![]() |
#91 |
Raczkowanie
|
Dot.: meble BlackRedWhite ... wasze opinie??
Nie mam informacji,że Retro w kolorze sosna zielona wyszło z produkcji. Pracuję w salonie firmowym! Zakończono produkcję retro ale w kolorze orzechowym i to juz jakieś 3 lata temu. A Amelia to nowy system jest "krzyżówką" Retro i Styliusa. Jest też jeszcze jeden nowy sytem Ontario bardzo ładny!
Zdecydowałam się na Retro m.in na kolor właśnie. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Raczkowanie
|
A to ciekawe... W salonie, gdzie pracuje moja koleżanka te dziewczyny, co sobie kupiły Retro martwią się, że nie zdążą skompletować np. krzeseł.
![]() |
#93 |
Raczkowanie
|
Ja też mam meble BRW w kuchni (niestety nie pamiętam ich dokładnej nazwy, ale z tych klasycznych), w salonie (Stylius) i w swoim pokoju (pop). Jesteśmy z mebli ogólnie bardzo zadowoleni, ładnie się prezentują, nic sie z nimi nie dzieje złego
![]() ![]() Magda77 czemu uważasz, że Largo są liche? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Netty, o Largo już gdzieś na forum pisałam. Ale powtórzę. Są zrobone z cienkiej płyty, poza tym zazwyczaj w szafkach są szpary między drzwiami, jakby fronty były za małe. Ciężko je wyregulować. No i wersja ze szkłem jest nienajlepsza - przy zakładaniu uchwytu do takiego szklanego frontu łatwo uszkodzić szybę (po prostu pęka). Okleina marna. To tak w skrócie |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Raczkowanie
|
Magda77 Dziękuję za powtórzenie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Raczkowanie
|
Sprawdziłam te krzesła. Wszystkie modele można wybarwić na sosnę zieloną. Tylko trzeba dłużej poczekać.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Przyczajenie
|
W mojej kuchni od trzech lat króluje NIKA z BRW i nie mam żadnych powodów do narzekań. Wszystko gra jak powinno!! Do salonu rodzice kupili sobie Styliusa- mam nadzieję, ze z nim wszystko bedzie ok, to sie dopiero okaże bo wlasnie dzisiaj zaczeli go montowac
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
Raczkowanie
|
Kuchnie Nikę też mam. Jest fajowska! I tania!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Przyczajenie
|
Black Red White - opinie o meblach, dodatkach ...
Witam. Zastanawiam się nad kupnem mebli Indiana z BRW. Czy warto do nich dokładać? Są lepiej wykonane i są wytrzymalsze od zestawu Pop czy Małgośka?
Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Rozeznanie
|
Dot.: Opinie o meblach Indiana z Black Red White
dolaczam sie do tego zapytania, tez chce kupic indiane... ps. ja slyszalam tylko, ze warto...,ale czy to wiarygodne?
![]() |
#101 |
Wtajemniczenie
|
zestawik jest śliczny i strasznie mi się podoba.... ale.. dzizaz.. taka cena :|
Rozbój w biały dzień :/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 |
Zakorzenienie
|
Ja mam biurko, to większe, z szafkami po 2 stronach.
Nie od dawna, więc nie mogę dokładnie ocenić wytrzymałości, ale jak na razie jest solidne, wygodne i BARDZO pojemne. Szuflady nad szafkami i ta na klawiaturę chodzą bardzo płynnie, wszystko w jak najlepszym porządku. Myślę, że dzięki tym metalowym okuciom powinny być wytrzymałe, przynajmniej na kantach ![]() Nie mam zbytnio porównania z innymi tego typu meblami BRW. Siostra ma wersalkę 'Łódka', trzyma się bardzo dobrze od ok. pół roku, tak samo zestaw 'Junior' z niebieskimi frontami, ale Tobie chodzi raczej o inny rodzaj mebli ![]() Generalnie BRW zdaje się być dobrą i solidną firmą, tak myślę...
'Choose a job. Choose a career. Choose a family, choose a fucking big television, choose washing machines, cars, compact disc players, and electrical tin openers. Choose good health, low cholesterol and dental insurance. Choose your friends. (...) Choose your future.
Choose life.' |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Zakorzenienie
|
Nie bardzo wiem, jaki to Pop.
Mam je zaledwie jakiś tydzień, więc nie miało czasu się zużyć, ale chyba szybko nic się z nim nie stanie. Okleina wydaje się być solidna, taka jakby... gruba? Sama nie wiem... tylko okucia wyglądają na zdjęciu minimalnie lepiej, ale i tak fajnie się prezentują.
