![]() |
#91 |
Zadomowienie
|
Dot.: Żelowanie naturalnych paznokci
kobitki a mam jeszcze takie pytanie, co do zelu silikonowego to wiem, ok 3-4warstw, ale jesli chcialabym zazelowac swoje pazurki zelami, ktorych normalnie uzywam do przedluzania, tzn baza-builder-nablyszczacz, z frenczem, to czy na pazurkach musze budowac krzywa C? w zasadzie przeciez paznokiec sam w sobie ma ta krzywa wiec chyba zel klade plasko, niezaleznie od dlugosci paznokcia, czyz nie?
![]() bo juz sama nie wiem, wezcie mnie zbijcie jak sie myle ![]() ![]() ![]()
![]() |
#92 |
Raczkowanie
|
Witaj
Ja pracuje na żelu silikonowym Sun Flower do naturalnych paznokci i nakładam zawsze 3 warstwy. Postepuje tak, jak przy tipsach. Buduje równiez krzywą C ponieważ niektóre klientki mają wybitnie płaskie paznokcie i gdybym tego nie zrobiła, to pazurek wyglądałby jak skocznia narciarska ![]() Wzmacniam tez linię stresu, bo z reguły paznokcie w tym miejscu wybitnie "strzelają". Sama żelowałam swoje paznokcie w poniedziałek i też budowałam krzywą C, wzmacniałam linię stresu. Póki co mija prawie tydzień a ona są takie same jak zaraz po nałożeniu żelu ![]()
sierpień 2008-80,40 kg listopad 2008-67,50kg ........... grudzien-2008-65,30kg ![]() Łącznie MINUS 15,10kg ![]() na diecie rozdzielnej ![]() Spasłam sie 5 kg- od poniedziałku 8.11-walcze ![]() jest 69kg cel 65 ![]() kilogram juz zgubilam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Zakorzenienie
|
Zdecydowanie powiino się budować wszystkie krzywe przy utwardzaniu naturalków
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Zadomowienie
|
no i cóz.. mam zel na paznokciach niecały tydzien i juz zaczyna odpryskiwac, paznokcie troche sie łamią, sa lekko porysowane..jak mozna to uratowac? konieczna jest wizyta u stylistki, czy moge zrobic cos z tym sama? i jeszcze jedno pytanie, od czego to sie moze dziac?
Edytowane przez kaileight Czas edycji: 2007-11-25 o 20:23 Powód: literówka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Zadomowienie
|
ale ja np pracuje na zelach spn, i ten do naturalkow jest strasznie rzadki chyba nie da sie nim zbudowac nie.. wiec przy takim zelu kladzie sie chyba na plasko prawda? przy zelowaniu naturalnych zelami ktorych uzywamy do przedluzen owszem, zgodze sie
![]()
![]() |
#96 |
Zakorzenienie
|
Ja wybieram sie jutro na zelowanie naturalnych paznokci
![]() Czy mam zwrocic na cos szczegolna uwage jak bedzie mi pani robila te zele??? Czy jest cos co powinnam o tym wiedziec??/ Czy po prostu usiasc i o nic nie pytac i niczego sie nie dopatrywac???? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Witaj ![]() Przede wszystkim Twój paznokiec musi wygladać naturalnie-tak, jakby był pokryty bezbarwnym lakierem ale musi byc wyraznie zbudowany:krzywa c z boku i z przodu ![]() Żadnych górek, pagórków ani zgrubień. Postępowanie tak, jak przy tipsach.Ja osobiście nie używam primera. Potem to juz wyjdzie w praktyce. Z pazurkami nie ma prawa się nic dziać, bynajmniej nie powinno. Tak jak pisałam wcześniej - ja sobie żelowałam pazurki w zeszły poniedziałek i nic-absolutnie nic sie z nimi nie dzieje. Błyszczą, jak błyszczały, zero zapowietrzeń, zero haczenia (zatapiałam brokat). Jedynie mam juz odrost ![]() ![]() Zobaczysz jak sie będą zachowywały. Dodam, że nie czuję się ekspertem ponieważ żeluję od roku (naturalne) i mimo, że daję radę ![]() ![]() Mam nadzieję, że wypowie się Angel ![]()
sierpień 2008-80,40 kg listopad 2008-67,50kg ........... grudzien-2008-65,30kg ![]() Łącznie MINUS 15,10kg ![]() na diecie rozdzielnej ![]() Spasłam sie 5 kg- od poniedziałku 8.11-walcze ![]() jest 69kg cel 65 ![]() kilogram juz zgubilam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Zakorzenienie
|
kaileight aby wytępić "porysowanie" wystarczy pomalować paznokcie czymś bezbarwym. Bedą wyglądały na odświeżone. Jeśli są już czymś zabezpieczone, to zmywasz to i nakładasz od nowa utwardzacz/lakier bezbarwny/czy coś tam w tym stylu. Jeśli chodzi o odpryskiwanie, to nie powinno się to dziać po tak krótkim czasie. Na Twoim miejscu zadzwoniłabym do stylistki, która Ci to robiła i poinformowała co się dzieje. Ona widziała Twoje paznokcie przed nałożeniem żelu, może zauważyła coś niepokojącego, może się domyśla jaka jest tego przyczyna, może zaproponuje Ci poprawkę lub wymyśli inną metodę dla Twoich paznokci??? Przyczym może być wiele ale trudno cokolwiek powiedzieć nie znając konkretnej sytuacji.
