|
|
|
|
|
#119 |
|
Konto usunięte
|
heee
Jeszcze mi kolega palca doprawiła na tańcach ;] Jutro idę z samego rana się zapisać, obłożę go nie rumianikiem bo to nic nie da, tylko Altacetem Ale ja gipsu nie chce trafić ;> |
|
|
|
|
#120 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kiedyś też mi się podobał Sayid, ale po 2 sezonie mi przeszło na dr Jacka ![]() Kama czy to prawda, że glonojady zjadają glony raczej z korzeni i kamieni, niż w roślin? Jest sens kupować glonka do roślinnego akwa? |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:57.

no nie badz zazdrosna
ciacho

ale Wy macie wyobraźnie 

Neonki i skalary były dość słabe...Mruk był niezły.

gdyby malawi nie mialo takich rozmiarow jakie ma pewnie bym juz zmienila wystroj z 20 razy a tak jest ciagle to samo
Aksolotl jest straszny

Ale być może reklamował tylko na okładkach czasopism. 

Na pewno będzie wszystko dobrze, bo ...--->