bielizna h&m - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-03-30, 20:41   #91
morfea
Raczkowanie

Dot.: bielizna h&m

Ja byłam wielbicielką bielizny h&m, do czasu aż zamienili wyjmowane poduszeczki na wbudowaną nazwijmy to piankę, natura mnie zbytnio nie obdarzyła a w starszych modelach push up'y były najwygodniejszymi jakie nosiłam - i niestety nowe modele już nie są takie...
Stary 2009-04-06, 13:24   #92
blue_cat
Rozeznanie

Rozmiar 70c został już wycofany.
blue_cat jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-06, 13:28   #93
madiaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez justpe Pokaż wiadomość
A ja jestem normalnie w szoku. Byłam wczoraj w H&M w G.Krakowskiej (Krk) i chciałam kupić biustonosz w bardzo powszechnym rozmiarze 70c. Jakież było moje zdziwienie gdy przeszukałam cały sklep i takie rozmiaru wg nie znalazłam.Na moje pytanie ekspedientka odpowiedziała mi że owego rozmiaru chwilowo wg nie ma:/ W akcie desperacji wzięłam 75b bo 70b było za małe. Za to bardzo zdziwiłam się widząc ogromną ilość rozmiarów 80a.

Ojjj, widze kolejna nie doinfromowana na temat dobierania biustonoszy...Bledem jest tak skakac po obwodach. Moge sie zalozyc, ze masz zle dopasowany stanik....

Zapraszam na watek : http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=294725
madiaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-06, 15:01   #94
lotta6
Zakorzenienie

Kupuje stringi, pasy do ponczoch albo cos z hello kitty hehe
Bo staniki zdecydowanie nie znajde tam
lotta6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-06, 16:21   #95
nefretam
Raczkowanie

GG do nefretam

Dziewczyny H&M ma bardzo okrojoną rozmiarówkę. Sprawdźcie czy macie dobrze dobrany rozmiar stanika w tym wątku. http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=294725
Bielizna nie tylko ma być ładna, ale przede wszystkim ma ładnie kształtować i podtrzymywać biust. A żeby to robic to musi być w dobrym rozmiarze.
nefretam jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-06, 22:33   #96
dronkabie
Raczkowanie

przede wszystkim proponuje sie przejsc sie do jakiegos innego sklepu..z tego co widze h/m jest tu najbardziej oblegana sieciowka(i to nie tylko jesli chodzi o bielizne..) jakby nie bylo np. sklepu z bielizna gdzie bez problemu mozna dobrac biustonosz do swojego rozmiaru!
dronkabie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-06, 22:53   #97
nelyen
Zadomowienie

będąc ostatnio w h&mie zajrzałam do działu z bielizną, bo a nóż się jakieś ciekawe gacie trafią, z przyzwyczajenia rzuciłam okiem na staniki, które były praktycznie wypukłe z obu stronO.o i jak sobie nie zniszczyć biustu czymś takim? uciekłam z obrzydzeniem

Więc nie za cnoty i charakter nagrodą jest miłość i nie za posłuszeństwo ani lojalność, ale za wdzięk i niepokorność, za życie samo w sobie w całej jego oczywistości. Wielka jest bowiem w nas potrzeba kochania.

Julia Hartwig, Kot Maurycy
nelyen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-04-06, 23:07   #98
klaudens
Zakorzenienie

Heeej,
Jestem posiadaczką dwóch staniczków D z hm. Jeden 70 zwykły fioletowy, trochę sie już rozciągnął niestety, drugi czarny na szyję 75D rzadko jest coś w tym rozmiarze, ale można upolować, aczkolwiek żadnych piękności, ot zwykłe standardy.
klaudens jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-08, 19:06   #99
Bonbon88
Raczkowanie

hej...
ale bielizna jeśli chodzi o majteczki to one są malusieńkie w H&M
nawet rozmiary niepotrzebnie są podane bo L = S identyczny rozmiar
dla dziecka to są majteczki?..... gruba nie jestem ale to jest zbyt malutkie
Bonbon88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-08, 19:10   #100
ejMala
Zakorzenienie

