![]() |
#91 |
Rozeznanie
|
'Magnetism'- w ciemno?
Cześć Dziewczyny
![]() Od dawna mam chrapkę na Magnetism Escady mimo tego, że nigdy go nie 'czulam'. I się tak zastanawiam, czy można ten zapach kupić w ciemno? Czy jest jakiś charakterystyczny, że trzeba go powąchać, powąchać i dopiero kupić? Bo po waszych opiniach, i KWC się w nim zakochalam mimo że go nie znam ![]() Z góry dziękuje za pomoc ![]()
![]() |
#92 |
BAN stały
|
Dot.: 'Magnetism'- w ciemno?
escady nie znam ale lubie ryzyko i prawie wszystkie moje perfumy kupiłam w ciemno i tylko raz się zawiodłam. więc raczej nie pomogę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Zakorzenienie
|
To Chance jest słodkie?
![]() Tak poważnie to muszę powiedzieć, że znam wszystkie wymienione przez Ciebie zapachy i Escada Magnetism ma się do nich jak pięść do nosa. ![]() Mnie tu na forum parę osób z Escadą kojarzyło jakimś trafem, choć wcale jej wtedy nie znałam. Postanowiłam poznać i trochę się zdziwiłam. ![]() Nie radziłabym tego nabywać w ciemno. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Zakorzenienie
|
Magnetism jest bardzo słodki, więc jesli uwielbiasz słodziaki, to duża szansa, że Ci sie spodoba. Ogólnie powiem tak: jesli nawet Magnetism Ci się nie spodoba, to nie będziesz miala problemu z wymianą na Targowisku. Ja mam zwyczaj kupowania / wymieniania w ciemno i na 30-40 zapachów może 5 nie przypadlo mi do gustu
![]()
![]() |
#95 |
Zakorzenienie
|
a ja mam escade magnetism
![]() ![]()
![]() |
#96 |
Zakorzenienie
|
Magnetism to słodziak w typie Pink Sugar, dosłownie czujesz ten cukier na skórze, a Twoje ulubione zapachy włożyłabym raczej w kategorie kwiatową lub owocową. Moim zdaniem nijak sie do magnetismu nie maja.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Zakorzenienie
|
Ja kiedyś miałam, ale działała na mnie pawiogennie i czym prędzej wymieniłam ją na targowisku. Ja bym nie ryzykowała kupna w ciemno.
![]() |
#98 |
Zakorzenienie
|
Moja koleżanka używa L de LL i Magnetism i wg mnie są w tym samym typie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Zakorzenienie
|
Ja z kolei muszę tesować, w ciemno kupiłam tak Miss Dior Cherie, mój osobisty koszmar.
![]() ![]() ![]() Recenzje są dla mnie zawsze subiektywne, biorę je pod uwagę,ale na ich tylko podstawie nie kupiłabym ![]() A dlaczego w ciemno? Nie masz możliwości przetestowania? ![]() Edytowane przez Ata77 Czas edycji: 2009-01-20 o 20:54 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
spin doctor
|
Kupiłam kiedyś Magnetism w ciemno i z korka pachniały cudownie słodko, tak na mojej skóre wylazł obrzydliwy zapach palonego cukru, co ja piszę, przypalonego cukru
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
Zakorzenienie
|
dla mnie zapach cudowny....mój TŻ uwielbia
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 |
Rozeznanie
|
Dziękuje Dziewczyny za opinie i pomoc.
Magnetismu, niestety nie mam możliwości przetestować, bo już wycofali ten zapach i nie ma go nigdzie ![]() Tak więc chyba rozejżę się za innymi perfumami. A tak w przybliżeniu, jaki zapach jest w miarę podobny do Magnetismu ? ps. a co do zakupu, to na allegro wolę nie ryzykować. jeśli już kupilabym na www.dolce.pl lub www.iperfumy.pl ![]()
"To by była droga ich miłości gdyby wiedzieli jakie nieszczęście pokochało mnie" ![]() Edytowane przez sunny belle Czas edycji: 2009-01-21 o 09:43 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Zakorzenienie
|
Lubię i używam Chance Chanel, Flower Kenzo i Lolitę Lempickiej, mam też Magnetism i chetnie po niego sięgam, więc moim zdaniem taaak, kupuj smiało
![]() ![]() ps. na pedecie jest zdaje się miniaturka tego zapachu, niedroga, zawsze możesz spróbować ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Rozeznanie
|
Ja powinnam chyba tylko i wyłącznie kupować w ciemno, bo zawsze jak kupię jakiś zapach 'nie w ciemno' to na początku wydaje mi się ładny, a po jakimś czasie po prostu nim rzygam, powiedzmy, że mam taką miłość od pierwszego niuchnięcia
![]()
![]() |
#105 |
Zakorzenienie
|
Ja bym kupiła śmiało
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#106 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez rawita Czas edycji: 2009-01-21 o 12:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Zakorzenienie
|
Osobiście nie polecam... kupiłam w Sephorze po testowaniu, jednak zbyt szybkim. Mdliła mnie niesamowicie, a ja również bardzo lubię słodkie zapachy. Nieprzyjemnie mi się jej używało i szybko poleciała w świat. Przetestuj, najlepiej kilkakrotnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Zakorzenienie
|
magnetism podobny do L de lolita ?
