![]() |
#91 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odżywki bez silikonów
Czy ktoś mógłby mi pomóc ustalić co może mnie uczulać w odżywce o następującym składzie?
Skład:aqua,cetearyl alkohol,glyceryl stearate se, propylene glycol, quartenium-87, panthenol, behentrymonium chloride, isopropyl alkohol, stearamidoprpropyl dimethyloamine, phenoxyetanol, hydrolysed wheat protein, niacinamide, parfum, citrid acid, CI 16185. Ona chyba nie ma silikonu a jednak mnie podraznia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Przyczajenie
|
A co myślicie o tej masce? ALLWAVES Conditioning Action Hair Creme?
skład: Skład: Aqua, Cetearyl Alcohol, Isopropyl Alcohol, Triethanolamine, Steartrimonium Chloride, Linum Usitatissimum, Lauryl Alcohol, Myristyl Alcohol, Parfum, Hydroxyisohexyl 3-Cyclohexene Carboxaldehyde, Cinnamyl Alcohol. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Zakorzenienie
|
Czyli ta maska niżej nie ma silikonów, prawda
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=586 ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Raczkowanie
|
Odżywka Fitomedu dla włosów tłustych ma posiada silikonów:
![]() Skład: Aqua, Herbal Extract, Cetearyl Alcohol, Dipalmitolethyl, Hydroxyethylmonium, Methosulfate, Ceteareth-20, Biotin, Fragrance, Methyldibromoglutaronitri le, Phenoxyethanol. Podobno odżywka tej samej firmy, ale do włosów suchych też nie ma silikonów, ale pewna nie jestem. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Zakorzenienie
|
Skład: Aqua, Cetearyl Alcohol, Cetrimonium Chloride, Paraffinum Liquidum, Distearoylethyl Hydroxyethylmonium Methosulfate, Phenoxyethanol, Ceteareth-20, Glyceryl Stearate, Sodium Methylparaben, Lactic Acid, Macadamia Ternifolia Seed Oil, Parfum, Amodimethicone, Niacinamide, panthenol, Citric Acid, Trideceth-5, Glycerin, Hexyl Cinnamal, Butylphenyl Methylpropional, Benzyl Salicylate, Linalool, Trideceth-10, Limonene, CI 47005, CI 15985.
Czy tu są silikony? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Raczkowanie
|
Bez silikonów i bez alkoholu:
Aphogee keratin & green tea restructurizer skład: Water, Hydrolyzed Keratin, Hydrolyzed Silk, Green Tea (Camellia Sinensis)Extract, Glycine Alanine, Cocamidopropyl Hydroxysultaine, Cetrimonium Chloride,PVP, Citric Acid, Fragrance, FD&C Red #40, D&C Green #5, FD&C Yellow#6. Przymierzam się do zakupu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
Raczkowanie
|
Na allegro, za 50 zł, to taka mgiełka, ja już kupiłam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 |
Zakorzenienie
|
Amodimethicone jest silikonem zmywalnym wodą lub łagodnym szamponem?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Przyczajenie
|
dzieczyny możcie mi powiedzieć czy odżywka z apteczki babuni wzmacniająca ma silikony? mi sie wydaje ze nie ale byłabym wdzieczna za pomoc
Skład: aqua, cetyl alcohol, cetearyl alcohol, stearalkonium chloride, peg-20 stearate, cetrimonium chloride, isipropyl alcohol, peg-40 hydrogenated castrol oil, polyquaternium-28, rosmarinus officinalis extract, equisetum arvense extract, propylene glycol, alcohol denat, panthenol, triethanolamine, parfum, hexyl cinnamal, dmdm hydantoin, methylchloroisothiazolino le, methylisothiazolinole. I jeszcze szampon fruit fusion objetość i blask : aqua,sls,sls,citric acid, sodium chloride, ppg-2hydroxyethyl coco/isostearamide, sodium citrate, sodium xylensulfonate, parfum, sodium benzoate ,limonene ,tetrasodium edta,polyquaternium-10,linanool, sodium diethylenetriamine pentamethylene phosphonate, hydroxycitronellal,hexyl cinnamal,buthylphenyl metylpropional,benzyl salicylate , etidronic acid, propylene glycol, hydroxyisohexyl 3-cyclohexene carboxaldehyde, cymbopogon schoenanthus, citrus tangerina , aloe barbadensis, tocopheryl acetate, ascorbyl glucoside. CI 15510, methylchloroisothiazoline , triacetin,methylisotiazol inone, pottasium sorbate mogłam prypadkiem nazwe składnika przekrecić :p |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Raczkowanie
|
- amodimethicone ( ktory czesto jest laczony z trideceth-12 i cetrimonium chloride co jeszcze bardziej ulatwia zmywanie) - bardzo fajny silikon
znalezione na wizażu |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 | |
Wtajemniczenie
|
nie, potrzebny będzie łagodny szampon
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 |
Zakorzenienie
|
Skład: Water (Aqua),Cetearyl Alcohol, Cetrimonium Chloride, Mineral Oil (Paraffinum Luquidum), Ciclomethicone, Poliquaternium-7, Frangance (Parfum), Citric Acid, Methylisothiazolinone, Methylchloroisothiazolino ne, CI 19140 (Yellow 5), BHT, Hydrolyzed Elastin, Hydrolyzed Collagen, Sodium Chondroitinsulfate, Dissodium Edta
Dziewczyny pomóżcie, czy ta odżywka ma silikony? Jesli tak to czy sa to te łatwo zywalne czy nie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za to jest tu też polyquaternium-7, które silikonem nie jest, ale do usunięcia może być potrzebny szampon, który nie zawiera polyquaterniów. ---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ---------- faktycznie, obie mają PQ |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czy widzicie silikony w tych produktach?
