![]() |
#91 |
Raczkowanie
|
Dot.: bielizna h&m
Ja byłam wielbicielką bielizny h&m, do czasu aż zamienili wyjmowane poduszeczki na wbudowaną nazwijmy to piankę, natura mnie zbytnio nie obdarzyła
![]()
![]() |
#92 |
Rozeznanie
|
Rozmiar 70c został już wycofany.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ojjj, widze kolejna nie doinfromowana na temat dobierania biustonoszy...Bledem jest tak skakac po obwodach. Moge sie zalozyc, ze masz zle dopasowany stanik.... Zapraszam na watek : http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=294725 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Zakorzenienie
|
Kupuje stringi, pasy do ponczoch albo cos z hello kitty hehe
![]() Bo staniki zdecydowanie nie znajde tam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny H&M ma bardzo okrojoną rozmiarówkę. Sprawdźcie czy macie dobrze dobrany rozmiar stanika w tym wątku. http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=294725
Bielizna nie tylko ma być ładna, ale przede wszystkim ma ładnie kształtować i podtrzymywać biust. A żeby to robic to musi być w dobrym rozmiarze. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Raczkowanie
|
przede wszystkim proponuje sie przejsc sie do jakiegos innego sklepu..z tego co widze h/m jest tu najbardziej oblegana sieciowka(i to nie tylko jesli chodzi o bielizne..) jakby nie bylo np. sklepu z bielizna gdzie bez problemu mozna dobrac biustonosz do swojego rozmiaru!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Zadomowienie
|
będąc ostatnio w h&mie zajrzałam do działu z bielizną, bo a nóż się jakieś ciekawe gacie trafią, z przyzwyczajenia rzuciłam okiem na staniki, które były praktycznie wypukłe z obu stronO.o i jak sobie nie zniszczyć biustu czymś takim? uciekłam z obrzydzeniem
bo nie ma za małych lub za dużych piersi ![]() Więc nie za cnoty i charakter nagrodą jest miłość i nie za posłuszeństwo ani lojalność, ale za wdzięk i niepokorność, za życie samo w sobie w całej jego oczywistości. Wielka jest bowiem w nas potrzeba kochania. Julia Hartwig, Kot Maurycy
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
Zakorzenienie
|
Heeej,
Jestem posiadaczką dwóch staniczków D z hm. Jeden 70 zwykły fioletowy, trochę sie już rozciągnął niestety, drugi czarny na szyję 75D rzadko jest coś w tym rozmiarze, ale można upolować, aczkolwiek żadnych piękności, ot zwykłe standardy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Raczkowanie
|
hej...
![]() ale bielizna jeśli chodzi o majteczki to one są malusieńkie w H&M nawet rozmiary niepotrzebnie są podane bo L = S identyczny rozmiar dla dziecka to są majteczki?..... gruba nie jestem ale to jest zbyt malutkie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#101 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#102 |
Raczkowanie
|
...a poza tym ja jestem, że tak powiem za szeroka
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Przyczajenie
|
.
Edytowane przez thinks Czas edycji: 2012-07-05 o 16:53 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Zakorzenienie
|
zazwyczaj 49 i 59 zł
![]() |
#105 |
Przyczajenie
|
.