![]() ![]()
![]() |
#110 |
Zakorzenienie
|
idź do sephory i powąchaj
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Zadomowienie
|
ja lubię Lolitę i Moon Sparkle, Magnetism uwielbiam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez rawita Czas edycji: 2009-01-21 o 20:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
GALAXIA ![]() Edytowane przez kicia555 Czas edycji: 2009-01-21 o 21:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 |
perfumowy zawrót głowy
|
Klikaj w ciemno
![]() ![]()
![]() |
#115 |
Rozeznanie
|
Ja kocham Magnetism, a Lolity nie cierpię, Chance nie cierpię jeszcze bardziej, a Kenzo Flower mogę znieść na innych ale sama nigdy bym się nie psiknęła. Jeśli chodzi o Moon Sparkle to ujdzie, a Gucci Envy Me też mnie niczym nie zachwyca. Więc jeśli Ty lubisz te zapachy, których ja nie lubię, to mogę się domyślać, że Magnetism Ci się nie spodoba - tzn zależy to też od Twojej tolerancji zapachowej, czy gustujesz w określonym typie perfum, czy podobają Ci się perfumy różnych typów. Twoje zapachy w porównaniu z Magnetism nie są wogóle słodkie, tzn może są słodkie, ale inną słodyczą. Magnetism to słodycz ciężka, dusząca i według mnie z ukrytą "męską" nutą. To moje najukochańsze perfumy obok Versace Crystal Noir i Choparda Pure Wish. Natomiast zapachy wymienione przez Ciebie są raczej w typie świeższych, lekko posłodzonych. A jeśli chodzi o Magnetism to nie znam żadnego naprawdę podobnego do neigo zpachu, jedynie wymienione wyżej przeze mnie są w podobnym "typie".
Ale zawsze możesz spróbować w ciemno kupić - ja to osobiście uwielbiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Zakorzenienie
|
Ja kiedyś miałam i bardzo mi się podobała. Wszystko jest kwestią gustu, ale moim zdaniem to nie jest bardzo słodki zapach. Raczej słodko-duszący, przyprawiony na ostro. Uwielbiam słodkości typu L de LL, Angel, L'Or i uważam, że Magnetism nie ma z nimi wiele wspólnego. Aczkolwiek to ładny zapach i gustujących w słodkościach nie powinien niczym zrazić. Także najwyżej dostaniesz śliczne perfumy, trochę inne niż sobie wyobrażałaś.
![]()
![]() |
#117 |
Rozeznanie
|
Dot.: Escada Magnetism
Mam sentyment do EM. Sentyment i flachę
![]() Kilka lat temu obłędnie mi się podobały i będzie ze 3 lata, jak skończyłam butelczynę (i to ekspresowo, żeby szybko nabyć następną). A to już coś znaczy, bo zazwyczaj nie kończę niczego. Im bliżej dna, tym bardziej oszczędzam, aż zanim dno zostanie osiągnięte (perfum, nie moralnego upadku ![]() Ale drugiej butelki już nie zmogłam i oto stoi, prawie pełna i czeka na lepsze czasu i kolejny obrót mojego zmiennego serca (nosa).
![]() |
#118 |
Zadomowienie
|
Odkopuję wątek
![]() Zawsze omijałam pólkę Escady w perfumeriach, zapachy nie w moim guście i same opakowania iście odstraszające ![]() Od jakiegoś czasu poszukuję Escady Magnetism: podobno jest coś w niej z Flowerbomb, a powąchać nie mam gdzie bo ani w Sephorze, ani w Douglasie jej nie znalazłam. Czy została wycofana? Ewentualnie: czy w ktorejs z katowickich perfumerii jest szansa, że ją dorwę? Nawet na allegro nie ma próbek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
Zadomowienie
|
Flowerbomb? wg mnie raczej nie..fakt, to słodki zapach, ale bardziej ostry, karmelowy
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:43.