![]() |
#91 |
Zadomowienie
|
Dot.: Misja w Zambii - proszę pomóż ! - cz. II
.
![]() Edytowane przez m@gd@len@ Czas edycji: 2007-10-01 o 14:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#92 |
Wtajemniczenie
|
.
zapuszczam i dbam o włosy ![]() nie farbuję od 20.12.2012 Edytowane przez jaroszania Czas edycji: 2007-09-30 o 18:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#93 |
Zadomowienie
|
.
![]() Edytowane przez m@gd@len@ Czas edycji: 2007-10-01 o 14:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#94 |
Wtajemniczenie
|
.
zapuszczam i dbam o włosy ![]() nie farbuję od 20.12.2012 Edytowane przez jaroszania Czas edycji: 2007-09-30 o 18:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#95 |
Zadomowienie
|
.
![]() ![]() |
![]() |
#96 |
Wtajemniczenie
|
.
zapuszczam i dbam o włosy ![]() nie farbuję od 20.12.2012 Edytowane przez jaroszania Czas edycji: 2007-09-30 o 18:48 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
#97 |
Zadomowienie
|
.
![]() ![]() |
![]() |
#98 |
Wtajemniczenie
|
.
zapuszczam i dbam o włosy ![]() nie farbuję od 20.12.2012 Edytowane przez jaroszania Czas edycji: 2007-09-30 o 18:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#99 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny przestańcie się wreszcie kłócić, każdy z nas jest tu żeby pomagać. Ochłońcie trochę, przeczytajcie jeszcze raz swoje wypowiedzi, jeszcze raz ochłońcie
![]() ![]() A jak chcecie to wyżyjcie się na mnie na privie, poświęcę się i zniosę każdą krytykę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#100 |
Rozeznanie
|
Z reguły nie lubie wtrącać się pomiędzy ludzi, którzy się kłócą. Sama już nie wiem o co Wam poszło. Ale szkoda, że nie potraficie się porozumieć.
Wszyscy na tym forum jesteśmy po to, by pomagac, rozwiązywać ewentualne problemy. Siostra prosiła nas o pomoc. Mama poprosiła o propozycje, czy widzimy wyjście z zaistniałej sytuacji. Każdy ma prawo do własnego zdania a reszta powinna to uszanować. Bez względu na to czy nam się to zdanie podoba czy nie. Prosze nie miejcie między sobą zwady, bo naprawdę nie warto. |
![]() ![]() |
![]() |
#101 |
Wtajemniczenie
|
.
zapuszczam i dbam o włosy ![]() nie farbuję od 20.12.2012 Edytowane przez jaroszania Czas edycji: 2007-09-30 o 18:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#102 |
Raczkowanie
|
Tak, kłótnia to najgorsze co możemy w tej chwili zrobić.
Wydaje mi się jednak, że Magda wyraziła się jasno - Jej właśnie chodzi oto, żeby lista dzieci nie była ogólnodostępna, a dostęp do niej mogli mieć tylko MAMA i Seona. Edytowane przez Markos Czas edycji: 2007-10-01 o 17:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#103 |
Wtajemniczenie
|
.
![]() ![]() |
![]() |
#104 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#105 |
Raczkowanie
|
Ja z wypowiedzi Magdy zrozumiałem to, że przedstawia ona dwie różne sytuacje:
1. Listę dzieci mają tylko MAMA i Seona 2. Lista jest ogólnodostępna Magda próbowała przedstawić argumenty za 1 rozwiązaniem i podawała przykłady przeciwko drugiemu. [/SIZE] Edytowane przez Markos Czas edycji: 2007-10-01 o 17:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#106 |
Wtajemniczenie
|
.
![]() ![]() |
![]() |
#107 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
.
![]() Edytowane przez m@gd@len@ Czas edycji: 2007-10-01 o 14:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#108 |
Wtajemniczenie
|
.
![]() ![]() |
![]() |
#109 |
Raczkowanie
|
Dobra dziewczyny dajcie już spokój, proszę. To nie ma sensu.
Skupmy się nad konkretnymi rozwiązaniami i tam skierujmy nadmiar naszej energii. Wszyscy jesteśmy tu w jednym celu - żeby jak najlepiej pomóc, jak największej liczbie dzieci.I to powinno nas łączyć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#110 |
Zadomowienie
|
.
