![]() |
#91 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Lumpeksy - Kraków
dziewczyny, dzięki za adesy, byłam wczoraj w Krk i trochę sie naszukałam tych lumpeksów, ale znalazłam conieco
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Zadomowienie
|
Byłam dzisiaj w sprawie pracy w lumpeksie przy al. 29 listopada. Jutro mam przyjśc na próbę
![]() ![]()
![]() |
#93 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Zakorzenienie
|
ja też jestem ciekawa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Zadomowienie
|
Byłam i więcej tam nie pójde, moze na zakupy ale do pracy juz nie :P co do asortymentu ogrom ubrań(wiele znanych firm), wszystko wycenione (czasami cena jest wg. mnie zawyzona biorąc pod uwage np. jakośc materiału itp), niestety ciuchy sa wymieszane,teoretycznie jest podział na sekcje np spódnice, bluzki osobno jednak w praktyce w spodniach mozesz znaleść np bluzki na ramiączkach. W boksach wszystkie rodzaje ubrań, nawet jak nie mają ceny to kobiety przy kasie wyceniają :/ Ubranek do dzieci sporo w dobrej cenie
![]()
![]() |
#96 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Zakorzenienie
|
dokładnie, mnie rozwala tez to, że te panie uważaja, że firma atmosphere to nie wiadmo jak ekskluzywna jest
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
Zadomowienie
|
Z tego co udało mi się tam zaopserwować to tam tez tak własnie jest ;/
Podobaja mi się ubrania z Atmosphere ale dziwnie sie czuję, że rzeczy naprawde zniszczone są w takiej cenie jak nowe tylko dla tego, ze maja ta metkę ![]()
![]() |
#99 |
Raczkowanie
|
ja w ogóle nie cierpię wycen brrr
![]() ![]()
![]() |
#100 |
Rozeznanie
|
No niby tak ale jak czasami widze ceny za 1 kg to nogi sie podemna uginaja. W robanach to czasami cena nawet do 50 zl dochodzi. Wiec nie dosc ze biorac jakas bluzke, niby cienka szmatke nie wiesz ile ona bedzie kosztowac to jeszcze jej cena wyjdzie porownywalnie 15-20 zl czyli tak jak standardowa wycena.
No ale co do lumpkow na wage gdzie cena jest np 10 zl / kg to chyba wszystkie je kochamy bo mozna kupowac i kupowac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ja w sumie nie zwiedzam dużo, mam swoje 2 ulubione i tam już duuuużo rzeczy nakupiłam dla siebie i swojej rodziny ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#102 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Kilka lumpeksów znajduje się równiez na ulicy Filipa i ogólnie w okolicy koło-kleparzwej. Wybrałabym się do Bigastyl na Ułanów bo czytałam że oni tam zawsze mają 10 zł/ kg. Powiedzie czy godny uwagi jest ten sh i jakie autobusy tam jeżdżą, gdzyż kojarzę że tam trudno z komunikacją miejską |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jest tam i wycena i waga. Bylam kilka razy, jako ze obok mialam zajecia, ale w sumie dopiero ostatnio udalo mi sie upolowac cos fajnego. Znalazlam biala koszule Burberry za 2 zl(waga) i mini zip dress- tez byla na wage, bo miala zepsuty zamek, ale od czego sa babcie ![]() Na wycenie tez sa fajne rzeczy, ale ja mialam malo czasu a SH jest dosyc spory, wiec zdarzylam tylko dosyc pobieznie przejrzec wage. Czy polecam? Jesli trafisz na dostawe to pewnie znajdziesz cos fajnego, ale... trzeba miec szczescie ( i oko ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Strasznie dziękuje za informację na pewno w przyszłym tygodniu się wybiorę. A nie kojarzycie