Edytowane przez thinks Czas edycji: 2012-07-05 o 16:52 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Hej dziewczyny, musze zgodzić sie tu z moja przedmowczynia, H&M i inne sieciowki maja bardzo okrojone rozmiary. Bielizna jest ładna ale do noszenia sie zbytnio nie nadaje. Sama do tej pory kupowalam biustonosze w h&m i wydawało mi sie ze wszystko jest okej dopoki kiedyś nie pzreczytalam gdzies ze 80% polek nosi zle dobrane biustonosze. Postanowilam to sprawdzic i za sprawa internetowych bra-fiterow (to taki internetowy kalkulator ktory podaje ci twoj rozmiar po wpisaniu wymiarów) W h&m zwykle kupywalam staniki w rozmiarze 75C a tu mi wyszlo że mam rozmar 70D, bylam zaskoczona. Moim drugim krokiem bylo poszukanie w moim miescie sklepu gdzie jako ekspedientki pracuja panie ktore sa przeszkolone w dopiebarniu biustonoszy- bra-fiterki. Udalam sie do takiego sklepu, powiedzialam pani jaki rozmiar wyliczyl mi kalkulator i zaczolysmy przymiezanie. Okazalo sie że stanik 70D byl na mnie za lużny w obwodzie. Wiec pani zmniejszyla mi obwod na 65 i dodala dwa rozmiary do miseczki (zawsze jaki zmniejszamy obwod to biezremy wieksza miseczke). Jak sie okazalo 65F leżalo na mnie idealnie. Mozcie wiezyc lub nie ale ja nie wiedzialamm ze moje piersi moga tak super wygladac w bieliznie. Sa idealnie uksztaltowane i uniesione. Biustonosze w takich sklepach nie naleza do najtanszych bo ich ceny klasyfikuja sie w granicach 100-150 zł ale jestem pzrekonana ze lepiej miec 3 dobrze dobrane biustonosze niz 6 "ładnych" Z H&M-u. Dziewczyny polecam profesjonalne dobieranie buistonoszy, obwod najczesciej wystepujacy H&M to 75 i wiesze sa za duze! W obwodzie nie moze byc luzu. Kiedy zmierze sie pod biustem to wychodzi mi 80cm a obwód stanika to 65. Zapiecie staniki musi byc rowne z lina dola stanika z przodu, nie moze byc przesuniete w gore, jesli pod pachami po zapieciu stanika tworza wam sie tak zwane bulki to, to sa wlasnie wasze piersi ktore nie mieszcza sie w zbyt malej miseczce. W polsce kobiety nosza za male staniki a wina jestesmy po czesci mi same bo w sklepach trudno o rozmiar powyzej miseczki D a juz nie wspomne zeby dostac rozmiar o obwodzie mnieszym niz 70...ale jest to wynikiem tylko tego ze my takie kupujemy, takie schodza-takie sprowdzaja do skleplu-takie szyja... W mojej wypowiedzi nie chcem oczywiscie bojktowac H&M tylko zwrocic uwage niektorych kobiet na zle dobrane rozmiary bo pewnie wiele z was nawet nie slyszalo o tym problemie, |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Przyczajenie
|
Ja mam 65 E i takiego stanika w h&m nie ma;/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Raczkowanie
|
złamanie zakazu handlu
Edytowane przez zlosliwiec Czas edycji: 2011-06-10 o 11:44 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Zadomowienie
|
A widzialyscie w H&Mie taki rozmiar 65C?
W moim miasteczku szukalam nie bylo takiego rozmiaru, ale moze w Warszawskich H&Mach znajde taki?
![]() |
#110 |
Rozeznanie
|
w sieciówkach raczej nie dostaniesz obwodów ponizej 70, płonne nadzieje
![]()
![]() |
#111 |
Zadomowienie
|
Ehh i nikt mi teraz nie powie ze kobiety z malym biustem nie sa dyskryminowane..
![]() |
#112 |
Rozeznanie
|
Eeeee co? To, ze chcesz nosic obwód 65 to nie znaczy,ze masz male piersi, a co maja powiedziec kobiety o rozmiarze 65K albo 60 JJ? One to są dopiero dyskryminowane
![]()
![]() |
#113 |
Konto usunięte
|
Biustonosz biustonoszem ale jak się odnosicie do rozmiarów majtek? Właśnie zamówiłam figi w rozmiarze 34, ale nie jestem przekonana czy będą one dobre. Zazwyczaj 34 pasuje ale zdarzyło mi się, i to nie raz, że 34 było za małe i brałam 36.
Szczerze nie znoszę rozmiarówki h&m. Koszulki biorę zazwyczaj w rozmiarze 36, spodenki ostatnio zdarzyło mi się kupić w rozmiarze 32. Nie mam jakichś super wąskich bioder. Nie rozumiem kompletnie czym się sugerują dając metkę z rozmiarem, bo na pewno nie wymiarami w biodrach czy w pasie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:34.