|
Notka |
|
Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#91 | |
Raczkowanie
|
Dot.: "Cudze chwalicie, swego nie znacie" czyli watek o wspaniałych miejscach w Polsc
Cytat:
![]() W Dolinie Zwierzynieckiej, z rozległych bagien bierze początek rzeka Szum, która prowadzi swe wody do Tanwi, a wraz z nią do rzeki San. Tanew zbiera wody niemal z całego Roztocza Środkowego. Dopływy jej: rzeka Szum, rzeka Sopot i potok Jeleń, jak i górna Tanew mają charakter przełomów o stromych, malowniczych zboczach. W dnach potoków odsłaniają się skały podłoża, na których rzeczki tworzą efektowne kaskady zwane szumami. Edytowane przez owca79 Czas edycji: 2009-04-30 o 15:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Zadomowienie
|
Dot.: "Cudze chwalicie, swego nie znacie..." czyli najciekawsze zakątki naszego kraju
co proponujecie na tegoroczne majówki jednej zostało nam jeszcze 2 dni a druga już za 2 tygodnie
![]() ja chyba zwiedzę Krasiczyn i Niedzice ![]()
![]() |
#93 |
Przyczajenie
|
Dot.: "Cudze chwalicie, swego nie znacie..." czyli najciekawsze zakątki naszego kraju
Oj Polska piękny kraj
![]() Moimi ulubionymi miejscami są Kraków- ogólnie całość, całe miasto bardzo ale to bardzo mnie urzekło ![]() Zakopane - Krupówki, Gubałówka - miejsce z którego nie chce się przyjeżdżać ![]() Wrocław - panorama racławicka, muzeum narodowe - całość miasta jest piękna, ale drogi dojazdowe nie były zbyt fajne |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Wtajemniczenie
|
Up!
Świetny temat, tylko muszę go jeszcze na spokojnie ogarnąć : ) A może któraś Wizażanka pomogła mi trochę. Chcemy się wybrać z moim TŻ na wakacje w Polskę. Jestem z lubelskiego więc raczej nie interesuje mnie krańcowy zachód. Biorę pod uwagę góry (np Pieniny,Tatry,Bieszczady) najlepiej by było jezioro w górach, ewentualnie jak nie góry to morze.Poszukujędobrego ośrodka wczasowego, a może też być ew. wycieczka z biura podróżnego w te miejsca. Czy mogłybyście mi coś doradzić, może macie jakieś ulubione ośrodki ( w przystępnej cenie oczywiście ![]() Poóżcie prosze bo jest mnóstwo ofert jednak żadna narazie nie przykuła mojej uwagi ;-) Edytowane przez margot1991 Czas edycji: 2009-05-06 o 15:31 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Zadomowienie
|
Uważam, że Polska to piękny kraj i ma wiele przepięknych miejsc. Moje ulubione to :
- nasze piękne morze ![]() - Pieniny : Szczawnica, Czorsztyn, Nidzica, zachęcam do spływu Dunajcem, piękne widoki ![]() - Zakopane - Góry Stołowe coś wspaniałego ![]() - Kazimierz Dolny, Nałęczów - miejsca idealne na weekend |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() tez bede chciała namówić TZ-a żebysmy spedzili tam wakacje ![]() Polecam tez Jezioro Solinskie w Bieszczadach ja byłam w Jaworze tuz przy tamie zaletą Jaworu jest tamtejszy klimat wszystko na miejscu uliczka pełna knajp i imprez no i nie drogo ![]() ![]()
Z czasem słowa stygną, więc odświeżaj je.... Edytowane przez aanitkaa Czas edycji: 2009-05-06 o 21:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Rozeznanie
|
Margot - według mnie bierz pieniny i basta
![]()
![]() |
![]() |
#98 |
Wtajemniczenie
|
_agatka dzięki za inf
![]() I zrobię raczej tak jak mówisz. Z tym że problem jest z noclegiem. Tam są prawie wszędzie prywatne pokoje do wynajęcia. Co mnie mało interesuje. Może znaktoś ciekawy ośrodek turystyczny w tych okolicach ? ![]() ---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ---------- Ja osobiście od siebie polecam Beskidy. Byłam tam rok temu. Jezioro jest wielkie a plusem jest to że można wynająć rowerki, jachty,a także jest plaża. Góra Żar-także ciekawe miejscie (dla tych leniwych-tak jak ja ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Zadomowienie
|
a co polecacie na weekand 11-14 czerwca??
![]() |
#100 |
Zadomowienie
|
Wyjęłaś mi to z ust
![]()
![]() |
#101 |
Zadomowienie
|
nie chciałyscie napisać gdzie byłyscie na czerwcowym weekandzie to moze pochwalcie sie w jakich pieknych Polskich miejscach spedzacie wakacje
![]()
![]() |
#102 |
Raczkowanie
|
Moje miasto- Ostróda. ORF i w ogóle.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Rozeznanie
|
zalew Chańcza w swiętokrzyskim
jest w okolicy dużo gospodarstw agroturystycznych, np http://calix-agro.blogspot.com/ /pawie, łabądź, staw z rybami, osobny domek/ są lasy, rzeka, a więc ryby i grzyby. Blisko są Kurozwęki /bizony/ Szydłow, Raków /arianie/ no i w Góry Świętokrzyskie wyskoczyć można.
![]() |
#104 |
Przyczajenie
|
Wakacji takich jak te, na pewno długo nie zapomnę. Grabarka, Drohiczyn, Święta Lipka, Frombork, Toruń, Chełmska Góra k. Koszalina. Normalnie nie zwróciłabym uwagi na niektóre urocze miejsca, ale że wcześniej wpadła mi w ręce "Polska magiczna" to skorzystałam i jestem pod wrażeniem, bo odkryłam ciekawe zakątki.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Raczkowanie
|
Krynica-Zdrój - urocza miejscowość, polecam!
Wrocław - jedno z nielicznych polskich dużych miast, jakie mnie urzekło Toruń - lubię tamtejszą atmosferę ![]() Nałęczów - spora oferta Spa ![]() No i masa uroczych malutkich mieasteczek, których nie mogę sobie teraz przypomnieć... |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#106 |
Raczkowanie
|
Mam rodzinkę we Wrocławiu i szczerze polecam to miasto1
ja się w nim zakochałam od wpierwszego wejrzenia1 Wrocław - panorama racławicka - rynek -Plac solny zwłaszcza teraz - Halal ludowa a obok niej piekna fontanna z laserowymi pokazami świateł - zaraz obok Zoo - i równiez obok piekny ogród Japoński mozna poczuć się naprawde jak w Japonii- roslinność, drzewa, super! tu mozna obejrzeć fotki http://www.wroclaw.pl/ogrod/4%20pory%20roku.htm - fajna knajpa niedaleko dworca przy Centrum handlowym Renoma - knajpa nietypowa bo na dachu budynku - ogród botaniczny ---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ---------- a z innych miejsc polecam Zaurolandię w Rogowie niedaleko Gniezna http://www.zaurolandia.pl/index.php?sub=zwiedzanie świetne miejsce dla małych i duzych! park dinozaurów ma 2 km, dinozaury oryginalnej wielkości, gastronomia na terenie parku, wielki plac zabaw. wstep tylko 14,50 parking bezpłatny mozna tez pojeździc po parku quadem za 30 zł 6 km od zaurolandii Skansen Kolejki Wąskotorowej w Wenecji świetne miejsce przytulnie do każdej ciuchci mozna wejść są wagony bar w jedny wagonie a 13km dalej Biskupin warto sie wybrac!
"Zabijać to nie znaczy wyjąć rewolwer jak Buck Jones i zrobić pif-paf! To wcale nie tak. Można zabijać w sercu. Po prostu przestać kogoś kochać. I wtedy ten ktoś umiera." Edytowane przez Pinklady Czas edycji: 2009-08-22 o 20:55 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Zadomowienie
|
Ja polecam przepiękne miasto Zamość.
Zawsze myślałam, że tylko Kraków ma taki niepowtarzalny klimat, ale obecnie jednak wg mnie Zamość wygrywa. Szkoda tylko, że jest tak oddalony od miejsca mojego zamieszkania, za to do Krakowa mam bliżej. Przepiękne kamienice, ratusz, mnóstwo odnowionych zabytków, piękny rynek....po prostu cudowne miejsce na romantyczne spacery i nie tylko takie. Znajdzie się również coś dla dzieci (Zoo niedaleko starego miasta, przepiękny park), jak i miłośników broni palnej - niedaleko zoo wystawa sprzętów bojowych - jak czołg i inne ; część wystawy muzeum Arsenał. Proponuję wybrać się na zwiedzanie w środę, gdyż większość jak nie wszystkie muzea mają wtedy w Zamościu wstęp za darmo. Niestety co bardzo mi nie pasowało robienie zdjęć dodatkowo płatne w większość tego typu obiektów ( poza wystawą plenerową). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#109 |
Zadomowienie
|
Ile osób tyle zdań jak to mówią.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#111 |
Przyczajenie
|
osobiście polecam:
Wrocław - bo ma fajny klimat i piękną architekturę Bieszczady - bo są bardzo specyficzne i niesamowicie fotogeniczne Góry Stołowe - bo są niezwykłe i poza dwoma głównymi szlakami jest tu prawie zupełnie pusto
![]() |
#112 |
Raczkowanie
|
Cała Polska jest piękna, z moich ulubionych regionów w moim pobliżu to JURA - bardzo lubię
z dalszych to wiadomo Tatry, Warmia, i niektóre rejony nadbałtyckie Miasta: przepiekny Gdańsk, Wrocław, Kraków |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#114 |
Raczkowanie
|
ptysza ja osobiście tam jeszcze nie byłam
widziałam tylko zdjęcia i krótki filmik mojego brata który tam był. chodzi o kawiarnie na dachu w hotelu Monopol ![]()
![]() |
#115 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#116 |
Konto usunięte
|
Ja polecam Góry Stołowe, Sudety: Szczeliniec, Rezerwat Błędne Skały, Skalne Grzyby.
Twierdzę w Kłodzku- jest na prawdę imponująca. Kopalnię zlota w Złotym Stoku. Urokliwa Polanica Zdrój, Kudowa Zdrój ![]() Sanktuarium w Wambierzycach. Z najpiękniejszych miast Polski polecam przede wszystkim Wrocław ![]() ![]() Z moich okolic (lubelszczyzna, zamojszczyzna): szumy w Suścu, Zwierzyniec, Krasnobród, kamieniołomy w Józefowie, Zamość, stadnina koni i lasy- Białka, rezerwat Wodny Dół- Niemienice, kopalnia kredy w Chełmie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
w Polsce jest bardzo dużo urzekających miejsc, Puszcza Białowieska, Puszcza Kampinowska, jeżeli ktoś lubi naturę to też polecam Poczopek [to tak z podlasia], a tak ogólnie to Zawoja jest bardzo urokliwa, no i oczywiście Kraków, chociaż w Krakowie bardziej mi się podobało w apartamencie, który wynajęliśmy dzięki yourplace.pl niż w mieście
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#118 |
Zadomowienie
|
Witajcie wszyscy!!!Jeżeli ktoś będzie miał ochotę trochę popisać to ja się z miłą chęcią podpiszę pod ten wątek!!!
Jak dla mnie Polska jest przepiękna a do moich ulubionych miejsc należy Polanica Zdrój, co się z nią wiąże szczeliniec i błędne skałki...po prostu uwielbiam tamten spokój, jak dla mnie te oblegane kurorty jak Zakopane są trochę za bardzo oblegane... ![]() Mam ochotę w tym roku zwiedzić góry zimą.. ![]()
![]() |
#119 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
polecam - jak będziecie we Wroclawiu zobaczcie koniecznie ![]() przyjdzcie w nocy, teraz moze sie zmienily godziny, ale jeszcze we wrzesniu o 21 pokaz glowny czyli wszytskie latarnie pozgaszane, glosniejsza muzyka i obrazy multimedialne niesamowite przezycie, najlepiej z chlopakiem, bo atmosfera romantyczna ![]() ![]() bliziutko fontanny jest duże ZOO mozna odrazu zwiedzic ![]() z miast polecam takze KRAKÓW - kocham to miejsce ![]() myślę że Wawel to juz taki mus, trzeba zwiedzic i warto ![]() tak pod kontem bardziej rozrywkowym moze patrze ![]() z miejsc do wypoczynku polecam Bieszczady- solinę. karkonosze - szklarska poręba podobało mi się także w Żywcu, Zakopane do mnie nie przemawia, Karpacz także. Mikołajki na mazurach- dobre dla kogos z własnym jachtem ![]() ![]() Wybrzeże - polecam Hel, jak tam bylam akurat duzo fajnych imprez, Gdańsk, Gdynia, Sopot - u mnie standart co roku, chociaz najbardziej do mnie przemawia Gdansk Łeba- słowiński park narodowy z ruchomymi wydmami (najwiekszy kompleks ruchomych wydm w Europie ! ), a kocham Pobierowo ![]() ![]() ostatnio odkrylam urok jezior Pojezierza Wielkopolskiego - jest to czego potrzebuje, miejce do spedzenia czasu z przyjaciolmi i jezioro do kapania ![]() teraz planujemy jechac do Bożkowa - warto? ![]()
Dziewczyny, bardzo proszę o wypełnienie krótkiej ankiety, która jest badaniem rynku usług dietetycznych. Tutaj link: profitest.pl/s/12254/Tu4ydm2K3ha4YKAM W ramach podziękowania dla dwóch z Was oferuję bezpłatne konsultacje dietetyczne ![]() Edytowane przez inc0rrect Czas edycji: 2009-11-07 o 19:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Raczkowanie
|
osobiście gorąco mogę polecić Drohiczyn(stamtąd pochodzę) ! urokliwe, małe miasteczko nad Bugiem i Podlaski przełom Bugu, magia!
do tego Grabarka, Mielnik, Białowieża.... urzekają swoja prostotą, ludowością, czuć kulturę wschodu ![]() czyste powietrze, pola,lasy, przydrożne krzyże, urocze drewniane, malowane chaty ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:07.