może kiedy jest dostawa? Tak pozatym jak sobie radzicie w lumpach gdzie nie ma przymierzalni? Kupujecie "na oko" czy może staracie się jakoś dyskretnie wcisnąć w fatałaszek? I jeszcze jedno pytanie apropo obsławionego już Dawo. Wycena czy waga? Jak waga to jaka cena za kg? I kiedy dostawy? Wiem że wychodzę teraz na potwornego lenia, ale poprostu wolę się przygotować na to co mnie czeka, w dodatku to dość spora wyprawa. Tak pozatym to proponuję zebrać te wszystkie informacje do kupy i przedstawić to w formie czytelnej listy. Mianowicie nazwa sklepu, mniej więcej lokalizacja, wycena czy waga, dostawy. Co wy na to? A teraz dam coś od siebie. Niewpomniany jeszcze lumpek Replay. Wszystko schludnie, czysto, na wieszaczkach, na wagę i muszę przyznać że dość tanio wychodzi. Jeden znajduje się w okolicach przystanku "nowy kleparz" trzeba przejść na drugą stronę ulicy, a drugiego muszę opisać lokalizaję po macoszemu. Ale może któraś z Was wie co to za ulica. Więc w okolicy ulicy Stanisława ze Skalbmierza jest taki świeżo wyremonowany odcinek drogi, tam znajduje się taki ciąg sklepików, kiosków i jest tam własnie wspomniany Replay. Mówiąc innymi słowami w okolicach Almy idąc od McDonaldu w stronę Almy dochodzimy do szkrzyżowania dwóch ulic i widzimy praktycznie na przeciwko przystanek a za nim lumpk ![]() Edtit: Przepraszam lokalizacja pierwzego to jeszcze ulica Prądnicka przed skrzyżowaniem z alejami, koło dużeog sklepu medycznego Edytowane przez 123maja123 Czas edycji: 2009-08-01 o 22:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Raczkowanie
|
123maja123 ja akurat mam ten problem z brakiem przymierzalni, a to znacznie wszystko utrudnia bo trzeba czasem wziąć na oko a zwrotów nie uznają
![]() A jaki był wasz najlepszy zakup w sh? Wiecie, taki że wyszłyście ze świecącymi oczami ze sklepu ![]()
![]() |
#106 |
żona
|
A jest jakis ciuchland kolo galerii krakowskiej?? Wybieram sie do krk we wtorek i tylko na zakupy do galerii, i nie znam jakos krakowa wiec tylko te okolice mnie interesuja
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Raczkowanie
|
Chyba tak
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 |
Raczkowanie
|
No dziewczyny macie jeszcze jakieś propozycje?? Cały czas czekam na odpowiedzi z poprzednich postów. Gdzie ostatnio robiłyście zakupy?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Raczkowanie
|
Przeglądając różne wątki, zebrałam wszystko w kupę i oto podręczna lista krakowskich lumpków niezbędna dla każdej zawodowej łowczyni
SPIS – LUMPEKSY KRAKÓW Zagłębia mody czyli ulice i osiedla które warto odwiedzić: -ul.Św.Filipa, -ul. Balicka -ul. Długa -ul.Szlak (przecznica od ul Długiej) -ul.Jaskółcza -ul.Retoryka -ul.Szpitalna -Kazimierz (ul.Bożego Ciała, ul.Miodowa) -Os. Złotej Jesieni - Os.Niepodległosci - kilka lumpeksów w okolicy - Os.Szkolne - Os.Zgody -ul.Piłsudskiego -ul.Wawrzyńca - ul. Kalwaryjska -ul. Limanowskiego -Przy Hali Targowej Konkretne, polecane lumpeksy: -ul.Rajska (mały lumpeks z rzeczami z USA) - ul.Starowislna (przed skrzyzowaniem z ul.Dietla) - ul.Szpitalna -Komis Rzeczy Ladnych i Ekskluzywnych -ul.Sarego (rzeczy uzywane, markowe, modne) -ul. Joselewicza (przecznica Starowiślnej) chyba nr 3 (sklepik z ciuchami używanymi i końcówkami serii znanych marek) - Os.Złotej jesieni - bardzo duzy ciuchland (jest osobna połka z duzymi