|
|
#91 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Debata Kaczynski vs Tusk
Cytat:
![]() Cytat:
mi sie nieprzyjemnie ogladało. ale to takie moje zdanie
|
|
|
#92 | |
|
Zakorzenienie
|
Taki mały "cud"
![]() Cytat:
Nieprzyjemnie mi się zrobiło, kiedy Tusk na końcu po szołmenowsku machnął do nich ręką. Jakby w podzięce...
|
|
|
#93 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#94 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
może to coś to kultura osobista...
|
|
|
#95 |
|
Wtajemniczenie
|
Tusk zdecydowanie. Myslalam zeby glosowac na LiD ale ze wzgledu na szacunek wobec pana Bartoszewskiego, swoj glos oddam na PO.
|
|
|
|
|
#96 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() I moim zdaniem nie ma mowy na drugą szansę, na zrehabilitowanie się. Bo PiS miało już swój czas i jak go wykorzystali Ja widzialam tylko kłótnie, przeciąganie sznura raz w jedną, raz w drugą stronę, spiski...![]() A w temacie, moim zdaniem to Donald Tusk wykazał się nienagannym przygotowaniem i oto chodziło
|
|
|
#97 |
|
Zakorzenienie
|
Dla tych, co nie mieli okazji obejrzeć debaty - fragmenty na Youtube:
http://pl.youtube.com/view_play_list?p=DDF1DB9901C25261
|
|
#98 |
|
BAN stały
|
Uważam, że debatę wygrał Tusk i będę głosować na PO.
Kaczyński jest zwykłym oszołomem, który na KAŻDE pytanie powtarza tę samą prymitywną propagandę. Aż się źle od tego robi. Poza tym nie lubię głosować na nieudaczników, którzy w życiu ani konta, ani prawa jazdy, ani mieszkania, ani rodziny, ani oszczędności (chyba...) się nie dorobili. I którzy szukają przyczyn ubóstwa polskich rodzin i wszelkiego zła w III RP w mitycznym "układzie". Zawsze fajnie zwalić winę na kogoś innego, a nie na siebie. No ale większość Polaków pewnie lubi takie podejście do tematu, stąd takie poparcie dla PISu, bo swój do swego ciągnie. I tyle. |
|
|
|
|
#99 |
|
Zadomowienie
|
ja uważam , że wczorajszą debatę zdecydowanie wygrał Donald Tusk
po tym co zobaczyłam wiem dlaczego Kaczyński tak nie chciał tego spotkania. a zwołanie przez niego konferencji prasowej i ogłoszenie : "ja wygrałem" OMG to już przesada. rzecz która baaardzo rzuciła mi sie w oczy w trakcie słuchania wypowiedzi Kaczyńskiego, to to że kilkakrotnie powtórzył, że zależy mu na utworzeniu większości konstytucyjnej. nie podoba mi się ten cel Kaczyńskiego i zrobięwszystko co w moejej mocy aby go nie osiągnął. zagłosuję na PO
|
|
|
#100 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() edit: tylko może wycięłabym słowo "oszołom".
żartowałam! Edytowane przez Westalka Czas edycji: 2007-10-13 o 19:56 |
|
|
|
|
|
#101 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#102 |
|
Rozeznanie
|
miałam oglądać a przegapiłam..
|
|
|
|
|
#103 | |
|
Zakorzenienie
|
tutaj:
Cytat:
|
|
|
#104 |
|
Raczkowanie
|
Uważam że zdecydowanie wygrał Tusk.
Kaczyński tylko w kółko powtarza o walce z układem, to juz robi sie nudne. Głosuję na PO, mam nadzieje ze wygrają i że rządy PiS-u nareszcie się skończą. O dwa lata za długo rządzili, moim skromnym zdaniem. |
|
|
|
|
#105 |
|
Zakorzenienie
|
Kaczyński "Panie Donaldzie, Donaldku, Donaldusie.." ''Mów mi Donek!" "Pan wielokrotnie.. wiec panie donku dobrze.."
Pani: SKOŃCZYŁ SIĘ PANU CZAS -GONG- ![]() Wygrał TUSK. zdecydowanie
|
|
#106 | |
|
Mrs Mrau
|
Cytat:
Te gwizdy,okrzyki i momentami nawet rechot sprawiały,że miałam wątpliwości,czy to debata czy zwykłe przedrzeźnianie się przez płot. Gdybym była uczestnikiem debaty wstyd by mi było gdyby "moja" część publiczności zachowywała się w taki sposób.Niestety nie miałam okazji oglądac poprzedniej debaty,powidziano mi jednak, że publiczność wtedy była tylko trochę spokojniejsza. Rozumiem,że wyborom towarzysza duże emocje.W grę wchodzą istotne stanowiska na arenie polskiej polityki,ale naprawdę,jakiś poziom ludzie powinni zachować w momencie gdy chca wyrazic poparcie dla swojej partii czy tez kandydata. Moim zdaniem Tusk wypadł dobrze, a co do Kaczyńskiego..... to pamiętam tylko jak moja mama komentowała "No zobacz! No i znowu się tak okropnie oblizuje,jaki kulturalny " |
|
|
|
|
|
#107 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#108 |
|
Rozeznanie
|
Nie będę sie produkować, bo wiele już zostało powiedziane.
Tusk zdecydowanie górą! Kaczyński faktycznie niezgrabnie 'obijał piłeczkę'. Nie odpowiadał na zadawane pytania, tylko nieudolnie próbował atakować Tuska. Dla mnie to było śmiechu warte. I non stop to gadanie o tej koalicji z LiD'em ?Czy on nic więcej nie ma do powiedzenia? A to jego "tanie państwo" to już w ogóle zwaliło mnie na łopatki. Gosciu sie ośmieszył i tyle. Szkoda tylko, ze jest tyle zwolenników Kaczyńskiego, którzy wręcz obsesyjnie, fanatycznie sie w niego wpatrują nie widząc jego potknięć.
|
|
|
#109 |
|
Przyczajenie
|
i spot PO, "układ", na youtube: http://pl.youtube.com/watch?v=uozi9-X7jkU
|
|
|
|
|
#110 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A co do debaty: wielkie rozczarowanie, zabawy dwóch ludzi w piaskownicy z pistolecikami, wzajemne żenujące docinki, żadnych zamierzeń co dalej, przedstawienia programu, planów tylko puste słowa, populizmy, nieadekwatne statystyki i puste slogany aby "ciemny lud to kupił". Obu ekipom słoma wychodziła z butów... w skrócie kompromitacja obu Panów, którzy prostactwem, pogardą, butą, przygotowanymi wcześniej wypowiedziami i utartymi frazesami walczyli o głosy wyborców. ![]() Kto wygrał, przegrał, zremisował?: - Nie wiem czy w ogóle można to stwierdzać, wygrać większym prostactwem lub większą liczbą pustych populizmów? - to tak jakby z boku na to patrząc i tak przegrać. Można powiedzieć, iż wygrali obaj, przegrywa za to Polska skoro kandydaci prześcigają się nie w argumentach, programach i planach tylko prymitywizmem,populizmem i chamstwem Prawdziwa debata na szczycie dopiero w poniedziałek
|
|
|
#111 |
|
Zakorzenienie
|
Naprawdę?
![]() Hehe..
|
|
#112 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#113 | |||||||
|
BAN stały
|
Cytat:
On się tam już pewnie dorobił (jak każdy polityk zresztą), ale wiecie to taka ''ściema'' z tym brakiem konta. Chciał się wybielić ![]() A układ to chyba najsławniejsze słowo w IV RP ostatnio... Chciałabym jeszcze tak zauważyć, że oni nam dali dużo radości. Początkowo doniesienia z kraju mnie denerwowały. Potem robiło się to irytujące. Z czasem został już tylko pusty śmiech. Wstyd mi za te 2 lata. Takiego obciachu na arenie międzynarodowej jeszcze się nie dorobiliśmy. Było głośno o Polsce, szkoda, że to nie powód do dumy... Czy wygrał to pokażą wybory Ale na pewno w moich oczach był zdecydowanie lepszy.Cytat:
Jedno jest pewne, socjotechników PIS-u powinien w tym momencie pracę stracić, bo ludzie odpowiedzialni za dobre wystąpienie Kaczyńskiego wyraźnie się nie postarali, a to może zaważyć na wynikach wyborów. Cytat:
Za to Tusk po debacie był wyraźnie z siebie zadowolony, pewny zwycięstwa i to jest prawidłowe zachowanie polityka. Cytat:
![]() Cytat:
Nie czuję się ''ciemnym ludem'', ale ja to kupuję. I jestem przekonana, że wielu Polaków to kupiło, na co wskazują sondaże. Radzę się zagłębić w temat. Debata telewizyjna to nie wiec na którym przedstawia się program i plan działania. Debata to właśnie te puste słowa, które mają przekonać ludzi. Debata ma wpłynąć na nasze sympatie, pokazać polityków ''z bliska'', bez kartki z przemówieniem. Debata to też możliwość popisu dla sztabów wyborczych i specjalistów od socjotechniki. Co masz na myśli mówiąc nieadekwatne statystki? Wszystko jest do sprawdzenia. Te liczny nie wzięły się z kosmosu. Słomy w butach nie zauważyłam... ![]() Cytat:
Już Ci tłumaczyłam, że debata ma tylko z założenia taką formę, by rozmawiać o problemach, ale tak naprawdę chodzi o coś innego. Chyba nie myślisz, że w ciągu jakiejś godzinki można przedstawić adekwatnie swój program i jeszcze go obronić. Cytat:
LiD na pewno odbierze część głosów PO i to jest niezaprzeczalny fakt. Pociesza mnie też fakt, że LiD zgarnie głosy PiS-u. A co do debaty Kwaśniewski vs. Tusk. Myślę, że nie ma się co ekscytować. Mają podobny poziom, podobne programy. To będzie bardziej spotkanie pokojowe, niż walka zażartych wrogów. Co do Kwaśniewskiego. To dobry polityk, ale jego czas już minął. Jak widać powrót do polityki mu nie służy, zbyt dużo nerwów i stresu. Alkoholizm trzeba leczyć. I nie chodzi mi tutaj już o te jego ostatnie wpadki. Po prostu to widać i w kuluarach każdy wie, kto ma problem z alkoholem. Ostatnio miałam o tym na zajęciach, ciekawa sprawa |
|||||||
|
|
|
|
#114 | |||||
|
Raczkowanie
|
JA rozumiem, że jest wolność słowa, wyboru, ale nie wiem, czy CI co głosują na PiS to telewizji, gazet, radia, internetu w domu nie mają? Nie widzą co się działo przez te dwa lata? Bo dla mnie to były dwa lata nieustającego wstydu za nasz rząd
![]() Cytat:
Cytat:
Chyba lepiej (nawet i wolno) iść do przodu niż się cofać?Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Sorry, ale musiałam to napisać.
|
|
|
|
#115 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
enjoy
|
|
|
|
|
|
#116 |
|
Zakorzenienie
|
Szien, cudeńko
Fajnie, że sobie popłakała, może jej ulżyło Bo większego wrażenia nie zrobiła na mnie.
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
|
|
|
|
#117 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nie, żebym była jakoś bardzo przeciwko byłemu prezydentowi. Po prostu w ostatnich dniach ośmieszył się już na tyle, że chyba to on jest już "obnazony", a nie obnażał będzie
|
|
|
|
#118 |
|
Wtajemniczenie
|
niechodzilo mi o jego kompromitacje, czy nabiajenie sie z lez jego corki (niepamietam jak ma na imie :p), ale tak naprawde co nas obchodzi to co on robi? na prezydenta nie startuje? wiec o co chodzi. Troche mnie draznia komentarze o na jego temat, bo to czlowiek jak kazdy inny. A jezeli naprawde jest chory? Mialam kiedys taka dzeiwczyne w liceum, byla troche inna i czasami w ogole trudno bylo ja skumac. Jednego dnia mowila plynnie drugiego plotla trzy po trzy. Z tego wzgledu ze bylam gospodarzem klasy zagadalam w imieniu wszystkich z wychowawczynia, ze z nia cos nieteges, ze moze cos wacha, bierze czy pije. Okazalo sie, ze dziewczyna od dwoch lat leczy sie na ciezka odmiane depresji do tego ma probelmy z sercem i mieszanka tych wszystkich czerwonych i niebieskich pigulek robily z niej kogos kompletnie trzepnietego. Nie bede ukrywac ze czasem sie jej balam. Nie znacie czlowieka, tylko po imieniu a on sie wam na szyje rzuca i cos belkocze.
Dlatego mam zdystansowany stosunek do tej calej sytuacji. I wcale mnie nie rozbawily lzy jego corki. Bo to tez czyjsc ojciec i maz i ta sprawa nie dotyczy tylko jego. A ludzie zawsze beda gadac, taka juz nasza natura. |
|
|
|
|
#119 |
|
Zakorzenienie
|
Szien, fakt, to jest jej ojciec, ale jest on tez tak czy siak osobą publiczną, więc narażony jest na różne opinie i podejrzenia. Równie dobrze podobną dawkę łez mogłaby nam zafundować córka Tuska czy Kaczyńskiego, bo różne komentarze sa kierowane pod ich adresem.
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
|
|
|
|
#120 |
|
Wtajemniczenie
|
ale jak to naprawde jest choroba?
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:44.