![]() |
#91 |
Zadomowienie
|
Dot.: 19latka a krem przeciwzmarszczkowy
zwykle z tego co mi sie wydaje mozna znalezc kremy z wysokim filtrem uvb, natomiast drogeryjne generalnie maja chyba nizsza ochrone przeciw uva...
z tanszych aptecznych jest Iwostin, w miare tani jest tez klorane spf 50+ (30cos zł/75ml) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Zakorzenienie
|
Z fotostabilnych filtrów z drogerii: l'oreal, garnier, nivea
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Rozeznanie
|
To dobrze, bo ja lubię Garniera.Iwostin ma moja mama, stosuje taki krem na noc, bardzo tłusty, raz się nim posmarowałam to myślałam, że zbzikuję
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Przyczajenie
|
![]()
Witam, chcialem sie czegos dowiedziec na temat walki z zmarszczkami mimicznymi. Pisze w tym temacie poniewaz nie chce zakladac nowego... Przedstawiona jest tutaj profilaktyka, ale niestety moja dziewczyna ma 20 lat i mozna powiedziec ze w ciagu miesiaca pojawily sie jej liczne i wyrazne zmarszczki mimiczne na czole
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Zakorzenienie
|
Winston, najpierw trzeba zastanowić się cym spowodowane jest tak nagłe pogorszenie stanu cery - w ciągu miesiąca piszesz. najnbardziej prawdopodobna przyczyna jest wysuszenie skóry (zima, wiatr, mróż, ogrzewanie), więc moze wystarczy przywrócic jej odpowiedni stopień nawilzenia i będzie po sprawie. Dobrze by było sięgnąć po treściwy krem regenerujaco0odzywczy na noc, nie zaszkosdzi tez lekki peeling z kwasami AHA albo PHA. Niech Twoja dziewczyna nie boi siegnan po preparatyu z retinolem, witamina a. Od siebie polecam: Roc Ox, Active C (LRP), Redermic (LRP), SVR (peeling z kwasami), LIerc - Nightpeel (tez peeling z kwasam), Vichy Myokine, SVR (coz tam z alpha w nazwie)
Do łykania - omega 3 lub olej z ogórecznika. Jesli to nie pomoze trzeba by było zrobic badania hormonalne, takze hormony tarczycy |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Przyczajenie
|
No dzieki wielkie za rade, mozliwe jest ze ma na to wplyw pogoda i powietrze, bo jest ono w mieszkaniu faktycznie suche... Dzieki za rade z kremami, ale czy sa tylko takie drogie dostepne ??
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Krem regenerujacy - co tylko sobie zechcecie. Jest wątek skłądowy - można tam wpisac skład do analizy jak nie jesteście pewnie czy warto zainwestować. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
Rozeznanie
|
Przepraszam, że takie pytanie zadam, ale czemu dziewczyna sama napisać nie może?To są sprawy raczej kobiece i myślę, że skoro sama ma ten problem to niech poszperać na tym forum...
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 | |||
Przyczajenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Rozeznanie
|
Proszę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
Raczkowanie
|
A ja mam takie pytanie - otoz ostatnio korzystajac z oferty standu pewnej firmy w pasazu handlowym zrobilam sobie badanie cery - kolokwialnie mowiac wsadzalo sie twarz w takie mini-solarium (z wygladu), komputer robil zdjecia skory, a nastepnie hostessa (wybaczcie, ale powatpiewam z wiadomych wzgledow w to, ze byla to jakas kosmetolog czy osoba o wiedzy szerszej niz 2h szkolenie) przy pomocy wskazowek generowanych przez komputer analizowala moja skore i procz nierownosci (roszerzone pory, grudki na lini zuchwy) moglam poogladac sobie w n-krotnym zblizeniu swoja skore pod oczami. Bylam przerazona. Siatka zmarszczek. Mam 21 lat, od 8 roku zycia czynnie uprawiam sport, jestem na diecie niskoweglowodanowej, od 14 roku zycia nie jem bialego pieczywa i staram sie unikac slodyczy, dieta bogata w warzywa, bialko dobrego pochodzenia, pije ok 3litrow wody mineralnej o dobrym stopniu zmineralizowania dziennie... i zmarszczki! Doslownie nie moglam uwierzyc. Hostessa owa poradzila mi krem przeciwzmarszczkowy dla skory +25... Mowiac szczerze wierze w te wszystkie zabobony odnosnie rozleniwiajacej sie i przyzwyczajajacej do okreslonych kosmetykow skory - boje sie, ze gdy bede faktycznie kremow przeciwzmarszczkowych potrzebowala, one zwyczajnie nie beda juz na mnie dzialac.
Co robic? Kupic faktycznie cos przeciwzmarszczkowego - jesli tak to co? Jak silne? A moze nawilzac? Od niedzieli stosuje Antheliosa spf40 i wklepuje go nieco pod oczy rowniez, ale zauwazylam, ze lzawia... To juz nie jest kwestia "boze, mam 19 lat, moze powinnam cos sobie zaczac aplikowac", ale "mam 21 lat i mam zmarszczki" - zgrrroza!! Pomocy...! ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#102 |
Zakorzenienie
|
a ja mam takie pytanie: czy krople juvit z wit c, które na biochemii poleca się jako tańszy zamiennik flavo-c to takie krople do picia dla dzieci? bo zapytałam w dwóch aptekach o 'krople juvit z wit c' i farmaceutka pokazała mi takie krople do picia z lwem na opakowaniu... a skoro to to samo - mozna stosować takie krople n twarz?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Wtajemniczenie
|
Można. Ja kiedyś stosowałam. Niestety strasznie się lepi.