rozmiarami) - ul.Rynek Podgorski 3 - U Bogdana - ul.Wilgi,ul.Ulanow - Biga Styl -TANIA ODZIEŻ, Kraków, ul. Długa 50 -TANIA ODZIEŻ, Kraków, ul. Starowiślna 14 -TANIA ODZIEŻ, Kraków, ul. Rakowicka 12 -ul.Krakowska(niedaleko Kleparza - bardzo fajny lumpeks - w kierunku ruchu tramwajów) -ul.Kalwaryjska i ul.Kościuszki -Smok - al. Pokoju 22 -sieć Tanie Ubranie -os. Na Wzgórzach 21 I wszystkie krakowskie Robany: 1 ul. Jabłonowskich 9 - Loretańska 2 ul. Komandosów 1 3 ul. Kościuszki 65 4 ul. Królewska 94 5 pl. Szczepański 3 6 ul. Rynek Podgórski 15 7 ul. Starowiślna 14 8 ul. Pawia 18 9 os. Piastów 41 10 os. Teatralne 10 - Świt 11 os. Teatralne 19 (góra) 12 os. Teatralne 19 (dół) 13 os. Teatralne 19 MINI CIUSZEK 14 ul. Wielopole 15 15 ul. Balicka 14a 16 ul. Dunajewskiego 1 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() na złotej jesieni lum jest ogromny, wycena plus waga uwaga 10zł za kg ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 |
Przyczajenie
|
![]()
Hej dziewczyny !
Od razu powiem ,że nie jestem z Krakowa więc też pytanie może się wydać idiotyczne. Jako ,że pochodzę z niedużego miasta i sklepy są pootwierane raczej krótko w porównaniu do Krakowa.Tam sklepy otwarte do późnych godzin macie ![]() Chciałam jednak spytać jak to jest z niedzielą;d Będzie otwarty jakiś lumpek ? Wybieram sie jutro i pomyslałam ,że wyskocze, o ile tylko bedzie jakis otwarty ^^
![]() |
![]() |
#115 |
Przyczajenie
|
k_ajaa fakt, w tygodniu secondhand'y otwarte są dość długo lecz obawiam się że w niedziele wszystkie są pozamykane
![]() Co do godnych polecenia miejsc to w pierwszej 10 śmiało można wspomnieć o ciuchach na pilsudskiego oraz na loretańskiej ![]() Ja w poniedziałek wybieram się na rundę po krakowskich lumpeksach, po polowaniu podzielę się swoimi spostrzeżeniami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Zadomowienie
|
ja nie umiem nigdy niczego znaleźć w tych lumpkach, mimo że byłam pare razy... może poprostu chodze do takich w których nic nie ma...
A może jest ktoś chętny do wybrania się ze mna na jakieś zakupki w SH ? Razem zawsze raźniej i może w końcu uda mi sie cos znaleźć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Przyczajenie
|
Dzięki wielkie za info ,tak tez myslałam . No nic ,wybiore sie nastepnym razem
![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#118 |
Przyczajenie
|
kfiatuszek90 nie martw się, na początku ja też nie miałam szczęścia, można powiedzieć że jakiś miesiąc zajęło mi przekonanie się do tego typu zakupów. Do pewnego czasu krążył mi w głowie chory stereotyp wiążący się z "lumpeksami" tj. nieprzyjemny zapach, kilogramy pomiętych ubrań napakowanych do przelewających się koszów, wielogodzinne stanie w kolejkach itd itp
![]() ![]() Co do minusów to irytują mnie ludzie, którzy wpadają w dniu dostawy, są pierwsi w kolejce, przychodzą z wielkimi siatami i nie patrząc co biorą wrzucają wszystko do koszyków, kupują i odbierają innym szanse na fajny zakup ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
Przyczajenie
|
Hej byłam wczoraj na długiej i na ułanów, nastawiłam się na szał zakupów lecz niestety się zawiodłam. Niby trafiłam na dzień dostawy, ciuchów dużo a jednak nie znalazłam nic dla siebie, może to kwestia gustu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() jakby co jestem chętna ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:07.