Czy lubicie byc blade????? - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-10-03, 16:17   #91
Modraszka
Zadomowienie

Dot.: Czy lubicie byc blade?????

Ja mam cerę z natury śniadą, blada jestem tylko jak mnie grypa czy przeziębienie złapie, ale to okropna bladośc
Natomiast u innych osób jasna karnacja mi się podoba
Ale niestety na ulicach mnóstwo dziewczyn zeskwarczonych na solarium, które rzekomo opalają się dla własnej urody Nie jestem zawziętą przeciwniczką opalania, ale trzeba opalac się z głową.
Modraszka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-03, 16:18   #92
bLonD_bEjBe
Zadomowienie

Ja tam nie lubie miec twarzy opalonej, a bo makijarz wyglada brzydko..fuj fuj. Wydaje sie staro.
Cialo lubie, ale twarzy nie...chociaz w wakacje to sama sie opala,
Stary 2007-10-03, 16:19   #93
6294979b07e94e60c86b4a71a35022ccf5d1d257_656d16825a5b5
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Afra86 Pokaż wiadomość

nu raczej , i ON PALI TAM PAPIEROSA!!

a nie trawkie...

tzn.. to jest oficjalne stanowisko w tej sprawie , jest jeszcze nieoficjalne
A czy ja mówię że jest inaczej...

Kiedyś szok przeżyłam jak Prawdziwy Johnny przyszedł do mojego domu montować meble Dopiero po chwili się opanowałam jak sobie uzmysłowiłam, że tylko monter łudząco przypominający Johnnego z filmu "Dziewiąte wrota"....

6294979b07e94e60c86b4a71a35022ccf5d1d257_656d16825a5b5 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-03, 16:19   #94
nea200pl
Raczkowanie

Nie przeszkadza mi bycie blada ani opalona. Jak sie opale naturalnie (co sie zdarza prawie nigdy w zyciu ) to lubie ciemniejsza cere, jak jestem blada to taka mi pasuje. Najwazniejsze jest chyba aby podkreslic swoja twarz w taki sposob aby ladnie wygladac, niezaleznie od kolorytu skory.
Na solarium nie chodze bo nie lubie i jestem po nim pomidorkiem , to samo dotyczy opalanie sie na plazy. Jak mi sie zechce to uzywam kremu koloryzujacego aby lekko musnac skore kolorkiem.

nea200pl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-03, 16:20   #95
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ŁAJKA Pokaż wiadomość
Julitaaa
Czy Ty sobie zdajesz sprawę co zrobiłaś ?
Uderzyłaś w bastion kwasów ,filtrow /ja nawet na biochemię nie zagladam bo /i innych mazideł tutaj słowo tfu< gęsta ślina> solarium jest zakazane
Można za niego bana dostać

MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-03, 16:23   #96
Afra86
Zakorzenienie

[1=6294979b07e94e60c86b4a7 1a35022ccf5d1d257_656d168 25a5b5;5442137]A czy ja mówię że jest inaczej...

Kiedyś szok przeżyłam jak Prawdziwy Johnny przyszedł do mojego domu montować meble Dopiero po chwili się opanowałam jak sobie uzmysłowiłam, że tylko monter łudząco przypominający Johnnego z filmu "Dziewiąte wrota"....

[/quote]

uhuhuhuhuhu !
Stary 2007-10-03, 16:27   #97
blush
Zadomowienie

ja tam swojej bladości nie lubię, ale do solarium z tego powodu nie chodzę
Stary 2007-10-03, 16:28   #98
julittaa22
Zadomowienie

Post Dot.: Czy lubicie byc blade?????

Cytat:
Julitaaa
Uderzyłaś w bastion kwasów ,filtrow /ja nawet na biochemię nie zagladam bo /i innych mazideł tutaj słowo tfu< gęsta ślina> solarium jest zakazane

Wlasnie widze dlatego sie wycofalam bo zostane zjedzona jeszcze ale i tak obstaje przy swoim
julittaa22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-03, 16:34   #99
Chii1986
Zakorzenienie

Cytat:
Julitaaa

hehe racja..ja nawet głośno nie piszę, że nie stosuje "magiczne słowo" bo od razu by się posypały oskarżenia w stylu"rób jak uważasz...ale za pare lat zmarszczki/przebarwienia/słońce dociera nawet przez chmury....itp. oczywiście, może to i racja ale ja nie musze tego respektować a jakbym w wątku o effaclarze napisała,że stosuje effaclar latem i to bez filtrów.. to pewnie hoho..a jakbym jeszcze napisała,że stosuje od 3 lat i nie mam przebarwień to pewnie ktoś pocieszyłby mnie,że za pare lat mi wyjdą takie uroki forum...dla świetego spokoju czasem lepiej nie pisać czegoś
Stary 2007-10-03, 16:39   #100
agness86
Zakorzenienie

