Debata Kaczynski vs Tusk - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-10-13, 16:49   #91
dorkaaa
Wtajemniczenie

Dot.: Debata Kaczynski vs Tusk

Cytat:
Napisane przez yedanna Pokaż wiadomość
"Samorozwiązania" sejmu
I tak samo możnaby powiedzieć, że jest w tym wina PO które zamiast współpracy wytknęło język i za wszelką cenę odmówiło koalicji...

Ja też tak myślę. Nie rozumiem tylko po co mamić ludzi obietnicami cudów gospodarczych porównując nas z krajami o zupełnie innej historii.
Jasne że stać nas na zmiany i one w końcu nastąpią - ale to będzie dłuższy proces niż machnięcie różdżką
oo widze w koncu ze ktos ma podobne zdanie do mnie.

Cytat:
Napisane przez izapp1 Pokaż wiadomość
Zgadza się. Oglądałam poprzednią debate i ona zapewne nie różniła się niczym. Wspólne oskarżanie się , wytykanie błędów...

W cuda nie wierzę, ani w wykonaniu Kaczyńskiego ani tym bardziej Tuska.

Już od dawna przekonałam się ,że Tusk jest mocny "w gębie".
to ze panowała niemiła atmosfera podczas debaty, zwłaszcza ze strony publicznosci mozna bylo zauwazyć ogladajac nawet 5 minut koncowych, poczatkowych czy środkowych minut :P
mi sie nieprzyjemnie ogladało. ale to takie moje zdanie
Stary 2007-10-13, 16:56   #92
yedanna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dorkaaa Pokaż wiadomość
oo widze w koncu ze ktos ma podobne zdanie do mnie.
Taki mały "cud"

Cytat:
to ze panowała niemiła atmosfera podczas debaty, zwłaszcza ze strony publicznosci mozna bylo zauwazyć ogladajac nawet 5 minut koncowych, poczatkowych czy środkowych minut :P
Ciekawe czy były tabliczki "APLAUZ"
Nieprzyjemnie mi się zrobiło, kiedy Tusk na końcu po szołmenowsku machnął do nich ręką. Jakby w podzięce...
Stary 2007-10-13, 16:57   #93
izapp1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dorkaaa Pokaż wiadomość

Oczywiście.
izapp1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-13, 17:00   #94
dorkaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez yedanna Pokaż wiadomość
Taki mały "cud"

Ciekawe czy były tabliczki "APLAUZ"
Nieprzyjemnie mi się zrobiło, kiedy Tusk na końcu po szołmenowsku machnął do nich ręką. Jakby w podzięce...
tez mi sie to nie podobało. Z reszta potem w wywiadzie z prasą dziękował publiczności za zachowanie, bo przeciez takie krzyki swiadczą że " w polsce jest coś nie tak"

może to coś to kultura osobista...
Stary 2007-10-13, 17:30   #95
szien
Wtajemniczenie

Tusk zdecydowanie. Myslalam zeby glosowac na LiD ale ze wzgledu na szacunek wobec pana Bartoszewskiego, swoj glos oddam na PO.
szien jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-13, 17:31   #96
Asienka83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez SoBeautiful Pokaż wiadomość
Ale nie zmienia to faktu że nie potrafię zrozumieć jak można oddać głos na partię która rządziła tak nieudolnie że podczas jej panowania doszło do rozwiązania sejmu! Dlatego w głowie mi się nie mieści by dopuścić PiS - który wprowadził tyle bałaganu do naszego życia z powrotem do władzy. Przecież to że mamy przedwczesne wybory mówi samo za siebie Czyż nie?
Podpisuję się pod wypowiedzią SoBeautiful i stawiam to samo pytanie, bo również nie rozumiem dlaczego ludzie nie widzą tego co się stało - sejm został rozwiązany! A dlaczego? Tutaj jest moment żeby się zastanowić, że coś jest nie halo
I moim zdaniem nie ma mowy na drugą szansę, na zrehabilitowanie się. Bo PiS miało już swój czas i jak go wykorzystali Ja widzialam tylko kłótnie, przeciąganie sznura raz w jedną, raz w drugą stronę, spiski...