karolka-bobasek: przyznaję, że nigdy w życiu nie miałam doczynienia z żelami do naturalków tego typu (choć od dawna się na coś takiego czaję ![]() ![]() ![]() ![]() Moni@ wszelkie podstawowe informacje znajdziesz tu: http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=175410 Po za tym wszystko to co napisała Indian Summer ![]() Dodam że ja też żadną ekspertką nie jestem. Fakt, że interesuję się głównie naturalnymi paznokciami (z tipsami nie wiele mam doczynienia) ale do ekspertki w tej dziedzinie to mi jeszcze baaaardzo daleko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez Moni@ Czas edycji: 2007-11-28 o 08:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#102 |
Zakorzenienie
|
Moni@ to czekamy na fotki
![]() karolka-bobasek kurcze a ja na kursie nic nie miałam o tch żelach (oprócz informacji że takie istnieją) ![]() ![]() ![]() Może wypowie się ktoś, kto ma doświadczenie w tej sprawie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Raczkowanie
|
To dodam jeszcze coś od siebie apropos żelowania naturalnych paznokci
![]() Mój żel-Sun Flower Silikonowy do naturalnych paznokci ma dość gęstą konsystencję ale za to szybko się "ulewa" i muszę każdy paluszek z osobna wkładać na moment do lampy, zeby się ciut utwardził ten żel. Potem cała raczkę wkładam na 2 minuty do lampy. Przed nałożeniem żelu nadaję paznokciom odpowiedni kształt, odsuwam skórki (jeśli trzeba je moczyć lub nakładać płyn do zmiekczania skórek-zapraszam Klientkę dzień wcześniej na manicure niz dzień umówiony na żelowanie) Matuję bardzo dokładnie całą płytkę od A do Z ![]() ![]() Pierwsza warstwa cieniutka-w nia wtapiam ewentualne ozdoby-LAMPA Druga warstwa grubsza-modeluję paznokcia, pokrywam ozdoby, wzmacniam linie stresu-robie ładną C tu i tam ![]() Potem odtłuszczam, wygładzam, matuję, nadaję ładny kształt pazurkom, odpylam-znów odtłuszczam-czekam -3 warstwa-cieniuśka i lampa. Odtłuszczam, oliwka na skórki i już ![]() Może w czymś pomogę, bo juz się nażelowałam tyż naturalków ![]() Kiedyś robiłam tez żelem do tipsów ale efekt nie był ciekawy a żel odpryskiwał, mimo, że postępowałam identycznie jak przy tym do naturalnych.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Zakorzenienie
|
Ach więc jednak jest możliwość budowania tym żelem
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Raczkowanie
|
Ależ proszę uprzejmie
![]() Tylko tak, jak pisałam, trzeba działać szybciutko bo on się skubaniutki "ulewa"-chwila zapomnienia i juz jest na skórkach albo, co najciekawsze leci, leci, leci...i zatrzymuje się na lini włosa tworząc taką małą górkę ![]() Kiedys się zagapiłałam i miałam dosłownie taki"wrzód" z boku pazurka ale do skórek nie doszło o dziwo ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 |
Zakorzenienie
|
Hehe to faktycznie dziwny wynalazek
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Rozeznanie
|
Szukam kogos z warszawy, kto żeluje pazurki...