GG do ejMala

Cytat:
Napisane przez Bonbon88 Pokaż wiadomość
hej...
ale bielizna jeśli chodzi o majteczki to one są malusieńkie w H&M
nawet rozmiary niepotrzebnie są podane bo L = S identyczny rozmiar
dla dziecka to są majteczki?..... gruba nie jestem ale to jest zbyt malutkie
zgodzę się zwykle wciskam się w szorty w rozmiarze xs/s, a tuu.. 42/xl kupiłam i za małe
Stary 2009-12-08, 19:37   #101
BBlondyneczkAA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ejMala Pokaż wiadomość
zgodzę się zwykle wciskam się w szorty w rozmiarze xs/s, a tuu.. 42/xl kupiłam i za małe
a ja zawsze biore S i nosze Spodnie S rozm 26 moim zdaniem normalna roz zdziwiona jestem ze Wy przy tym rozm bierzecie L XL

Zakochana
BBlondyneczkAA jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-09, 07:29   #102
Bonbon88
Raczkowanie

...a poza tym ja jestem, że tak powiem za szeroka więc to jest dla mnie za małe...nie jestem drobną Chinką ani szparagiem, więc te rozmiary, które tam występują są nie dla mnie...no cóż
Bonbon88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-08, 16:00   #103
thinks
Przyczajenie

.

Edytowane przez thinks
Czas edycji: 2012-07-05 o 16:53
thinks jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-08, 16:26   #104
BBlondyneczkAA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez thinks Pokaż wiadomość
odświeżę

po ile gdzieś tak są te staniki w h&mie?
bo oglądałam ostatnio, fajne są, ale nie patrzyłam na cenę
zazwyczaj 49 i 59 zł

Zakochana
BBlondyneczkAA jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-08, 18:45   #105
thinks
Przyczajenie

.

Edytowane przez thinks
Czas edycji: 2012-07-05 o 16:52
thinks jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-14, 09:45   #106
fasollka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nefretam Pokaż wiadomość
Dziewczyny H&M ma bardzo okrojoną rozmiarówkę. Sprawdźcie czy macie dobrze dobrany rozmiar stanika w tym wątku. http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=294725
Bielizna nie tylko ma być ładna, ale przede wszystkim ma ładnie kształtować i podtrzymywać biust. A żeby to robic to musi być w dobrym rozmiarze.

Hej dziewczyny, musze zgodzić sie tu z moja przedmowczynia, H&M i inne sieciowki maja bardzo okrojone rozmiary. Bielizna jest ładna ale do noszenia sie zbytnio nie nadaje. Sama do tej pory kupowalam biustonosze w h&m i wydawało mi sie ze wszystko jest okej dopoki kiedyś nie pzreczytalam gdzies ze 80% polek nosi zle dobrane biustonosze. Postanowilam to sprawdzic i za sprawa internetowych bra-fiterow (to taki internetowy kalkulator ktory podaje ci twoj rozmiar po wpisaniu wymiarów) W h&m zwykle kupywalam staniki w rozmiarze 75C a tu mi wyszlo że mam rozmar 70D, bylam zaskoczona. Moim drugim krokiem bylo poszukanie w moim miescie sklepu gdzie jako ekspedientki pracuja panie ktore sa przeszkolone w dopiebarniu biustonoszy- bra-fiterki. Udalam sie do takiego sklepu, powiedzialam pani jaki rozmiar wyliczyl mi kalkulator i zaczolysmy przymiezanie. Okazalo sie że stanik 70D byl na mnie za lużny w obwodzie. Wiec pani zmniejszyla mi obwod na 65 i dodala dwa rozmiary do miseczki (zawsze jaki zmniejszamy obwod to biezremy wieksza miseczke). Jak sie okazalo 65F leżalo na mnie idealnie. Mozcie wiezyc lub nie ale ja nie wiedzialamm ze moje piersi moga tak super wygladac w bieliznie. Sa idealnie uksztaltowane i uniesione. Biustonosze w takich sklepach nie naleza do najtanszych bo ich ceny klasyfikuja sie w granicach 100-150 zł ale jestem pzrekonana ze lepiej miec 3 dobrze dobrane biustonosze niz 6 "ładnych" Z H&M-u.

