![]() |
#91 | |
Wiedźma
|
Dot.: odżywka ze szpiku końskiego.
Cytat:
Widzicie Dziewczyny, to wcale nie jest tak, że nic nie zastapi mięsa. Istnieją suplementy diety, które w połączeniu ze zdrową dietą wege pozwalają na to, by być zdrowym, silnym i także pięknym. Nie jadałam mięsa przez pięć lat - uwierzcie mi, wyglądałam wówczas lepiej, niz kiedykolwiek: żadnych problemów z cerą, pięęęęękne włosy, zero kłopotów z wagą plus ogólnie dobra kondycja organizmu. Przy tym wszystkim jednak uzywałam produktów zawierających składniki pochodzenia zwierzęcego (chociażby kosmetyki właśnie, w których składach wymieniony jest jedynie produkt końcowy, bez zaznaczenia skąd go wzięto), nosiłam skórkową garderobę (buty, paski, torebki, kurtki), która także wykonana jest ze zwierząt przecież. Czy więc nie była to taka troszkę hipokryzja? Chronimy świnię na mięso, ale świnię na buty już nie? Co więc z tym mięsem zrobić po oskórowaniu świni? Druga poruszona kwestia: czy bardziej cierpi koń w transporcie, czy świnia, która przez całe życie stloczona jest w skandalicznej ciasnocie i brudzie, cierpiąc dłużej i dotkliwiej w warunkach uniemożliwiającej jej normalny rozwój? Czy może to jest tak, że koń jest ładny, więc jego cierpienie jest straszne, al świnia jest (powiedzmy) brzydka, więc jej cierpienie ma mniejsze znaczenie?! I wreszcie trzecia sprawa: testowanie kosmetyków i przeprowadzanie eksperymentów na zwierzętach jest nieco odmienną kwestią: w tym przypadku świadomie i intencjonalnie sprawia się tym zwierzętom ból i zmusza je do cierpień. Nie podejmuję się rozstrzygać, jakie cele warte są takiego bestialstwa, jakie zaś nie. Nie feruję tu wyroków, nie potępiam, nie osądzam. Proszę tylko, żeby zarówno Osoby, które zdecydowały się tu pouczać i umoralniać, jak i te, które zupełnie bez refleksji korzystają z części ciał naszych braci mniejszych zechciały zastanowić się nie nad tym, jak tu dowalić drugiej stronie, ale nad tym, czy są w stanie ze swej strony poświęcić cokolwiek, by zmniejszyć rozmiar i zakres tego cierpienia. Albo jakiegokolwiek innego. Robicie coś "dla świata"? I jeszcze w kwestii odżywki samej: wypowiadałam się już i pisałam, że jest dobra. Sa jednak lepsze. IMHO odżywka z placentą ROŚLINNĄ Kallos jest znacznie skuteczniejsza. I tańsza. I mniej kontrowersyjna.
![]() |
![]() |
#92 |
Raczkowanie
|
zabijanie zwierzat dla pozywienia jest tak normalne i naturalne jak chodzenie do toalety.
Powinnas sobie to zdanie dopisac pod avatarkiem. Pasuje do pseudonimu ![]()
![]() |
#93 |
Raczkowanie
|
[quote=She_is_Gentle;38937 62].
zabijanie zwierzat dla pozywienia jest tak normalne i naturalne jak chodzenie do toalety.
![]() |
#94 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
nie wiem co pasuje do twojego nicku, skoro nie pofrafisz posta poprawnie zacytowac.... ale to juz twoja sprawa, kiedys sie nauczysz. a nick jak nick. kazdy ma swoj. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Raczkowanie
|
Nie dociera do Was kobiety, że te wywody to nie na fryzjerskim??
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Wiedźma
|
Może to i dobry pomysł.
Nie sposób bowiem, moim zdaniem, rozmawiać o kosmetyku w kompletnym oderwaniu od składników, z którego powstał. Szczególnie w przypadku kosmetyku o tak sugestywnej nazwie.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#98 |
Przyczajenie
|
ta odrzywka jest boska! zamuwiłam właśnie hmmm24 sztuki! to działa na prawde! używa jej moja babcia , mama i nawet brat
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Raczkowanie
|
Do autorki tematu: poruszylas taka kwestie, ktora jest bardzo kontrowersyjna wiec nie dziw sie ze wybuchla wielka klotnia. To tak jakbys zapytala aktualnie Jak myslicie kiedy wybuduja obwodnice na terenie Doliny Rozpudy? Ekolodzy podniosa alarm a mieszkancy beda sie z nimi klocic. A malo kto Ci odpowie.