![]() byłabym baaaaaaaaaaaaardzo wdzieczna za kontakt |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Rozeznanie
|
w tugodniu ide utwardzic paznokcie akrylem (zele mi odradzana bo podobno odpruskują szczególnie bialy 1 mc temu mialam nalozony przezroczysty i odpryskiwal wiec wole nie ryzykowac z bialym) mam pytanie czy akryl bedzie wygladal sztuczniej??? (wiem ze to zalezy jak kto robi)
jakie sa wasze doswiadczenia? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 |
Zakorzenienie
|
~Olya~ nasza wizażowa koleżanka Albertyna robi bardzo porządne pazurki. Możesz skonaktować się z nią poprzez prywatne wiadomości
![]() oaza nie będzie wyglądał sztuczniej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Zakorzenienie
|
Ja zawsze obawiałam się żelowania i tipsowania
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Zakorzenienie
|
Karola bobasek- nawet rzadkim żelem, można zbudowac krzywa C
![]() Po prostu kładiesz pierwszą warstwe zaczynając kawałek w kiedrunku macierzy od linii stresu do wolnego brzegu, a druga pokrywasz całość- i masz uformowaną delikatna krzywą c. mozesz- jezeli paznokcieki sa dłuzsze rozłozyc to na 3 raty- pierwsza warstwa ciupeeńke za linie stresu, druga nieco blizej macierzy, a trzecia od skórek. A Natural Nail SPN nie jest rzadki jak lakier, no chyba, ze baaaardzo zgestniały lakier ![]()
![]() |
#113 |
Zadomowienie
|
dziekuje Albertyna, wlasnie cos mi nie pasowalo, widocznie nie zapamietalam z kursu, a nie robilam nic tym zelem. a powiedzcie mi co z przypadku krotkich paznokci, malej plytki, tez mam budowac krzywa C? bo przeciez to nie bedzie naturalnie wygladalo...
![]() |
#114 |
Rozeznanie
|
Kontaktowałam sie z Albertyną
![]() niestety zalezy mi na czasie (tj do świąt)... a w jej salonie juz miejsc wolnych nie ma... ![]() ![]() jakby ktos miał jakies namiary.... to proooosze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Przyczajenie
|
Właśnie wrociłam z salonu i wklejam zdjecia moich pazurków, oceńcie czy wygladają tak jak powinny (przepraszam za dosć kiepskie zdjecia)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Rozeznanie
|
na moje amatorskie oko...
bardzo ładne ![]() naturalne ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=70150 W razie czego pytaj tam, prędzej ktoś podpowie ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 |
Rozeznanie
|
dziekuje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
Zakorzenienie
|
No to po dluzszej przerwie wklejam fotki moich pazurków
![]() Mi sie bardzo podobaja i polubiłam je ![]() Dziekuje Wam za pomoc w zapoznaniu sie o zelkach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Raczkowanie
|
Angel mogłabyś mi pomóc znaleźć kogoś we Wrocławiu kto dobrze położy mi żel na naturalnych acz króciutkich pazurkach. Niestety nigdy w życiu nie udało mi się ich zapuścić za opuszek palca tak są łamliwe. Nie chce ich specjalnie przedłużać bo nie lubię za długich. Wcześniej miałam już i akryl i żel na tipsach, niestety u każdej stylistki ciś nie wychodziło i praktycznie co tydzień musiałam biegać bo jakiś odpadał. Więc się wkurzałam i zdejmowałam tipsy a moje pazurki zniszczone zostawały w opłakanym stanie aż do odrośnięcia niezniszczonej płytki.
Koleżanka mi powiedziała że jest obawa iż po nałożeniu żelu na naturalne pazurki zrobią mi się one jeszcze bardziej miękkie, czy to możliwe że żel je rozmiększy?? Koniecznie muszę z nimi coś zrobić bo w maju mam ślub więc gotowa jestem zaryzykować póki jeszcze mają szansę odrosnąć. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:27.