![]() |
![]() |
#104 |
Zakorzenienie
|
ale jeśli stosuje się go doustnie,to czy po posmarowaniu nim skóry nie będzie jakochś niespodzianek? jaki ma skład, oprócz wit c oczywiście? no i czy faktycznie da się nim zastąpic flavo c?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dokładny skład przepisany z opakowania: kwas askorbinowy 100 mg, werserian disodowy 0,5 mg, gliceryna 86% do 1 ml. *To, co zapycha moje pory, niekoniecznie musi robić to samo z twoimi ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 |
Przyczajenie
|
Mam podobny problem co lou salome, chociaż już 23 lata (korzystam z wyszukiwarki, po prostu nie znalazłam bliższego wątku i podpinam się tutaj) Okolice oczu bez zmarszczek (tam mam inny problem, cienie, ale o to mniejsza
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Przyczajenie
|
Dzięki serdeczne.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 |
Przyczajenie
|
Moja mama ma serum Falvo C 15% czy to nie za duże stężenie jak na 19 latkę? Nic mi się nie stanie jak będę go używać hehe
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Przyczajenie
|
A no właśnie. Ja się w końcu zdecydowałam na redermic, no i Ystheal, czyli tak, jak od początku polecała L_V.
![]() Mam w związku z tym jeszcze jedno pytanie, chociaż już troszkę OT - skoro zakupiłam redermic XL, to czy sprawę filtru i nawilżania mam już załatwioną? Nie mam tu chyba wysokich wymagań jako miastowa domatorka. ;-) W razie gdyby była potrzeba, zastanawiałam się nad SVR i LRP (nie pamiętam w tej chwili konkretnie, ale łatwo znajdę, jeśli uznacie je za przydatne dla mnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 |
Raczkowanie
|
Oglądałam dziś serum Flavo-c 8% - zacząc od tego, czy skierować się raczej w stronę Redermica? Bardzo się martwię o moją skórę pod oczami....
Póki co kupiłam krem trufle + kawior pod oczy z Bielendy, miał dobre recenzje, ale siateczka zmarszczek jak jest tak była choć mażę się nim już tydzień, a to raczej płyciutkie ubytki i powinien już coś chyba z nimi zrobić? Ech... ![]()
![]() |
#115 |
Raczkowanie
|
podbijam, bo może ktoś ma jakieś nowe pomysły i spostrzeżenia
![]() najbardziej mnie interesuje walka z pierwszymi zmarszczkami wokół oczu...
![]() |
#116 |
Zakorzenienie
|
ja postanowiłam niedawno zacząć swoją przygodę z wit c i kupiłam krople Juvit. Boże, co to za okropna maż!!! dwa razy posmarowałam sobie nimi twarz, tak ok 16.00 , o 18.00 przetarłam twarz tonikiem a wacik był dosłownie czarny od różnego rodaju pyłków, niteczek, i tym podobnych zanieczyszczeń przyciąganych przez superlepką warstwę Juvitu na mojej twarzy...
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Raczkowanie
|
znane mi opcje z wit.C to:
flavo c serum z biochemii urody serum samodzielnie robione na bazie półproduktów z mazideł active c redermic podobno iwostin ma tez cos z wit. C ale nie wiem już jak jest z jej trwałościa w tym kremie.
![]() |
#118 |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() możecie mi cos poradzić na zmarszczkę przy ustach ? :P bo ta zmarszczka śmiechowa bardzo mnie denerwuje. mam 20 lat, no o po jednej stronie ust własnie taka dość wyraźną zmarche ;] kupić jakiś krem przeciw zmarczka mimicznym, czy jak sobie z nią poradzić ? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
Przyczajenie
|
siema to znowu ja pisze... jednak okazuje sie ze kremy nawilzajace nie wiele daja i trzeba siegnac po cos mocniejszego.... ktory z tych kremow co polecaliscie jest najlepszy?*
Roc Ox Active C (LaRoche Posay) Redermic (LaRoche Posay) Myokine chyba ze sa jeszcze jakies inne dobre, a w podobnych cenach, tylko zeby one faktycznie dzialaly :P Co do tych kremow wypada jeszcze stosowac zeby efekt byl dobry.... *chodzi o zmarszczki mimiczne glownie na czole.. Prosze o pomoc. PZDR..wysiwyg { background-attachment: scroll; background-repeat: repeat; background-position: 0% 0%; background-color: #f5f5ff; background-image: none; color: #000000; font-family: Verdana, Arial, Arial; font-style: normal; font-variant: normal; font-weight: 400; font-size: 11px; line-height: normal } p { margin: 0px; } Edytowane przez winston1987 Czas edycji: 2008-04-13 o 19:55 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Przyczajenie
|
Czy ktos moze odpowiedziec na moje pytanie?? Bylbym bardzo wdzieczny.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:58.