Nie chce sie wypowiadac na temat czy powinno sie jesc mieso i uzywac odzywek itd. bo to sa idywidualne wybory i nikt poza osoba ktora je dokonuje nie moze krytykowac. Mam natomist kolezanke, ktora mimo mlodego wieku bardzo zaangazowala sie w ochrone zwierzat. Jest wolontariuszka i wykupuje np. konie idace na rzez albo zajmuje sie zle traktowanymi psami i szuka im nowego domu. Teraz na tapecie ma hodowle kucykow u jakiegos matola ktory trzyma je w tragicznych warunkach i ma ogromny problem zeby gdzies je umiescic. W tym momencie jestem zdania, ze ochrona zwierzat moze przyniesc skutek jedynie w dlugofalowym procesie, ktory powinien rozpoczac sie juz w momencie edukacji w szkolach. Po prostu musi sie zmienic myslenie i nastawienie wszystkich ludzi. A do tego chyba musza minac cale pokolenia. Świadomosc musi byc inna. naturalnie mozna zaczac od niejedzenia miesa, tylko czy to pomoze? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Przyczajenie
|
a ja uzywalam tej odzywki i uwazam ze jest rewelacyjna
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#102 | |
BAN stały
|
Cytat:
o odzywce powiem tylko tyle, ze juz sie od niej uzaleznilam ![]() pieknie pachnie, wlosy sa miękkie, nie wypadaja, nie lamia sie, swietnie sie rozczesuja i błyszcza ![]() same zalety!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 | |
Wiedźma
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#104 |
Raczkowanie
|
CAMILLA11 , mysle, ze nie zrozumialas do konca mojej wypowiedzi. Chodzi mi o to, ze ochrona zwierzat powinna byc przerzucona na odpowiednie traktowanie. Gdy sa nam potrzebne na rozne rzeczy to nie mozna tego robic w sposob niehumanitarny i o to sie rozchodzi. Napisalam ze niejedzenie miesa niewiele pomoze, bo to nie w tym jest problem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 |
Raczkowanie
|
I jak uzytkowniczki odzywki? Jak efekty? Trwałe czy tylko dorażne? Ja uzywałam kieeeedys (z 5 lat temu) odzywki z kopyt konskich, nie wiem czy to to samo ale tamta byla niezła (tyle ze jeszcze wtedy nie mialam zniszczonych wlosów
![]() (do ekolożek - prosze o odpowiedzi TYLKO osoby ktore używały tej odzywki, nie te broniące zwierząt bo to jest inna kwestia o ktorej mozecie dyskutowac na plotkowym. DZIEKUJE) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Zakorzenienie
|
chyba pomyliłś nazwy ---z kopyt?końskich??-----
mysle ze niemozliwie i jak dlugo zyje nie słyszalam o takiej odżywce.... pozatym, ten temat chyab umarłśiercią naturalną, nie było w nim żadnej konkretnej wypowiedzi ,wiec po co wracac?
![]() |
#108 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jest taka odżywka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Zakorzenienie
|
okropna nazwa....mi sie kopyta juz kojarza niemile...
naprawde nie slyszalam nigdy o takowej...brrr
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#110 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A tak na marginesie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Zakorzenienie
|
ja mam taką http://www.allegro.pl/item227552251_...duza_tuba.html
jest nawet fajna, dość przyjemnie pachnie, jest raczej tlusta, pomaga zwalczyc przesuszenie wlosow po prostownicy, ale troche je obciaza. Wg mnie jest to dobra maseczka, ale efekty nie powalaja na kolana. nie radze jej zbytno wsmarowywac w skore glowy, mnie podraznila i wywolala swedzenie:/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Raczkowanie
|
ta odzywka rzeczywiscie nie rzuca na kolana, ale wlosy sie po niej bardziej blyszcza i podejrzewam ze przy czestszym stosowaniu bylyby mocniejsze.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 |
BAN stały
|
nie moglabym tego uzyc bo chyba bym sie poryczala ..... wyobrazajc sobie jak musialo cierpiec zwierze ktorego szpik wlasnie wcieram sobie we wlosy.............
smutne... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Zakorzenienie
|
Smile_Smile./.uwazasz ze na zywo ten szpik wyciagano?
a tak wogole ten temat byl juz poruszany a tak jeszcze ...to tez mi to dziwnie brzmi...dlatego jakos nie bardzo wierze w to ze tam jest wogole ten szpik ...... ![]()
![]() |
#116 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
aby nie pisac zupelnie nie na temat, uwazam, ze wax daje lepsze efekty niz ta odzywka ze szpiku, nie kupie jej ponownie... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Zadomowienie
|
Ja tez już raczej do niej nie wrócę, choć działała super. Jest dość obrzydliwa z wyglądu..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 |
Raczkowanie
|
Odżywka do włosów ze szpiku końskiego
Jestem ciekawa jak to działa, szczerze boje sie spróbować - a może któraś z Was wizażanki już ten specyfik próbowała?
![]()
![]() |
#119 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odżywka do włosów ze szpiku końskiego
o luuuudzie... jaki wynalazek... ale szczerze mowiac... to glupio bym sie czula z "kawalkiem" konia na glowie.... biedaczek...
![]() chociaz opis jest zachecajacy ![]()
![]() |
#120 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odżywka do włosów ze szpiku końskiego
watek na ten temat juz dawno powstal, skorzystaj z wyszukiwarki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:01.