'Choose a job. Choose a career. Choose a family, choose a fucking big television, choose washing machines, cars, compact disc players, and electrical tin openers. Choose good health, low cholesterol and dental insurance. Choose your friends. (...) Choose your future.
Choose life.' |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Przyczajenie
|
Dzięki za opinie. Właśnie mi też się wydawało, że ta okleina jest taka gruba (widziałem te meble na żywo).
"Nie bardzo wiem, jaki to Pop." - więc może spytam inaczej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 |
Zakorzenienie
|
Ja mam kilka mebli z zestawu Syriusz, mam je jakieś pół roku i w sumie nie mogę nic im zarzucić. Szuflady chodzą dobrze. Na komodzie trzymam kwiaty i nie ma śladów zniszczenia powierzchni. Są to jednak meble okleinowane dlatego na stół bym się nie zdecydowała, bo na rogach jednak są dość delikatne.
![]() |
#107 |
Raczkowanie
|
Indiana to jeden z lepszych systemów Black Red White. Ciekawe wzornictwo i jakośc zdecydowanie lepsza niż Pop czy Małgośka. Dodatki MDF-u! Polecam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Przyczajenie
|
Dzięki za opinie.
asiulkaa, stołu nie będę miał, więc się o to nie martwię. Magda77, o co chodzi z dodatkami MDF'u? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Przyczajenie
|
Mam Indiane od prawie roku i naprawdę nie narzekam. Świetnie wygladają, są wytrzymałe i lepiej zrobione niż inne z BRW (np. niż TipTop -> moja siostra je ma i już przy składaniu widać było, że są gorszej jakości). Także polecam gorąco!
PS. Ładnie sie prezentują z zielonymi, beżowymi, kremowymi ścianami.... ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#110 |
Przyczajenie
|
meuve, dzięki za odpowiedź. Akurat mam zielone ściany
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Przyczajenie
|
A mogę wiedzieć, jaką masz wersję kolorystyczną (meuve)? A może jakieś zdjęcia?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Raczkowanie
|
Indiana są po prostu cudowne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Zakorzenienie
|
ja też się napaliłam na te meble, ale najwcześniej kupię za pół roku.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#114 |
Przyczajenie
|
Dzięki za opinie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Raczkowanie
|
Ja mam szafe , komodę, szafkę i regał z szfką kupiłam w promocji na poczatku roku za jakies 1700zł pożniej dokupiłam ławę i planuję jeszcz może też łóżko bo do 22 jest w promocji. Mi te mebelki bardzo sie podobają, Kolor scian mam oliwkowo zielony meble w tej ciemniejszej wesji. Wszystkim moim znajomym podoba sie moje wnętrze. Ogólnie z mebli jestem bardzo zadowolona. Polecam!!!
![]() |
![]() |
#116 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
odpowiadam: mdf to tworzywo uzyskane z włókien drzewnych. Drewno to nie jest ale można uważać go za substytut drewna. zaletą jest to, że nie posiada różnych niedoskonałości jak dreno typu sęki. jest gładkie i idealnie nadaje się na wykończenia. łatwo z nich wykrzesać ![]() ulciak85 Indiana to NIE jest naturalne drewno! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: sklepy z meblami
Prawie w każdym mieście są w jakims meblowym sklepie dostaniesz meble BRW, www.brw.com.pl niektóre z nich są ciekawe i ceny nie są powalające.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#118 |
Raczkowanie
|
Dot.: Black Red White - opinie o meblach, dodatkach ...
ja mam dobre zdanie o meblach BRW - wypowiadałam się już na ten temat w innych wątkach
powtórzę: ciekawe wzornictwo, przystępna cena i fajne wykonanie, ale! nie wszystkich systemów. Poza tym uwaga - trwałość mebli w dużej mierze zależy od dobrego montażu! serio. szczególnie precyzyjnie powinno się zmontować szuflady. z nimi jest największy problem. jak mogę jeszcze coś doradzić - nie klejcie ich za pomocą kleju dołączonego do zestawu akcesoriów. na pewno znajdzie się w domu jakiś inny, który lepiej sklei szufladę! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
Raczkowanie
|
Witam - a ma ktoś łóżko - sypialnię z serii Elippe?? Napiszcie jak się uzytkowuje i jaki materac dać najlepiej (gruby czy cienki)
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Raczkowanie
|
Nie mam sypialni z Elippe, ale wiem co to za system. Łóżko fajne, szczególnie ta półeczka. Jeśli chodzi o materac - ok 2/3 powinno wystawać ponad ramę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:50.