CHI Keratin mist, mgiełka do włosów Skład: Rosewater, Dicetyldimonium Chloride, Cocodimonium Hydroxypropyl Silk Amino Acids, Acetamine MEA (and) Lactamide MEA Hydrolyzed Wheat Protein, Hydroxypropyl Polysiloxane, Lauryl Pyrrolidone, Panthenol, Propylene Glycol, Diazolidinyl Urea, Methylparaben, Propylparaben, Methylchloroisothiazolino ne (and) Methylisothiazolinone, Nettle, Chamomile Extract, Algae, Aloe Vera, Lavender Extract, Rosemary Extract, Parfum, Yellow 5, Red 33, Zinc Oxide, Titanium Oxide, Titanium Dioxide, Mica, Boron Nitride Powder. (tu widze na pewno jeden, ale rozpuszczalny w wodzie wiec chyba niegroźny, co? ![]() CHI Silk Infusion, jedwab do włosów Skład: Cyclomethicone, Dimethicone, C-1215 Alkyl Benzoate, Panthenol, Ethyl Ester of Hydrolyzed Silk, Phenoxyethanol, Parfum, D&C Yellow 11, D&C Red 17, Zinc Oxide, Titanium Dioxide, Mica, Boron Nitride Powder |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 |
Przyczajenie
|
pytanie o maskę Seboradin- czy zawiera silikony?
Mam pytanie o maskę Seboradin do włosów zniszczonych. Na opakowaniu jest napis "kompleks silikonowo- proteinowy", oprócz tego po użyciu maski włosy są bardzo gładkie, tak jak po kosmetyku z silikonami. Jednak przeglądałam skład i raczej nie widzę żadnej wzmianki, ze zawiera silikony. Może któraś z Was zerknie na spis skłądników tego kosmetyku i napisze czy zawiera on silikony czy też nie:
Skład: Aqua, Cetearyl Alcohol, Cetrimonium Chloride, Hydrolyzed Wheat Protein PG-Propyl Silametriol, Glycerin (and) Lecithin (and) Sorbitol (and) Xanthan Gum (and) hammamelis Virginiana Extract (and) Diathomeaceous Earth (and) Disodium EDTA (and) (and) Tocopheryl Acetate (and) Glyceryl Linoleate (and) Retinyl Palmitate (and) Panthenol (and) Phenoxyethanol) and Methylparaben (and) Butylparaben (and) Ethylparaben (and) Propylparaben (and) Isobutylparaben, Laminaria Digitata Extract, Isopropyl Myristate, Parfum, Castor Oil, Jojoba Oil, Methylchloroisothiazolino ne (and) Methylisothiazolinone 2-Bromo-2-Nitropropane-1,3-Diol, Citric Acid. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Przyczajenie
|
Dot.: pytanie o maskę Seboradin- czy zawiera silikony?
dziękuję
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny, a c powiecie o takiej odżywce? jest ok, czy ma silikony?
![]() Shine balance essential restore conditioner: aqua, cetearyl alcohol, glycerin,behenoyl PG-trimonium-Cloride,olea europpaea, isostearamidopropyl-morpholine lactate, panthenol, hydrolyzed keratin, hydrogenated jojoba oil, aloe barbadensis,parfum, hydroxypropyl guar, sodium gluconate, hexylene glycol, phenoxyethanol,sodium benzoate, citic acid. będzie zgodna z cg? ![]() ![]()
![]() |
#114 |
Konto usunięte
|
Kupiłam dzisiaj odżywki dr. Organic i wg mnie skład mają wzorowy.
![]() Zdjęcie składu zapożyczone z internetu: http://i292.photobucket.com/albums/m...e/P1252737.jpg |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Raczkowanie
|
Kupilam ponizej funta w tecso, ma jeden silicon i sie waham czy ja w ogole stosowac.
Sklad: aqua, cetyl alcohol, dimethicone, cetrimonium chloride, stearyl alcohol, panthenol, behentrimonium chloride, ceteareth-20, parfum, disodium EDTA, sodium chloride, isopropyl alcohol, hexyl cinnamal, benzyl salicylate, triethylene glycol, benzyl alcohol, propylene glycol, magnesium nitrate, methylchloroisothiazolino ne, methylisothiazolinone, citric acid, sodium hydroxide.
Zapraszam na moje blogi: http://cupofjasminetea.blogspot.co.uk/ http://nietoksyczna.blogspot.co.uk/ Cel: Dbac o wlosy i skore ![]() Edytowane przez Bryzejda Czas edycji: 2011-05-10 o 23:22 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny, można gdzieś jeszcze kupić tą odżywkę Mrs. POTTER's z aloesem i keratyną?? Możecie podać inne odżywki/maski które nie mają silikonów? Wątek przygasł a ja nie wiem gdzie szukać odżywek bez silikonów
![]() |
![]() |
#117 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wszystkie są bez silikonów i polyquaterniów. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#119 | |
Wiecznie niezdecydowana
|
Ja zakupiłam z Apteczki Babuni (Joanna) Balsam nawilżająco-regenerujący oraz odżywkę wzmacniająca i oba te prodykty mają chyba silikony albo pq
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Joanna, Z Apteczki Babuni, Odżywka wzmacniająca do włosów cienkich, delikatnych, ze skłonnością do wypadania JOANNA Z APTECZKI BABUNI - BALSAM NAWILŻAJĄCO-REGENERUJĄCY - tutaj nie ma nic wspomniano o silikonach ..
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:07.