A w temacie, moim zdaniem to Donald Tusk wykazał się nienagannym przygotowaniem i oto chodziło
Stary 2007-10-13, 17:32   #97
BabciaWeatherwax
Zakorzenienie

Dla tych, co nie mieli okazji obejrzeć debaty - fragmenty na Youtube:
http://pl.youtube.com/view_play_list?p=DDF1DB9901C25261

Jędrek ma...

Forum techniczne dla katalogu kosmetyków
BabciaWeatherwax jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-13, 18:05   #98
calkiem-spoko
BAN stały

Uważam, że debatę wygrał Tusk i będę głosować na PO.

Kaczyński jest zwykłym oszołomem, który na KAŻDE pytanie powtarza tę samą prymitywną propagandę. Aż się źle od tego robi.

Poza tym nie lubię głosować na nieudaczników, którzy w życiu ani konta, ani prawa jazdy, ani mieszkania, ani rodziny, ani oszczędności (chyba...) się nie dorobili. I którzy szukają przyczyn ubóstwa polskich rodzin i wszelkiego zła w III RP w mitycznym "układzie". Zawsze fajnie zwalić winę na kogoś innego, a nie na siebie.
No ale większość Polaków pewnie lubi takie podejście do tematu, stąd takie poparcie dla PISu, bo swój do swego ciągnie.

I tyle.
calkiem-spoko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-13, 18:45   #99
m@gd@len@
Zadomowienie

GG do m@gd@len@ Send a message via Skype™ to m@gd@len@

ja uważam , że wczorajszą debatę zdecydowanie wygrał Donald Tusk

po tym co zobaczyłam wiem dlaczego Kaczyński tak nie chciał tego spotkania.

a zwołanie przez niego konferencji prasowej i ogłoszenie : "ja wygrałem" OMG to już przesada.

rzecz która baaardzo rzuciła mi sie w oczy w trakcie słuchania wypowiedzi Kaczyńskiego, to to że kilkakrotnie powtórzył, że zależy mu na utworzeniu większości konstytucyjnej. nie podoba mi się ten cel Kaczyńskiego i zrobięwszystko co w moejej mocy aby go nie osiągnął. zagłosuję na PO
Stary 2007-10-13, 18:56   #100
Westalka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez calkiem-spoko Pokaż wiadomość

Kaczyński jest zwykłym oszołomem, który na KAŻDE pytanie powtarza tę samą prymitywną propagandę. Aż się źle od tego robi.

Poza tym nie lubię głosować na nieudaczników, którzy w życiu ani konta, ani prawa jazdy, ani mieszkania, ani rodziny, ani oszczędności (chyba...) się nie dorobili. I którzy szukają przyczyn ubóstwa polskich rodzin i wszelkiego zła w III RP w mitycznym "układzie". Zawsze fajnie zwalić winę na kogoś innego, a nie na siebie.
No ale większość Polaków pewnie lubi takie podejście do tematu, stąd takie poparcie dla PISu, bo swój do swego ciągnie.

I tyle.
Nie sądziłam, że kiedyś to powiem, ale - zgadzam się z Tobą w caaaałej rozciągłości.
edit: tylko może wycięłabym słowo "oszołom".

Edytowane przez Westalka
Czas edycji: 2007-10-13 o 19:56
Westalka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-13, 20:46   #101
calkiem-spoko
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Westalka Pokaż wiadomość
Nie sądziłam, że kiedyś to powiem, ale - zgadzam się z Tobą w caaaałej rozciągłości.
Hehe...jestem zaszczycona
calkiem-spoko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-13, 20:47   #102
Kasioola
Rozeznanie

miałam oglądać a przegapiłam..
Kasioola jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-13, 20:57   #103
kiniaczeq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasioola Pokaż wiadomość
miałam oglądać a przegapiłam..
tutaj:
Cytat:
Napisane przez BabciaWeatherwax Pokaż wiadomość
Dla tych, co nie mieli okazji obejrzeć debaty - fragmenty na Youtube:
http://pl.youtube.com/view_play_list?p=DDF1DB9901C25261
Stary 2007-10-13, 21:02   #104
Róża30
Raczkowanie

Uważam że zdecydowanie wygrał Tusk.
Kaczyński tylko w kółko powtarza o walce z układem, to juz robi sie nudne.
Głosuję na PO, mam nadzieje ze wygrają i że rządy PiS-u nareszcie się skończą. O dwa lata za długo rządzili, moim skromnym zdaniem.
Róża30 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-13, 21:12   #105
kiniaczeq
Zakorzenienie

Kaczyński "Panie Donaldzie, Donaldku, Donaldusie.." ''Mów mi Donek!" "Pan wielokrotnie.. wiec panie donku dobrze.."
Pani: SKOŃCZYŁ SIĘ PANU CZAS -GONG-

Wygrał TUSK. zdecydowanie
Stary 2007-10-13, 21:26   #106
cattt
Mrs Mrau

Cytat:
Napisane przez bnnk Pokaż wiadomość
moim zdaniem wygrał Tusk.
Ale to co mi osobiście przeszkadzało i co mi sie nie podobało to niestety publiczność. Nie rozumiem jakiś głupich okrzyków i dopowiedzeń czy uwag. To była debata miedzy kaczyńskim i Tuskiem a nie jakiś stragan. Każdy oczekuje kultury od polityków czego oczywiscie debata wymaga ale publiczność tez powinna się dobrze zachować.

To moja zdanie.
Podzielam twoje zdanie.
Te gwizdy,okrzyki i momentami nawet rechot sprawiały,że miałam wątpliwości,czy to debata czy zwykłe przedrzeźnianie się przez płot.
Gdybym była uczestnikiem debaty wstyd by mi było gdyby "moja" część publiczności zachowywała się w taki sposób.Niestety nie miałam okazji oglądac poprzedniej debaty,powidziano mi jednak, że publiczność wtedy była tylko trochę spokojniejsza.
Rozumiem,że wyborom towarzysza duże emocje.W grę wchodzą istotne stanowiska na arenie polskiej polityki,ale naprawdę,jakiś poziom ludzie powinni zachować w momencie gdy chca wyrazic poparcie dla swojej partii czy tez kandydata.

Moim zdaniem Tusk wypadł dobrze, a co do Kaczyńskiego..... to pamiętam tylko jak moja mama komentowała "No zobacz! No i znowu się tak okropnie oblizuje,jaki kulturalny "
cattt jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-13, 21:28   #107
Angi74
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Westalka Pokaż wiadomość
edit: tylko może wycięłabym słowo "oszołom".
Wiesz,ze to samo miałam napisać -i to do tej samej adresatki
Angi74 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-13, 23:41   #108
eMPi
Rozeznanie

GG do eMPi

Nie będę sie produkować, bo wiele już zostało powiedziane.
Tusk zdecydowanie górą!
Kaczyński faktycznie niezgrabnie 'obijał piłeczkę'. Nie odpowiadał na zadawane pytania, tylko nieudolnie próbował atakować Tuska. Dla mnie to było śmiechu warte. I non stop to gadanie o tej koalicji z LiD'em ?Czy on nic więcej nie ma do powiedzenia?
A to jego "tanie państwo" to już w ogóle zwaliło mnie na łopatki. Gosciu sie ośmieszył i tyle.
Szkoda tylko, ze jest tyle zwolenników Kaczyńskiego, którzy wręcz obsesyjnie, fanatycznie sie w niego wpatrują nie widząc jego potknięć.

wymianka
eMPi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-14, 00:29   #109
actricee
Przyczajenie

i spot PO, "układ", na youtube: http://pl.youtube.com/watch?v=uozi9-X7jkU
actricee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-14, 01:23   #110
beti33
Raczkowanie

Red face Dot.: Debata Kaczynski vs Tusk

Cytat:
Napisane przez m@gd@len@ Pokaż wiadomość
że zależy mu na utworzeniu większości konstytucyjnej. nie podoba mi się ten cel Kaczyńskiego i zrobięwszystko co w moejej mocy aby go nie osiągnął. zagłosuję na PO
To chyba przyczynisz się do tego bo większość konstytucyjna wg obecnych sondaży będzie możliwa tylko PISu z PO

A co do debaty: wielkie rozczarowanie, zabawy dwóch ludzi w piaskownicy z pistolecikami, wzajemne żenujące docinki, żadnych zamierzeń co dalej, przedstawienia programu, planów tylko puste słowa, populizmy, nieadekwatne statystyki i puste slogany aby "ciemny lud to kupił". Obu ekipom słoma wychodziła z butów... w skrócie kompromitacja obu Panów, którzy prostactwem, pogardą, butą, przygotowanymi wcześniej wypowiedziami i utartymi frazesami walczyli o głosy wyborców.

Kto wygrał, przegrał, zremisował?: - Nie wiem czy w ogóle można to stwierdzać, wygrać większym prostactwem lub większą liczbą pustych populizmów? - to tak jakby z boku na to patrząc i tak przegrać. Można powiedzieć, iż wygrali obaj, przegrywa za to Polska skoro kandydaci prześcigają się nie w argumentach, programach i planach tylko prymitywizmem,populizmem i chamstwem

Prawdziwa debata na szczycie dopiero w poniedziałek: swoja drogą szkoda że lider prawdziwej alternatywy do PIS czyli Olejniczak z LIDU nie bierze udziału w debatach - ale myślę, iż w zastępstwie Kwaśniewski siłą spokoju, kulturą, programem i argumentami przekona do siebie wyborców i ostatecznie obnaży Tuska, który znając życie w dalszym ciągu populizmami i frazesami będzie starał się przekonywać do swoich racji
Stary 2007-10-14, 10:44   #111
Westalka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Angi74 Pokaż wiadomość
Wiesz,ze to samo miałam napisać -i to do tej samej adresatki
Naprawdę?

Hehe..

Westalka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-14, 11:38   #112
eMPi
Rozeznanie

GG do eMPi

Cytat:
Napisane przez beti33 Pokaż wiadomość

ale myślę, iż w zastępstwie Kwaśniewski siłą spokoju, kulturą, programem i argumentami przekona do siebie wyborców i ostatecznie obnaży Tuska, który znając życie w dalszym ciągu populizmami i frazesami będzie starał się przekonywać do swoich racji
Sorry, ale moim zdaniem to jeśli chodzi o kulturę Kwaśniewskiego, to ja podziękuje... Jego savoir-vivre mieliśmy okazję podziwiać juz nie raz, szczególnie poza granicami kraju

wymianka
eMPi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-14, 12:09   #113
Izaluka
BAN stały

Cytat:
Napisane przez calkiem-spoko Pokaż wiadomość

I tyle.
I ja zgadzam się z Tobą

On się tam już pewnie dorobił (jak każdy polityk zresztą), ale wiecie to taka ''ściema'' z tym brakiem konta. Chciał się wybielić

A układ to chyba najsławniejsze słowo w IV RP ostatnio...

Chciałabym jeszcze tak zauważyć, że oni nam dali dużo radości. Początkowo doniesienia z kraju mnie denerwowały. Potem robiło się to irytujące. Z czasem został już tylko pusty śmiech.
Wstyd mi za te 2 lata. Takiego obciachu na arenie międzynarodowej jeszcze się nie dorobiliśmy. Było głośno o Polsce, szkoda, że to nie powód do dumy...

Cytat:
ja uważam , że wczorajszą debatę zdecydowanie wygrał Donald Tusk
Czy wygrał to pokażą wybory Ale na pewno w moich oczach był zdecydowanie lepszy.

Cytat:
po tym co zobaczyłam wiem dlaczego Kaczyński tak nie chciał tego spotkania.
Słabo się przygotował. Tusk pokazał większy profesjonalizm, a jednocześnie był tylko ''człowiekiem''. Nie wysokim, dostojnym politykiem, a prostym człowiekiem. Tym zyskał sympatię.

Jedno jest pewne, socjotechników PIS-u powinien w tym momencie pracę stracić, bo ludzie odpowiedzialni za dobre wystąpienie Kaczyńskiego wyraźnie się nie postarali, a to może zaważyć na wynikach wyborów.

Cytat:
a zwołanie przez niego konferencji prasowej i ogłoszenie : "ja wygrałem" OMG to już przesada.
Co miał biedak zrobić. Pozostało mu iść w zaparte. Chociaż mówiąc o sobie jako o wygranym nie przekonał mnie. Nie był tego wcale pewien. Powiedział to bez przekonania.
Za to Tusk po debacie był wyraźnie z siebie zadowolony, pewny zwycięstwa i to jest prawidłowe zachowanie polityka.

Cytat:
Napisane przez kiniaczeq Pokaż wiadomość
Kaczyński "Panie Donaldzie, Donaldku, Donaldusie.." ''Mów mi Donek!" "Pan wielokrotnie.. wiec panie donku dobrze.."
Pani: SKOŃCZYŁ SIĘ PANU CZAS -GONG-

To się wypowiedział

Cytat:

A co do debaty: wielkie rozczarowanie, zabawy dwóch ludzi w piaskownicy z pistolecikami, wzajemne żenujące docinki, żadnych zamierzeń co dalej, przedstawienia programu, planów tylko puste słowa, populizmy, nieadekwatne statystyki i puste slogany aby "ciemny lud to kupił". Obu ekipom słoma wychodziła z butów... w skrócie kompromitacja obu Panów, którzy prostactwem, pogardą, butą, przygotowanymi wcześniej wypowiedziami i utartymi frazesami walczyli o głosy wyborców.
Rozczarowanym można było być nie ciekawą debatą Kwaśniewski vs. Kaczyński.

Nie czuję się ''ciemnym ludem'', ale ja to kupuję. I jestem przekonana, że wielu Polaków to kupiło, na co wskazują sondaże.

Radzę się zagłębić w temat. Debata telewizyjna to nie wiec na którym przedstawia się program i plan działania.
Debata to właśnie te puste słowa, które mają przekonać ludzi. Debata ma wpłynąć na nasze sympatie, pokazać polityków ''z bliska'', bez kartki z przemówieniem. Debata to też możliwość popisu dla sztabów wyborczych i specjalistów od socjotechniki.

Co masz na myśli mówiąc nieadekwatne statystki? Wszystko jest do sprawdzenia. Te liczny nie wzięły się z kosmosu.

Słomy w butach nie zauważyłam...

Cytat:
Kto wygrał, przegrał, zremisował?: - Nie wiem czy w ogóle można to stwierdzać, wygrać większym prostactwem lub większą liczbą pustych populizmów? - to tak jakby z boku na to patrząc i tak przegrać. Można powiedzieć, iż wygrali obaj, przegrywa za to Polska skoro kandydaci prześcigają się nie w argumentach, programach i planach tylko prymitywizmem,populizmem i chamstwem
Jesteś bardzo nieobiektywna. Czytając pierwszą cześć Twojego postu już wiedziałam, że ''wielbisz'' Kwaśniewskiego, Olejniczaka i LiD.

Już Ci tłumaczyłam, że debata ma tylko z założenia taką formę, by rozmawiać o problemach, ale tak naprawdę chodzi o coś innego.
Chyba nie myślisz, że w ciągu jakiejś godzinki można przedstawić adekwatnie swój program i jeszcze go obronić.

Cytat:
Prawdziwa debata na szczycie dopiero w poniedziałek: swoja drogą szkoda że lider prawdziwej alternatywy do PIS czyli Olejniczak z LIDU nie bierze udziału w debatach - ale myślę, iż w zastępstwie Kwaśniewski siłą spokoju, kulturą, programem i argumentami przekona do siebie wyborców i ostatecznie obnaży Tuska, który znając życie w dalszym ciągu populizmami i frazesami będzie starał się przekonywać do swoich racji
Niestety merytorycznie w ostatniej kampanii lepiej wypadł Kaczyński, niż Kwaśniewski. Mimo, że tego drugiego uważam za wygranego, to nie dlatego, że miał lepsze argumenty, tylko lepiej operował zagraniami, populizmami i frazesami - jak to nazywasz.

LiD na pewno odbierze część głosów PO i to jest niezaprzeczalny fakt. Pociesza mnie też fakt, że LiD zgarnie głosy PiS-u.

A co do debaty Kwaśniewski vs. Tusk. Myślę, że nie ma się co ekscytować. Mają podobny poziom, podobne programy. To będzie bardziej spotkanie pokojowe, niż walka zażartych wrogów.

Co do Kwaśniewskiego. To dobry polityk, ale jego czas już minął. Jak widać powrót do polityki mu nie służy, zbyt dużo nerwów i stresu. Alkoholizm trzeba leczyć. I nie chodzi mi tutaj już o te jego ostatnie wpadki. Po prostu to widać i w kuluarach każdy wie, kto ma problem z alkoholem. Ostatnio miałam o tym na zajęciach, ciekawa sprawa
Izaluka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-14, 13:05   #114
szaaaalona
Raczkowanie

JA rozumiem, że jest wolność słowa, wyboru, ale nie wiem, czy CI co głosują na PiS to telewizji, gazet, radia, internetu w domu nie mają? Nie widzą co się działo przez te dwa lata? Bo dla mnie to były dwa lata nieustającego wstydu za nasz rząd

Cytat:
Napisane przez czarna_wiki Pokaż wiadomość
Więc tak moim zdaniem wygrał pan Tusk. Miał silne argumenty poparte konkretami w postaci liczb. Natomiast pan Kaczyński nie bardzo potrafil poradzic sobie z pytaniami serwowanymi ze strony lidera PO. Tusk był dobrze przygotowany do tej debaty i nie dał się w przeczywieństie to pana premiera sprowokować. Czy przekonał zwolenników PIS-u do głosowania na PO?hmm nie wydaje mi sie. PiS ma zwolnenikow głownie w babciach w ludziach o wykształceniu zasadniczym zawodowym w ludziach powyżej 40 lat ktorzy twardo wierza w obietnie PiS-u i sa zaslepieni tym co obiecuje PiS. PO ma zwolenikow w modych ludziach w polskiej mlodziezy ktora nie chce wyjerzdzac z kraju tylko po to zeby gdzie indziej zarobic i wrocic do Polski i godnie zyc. Mlodziez wierzy ze to co PO zaproponuje tak sie stanie bo nie wuydaje mis ie zeby potobalo nam sie zyc w panstwie wiecznej kontroli i zasnatawiac sie nad tym czy aby nie jestesmy sledzeni przez cba itp
W moim odczuciu wygrał Tusk i jego partia i na nich bede glosowac
Zgadzam się w 100%! Też bym na niego zagłosowała, ale za wcześnie te wybory zrobili, nie mogli zaczekać do grudnia?

Cytat:
Napisane przez wenedka Pokaż wiadomość
No właśnie

Nikt nie jest w stanie zapewnić, że za 4 Polacy będą żyć na takim poziomie jak Irlandczycy czy Brytyjczycy, bo to po prostu niemożliwe.
Taaak, ale czemu mamy żyć na takim poziomie jak 20 lat temu? Chyba lepiej (nawet i wolno) iść do przodu niż się cofać?

Cytat:
Napisane przez Asienka83 Pokaż wiadomość
Podpisuję się pod wypowiedzią SoBeautiful i stawiam to samo pytanie, bo również nie rozumiem dlaczego ludzie nie widzą tego co się stało - sejm został rozwiązany! A dlaczego? Tutaj jest moment żeby się zastanowić, że coś jest nie halo
I moim zdaniem nie ma mowy na drugą szansę, na zrehabilitowanie się. Bo PiS miało już swój czas i jak go wykorzystali Ja widzialam tylko kłótnie, przeciąganie sznura raz w jedną, raz w drugą stronę, spiski...

A w temacie, moim zdaniem to Donald Tusk wykazał się nienagannym przygotowaniem i oto chodziło

Cytat:
Napisane przez Róża30 Pokaż wiadomość
Uważam że zdecydowanie wygrał Tusk.
Kaczyński tylko w kółko powtarza o walce z układem, to juz robi sie nudne.
Głosuję na PO, mam nadzieje ze wygrają i że rządy PiS-u nareszcie się skończą. O dwa lata za długo rządzili, moim skromnym zdaniem.

Cytat:
(...)
Chyba jak se łyknie znów coś mocniejszego
Sorry, ale musiałam to napisać.

Adaś
szaaaalona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-14, 16:25   #115
szien
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez szaaaalona Pokaż wiadomość
Chyba jak se łyknie znów coś mocniejszego
Sorry, ale musiałam to napisać.
http://www.onet.tv/30121,,1,2762606,1,1,0,0,wideo.html

enjoy
Stary 2007-10-14, 16:42   #116
wenedka
Zakorzenienie

Szien, cudeńko
Fajnie, że sobie popłakała, może jej ulżyło
Bo większego wrażenia nie zrobiła na mnie.
- Może pan także wziąć ze sobą skrzypce.
- Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie
piją!

PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
wenedka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-14, 17:08   #117
°Alchemia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez eMPi Pokaż wiadomość
Sorry, ale moim zdaniem to jeśli chodzi o kulturę Kwaśniewskiego, to ja podziękuje... Jego savoir-vivre mieliśmy okazję podziwiać juz nie raz, szczególnie poza granicami kraju
Co prawda to prawda, za kołnierz nie wylewa
Nie, żebym była jakoś bardzo przeciwko byłemu prezydentowi. Po prostu w ostatnich dniach ośmieszył się już na tyle, że chyba to on jest już "obnazony", a nie obnażał będzie
°Alchemia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-14, 17:30   #118
szien
Wtajemniczenie

niechodzilo mi o jego kompromitacje, czy nabiajenie sie z lez jego corki (niepamietam jak ma na imie :p), ale tak naprawde co nas obchodzi to co on robi? na prezydenta nie startuje? wiec o co chodzi. Troche mnie draznia komentarze o na jego temat, bo to czlowiek jak kazdy inny. A jezeli naprawde jest chory? Mialam kiedys taka dzeiwczyne w liceum, byla troche inna i czasami w ogole trudno bylo ja skumac. Jednego dnia mowila plynnie drugiego plotla trzy po trzy. Z tego wzgledu ze bylam gospodarzem klasy zagadalam w imieniu wszystkich z wychowawczynia, ze z nia cos nieteges, ze moze cos wacha, bierze czy pije. Okazalo sie, ze dziewczyna od dwoch lat leczy sie na ciezka odmiane depresji do tego ma probelmy z sercem i mieszanka tych wszystkich czerwonych i niebieskich pigulek robily z niej kogos kompletnie trzepnietego. Nie bede ukrywac ze czasem sie jej balam. Nie znacie czlowieka, tylko po imieniu a on sie wam na szyje rzuca i cos belkocze.
Dlatego mam zdystansowany stosunek do tej calej sytuacji. I wcale mnie nie rozbawily lzy jego corki. Bo to tez czyjsc ojciec i maz i ta sprawa nie dotyczy tylko jego. A ludzie zawsze beda gadac, taka juz nasza natura.
Stary 2007-10-14, 17:33   #119
wenedka
Zakorzenienie

Szien, fakt, to jest jej ojciec, ale jest on tez tak czy siak osobą publiczną, więc narażony jest na różne opinie i podejrzenia. Równie dobrze podobną dawkę łez mogłaby nam zafundować córka Tuska czy Kaczyńskiego, bo różne komentarze sa kierowane pod ich adresem.
- Może pan także wziąć ze sobą skrzypce.
- Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie
piją!

PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
wenedka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-14, 18:00   #120
szien
Wtajemniczenie

ale jak to naprawde jest choroba?
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości