![]() |
#91 |
BAN stały
|
Dot.: Kraje,w których byliście
-Litwa
-Czechy -Slowacja -Wegry -Austria -Niemcy -Francja -Monako -Hiszpania -Wlochy -Kanada -USA W te wakacje mam dobra opcje do Brazylii, mam nadzieje ze uda mi sie wyjechac ![]() a marze wlasnie o Brazyli, ale najbierdziej to o Kubie, Jamajce, Rumuni i Dominikanie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Wiele hałasu o nic.
|
-Niemcy
-Dania -Austria -Szwecja -Norwegia -Francja -Czechy -Słowacja -Włochy Marzy mi się: Mongolia (może w przyszłym roku), Korea, Meksyk, Jerozolima, Indie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Zakorzenienie
|
Czechy
Słowacja Austria Francja Włochy Hiszpania Chorwacja Francja Monako Anglia w tym roku marzą mi się po raz kolejny Włochy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Zakorzenienie
|
Włochy
Holandia Niemcy Ukraina USA |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
La Moderatoiure
|
Słowacja
Czechy Austria Ukraina Włochy + San Marino i Watykan ![]() malutko ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Wtajemniczenie
|
Włochy, Hiszpania, Gran Canaria, Majorka, Turcja, Francja, Tunezja, Maroko, Egipt, Kreta, Rodos, Grecja, Anglia, Węgry, Bułgaria, Słowacja, Kanada, Monako, Holandia
![]() |
#97 |
Zadomowienie
|
do tej pory
Niemcy Bułgaria Słowacja x2 Węgry bardzo mało ale nadrobię ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#98 |
Zadomowienie
|
- Niemcy
- Francja - Włochy - Chorwacja - Szwecja mało, mało ![]()
![]() |
![]() |
#99 |
Rozeznanie
|
ja nie byłam nigdzie
![]() nawet nad morzem nawet w zakopanym nigdzie;/
![]() |
#100 | |
ForceIsStrongInThisOne...
|
Cytat:
- Czechy - lubie Prage... zauroczyl mnie Jicin i Skalne Miasto - Slowacja - gory i narty - Austria - Innsbruk jest piekny, Wieden... ach ten Wieden, gory, narty i jeziora - Szwajcaria - Genewa to moje miasto zaraz po Krakowie - Niemcy - kocham Czarny Las - Francja - Paryz... romantyczny, zamki nad Loara... ach i Lazurowe wybrzeze, a tam Nicea i.... - Monte Carlo - jechac po ulicach po ktorych jezdzi Kubica.... - Wielka Brytania - zdecydownie wole Manchaster od Londynu - Hiszpania - piekne wybrzeze i Barcelona, Madryt.... Sewilla.... Alhambra... bajka - Wlochy - kompletnie cale zwiedzone przez kilka lat - ulubione miasto Genua - architektura jest wspaniala - Grecja - cale objezdzone, niesamowite przezycie na Akropolu - Chorwacja - jakos nie za bardzo mi sie podobala.... tzn widoki tak, ale nie czulam tego czegos... - Wegry - Budapeszt robi niesamowite wrazenie - Maroko - cale zwiedzone - ukochane miasto do ktorego zawsze wracam to Marakesz, ale lubie tez Casablanke i Fez.... wspaniala architektura i gory cudowne - Algieria - niestety troche smutna i zaniedbana ale ma swoj klimat - Tunezja - plaza... plaza... plaza... - Turcja - niezwykle widoki... Pammukale i Kapadocja... plaza... Istambul... jestem pod wrazeniem - Emiraty Arabskie - Dubai... miasto na piasku.... robi wrazenie, kraj kontrastow i rekordow, jedynego 7-mio gwiazdkowego hotelu na swiecie, sztucznych wysp.... w zasadzie to tutaj bajki sie urzeczywistniaja - Oman - gory... gory... gory i Muscat piekne miasto z charakterem
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
Zakorzenienie
|
Turcja, Bułgaria, Włochy, Francja, Niemcy i takie tam blizsze przejazdem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#102 |
Wtajemniczenie
|
więc tak:
-Hiszpania -Portugalia -Majorka -Teneryfa -Egipt -Kreta -Kuba -Malta -Dominikana -Thassos -Włochy (Rzym, Mediolan, Watykan) - Czechy (Praga) -Słowacja - Francja (Paryż) - Austria -Holandia (Amsterdam) -Sycylia najpiękniesza stolica Europy: Paryż A egzotycznie to bosko Dominikana i Kuba ![]() Edytowane przez kika17 Czas edycji: 2008-03-08 o 20:49 Powód: zapomniałam o czymś |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Przyczajenie
|
- Grecja (a dokładniej Kreta), byłam w tym samym miejscu dwa razy i mogłabym pojechać jeszcze raz. To cudowna wyspa, moje miejsce na ziemi.
- Włochy 1. Rzym - piękne miasto, zamierzam tam pojechać jeszcze raz całkiem niedługo. 2. Sycylia - Krety nie przebije, ale również mi się podobało, choć klimat byl czasem bardziej męczący. - Chorwacja, byłam dość dawno, ale wspominam miło cudowne przejrzyste morze i odludne plaże w małych zatoczkach. Uroczo. Generalnie jestem fanką południowej Europy, bardzo mi odpowiada tamtejszy klimat, obyczajowość no i kuchnia ![]() Chciałabym kiedyś pojechać do Irlandii i Wielkiej Brytanii.
![]() |
#104 |
Zakorzenienie
|
Niemcy
Słowacja Litwa Węgry ![]()
![]() |
#105 |
Rozeznanie
|
Francja - okolica Saint Tropez - obóz kilka lat temu - całkiem fajnie, świetne plaże
![]() Francja - Paryż - ogromne miasto - na pewno jest co robić, odrzucił mnie jedynie tłum ludzi i hmm brud. Tunezja - super plaża (pływanie z rurką ![]() Grecja - świetna zabawa, multum zabytków, na pewno jest co robić - weszłam od zera na Olimp (mała szalona górska wyprawa ![]() ![]() Belgia - bardzo lubię zwiedzać, choć to mały kraj ![]() Wlk Bryt - tylko Londyn - w jeden dzień własnym pomysłem obeszłam/objechałam całe miasto - było całkiem miło. Polecam koło Tower mała knajpkę - tanie i dobre Fish&Chips ![]() Słowacja - góry, góry i gorące źródła - mam ogromny sentyment. Czechy - podobnie jak powyżej, ale sentyment do sklepików przygranicznych (teraz już nie mają sensu istnienia w Schengen :P) Wyspy kanaryjskie - ogólnie wielkie pustkowie z nielicznymi gajami bananowymi, palmami i zgrupowaniami hoteli. Ciekawostka - czarne plaże (wyjątkami są te na których nasypano piasek z Sahary). Krajobraz mocno wulkaniczny. Chyba tyle ![]() Bardzo lubię podróżować i zazwyczaj robię to po kosztach (małe wypady z rodziną, zorganizowane studenckie wyjazdy, własne wycieczki). W marzeniach mam Japonię (kultura) oraz wyspy Galapagos (żółwie). PS jeszcze Węgry - gorące żródła ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 |
Zakorzenienie
|
Czechy, Słowacja, Niemcy, Chorwacja, Grecja, Włochy, Wielka Brytania, Francja, USA, Republika Dominikany, Dania, Szwecja, Turcja
gdzie wrócę? Na pewno Praga i Paryż. Na pewno będę żeglowała po wyspach greckich aż zobaczę wszystkie, chcę tym za kilka lat jak już skończymy studia i będziemy mieli wystarczające środki zarazić TŻ. Nie ma nic piękniejszego niż wyspy greckie opisane przez Kazantzakisa i takimi je zawsze będę widziała. Północ piękna i wyciszona, ale nie lubię zimna, więc zdecydowanie wybieram południe Europy. Do Turcji na pewno wrócę niebawem bo nie zobaczyłam Stambułu, a przecież to perła. Tęsknię za Londynem bo nie zdążyłam zobaczyć tych wszystkich niesamowitych galerii. Karaiby mnie wcale nie urzekły, bardziej fascynują mnie miejsca gdzie jest do zobaczenia kawałek antycznych kultur. USA napaja mnie wstrętem i nie zamierzam tam wracać, chyba że zmusi mnie do tego praca i jakieś podróże biznesowe (byle krótkie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Raczkowanie
|
Anglia , Niemcy, Luksemburg, Francja, Monako, Włochy (niestety tylko Werona i Mediolan), Szwajcaria, Litwa, Słowacja, Tunezja
marzenia, które niedługo się spełnią: Rzym, Paryż, Costa del Sol (+ogólnie Hiszpania) dalsze plany: Japonia, Kenia, USA, Kanada oj długo by wymieniać ![]()
![]() |
#108 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
BAN stały
|
Wlochy ,Holandia , Belgia , Austria , Slowacja , Czechy , Niemcy , Blugaria , Ukraina .
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#110 |
Konto usunięte
|
Edytowane przez 2016070150903 Czas edycji: 2012-06-20 o 20:31 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Zadomowienie
|
Niemcy
Egipt (2 razy) Arabia Saudyjska Jerozolima Palestyna Izrael Wlochy San Mariono Watykan Francja Hiszpania Tunezja Turcja nie wiem czy o czyms nie zapomniałam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Raczkowanie
|
.
Edytowane przez słodka-chwila Czas edycji: 2009-11-12 o 18:47 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 |
Wtajemniczenie
|
Wlochy - dwa razy, w tym Rzym
Iralandia - Dublin Grecja - gdzies tam na Riwierze Olimpijskiej Anglia zdaje sie tez sie liczy ![]() ![]() oprocz tego miasta takie jak Leeds, Bath, York, Liverpool i wiele innych Bardzo chcialabym pojechac gdzies z TZ. W najblizszej przyszlosci moze Grecja, Maroko lub Praga. No i do Wloch wracamy latem. Jest jednak pare miejsc do ktorych nei chcialabym sie wybrac. Np Paryz. TZtowi udalo sie skutecznie mi to miasto obrzydzic, nieumyslnie zreszta. ![]()
![]() |
#115 |
Przyczajenie
|
Litwa (wilno) - 3 razy
Łotwa - Ryga i okolice Estonia - Tallin Czechy Słowacja Niemcy Francja - Paryż i Lille Tunezja - Tunis a teraz lecę do Sousse (właściwie dzisiaj w nocy ![]() Turcja - Alanya Ukraina - Lwów Grecja Szwecja - Karlskrona Holandia - Amsterdam (to w sierpniu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Zakorzenienie
|
Czechy (Praga, Mikulice)
Słowacja Bułgaria Bośnia Grecja (Kreta, Santorini, Korfu, Rodos, Thassos) Włochy (Ravenna, Wenecja, Lido di Estensia, Lido di Spina) Anglia (Londyn, Dover) Niemcy (Berlin) Austria (Wiedeń) Francja (Cannes, Nicea) Hiszpania (Barcelona, Girona, Blanes, LLoret de Mar, Santa Susana, Tossa de Mar) Chorwacja (Vodice, Sibenik) Egipt (Kair, Sharm el Sheikh) Turcja (Fethiye, Oludeniz, Pamukkale) San Marino Andora Węgry Albania Serbia W nawiasach bardziej szczegółowo - państwa w których byłam wielokrotnie, reszta tylko raz, więc nie uszczególniałam.
![]() |
#117 |
Wtajemniczenie
|
Ukraina, Słowacja, Czechy, Węgry, Słowenia, Chorwacja, Włochy, San Marino, Austria, Niemcy, Francja, Luksemburg.
W większości po kilka razy. Jak dotąd największą miłością darzę Włochy, podoba mi się tam WSZYSTKO. W tym roku planuje Czarnogórę i Albanię. A przy okazji dowiedziałam się ciekawych rzeczy z tego wątku. Sycylia państwem? Sporo tu takich kwiatków ![]()
![]() |
#118 |
Zakorzenienie
|
- Czechy
- Niemcy - Austria - Slowenia - Chorwacja - Hiszpania - Francja - Wlochy - Slowacja - San Marino - Wegry - Serbia - Jugoslawia - Grecja Najbardziej podobala mi sie Hiszpania, Wlochy i Austria ![]()
![]() |
![]() |
#119 |
Raczkowanie
|
Słowacja
Ukraina Węgry Czechy Niemcy Austria Włochy Francja Monako
![]() |
![]() |
#120 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja bylam na cyprze i we francji, do ktorej bardzo chetnie bym wrocila
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:39.