![]() Edytowane przez m@gd@len@ Czas edycji: 2007-10-01 o 14:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#111 |
Wtajemniczenie
|
.
zapuszczam i dbam o włosy ![]() nie farbuję od 20.12.2012 Edytowane przez jaroszania Czas edycji: 2007-09-30 o 18:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#112 |
Raczkowanie
|
Gorące głowy, ale i (co najważniejsze) gorące serca
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#113 | |
Zakorzenienie
|
O raju, co tu się dzieje
![]() Ja dokładnie zrozumiałam co m@gd@len@ miała na myśli, dla mnie wyjaśniła sie zupełnie jasno! ![]() Moja propozycja brzmiała tak, że lista dzieci oczekujących oraz ich zdjęcia byłaby "zastrzeżona" tylko dla mnie i MAMY ![]() I też pomyślałam nad tym (ale zapomniałam wczoraj w nocy napisać), że gdyby lista dzieci była ogólnodostępna i 3 rodziny wybrałyby sobie to samo dziecko to co wtedy? ![]() ![]() ![]() Jeżeli kogoś uraziłam z hasłem "sklepik" (to było w cudzysłowiu) to naprawdę przepraszam! U nas w galerii jest nawet miejsce na zdjęcia dzieci "one czekają" (nad sklepikiem)- MAMA od początku za tym była (dlatego to miejsce powstało). Poza tym jak wspomniałam na innych stronach to się praktykuje! Ale ja sie waham jakoś ![]() Zresztą co się nie ustali, byleby dzieci na tym dobrze wyszły, a kłótnie czy ktoś coś napisał niezrozumiale czy ktoś go źle zrozumiał nie mają sensu ![]() Cytat:
![]() O raju ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#114 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Po za tym myślę także, tak jak było już mówione przez innych, że informacje o dziecku raz na rok i zdecydowanie zrezygnować ze zbierania i rozliczania rachunków ![]() ![]() Dobrze, że wreszcie się kłótnia skończyła ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#115 |
Zadomowienie
|
ja też skłaniałabym się ku temu żeby zrezygnować z drobiazgowego rozliczania. szczerze mówiąc to ja zaskoczona byłam kiedy przeczytałam, że takie rozliczenia wogóle się dostaje.
![]()
![]() |
#116 |
Wtajemniczenie
|
maaaaaaaaaaaaaaaam dziecko!!
"Szczesc Boze!Dziekuje za chec pomocy naszym dzieciom.Zalaczam zdjecie malej Jenipher Mwape.Ur.13.04.1999.Miesz ka w Kamitowo wiosce.Ma Mamusie,3 braci i 3 siostry,ojciec zostawil ich gdy Jenipher miala 3 miesiace..Chodzi do 1 klasy w Mpanshya. Reszte informacji przyjdzie w swiatecznej poczcie.Dziekuje za pomoc temu dziecku i pozdrawiam goraco.S.Jozefa" w 1szej klasie jak moj Daso. Jest od niego o rok starsza. Daso jest z 3.03.2000 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#117 |
Zakorzenienie
|
Zaczne od końca czy;li od gratulacji dla Jaroszani
![]() to teraz masz syna i córeczkę ![]() ![]() o incydencie nie wspomnę, postów wykasować nie mogę :P komentować nie będę To prawda że jest zakładka "one czekają" poprostu zerżnęłam ten pomysł, ale powiem Wam szczerze że nie wyobrażałam sobie jego realizacji i wybierania dzieci .... Rozumiem wszystkich za tym rozwiazaniem, ja jednak jestem przeciw i też proszę o zrozumienie. Ta zakładka miałaby sens wtedy gdyby chętnych nie było albo raz na kwartał, ale z ta częstotliwością jaką mamy teraz w adopcji trzebaby informatyka na pełny etat na umieszczanie i zdejmowanie zdjęć, no i ta sytuacji że kilka osób chce to samo dziecko - to bardzo prawdopodobne. Daniel (webmajster) nie ma cały czas dostępu do neta ani czasu a ja na html sie nie znam więc strona ze zdjęciami pewnie byłaby bardzo nieaktualna i to rodziłoby złość wśród chętnych rodziców ... wiem co piszę właśnie niedawno miałam przykrą wymianę zdań z Panem, który zarzucał nam brak organizacji i opieszałość bo długo czeka na e-mail od siostry (choć jeden juz dostał) - to nie było pierwszy raz... nie wszyscy są tacy jak Wy tutaj na forum wyrozumiali dla siostry... a co dopiero jakby były te zdjęcia. Widziałam taka stronę gdzie przy każdym prawie zdjęciu był napis "nieaktualne" lub cos takiego. To na tyle w tej sprawie, skończę bo pewnie juz kilka postów poleciało z gratulacjami dla jaroszani magdaleno mam nadzieję że zostaniesz nadal z nami mimo róznicy zdań i ty jaroszania też ![]() ![]()
![]() |
#118 |
Wtajemniczenie
|
dziekuje!
![]() ![]() ![]() a teraz pyt: 1 klasa to 50$? od kiedy mam liczyc wplate? od poczatku pazdziernika? 2 szykuje sie jakas mega paka do wyslania?;D proponuje zeby Magda zrobila cos podobnego jesli nie da sie wykasowac.
zapuszczam i dbam o włosy ![]() nie farbuję od 20.12.2012 Edytowane przez jaroszania Czas edycji: 2007-09-30 o 18:50 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
#119 |
Zakorzenienie
|
Gratulację!!! I jakie ma śliczny mundurek
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#120 |
Raczkowanie
|
Gratulacje Gratulacje i jeszcze raz Gratulacje
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ja też mam nadziej, że zostaniecie z nami obie i ty i Magdalena ![]() Jeszcze raz gratulacyjki |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:13.