Dziewczyny polecam profesjonalne dobieranie buistonoszy, obwod najczesciej wystepujacy H&M to 75 i wiesze sa za duze! W obwodzie nie moze byc luzu. Kiedy zmierze sie pod biustem to wychodzi mi 80cm a obwód stanika to 65. Zapiecie staniki musi byc rowne z lina dola stanika z przodu, nie moze byc przesuniete w gore, jesli pod pachami po zapieciu stanika tworza wam sie tak zwane bulki to, to sa wlasnie wasze piersi ktore nie mieszcza sie w zbyt malej miseczce.

W polsce kobiety nosza za male staniki a wina jestesmy po czesci mi same bo w sklepach trudno o rozmiar powyzej miseczki D a juz nie wspomne zeby dostac rozmiar o obwodzie mnieszym niz 70...ale jest to wynikiem tylko tego ze my takie kupujemy, takie schodza-takie sprowdzaja do skleplu-takie szyja...

W mojej wypowiedzi nie chcem oczywiscie bojktowac H&M tylko zwrocic uwage niektorych kobiet na zle dobrane rozmiary bo pewnie wiele z was nawet nie slyszalo o tym problemie,
fasollka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-07, 14:03   #107
sandrulka90
Przyczajenie

Ja mam 65 E i takiego stanika w h&m nie ma;/
sandrulka90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-10, 09:37   #108
fasollka
Raczkowanie

złamanie zakazu handlu

Edytowane przez zlosliwiec
Czas edycji: 2011-06-10 o 11:44
fasollka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-10, 11:23   #109
ewelinucha
Zadomowienie

A widzialyscie w H&Mie taki rozmiar 65C?
W moim miasteczku szukalam nie bylo takiego rozmiaru, ale moze w Warszawskich H&Mach znajde taki?
-dobrze zdać mature cel osiagniety
- poleciec do USA, byc w Nowym Jorku, Miami i Los Angeles
- skonczyc studia

ewelinucha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-10, 11:51   #110
Provocateur
Rozeznanie

w sieciówkach raczej nie dostaniesz obwodów ponizej 70, płonne nadzieje
Stary 2011-06-10, 16:14   #111
ewelinucha
Zadomowienie

Ehh i nikt mi teraz nie powie ze kobiety z malym biustem nie sa dyskryminowane..
-dobrze zdać mature cel osiagniety
- poleciec do USA, byc w Nowym Jorku, Miami i Los Angeles
- skonczyc studia

ewelinucha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-10, 16:18   #112
Provocateur
Rozeznanie

Eeeee co? To, ze chcesz nosic obwód 65 to nie znaczy,ze masz male piersi, a co maja powiedziec kobiety o rozmiarze 65K albo 60 JJ? One to są dopiero dyskryminowane
Stary 2016-06-26, 18:05   #113
895b3627776f1c0f61411a45d6c82d38f1b51b94_6848b9699b8af
Konto usunięte

Biustonosz biustonoszem ale jak się odnosicie do rozmiarów majtek? Właśnie zamówiłam figi w rozmiarze 34, ale nie jestem przekonana czy będą one dobre. Zazwyczaj 34 pasuje ale zdarzyło mi się, i to nie raz, że 34 było za małe i brałam 36.

Szczerze nie znoszę rozmiarówki h&m. Koszulki biorę zazwyczaj w rozmiarze 36, spodenki ostatnio zdarzyło mi się kupić w rozmiarze 32. Nie mam jakichś super wąskich bioder. Nie rozumiem kompletnie czym się sugerują dając metkę z rozmiarem, bo na pewno nie wymiarami w biodrach czy w pasie.
895b3627776f1c0f61411a45d6c82d38f1b51b94_6848b9699b8af jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości