Zio³owo/Mazid³owo/Thanato sowe sposoby na wzmocnienie, porost, wypadanie w³osów - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Uroda > Pielêgnacja w³osów i fryzury > Pielêgnacja w³osów

Notka

Pielêgnacja w³osów W tym miejscu rozmawiamy o pielêgnacji w³osów. Je¶li twoje w³osy s± suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawê sytuacji. Do³±cz do nas.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2008-02-05, 21:07   #91
kokuryu
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 828
Dot.: Zio³owo/Mazid³owo/Thanato sowe sposoby na wzmocnienie, porost, wypadanie w³osó

Cytat:
Napisane przez vLain Poka¿ wiadomo¶æ

P³ukanka z li¶cia brzozy

Jedn± ³y¿eczkê wysuszonych li¶ci brzozy zalaæ wrz±c± wod±. Poczekaæ a¿ napar naci±gnie i ostygnie, po czym odcedziæ. P³ukanka brzozowa pomaga utrzymaæ w zdrowiu korzonki w³osowe i zapobiega wypadaniu w³osów. Jednak¿e nie nale¿y jej stosowaæ przy w³osach blond.
Li¶cie brzozy nie posiadaj± du¿ych w³a¶ciwo¶ci od¿ywczych. Najlepiej stosowaæ p³ukanki z skoku brzozowego. Nie przyciemnia w³osów blond.

Cytat:
Napisane przez vLain Poka¿ wiadomo¶æ
P³ukanka z pokrzywy

P³ukankê tê sporz±dza siê tak jak p³ukankê brzozow±, przy czym nie jest ona tak¿e zalecana do w³osów jasnych. Do sporz±dzenia naparu nale¿y u¿yæ suszonych li¶ci pokrzywy, jako ¿e ¶wie¿o zebrane li¶cie barwi± mocno na zielony kolor. Pokrzywa jest od dawna znanym ¶rodkiem domowym przeciwko ³upie¿owi i wzmacniaj±cym w³osy.
Mitem jest, ¿e p³ukanka z pokrzyw przyciemnia blond w³osy. Nie barwi te¿ na zielono. Dzia³a wysuszaj±co i ¶ci±gaj±co, je¶li ³upie¿ wi±¿e siê z nadmiern± sucho¶ci± skóry g³owy, p³ukanka nie jest polecana.
kokuryu jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2008-02-05, 21:27   #92
kosmita77
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 854
Dot.: Zio³owo/Mazid³owo/Thanato sowe sposoby na wzmocnienie, porost, wypadanie w³osó

subskrybuje, bo bardzo ciekawy watek przy okazji powinnam zrobic liste zakupow
kosmita77 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2008-02-09, 19:55   #93
ushia
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 802

Drogie panie, mam lekkiego fiola na tle koloru moich w³osów, a jako osoba nietoleruj±ca farbowania mam pytanie o zio³a rozjasniaj±ce.
Naturalnie blond jestem, ale chce bardziej
Tutaj znalaz³am:
nagietek
dziewanna
tatarak
nasturcja
kozieradka
mydlnica
krwawnik
rumianek
Nie pokreci³am? Sa jeszcze jakies inne?
Mogê to wszystko zmieszac do zaparzenia, do p³ukanki?

Chcia³abym jeszcze skrzyp, pokrzywe i brzoze na wzmocnienie, chociaz zdania na temat ich wp³ywu na kolor sa podzielone (no chyba ze to kwestia domkniecia ³usek i w³osy wydaj± siê ciemniejsze a sa po prostu mniej "sianowate")
Dziêkujê!
ushia jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2008-02-11, 17:01   #94
raus
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 272
GG do raus

Virka, czy mia³a¶ okazjê wypróbowaæ w koñcu to serum, którym zachwyca³y¶cie siê na pierwszych stronach - z mazide³, serum z lipodermin± i ekstraktem z rozmarynu?

je¶li tak to jestem ciekawa wyników, bo sama chcia³am zakupiæ

raus jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2008-02-11, 20:56   #95
virka
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 410

Cytat:
Napisane przez raus Poka¿ wiadomo¶æ
Virka, czy mia³a¶ okazjê wypróbowaæ w koñcu to serum, którym zachwyca³y¶cie siê na pierwszych stronach - z mazide³, serum z lipodermin± i ekstraktem z rozmarynu?

je¶li tak to jestem ciekawa wyników, bo sama chcia³am zakupiæ
Odpowiedzia³am w drugim w±tku

virka jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2008-02-11, 21:23   #96
Maria221
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 981

DoUshia,

Mo¿esz je zmieszæ, ale kozieradkê bym wyrzuci³a. Owszem pogrubia w³osy, przy d³u¿szym stosowaniu, od¿ywia, ale trzeba chyba robiæ z niej kompresy. Jeste jednak jeden istotny minus, podobno smrud kozi. Nie wiem co to dok³adnie znaczy, ale raczej nie mai³abym ochoty na taki zapaszek, szczególnie je¶li w perspektywie mia³abym spotkanie damsko-mêskie.
Maria221 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2008-02-11, 21:43   #97
ushia
Zadomowienie

Dziêkujê za ostrze¿enie!
Z racji wykonywanej pracy i tak zwykle ¶mierdze koniem, dodatek kozy móg³by miec katastrofalny wp³yw na moje zycie osobiste

A ma w ogóle sens mieszanie tak wielu róznych ro¶linek?

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2008-02-14, 16:51   #98
Maria221
Wtajemniczenie

Wink Dot.: Zio³owo/Mazid³owo/Thanato sowe sposoby na wzmocnienie, porost, wypadanie w³osó

Pewnie, ¿e ma, maksymalne od¿ywienie, róznorodno¶æ substancjo od¿ywczych + ³adny kolor, po³ysk, moze nawet naturalne pasemka
Stary 2008-02-15, 10:19   #99
virka
Zakorzenienie

ushia
Ja mam w³osy koloru blond . U¿ywam p³ukanki z:
*pokrzywy
*skrzypu
*rumianku
*³opianu
*tataraku
Jestem z niej bardzo, bardzo zadowolona, ¶wietnie dzia³a na wypadanie, przet³uszczanie i kolor

Stary 2008-02-15, 15:01   #100
aniraka
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 329

Cytat:
Napisane przez Maria221 Poka¿ wiadomo¶æ
1. Wcierka

*od¿ywka Jantar 23,43 ml
*GTE - 2%, 0,6 g.
*GSE - 2%, 0,6 g.
*niacynamide - 2%, 0,6 g.
*BHT - 0,1%, 0,03 g.
*alkohol - 15%, 4,5 ml.

Do szklanego naczynia wlewamy odmierzon± ilo¶æ od¿ywki Jantar, dodajemy GSE, czubat± ³y¿kê 0,5 ml (tak na oko jest to 0,6 ml. ja tak± ³y¿kê mam z mazide³, ale mo¿e mo¿na kupiæ j± gdzie¶ indziej). Mieszamy intensywnie aby sie rozpu¶ci³o ----> nie mog± utworzyæ siê grudki. Nastêpnie dodajemy BHT rozpuszczone w alkoholu (ja da³am 2 ziarenka, te¿ na oko, no bo jak mam odmierzyæ 0,03 g?) i mieszacie aby siê wszystko po³±czy³o, nastêpnie niacynamide i dopiero na koñcu GTE, na koñcu, bo gdy doda³am je razem, to siê grudki porobi³y i nie da³o siê ich rozp¶ciæ. Intenswnie mieszamy do ca³kowitego rozpuszczenia wszystkiego , przelewamy do ciemnej buteleczki i do lodówki. Trwa³o¶æ ok. 2-3 tyg.

Efekty: na razie nic mi jeszcze nie wyros³o , wcierka ma herbaciany zapach, kolor ró¿owo-br±zowy, skleja w³osy, ale da siê prze¿yæ, trochê barwi skórê, ale szampon sobie radzi z tym problemem.

Od¿ywka zrobiona dziêki pomocy dziewczyn z LU

*jako baza --->od¿ywka jantar----> 11 ml

* 15% spirytusu + 0,1% BHT (rozpu¶ci³am jedno wiêksze i ze 2 mniejsze ziarenka) ---->czyli 0,015g, da³am na oko kilka ziarenek

*ekstrakt ze skórki jab³ka ---> 1%---->0,15g

*ekstrakt z pokrzywy 3%------> 0,45g

*ekstrakt z kasztanowca ---->4%---->0,6g

*aloes w proszku ---->0,5%----->0,075g, po³owa ³yzeczki Z Mazide³ o pojemno¶ci 0,15

*niacynamide---->2% ---->0,3g

Piêknie po niej rosna w³osy (na d³ugo¶æ, na ilo¶æ to trochê za wcze¶nie) Po ka¿dym myciu s± d³uzsze

hmmm jaki jest mniej wiêcej koszt tego ? i jak du¿o i w jakim czasie uros³y w³osy ;p tzn ile cm przyby³o ? pozdrawiam

Daje moim w³osom 2 lata, na to, ¿eby ZNOWU by³y d³ugie...wszystkim "zapuszczalskim" ¿yczê piêknych, d³ugich w³osów damy radê
aniraka jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2008-02-15, 15:03   #101
raus
Raczkowanie

GG do raus

ja zaczê³am z akcjê-biostyminacjê szkoda, ¿e ampu³ki maj± tylko po 1ml ka¿da, chc±c oszczêdzaæ (bo to wcale nie taka tania zabawa) u¿ywam co drugi dzieñ, ale taka ma³a ilo¶æ za nic nie pokryje skóry ca³ek g³owy, wiêc u¿ywam w miejscu najbardziej naruszonym przez dawne czynniki szkodliwe (czyt. farby) czyli czubek g³owy. nastêpnego dnia, po umyciu, w³osy s± baaaaaaaaaaaaaaaardzo l¶ni±ce - po u¿yciu pierwszej dawki znajomi mnie pytali czy nie farbowa³am/¶cina³am w³osów, bo wygl±daj± zupe³nie inaczej

ah, nadal czekam na mazid³ow± przesy³kê...czy u Was te¿ poczta polska tak zawodzi?? ;(

Stary 2008-02-15, 15:26   #102
'Estelle'
The Pink Power Mo³derajtor

Wiadomo¶ci: 10 745

Zawodzi i to bardzo :
Ostatnio zgubili mi 2 przesy³ki, inna - priorytet, wlok³a siê 10 dni...
'Estelle' jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2008-02-15, 16:28   #103
Justin Timberlake
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 307

W³asnie te¿ zauwa¿y³am, ¿e aloes super wp³ywa nie tylko na skórê glowy i cebulki, ale i na cale w³osy Dlatego teraz ca³e tomkam w tym soku aloesowym..Mam tak± wilek± butlê, wiêc mi nie szkoda
Justin Timberlake jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2008-02-15, 21:17   #104
Maria221
Wtajemniczenie

Wink Dot.: Zio³owo/Mazid³owo/Thanato sowe sposoby na wzmocnienie, porost, wypadanie w³osó

Do aniraka,

Nie jest to duzy koszt. Jantar kosztuje ok. 10 z³, starczy na kilka tyg., reszta sk³adników zmie¶ci siê w kwocie ok20-25 z³.
A jak szybko rosn±? My¶lê, ¿e od pa¿dziernika uros³y z 5-6cm. Nied³ugo idê je podci±æ, s± ju¿ zdecydowanie za d³ugie.

Do raus,

Ja jedn± ampu³kê biostyminy mieszam z nalewkami z brzozy, ¿eñ-szenia, pokrzywy i gingko biloba, ka¿dej dajê po 2 ml. i do tego jedna ampu³ka biostyminy.

Co do poczty, to podobn s± straszne problemmy. Mojemu bratu zaginê³a przesy³ka z allegro, czeka ju¿ chyba z miesiac. Ja na zamówiony stepper czeka³am od 12grudnia do 19 stycznia, po drodze jeszcze by³a wymiana sprzêtu bo poprzedni stepper sie zepsu³.
Teraz czekam na przesy³kê z Mazide³ i bojê siê, ze sobie poczekam.
Stary 2008-02-16, 11:19   #105
'Estelle'

Maria221, czy nalewkê z ¿eñ szenia i mi³orzêbu mo¿na dostaæ w aptece, jak te pozosta³e?
Stary 2008-02-16, 11:26   #106
Maria221
Wtajemniczenie

Tak, wszystkie nalewki powina¶ dostaæ bez problemów w aptekach, wydaje mi siê, ¿e mo¿na je kupiæ tylko w aptekach, ale pewno¶ci nie mam, w zielarskich nie widzia³am.
Stary 2008-02-16, 12:03   #107
'Estelle'

Wielkie dziêki za odpowied¼
Stary 2008-02-16, 12:25   #108
bambinosek
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 55

Dziewczyny a czy stosowa³y¶cie mo¿e ampu³ki na wzmocnienie Seboradinu? Bo zastanawiam siê nad zakupem, gdy¿ moje w³osy s± bardzo s³abe i zaczê³y mi bardzo wypadaæ. I chcia³abym poznaæ Wasze opinie. Wcze¶niej robi³am p³ukanki z zió³, ale zauwa¿y³am, ¿e po d³u¿szym czasie trochê mi siê od nich wysuszy³y w³osy

Raus, a Ty kupujesz biostyminê, bez recepty, bo u mnie w aptece nie chc± sprzedaæ bez?
bambinosek jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2008-02-16, 12:44   #109
'Estelle'

Cytat:
Napisane przez bambinosek Poka¿ wiadomo¶æ
Raus, a Ty kupujesz biostyminê, bez recepty, bo u mnie w aptece nie chc± sprzedaæ bez?
Hm, nie daj siê, biostymina od niedawna jest bez recepty. WSZÊDZIE.

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2008-02-16, 13:54   #110
Maria221
Wtajemniczenie

Talking Dot.: Zio³owo/Mazid³owo/Thanato sowe sposoby na wzmocnienie, porost, wypadanie w³osó

Ja kupujê bez recepty Phyopharmu. Stosowa³am te ampu³ki, fajne by³y, razem z ampu³kami Radical zatrzyma³y wypadanie. Tylko trochê ¶mierdz±, ale generalnie nie jest ¿le, polecam.
Stary 2008-02-16, 14:36   #111
bambinosek
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 55

Faktycznie, w³a¶nie przed chwil± by³am w innej aptece i dosta³am Biostyminê bez problemu No to zaczynam kuracje
bambinosek jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2008-02-17, 14:25   #112
aniraka
Raczkowanie

[quote=Maria221;6602971]Do aniraka,

Nie jest to duzy koszt. Jantar kosztuje ok. 10 z³, starczy na kilka tyg., reszta sk³adników zmie¶ci siê w kwocie ok20-25 z³.
A jak szybko rosn±? My¶lê, ¿e od pa¿dziernika uros³y z 5-6cm. Nied³ugo idê je podci±æ, s± ju¿ zdecydowanie za d³ugie.

dziêki za odpowied¼...a jeszcze jedno...hm gdzie w ogóle dostane te sk³adniki ?

Daje moim w³osom 2 lata, na to, ¿eby ZNOWU by³y d³ugie...wszystkim "zapuszczalskim" ¿yczê piêknych, d³ugich w³osów damy radê
Stary 2008-02-17, 16:47   #113
ushia
Zadomowienie

aniraka - tu powinno byc wszystko:
http://mazidla.com/index.php?option=...d=285&Itemid=2

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-02-17, 17:42   #114
Maria221
Wtajemniczenie

I tutaj:

http://www.thanatos.com.pl/

Stary 2008-02-17, 18:13   #115
aniraka
Raczkowanie

dziêki bardzo za pomoc

Stary 2008-02-18, 10:23   #116
raus
Raczkowanie

GG do raus

Cytat:
Napisane przez bambinosek Poka¿ wiadomo¶æ
kupi³am na receptê 4 opakowania, po 10 ampu³ek w ka¿dym, wiêc na jaki¶ czas powinno mi starczyæ

Cytat:
Napisane przez Maria221 Poka¿ wiadomo¶æ
Do raus,

Ja jedn± ampu³kê biostyminy mieszam z nalewkami z brzozy, ¿eñ-szenia, pokrzywy i gingko biloba, ka¿dej dajê po 2 ml. i do tego jedna ampu³ka biostyminy.

Co do poczty, to podobn s± straszne problemmy. Mojemu bratu zaginê³a przesy³ka z allegro, czeka ju¿ chyba z miesiac. Ja na zamówiony stepper czeka³am od 12grudnia do 19 stycznia, po drodze jeszcze by³a wymiana sprzêtu bo poprzedni stepper sie zepsu³.
Teraz czekam na przesy³kê z Mazide³ i bojê siê, ze sobie poczekam.
dziêki Mario, nie mam jeszcze nalewki z ¿eñ-szenia, ale zakupiê przy okazji i bêdê robi³a podobn± wcierkê
ja ju¿ strasznie d³ugo czekam, nie tylko na przesy³kê z mazide³ (a kupi³am du¿o, wiêc siê martwiê), ale te¿ jedn± z allegro....przestajê ufaæ poczcie :[

Cytat:
Napisane przez 'Estelle' Poka¿ wiadomo¶æ
Hm, nie daj siê, biostymina od niedawna jest bez recepty. WSZÊDZIE.
farmaceutki mnie oszuka³y!!!! jaki¶ tydzieñ temu zrobi³am rajd po aptekach w moim mie¶cie i wszystkie zgodnie twierdzi³y, ¿e nie sprzedadz±, bo jest na receptê!!! kiedy wesz³o to nowe rozporz±dzenie???? pójdê do tej najwredniejszej i z satysfakcj± poproszê o paczkê ampu³ek!!!

Stary 2008-02-18, 14:09   #117
Maria221
Wtajemniczenie

Do raus,

A co zamówi³a¶ w Mazid³ach? Bo ja np. na w³osy ten ocet zio³owy, produkty do zrobienia serum z wit. C, d-pantenol, hydrolaty z rumianku rzymskiego na w³osy i cerê, neroli i chyba b³awatek (albo co¶ innego, nie pamiêtam)te¿ na cerê, jako tonik.
Stary 2008-02-18, 15:30   #118
raus
Raczkowanie

GG do raus

ja zamówi³am wszystkie produkty do zrobienia serum wzmacniaj±cego do w³osów z rozmarynem i dlatego ju¿ siê nie mogê doczekaæ!! mam mnóstwo ma³ych w³osków i chcê je w jaki¶ sposób wzmocniæ, a pokrzywa sama w sobie nie wystarczy. ocet zio³owy te¿ zamówi³am, a hydrolat chyba cytrynowy, albo rumiankowy ju¿ bym chcia³a ukrêciæ w³asne serum

Stary 2008-02-18, 15:37   #119
virka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez raus Poka¿ wiadomo¶æ
ja zamówi³am wszystkie produkty do zrobienia serum wzmacniaj±cego do w³osów z rozmarynem i dlatego ju¿ siê nie mogê doczekaæ!! mam mnóstwo ma³ych w³osków i chcê je w jaki¶ sposób wzmocniæ, a pokrzywa sama w sobie nie wystarczy. ocet zio³owy te¿ zamówi³am, a hydrolat chyba cytrynowy, albo rumiankowy ju¿ bym chcia³a ukrêciæ w³asne serum
Zdaj relacjê jak Ci siê sprawuje, jak ju¿ go ukrêcisz

Stary 2008-02-18, 15:44   #120
raus
Raczkowanie

GG do raus

nie mog³am siê powstrzymaæ przed zamówieniem teraz ju¿ sobie obieca³am, ¿e ograniczam kupowanie "kosmetyków" do w³osów tylko do naturalnych mazide³ ale w³a¶ciwie na nie te¿ mo¿na wydaæ koszmarn± ilo¶æ pieniêdzy, uff.. i b±d¼ tu Wiza¿anko m±dra

Odpowiedz

Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2019-01-24 22:13:53

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:55.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.