|
|||||||
| Notka |
|
| Moda - Wspólne Zakupy Wspólne Zakupy, wspólne zamówienia obuwia, odzieży i dodatków z polskich oraz zagranicznych hurtowni i sklepów. Tutaj również kupisz i sprzedasz rzeczy ze Zbiorowych zamówień. |
|
|
Narzędzia |
|
|
#91 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Tajemnica ślicznych ciuszków z allegro reklamowanych przez Japonki
Ja też
|
#92 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a japan najlepiej wpisywac z gwiazdka * wtedy znajdzie wszystko co sie na japan zaczyna czyli japanese tez
|
|
#93 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Przegladalam stronki te chinsko_koreanskie...i wpadlo mi pare rzeczy w oko Szczegolnie dwa plaszczyki,ale je chyba to sobie uszyje u krawcowej...Ciekawe ile mnie wyniesie uszycie? Hmm...j ak bede na swieta to musze sie podpytac i popatrzec za jakimis fajnymi materialami![]() No chyba,ze ktos by znalazl je za w miare rozsadna cene i robil akurat zamowienie to bym sie chyba i ja przylaczyla![]() Dajcie znac z jakiej stronki bedziecie skladac,to tez obadam ![]() Buziaki Ps.faktycznie nie zaciekawie ma na tym koncie ten sprzedawca.Wczesniej nawet nie spojrzalam na to.Jest tez duzo pozytywow z tego kilka odnosnie kurtek wlasnie...Hmmm... Poczekam jeszcze na opinie i fotki osoby,ktora tu pisala,ze zakupila podobny Doprawdy nie wiem co zrobic Ps.Nie wiecie czy z tej stronki mozna zamawiac? I jak sie tam zalogowac?Ja probowalam,bo nie chce zdjec pokazywac bez tego jak sie na nie kliknie i za cholerke nie chcialo ![]() Pytam bo znalazlam ten bialy plaszyk tez tu ![]() http://www.zipia.net/
|
|
#94 |
|
Raczkowanie
|
tez jestem chetna, jesli oczywiscie bedzie sie to oplcalo pod wzgledem ceny
takze dajcie znac, kto by sie tym zajal i w koncu z ktorej ze stron bysmy zamawialy wybrane ubrania
|
#95 |
|
Rozeznanie
|
Tak jak obiecałam wklejam fotki "na żywo" ciuszków zakupionych na allegro
|
|
|
|
#96 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
material dobrej jakosci i calosc ogolnie za***ista
|
|
#97 |
|
Wtajemniczenie
|
lilith mogłabyś cyknąć zdjęcie na Tobie?
|
|
|
|
#98 |
|
Rozeznanie
|
prosze bardzo - troche niewyrazne sa, ale mam nadzieje, ze wszytsko widac
|
#99 |
|
Wtajemniczenie
|
dziękuje za fotke bardzo ładnie się w niej prezentujesz, mogę prosić o nick sprzedawcy??
|
|
|
|
#100 |
|
Rozeznanie
|
nick T-I-F-F-I , ale z tego co widze nie ma juz tej bluzeczki, widzialam jednak gdzies w aukcjach jeszce takie purpurowe teraz
aaa i dziekuje
|
#101 |
|
Rozeznanie
|
wiecie moze czy na allegro jest dostepny ten płaszczyk??
bardzo mi sie podoba, nie iwcie jak z jego jakoscia??
|
|
#102 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
mam, ale już nie ma wystawionych tych płaszczyków http://allegro.pl/item269585404_cudo...poczekac_.html |
|
|
|
|
#103 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#104 |
|
Rozeznanie
|
kurcze wlasnie taki plaszczyk mi sie marzy
|
|
#105 |
|
Raczkowanie
|
Wiecie co dziewczyny...juz chyba sie domyslam jak Ci sprzedawcy zdobywaja towar
![]() Kupuja,tak sie domyslam,na ebay-u za grosze i sprzedaja z super marza Ja rozumiem ze kazdy chce zarobic,ale to juz lekka przesada.Kupuja za jakies 30-40 zl za plaszczyk,a sprzedaja za 200 stowki okolo.To samo ma sie do bluzeczek.Wczoraj do 3-ciej w nocy ogladalam aukcje na ebay i powiem,ze te bluzeczki_golfiki tu prezentowane wychodza srednio za 15-25 zl.A wczoraj jedna zeszla za niecale 9 zl.To samo ma sie do plaszczykow.Nawet w opcji kup teraz wychodza okolo 35-50 zl.No oczywiscie dochodzi przesylka,ale to i tak duzo lepiej sie oplaca tam kupowac A Jak taki sprzedawca kupuje tak za bezcen/przyjmijmy za 25-40 zl z regoly/ kilka produktow i nawet doliczy sobie te ok 40zl za przesyl/bo tyle mniej wiecej sobie zycza za przesyl/ a tu wystawia taka bluzeczke za 70 zl,to jest niezle i tak zarobiony .Kupil za 20 zl+ podzielona oplata za przesyl na kilka produktow to lekka przesad uwazam Rozboj w bialy dzien![]() A i dodam jeszcze,ze z tego co zauwazylam to tam jakos nie bija sie o te rzeczy jak na allegro,wiec z regoly CI sprzedawcy kupuja w tych cenach.Wogle male jest zainteresowanie tymi ciuszkami na ebay-u.To tez tlumaczy fakt ze niektorzy jak im sie nie uda jednak tak przez tydzien kupic tanio tego o co sie ludzie bija na allegro,to zwraca pieniadze.No tak nie udalo mu sie kupic,wiec co ma zrobic ![]() Co do jakosci,to hmm...bywa roznie.Tak jak na bazarach raz cos uda sie fajnego kupic od chinola,a drugim razem kaszane co sie rozleci zaraz.Tylko ze tam to zobaczysz i pomacasz,a tu?Pozostaje Ci jedynie piekna fotka Tylko ze kazdy by chcial kupic,szczegolnie za takie ceny,cos dobrego,a nie wyobrazenie na fotce.No, ale nawet jakby nie spojrzec to z regoly wszystkie ubrania sa chinskie,tajlandzkie Naw et przeciez najwieksze firmy jak Zara,Promod itd.produkuja swoje ubrania w Chinach,Tajlandii Dzis sama sie o tym przekonalam![]() Tak wiec uwazam naprawde dziewczyny,ze to niezly pomysl sie skrzyknac i nawet z ebaya zrobic akcje kupujemy razem ![]() Tylko by trzeba bylo od jednego sprzedawcy wtedy oczywiscie ![]() Po podzieleniu kosztow przesylu na ilosc osob,to uwazam ze sie super by oplacalo.Napewno duzo lepiej niz z allegro. Kurcze tam plaszczyki te gora 35-50 zl kosztuja
|
|
#106 |
|
Wtajemniczenie
|
eliz- podpisuję się pod tym rękami i nogami
|
|
|
|
#107 |
|
BAN stały
|
Też przejrzałam ebay i trzeba sobie doliczyć do ceny płaszcza, bluzki czy swetra drugie tyle na przesyłkę (albo i więcej) bo płaci się za każdą rzecz a nie za ich łączną wagę niestety
. Do jednego już dwa razy maila napisałam czy można zwrócić jeżeli towar będzie się różnił od tego przedstawionego na zdjęciu....niestety nic- żadnej odpowiedzi . A kiedy na początku go poprosiłam o real foto to zapewniał że ciuszek jest identyczny jak na zdjęciu. Teraz chyba jednak nie jest już taki pewny![]() Poczytałam trochę komentarzy osób które kupowały te ciuszki i sporo jest negatywów właśnie ze względu na słabą jakość. |
|
|
|
#108 |
|
Zakorzenienie
|
tak czytam ten wątek, oglądam te ciuszki i już napaliłam się na kilka rzeczy....
więc jakby było jakieś zbiorowe zamówionko to tez się dołączam
|
|
|
|
#109 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A tak przy okazji co myślicie o tym płaszczyku? |
|
|
|
|
#110 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Pomijając fakt jakiej jakości w rzeczywistości jest ten płaszczyk to jest on w zupełnie innym kolorze Wygląda jak sprany-osobiście bym go nie kupiła |
|
|
|
|
#111 |
|
Raczkowanie
|
NO wlasnie...tez uwazam,ze uczciwy sprzedawca nie boi sie pokazac zdjecia real i odpowiada na wszystkie pytania.A takie sciemy sa podejrzane
Wogle uwazam,ze powinno obok tych slicznych zdjatek studyjnych wystawiac rowniez zdjecia real.Przynajmniej nikt wtedy nie bedzie mial do nikogo pretensji Nie kombinowane w fotoshopie![]() W koncu,tak jak pisalam wczesniej kazdy chce widziec co kupuje i chce kupic to co widzi,a nie wizje kogos kto sobie podrasowal foteczke ![]() Ja tak robie...wstawiam fotki tak jak wychodza na aparacie.Nie kombinuje i koloryzuje zdjec.To nieuczciwe uwazam ![]() To na ebayu nie placisz za wysylke raz,tak jak na allegro jak kupujesz od tego samego sprzedawcy? Nie wiedzialam...nigdy jeszcze nie kupowalam tamBez sensu zasada
|
#112 |
|
Rozeznanie
|
to nie zasad e-baya tylko przesylek miedzynarodowych 90% tych rzeczy jest sprowadzana bezposrednio z hong kongu co jest napisane w aukcji i wtedy stawka wzrastka co kilka gramow co w rezultacie daje oplate za kazda rzecz z osobna, na allegro czasem tez sa takie aukcje - nie uwazam zeby akurat plaszczyli byly jakos specjalnie tansze od tego co w pl, a moj ostatni nabytek to byl nawet sporo drozszy, owszem zdazaja sei rzeczy za funta na kup teraz, ale raczej nieszczegolnie mi sie podobaja
|
#113 |
|
Zadomowienie
|
a ja nie do konca zgadzam sie z tym co napisano o zakupie na ebayu, bynajmniej chodzi mi o wysylke np 4 sztuk plaszczy. Wlasnie zamowilam sobie szary plaszczyk, kosztowal 12 albo 14$, do tego 31$ przesylka (byla tez mozliwosc 25$ ale wolalam rejestrowana przesylke). Calosc wyszla mnie pare zl ponad 100zl. Jednak na ebayu o tyle niezbyt oplaca sie kupowac wiecej sztuk, bo nie wyglada to tak jak na allegro - ze przesylka wzrasta o pare zlotych ze wzgledu na wage przesylki, tam za przesylke laczana placisz np 25$ za pierwsza rzecz, a za druga masz np upust 2$ na wysylce, czyli za przesylke 2 rzeczy placisz 48$.
Na tym sprzedawcy na ebayu nabijaja sobie kieszen , tak mysle, nie znam sie na wysylce z hong kongu czy ze stanow ile faktycznie ich to kosztuje ![]() Na pewno sprzedawcy na allegro zarabiaja paredziesiat zlotych na rzeczy, ale przesylki jesli zamawiali by z ebay nie maja taniej. Mysle,ze raczej zalatwiaja to u importerow w wiekszych ilosciach, sa w internecie strony gdzie producenci z chin oferuja w hurtowych ilosciach rzeczy, widzialam to gdy szukalam bluzy z futerkiem z abercrombie i bylo pelno bluz zapewne podrobek raz idealnie wizualnie takich samych jak oryginal, czasem wykonanych gorzej, za 20-30$ w kupnie w hurcie. ufff rozpisalam sie pozdrowienia!
|
|
#114 |
|
BAN stały
|
Ale gdyby zamawiali to hurtowo od producenta to nie trzeba by było czekać np 20 dni aż dana rzecz dojdzie, tylko wszystko mieliby na miejscu, bo przecież hurtowo to zamawia się po kilkanaście sztuk. A sprzedawcy na allegro tak właśnie robią- dopiero jak się coś kupi to oni to najprawdopodobniej kupują na ebayu i przesyłka z hing kongu czy usa idzie od razu do osoby kupującej na allegro
|
|
|
|
#115 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tragiedia jednym słowem i juz nigdy nic nie kupie z tej serii z azjatkami
|
|
#116 |
|
Raczkowanie
|
pod jakim hasłem należy na ebay.co.uk szukać tych ciuszkow?
|
|
|
|
#117 |
|
BAN stały
|
Już była gdzie o tym mowa-przejrzyj wątek
|
|
|
|
#118 |
|
ćwir ćwir
|
Ja się mogę tu wypowiedzieć, bo miałam sporo do czynienia z tymi ciuszkami z Chin. To wszystko tak pieknie wygląda jak się oblicza to samemu według cennika podanego na ich aukcjach itd. Po pierwsze pamiętajcie, że się płaci przez pay pal- dolar jest w granicach 3zł. Po drugie cena wysyłki przechodzi wszytskie wyobrażenia. Nie patrzcie na cene, która jest podana na aukcji, niby za jeden przedmiot. Jak im napiszecie maila ile wyniesie wysyłka do Polski zobaczycie co Wam odpiszą. Najczęsciej jest to coś około 150zł za jedną rzecz a jak jest coś ciężkiego to jeszcze lepiej. Co z tego że się kupi za 40zł bluzeczke a tu sprzeda za 150zł jak ona ostatecznie wyszła Sprzedawcę 120zł?Każdy by się w to bawił. A nawet jeśli się zamawia hurtowo to i tak po co mam zamawiać 5 płaszczy żeby mnie wysłka od jednego wyniosła 110zł zamiast 150? Straszny interes.Doliczcie do tego ewentualne cło- a rzeczy z Chin podobno najczęściej takowe dostają u nas. Wcale nie jest tak różowo. Wiem, bo sama miałam jazde straszną na te ciuchy, ale po wejściu głębiej w temat zrezygnowałam.
Poza tym z jakościa jest różnie. Widaomo- co chińskie to chińskie, niezawsze dobre jakościowo,zwłaszcza za tą cene. Małe chińskie rączki produkują to masowo za grosze a większe raczki sprzedają za ciut większe grosze. I przede wszytskim weźcie pod uwagę rozmiary- wiecie jakie są Azjatki! Ich L to nasze 36-dosłownie!Mam super doświadczenie z płaszcykiem- moja koleżanka która nosi rozmair 38 LEDWO się wbiła w to ich L. Najgorzej było w biuście i ramionach- rozmiary jak dla 13latek. A co sprzedawców z allegro- stanowczo odradzam tych co mają zdjęcia katalogowe a odmawiaja real foto. Możecie być pewne, że nie zawinił tu brak aparatu czy zepsuty czytnik- dziwnie wszytskim on się nagle psuje Poprostu taki "byznesmen" może siedzi 30 km od Was, wystawia aukcję rzeczy które widział tak jak Wy na ebayu a jak mu się uzbiera parę osób to zamawia. To samo możecie zrobić Wy przecież.Jeśli juz chcecie kupować to tylko u takich co mają real foto,wtedy widzicie na czym stoicie.
|
#119 |
|
Raczkowanie
|
Kurcze, coraz wiecej i wiecej wypowiedzi mnie odstrasza od zakupu tych rzeczy. Cos musi byc z nimi rzeczywiscie nie tak. Chociaz z drugiej strony sa tu takze pozytywne opinie.
|
#120 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
Nowe wątki na forum Moda - Wspólne Zakupy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:29.

) 
czyli
Hmm...j ak bede na swieta to musze sie podpytac i popatrzec za jakimis fajnymi materialami

Rozboj w bialy dzien

Wygląda jak sprany-osobiście bym go nie kupiła