Nie lubię być blada Ale zjarana też nie

I już

agness86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-03, 16:41   #101
Aeterna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aggie125 Pokaż wiadomość
A nie lepiej, żeby to tłum podążał za Tobą...?
To by się świat składał z samych liderów.
Aeterna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-03, 16:42   #102
Fresa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez julittaa22 Pokaż wiadomość
Wlasnie widze dlatego sie wycofalam bo zostane zjedzona jeszcze ale i tak obstaje przy swoim
Eeee,wycofujesz się ?
Swojego zdania trzeba bronić do końca .

Fresa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-03, 16:43   #103
201710120930
Konto usunięte

Wiem ,ze to nie ten wątek ale gdzie sie mam zapytać ?

To ,ze słońce w nadmiarze szkodzi skórze to sie zgodzę ,wystarczy spojrzeć np na twarze np marynarzy czy rybaków ;mają specyficzną cerę taką zesmaganą przez Klarę ale i ..wiatr -bo to tez wielki szkodnik .
Mam takie pytanie -czy takie notoryczne 'ściąganie 'sobie twarzy -wszelkie łuszczenia wszelkimi coraz mocniejszymi specyfikami na okragło czy to jest zdrowe ?
Ja bym sie troszkę bała . Wydaje mi się ,ze to za duzy koszt aby mieć pół zmarszczki mniej niz sąsiadka za 30 lat .
A jak sie jakie cholerstwo na taką 'odsłoniętą'skórę wda??

Sorki za glupoty -ja sie naprawde na tym nie znam

A na wieczną młodość mam swoje sposoby o których oczywiście nie powiem

Edytowane przez 201710120930
Czas edycji: 2007-10-03 o 17:21
201710120930 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-03, 16:54   #104
atka83
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Jelonek Pokaż wiadomość
Pokaż mi miejsce, w którym napisałam o kilku wizytach w solarium, bo jakoś nie mogę takiego stwierdzenia dostrzec w moim poście.
Odniosłam się do spalonych skwarek, nie nazwałam w ten sposób autorki wątku, bo nie mam pojęcia jak wygląda i nie interesuje mnie to wcale.
I z pewnością żal mi pupy nie ściska...
Ok,zwracam honor,ale zauważ że autorka wątku pisał o lekkiej opaleniźnie a ty wyskoczyłaś z tekstem o skwarkach. Do pomarszczonego kabanosa jej daleko.
atka83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-03, 17:01   #105
lil' sexy
Zadomowienie

Lubię być blada i czytając wiele wątków na wizażu wnioskuję że nie tylko ja. Przeszłam już różne fazy mojego opalania (tak, tak czarną spieczoną skwarką też byłam) i szczerze mówiąc wcale nie przeszkadza mi to że naturalnie bladzioch ze mnie. Jeśli ktoś ma ciemną karnację i nie musi się opalać to fajnie, ale ja wolę blade, wypielęgnowane królewny śnieżki.

Cytat:
Napisane przez atka83 Pokaż wiadomość
A mnie razi oogólnianie,że jeśli nawet ktoś pójdzie z pare razy na solarium,to jest spieczoną skwarką.Nie wiem,komuś żal pupe ściska czy co??
A czy ktoś tu uogólnia? Wydaje mi się że nie. Nikt nie pisze, że pójście raz na jakiś czas na solarium jest złe. Niszczy skórę, ale jak dziewczyny się na to decydują to droga wolna. Mówimy, że nie podobają się nam dziewczyny, które całym rokiem wyglądają tak jakby dzień bez solarium był dla nich dniem straconym.

A jeśli coś, a raczej ktoś ściska moją pupę to uwierz mi że nie jest to żal.

MD
lil' sexy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-03, 17:28   #106
atka83
BAN stały

Cytat:
Napisane przez lil' sexy Pokaż wiadomość
A czy ktoś tu uogólnia? Wydaje mi się że nie. Nikt nie pisze, że pójście raz na jakiś czas na solarium jest złe. Niszczy skórę, ale jak dziewczyny się na to decydują to droga wolna. Mówimy, że nie podobają się nam dziewczyny, które całym rokiem wyglądają tak jakby dzień bez solarium był dla nich dniem straconym.

A jeśli coś, a raczej ktoś ściska moją pupę to uwierz mi że nie jest to żal.
Po pierwsze,to nie było skierowana wypowiedz do ciebie. Tylko do Jelonka,zresztą wyjaśniłam co miałam na myśli powyzej.Jelonek odniosła się do wypowiedzi autorki wątku,która to uznaje lekką opalenizne,a wypowiedz Jelonki brzmiała,że woli być bladą niż skwarkiem.
Stary 2007-10-03, 17:53   #107
Latina90
Raczkowanie

Ja lubię być blada . Ale to tak dopiero ostatnio mi się odmieniło. Wcześniej zdażyło mi się iść na solarium, a teraz omijam je szerokim łukiem. Wole być naturalnie blada, ewentualnie pomaziana jakimś balsamem brązującym .
Ale latem nie unikam słoneczka . Tyle że taka naturalna opalenizna jest delikatniejsza i jakoś tak wydaje mi się że lepiej wygląda. No i buzia nie opala mi się tak bardzo na normalnych słoneczku. Bo ja nie cierpię mieć takiej brązowej buzi, wole taką jasną, porcelanową . Zresztą odkąd mam blond włoski, uważam że wyglądam lepiej taka bladziutka .
Latina90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-03, 18:04   #108
Jelonek
Zakorzenienie

Cytat:
Ok,zwracam honor,ale zauważ że autorka wątku pisał o lekkiej opaleniźnie a ty wyskoczyłaś z tekstem o skwarkach. Do pomarszczonego kabanosa jej daleko.
Napisałam po prostu, że nie lubię widoku spalonych skwarek i that's all. Kiedy widzę muśniętą słońcem cerę to nie muszę zażywać Propranololu z tego powodu jednak widząc "białego murzyna" przypomina mi się młody chłopak, który chciał się ładnie przybrązowić na solarium, bo wesele itp. no i wylądował biedak na oddziale z oparzeniami III stopnia.

Cytat:
Po pierwsze,to nie było skierowana wypowiedz do ciebie. Tylko do Jelonka,zresztą wyjaśniłam co miałam na myśli powyzej.Jelonek odniosła się do wypowiedzi autorki wątku,która to uznaje lekką opalenizne,a wypowiedz Jelonki brzmiała,że woli być bladą niż skwarkiem.

Ooooo tylko bez takich. Nie przypisuj mi proszę słów, których nigdzie nie napisałam.
Jelonek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-03, 18:12   #109
Ines-ka
Zakorzenienie

Cytat:
Wiem ,ze to nie ten wątek ale gdzie sie mam zapytać ?

To ,ze słońce w nadmiarze szkodzi skórze to sie zgodzę ,wystarczy spojrzeć np na twarze np marynarzy czy rybaków ;mają specyficzną cerę taką zesmaganą przez Klarę ale i ..wiatr -bo to tez wielki szkodnik .
Mam takie pytanie -czy takie notoryczne 'ściąganie 'sobie twarzy -wszelkie łuszczenia wszelkimi coraz mocniejszymi specyfikami na okragło czy to jest zdrowe ?
Ja bym sie troszkę bała . Wydaje mi się ,ze to za duzy koszt aby mieć pół zmarszczki mniej niz sąsiadka za 30 lat .
A jak sie jakie cholerstwo na taką 'odsłoniętą'skórę wda??

Sorki za glupoty -ja sie naprawde na tym nie znam

A na wieczną młodość mam swoje sposoby o których oczywiście nie powiem
Jeśli nie dbamy o skórę również w aspekcie nawilżenia, odżywienia i natłuszczenia to owszem. Cera traci wtedy swoją naturalną barierę ochronną, lipidy i jest dużo bardziej podatna na wysuszenie, podrażnienia, utratę wody.

Same filtry przed zmarszczkami nie chronią. A co z paleniem papierosów? Niezdrowym trybem życia, albo w stresie, dietą, brakiem aktywności fizycznej? To tak samo odbija się na naszym wyglądzie.
Ale od czego jest makijaż.

Lubię być blada. Wyróżniam się na grupowych zdjęciach.
Ines-ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-10-03, 18:43   #110
kaktuss
Raczkowanie

Po co jest ten wątek w ogóle? Zmęczenie widać nie tylko na jasnej skórze. Wypryski będą widoczne nawet przy opaleniźnie. Twój pierwszy post Julitta22 był już nacechowany negatywnie ("mrozi mnie jak widze na miescie te biale dziewczyny"), więc nie dziw się, że kogoś mogło to zdenerwować. A wizaż że nie jest po to, żeby zabijać czas prowadząc "zadziorne dyskusje".
kaktuss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-03, 18:53   #111
atka83
BAN stały

Dobrze Jelonku sorki najwidoczniej źle zintepretowałam twojego posta. Nie ma co dalej to ciągnąć i dyskutować,bo nie ma już o czym.Zrozumiałam teraz co masz na myśli i ok.

Cytat:
Napisane przez Ines-ka Pokaż wiadomość
Lubię być blada. Wyróżniam się na grupowych zdjęciach.
Ups,a ja przeczytałam:Wypróżniam się na grupowych zdjeciach.
Stary 2007-10-03, 18:58   #112
Sweet_21
Zakorzenienie

Tak i dobrze mi z tym.

Bartuś
29.08.2009

"Byle smród co walczy z wentylatorem uważa się za Don Kichota"
/S.J.Lec/
Sweet_21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-03, 19:00   #113
Jelonek
Zakorzenienie

Cytat:
Dobrze Jelonku sorki najwidoczniej źle zintepretowałam twojego posta. Nie ma co dalej to ciągnąć i dyskutować,bo nie ma już o czym.Zrozumiałam teraz co masz na myśli i ok.
Cieszę się, że doszłyśmy do porozumienia. Miłego wieczoru
Jelonek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-10-03, 19:39   #114
Madzia007
Zadomowienie

Nie lubię być blada, ale na solarium też nie chodzę. Na szczęście mam dość ciemną karnację, więc opalam się w lecie, a w zimie mam jeszcze jakieś jej resztki Przy zwykłych ludziach i tak wyglądam na opaloną. Blada cera jest fajna, jak jest piękna i wypielęgnowana, jednak ja nie chciałabym takiej mieć.
Stary 2007-10-03, 19:39   #115
SoBeautiful
Raczkowanie

Kiedyś lubiłam być blada,imponowało mi to że wszyscy trzaskają się na solarce a ja jestem taka...nieskazitelna dopóki nie odkryłam,że o wiele lepiej mi z delikatnym brązem. Jestem blondynką i jestem dość chuda,dopiero teraz,na zdjęciach,widzę że wyglądałam jak śmierć
SoBeautiful jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-03, 20:14   #116
Anja92
Wtajemniczenie

GG do Anja92

Ja jestem bladą brunetką i szczerze mówiąc nie jestem z tego zadowolona, lubię byc opalona i wiele bym dała za ciemniejszą karnację .

Anja92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-03, 20:23   #117
viv_ien
Raczkowanie

Jestem blada i w pełni to akceptuję szkoda tylko, że wszystkim w około to przeszkadza...
dlatego już nie raz opalałam się dla "świętego spokoju" ;/. Nawet raz dałam się zaciągnąć do solarium - nigdy w życiu tego nie powtórzę, to było traumatyczne przeżycie . W tym roku przesadziłam z opalaniem się na siłę, spaliłam się tak, że skóra schodziła mi płatami już na drugi dzień a później porobiły mi się jakiś okropne plamy, jednej z nich nie pozbyłam się do końca do dziś (ale myślę, że jej całkowite wyzbycie się to kwestia czasu^^). Reasumując - lubię być blada, chociaż nie pogniewałabym się gdybym z NATURY posiadała śniadą cerę
viv_ien jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-03, 21:07   #118
kilianna
Zakorzenienie

Odpowiadam na pytanie zawarte w tytule wątku- tak, lubię i bardzo mi z tym do twarzy, co potwierdza mój narzeczony i wiele innych osób.
Z natury mam jasną karnację, ciemne oczy i kasztanowe włosy, jestem panią jesień i moja karnacja jak najbardziej do mnie pasuje. Czasem musnę skórę jakimś bronzerem, ale to bardzo rzadko. Mam bardzo zdrową cerę i nie narzekam na żadne problemy .
kilianna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-03, 21:28   #119
anna1112
Zadomowienie

Oczywiście, bladością obdarzyła mnie natura dlatego niechcę jej zmieniać, wręcz nie znoszę się opalać. Moja siostra mi dogaduje że jestem blada i powinnam się opalić, latem wmawia mi to co dziennie (miłośniczka solarki i opalania) ale ja i tak robię swoje czyli siedzę w domu.
anna1112 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-03, 21:32   #120
spray
KWC

Tak, tak, jasne, uwielbiam. Nienawidzę być blada i nie podoba mi się to u innych (sorry, bledziuchy). Grzeszę chodzeniem na solarium ( ale bez przesady, nie co dwa dni, jak niektórzy), a w kosmetyczce mam dwa brązery, bazę i słoneczny puder, o samoopalaczach nie wspominając.
spray jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości