![]() |
#91 |
Zakorzenienie
|
Dot.: krem na noc dla 20-latki ?
u mnie z pewnościa nie wysusza skóry, przy regularnym stosowaniu dobrze nawilża, wiadomo że jeśli ktoś ma bardzo wysuszoną skórę to od razu mu nie pomoże, to wtedy powie że nie nawilża zbyt dobrze, ale u mnie już po pierwszej nnocy była widoczna znaczna poprawa, mam już włąsnie drugie opakowanie, anjważniejsze że wogóle nie zapycha mi porów, i nie czuć go na twarzy
dla cery mieszanej i normalnej, jak i tłustej jest idealny, bo świetnie sie wchłania, naprawdę u mnie od razu widać było poprawę,a po tygodniu stosowania skóra była cudowna ja na dzień też posiadam Happyderm ![]()
![]() |
![]() |
#92 |
Raczkowanie
|
A wiecie może czy można używać kolegenu do 21-letniej skóry? Z tego co wiem retinol można, a koenzymu Q10 nie. Tylko z tym kolagenem nie wiem. Ja polecam kremik Iwostinu z witaminami. Niedługo wypróbuję ten, to coś napiszę
http://www.wizaz.pl/produkty/baza/ce...ls&itemid=3052 Zawsze oglądam kremy na KWC z kategorii powyżej 25 lat. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Rozeznanie
|
A ja uzywam Avon Naturals mleko i miod. Wprawdzie twarz sie po nim swieci, ale w nocy i tak mnie nie oglada, a rano buzka jest gladziutka i ladnie wyglada. Zaplacilam za niego w promocji 5.90zl.
![]() |
![]() |
#94 |
Raczkowanie
|
wilekie dzięki za odpowiedzi
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Rozeznanie
|
![]()
Ja polecam Garnier'a krem regenerujący na noc...seria podstawowa/klasyczna...bardzo dobrze sobie u mnie np. poradził z małymi liszajami...a mam cere mieszaną...
![]() http://www.wizaz.pl/produkty/baza/ce...ls&itemid=1579 Jest bardzo treściwy i na długooo wystarczy ![]() Polecam jeszcze krem Avonu - Milk Comfort...skóra po nim jak pupka niemowlaka ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#96 |
Raczkowanie
|
krem na noc
haj,mam 20 lat i cere tłusta ze skłonnoscia do tradziku,na dzien uzywac kremu matujacego Garniera Czysta skóre,jednak postanowilam zaczac uzywac kremu takze na noc,i wlasnie tu mam problem nie wiem jaki wybrac,czy mozecie mi poradzi jaki jest dobry krem dla cery tlustej i dla 20-to latki
z gory dzieki |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Zadomowienie
|
Dot.: krem na noc
przed chwilą przeglądałam jakiś stary wątek o zatykaniu porów i tam wszystkie wizażanki były dość negatywnie nastawione do tego kremu Garniera 9ale to takie wtrącenie
![]() ![]() Jeżeli chodzi o cerę tłustą (też mam taką, 23 lata ![]() Ja od czasu do czasu robie sobie przerwę od mazideł na noc i używam tylko toniku po umyciu cery. Na noc do tłustej cery to na pewno jakieś lekkie konsystencje. Z tego, co do tej pory używałam i jeszcze się nie zawiodłam mogłabym ci polecić: żel szałwiowy Flos Lek, tonik-żel Strefa T Tołpa, krem na noc Iwostin Purritin i ostatnio używam kremu ananasowego Apotheker Scheller (jak na razie jestem bardzo zadowolona). Na noc stosowałam też kurację Retin A. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
Raczkowanie
|
![]()
no ja wlasnie mam z tym problem. bo niby mam te 22lata, wiec nie powinnam jeszcze przesadzac z kremami i stosowac rozny na dzien i inny na noc. i zawsze mialam ogromny problem z dobraniem sobie kremu. bo moja skora jest dziwna. niektore mazidla za bardzo mi ja wysuszaja, po innych znowu sie swiece. wyprobowalam juz wiele. ale nie trafilam na ten odpowiedni. obecnie stosuje czysta skora A garniera(w waskiej tubce niebieskiej) tzn. mleczko-czyli demakijaz, potem tonik i na koniec nakladam ten krem. tak robie wieczorem. rano natomiast przecieram tylko tonikiem i nakladam troszke podkladu. nie smaruje juz na dzien tego kremu bo potem sie swiece caly dzien. ale z drugiej strony idealnie dziala na jakies pojedyncze wypryski.
kiedys stosowalam rozne matujace kremy na dzien, ale one mi strasznie wysuszaja skore i czuje jakby miala maske, skorupe na twarzy. wiem ze w wieku 20paru lat liczy sie przede wszystkim nawilzanie, nie chce za bardzo matowic skory zeby jej znowu nie przesuszac, ale znowu blyszcze sie za bardzo. czy ktos moze cos doradzic???? bylabym bardzo wdzieczna. swojego czasu stosowalam happy derm loreal w takiej rozowej buteleczce z dozownikiem( do cery mieszanej) i nawet dobrze bylo wszystko, ale czy taki krem mozna tez nakladac na noc??????? poradzcie mi jakis fajny krem do codziennej pielegnacji. ja chyba mam cere mieszana a nie tlusta, bo niektore miejsca sa suche, gl. policzki, ale swiece sie na nosie i czole, i mam male wagry(takie czarne kropki na nosie). i jak to jest z tymi kremami na noc? czy krem na dzien nie nadaje sie juz na noc???/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Raczkowanie
|
Ja tez na dzień stosuje garniera matującego jednak aplikuje go na inny nawilżający krem bo ten mnie troszke wysusza ale matuje super. Na noc (podobnie jak Kajol) polecam krem Iwostin z serii Purritin z olejkiem z drzewa herbacianego, dobrze nawilża i pielęgnuje cerę trądzikową, zdecydowanie mniej jest po nim wyprysków. Dodatkowo zawiera kwasy co ładnie wygładza skórę ale nie podraznia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
Raczkowanie
|
dzieki wielkie za ciekawa i wyczerpujaca odpowiedz. pozdrowka. papa
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#102 |
Rozeznanie
|
![]()
Hej dziewczyny. Mam 17 lat. Chciałabym się dowiedzieć czy mogę już używać kremu przeznaczonego specjalnie na noc np jakiegos regenerującego. Czy to nie za wcześnie??
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Krem na noc a wiek!
Ktrem do twarzy, czy to na dzien czy na noc, dobieramy do stanu naszej skóry i jej potrzeb. Jeśli Twoja cera wymaga intensywnej regeneracji i odżywienia to powinnaś sięgnąć po kremy odzywcze, o bardziej treściwym składzie bez względu na to ile masz lat.
![]() |
#104 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
nie za wczesnie. Tylko trzeba dobrac dobry ![]()
![]() |
![]() |
#105 |
Rozeznanie
|
Ja mam kłopoty z trądzikiem i przez te wszystkie specyfiki stała sie bardzo wysuszona i niekiedy miejscami schodzi mi skóra. Dlatego pomyślałam ze może kupie sobie taki krem i mi pomoże.
Piszesz że krem dobieramy do stanu naszej skóry i jej potrzeb...więc powinnam pewnie używac jakiś antybakteryjnych, ale one mimo ze maja nawilżac to robią to bardzo słabo i skóra bardzo mi schodzi,wygląda okropnie więc niemoge takich uzywać. W takim razie jakie bedą odpowiednie? Czekam na waszą pomoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#106 |
Raczkowanie
|
No waśnie wszystkie kremy antybakteryjne mocno wysuszają skóre..i niestety potrzeba glęboko nawilżających ale nie antybakteryjnych!!!!
Ja chwalę sobie serię Nivea Visage..dla Ciebie proponuję..na dzień krem matujaco-nawilżający a na noc regenerujący(seria do cery tłustej i mieszanej)..a czy na zmiany trądzikowe nadal używasz jakiś maści lub plynów?bo jesli tak to już nie ma potrzeby stosowania kremu antybakteryjnego bo maść juz spełnia takie zadanie..tylko do cery tłustej.. służę radą..i fachowa pomocą..pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeżeli masz wysuszoną skórę to musisz ją nawilzyć - znam jeden dobry krem do młodej trądikowej skóry-Iwostin Purritin na noc. Może na początek bedziesz musiała odzywić skórę czymś intensywniejszym, skoro jest mocno przesuszona, ale potem możesz spróbować Iwostinu. Jeżeli masz odstające suche skórki - zrób peeling enzymatyczny lub maseczkę z płatków owsianych.
![]() |
![]() |
#108 |
Rozeznanie
|
Dziękuje wam za odpowiedzi. To może polecicie mi jakies kremy? czytałam ze nivea visage zapycha!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 |
Zakorzenienie
|
mozesz używać np. avene clean ac (dla skóry wymęczonej kuracją antytrądzikowa) czy aa young (antybakteryjny, ale nie wysusza)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Zakorzenienie
|
krem na noc dla nastolatek:)
witam
![]() wlasnie konczy mi sie krem iwostinu do cery tlustej tradzikowej (purritin) poniewaz taka posiadam:/ jednak ma duze sklonnosci do przesuszania - skora ![]() ![]() myslalam o kremie rowniez od iwostinu odzywczym na noc, z witaminkami http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=4418 jednak obawiam sie, ze jestem jeszcze za mloda?.. moze sotosowac go tylko kilka razy w tygodniu, nie codziennie? /dodam, ze mam minimalne krechy na czole, po tacie:P, i myslalam, ze moze w ten sposob sie z nimi uporam, bo jednak nie bede sie zmniejszac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Zakorzenienie
|
Dot.: krem na noc dla nastolatek:)
Ja nastolatka już nie jestem
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#113 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: krem na noc dla nastolatek:)
Podpinam sie!! Tez by sie przydalo cos na noc
![]() ![]()
![]() "Najlepsza miłość to ta,która budzi duszę... Pcha nas ku lepszemu... Rozpala w sercach ogień a w duszy sieje spokój..." ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=16429349 Atmosphere,Bershka,Stradi varius,Pimkie,Reserved i inne...zapraszam ![]() !14 stycznia dokładka! !odpisuj u mnie! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 |
Raczkowanie
|
![]()
Mam pytanie do kosmetyczki: jaki krem poleca Pani młodej 22-letniej cerze? Mam cerę mieszaną i jednocześnie wrażliwą. Chodzi mi o krem który będzie bombą witaminową, z duża ilością cennych składników a nie jakis tam prosty kremik Bambino
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Krem na noc dla młodej cery !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ja ze swojej strony mogę polecić krem Pollena-Eva : http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=16893 . Mam cerę mieszaną i ten krem bardzo dobrze sie u mnie sprawował
![]() "W kremie sa emolienty ale nie sądze aby pozapychały, bo to te "lzejsze". Pozatym krem bardzo bogaty w antyosydanty pochodzenia roslinnego, drozdze, biotyne, witaminy. Baaardzo ciekawy produkt" |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Raczkowanie
|
Dzięki za odpowiedź. Każda uwaga jest cenna. Nadal jednak nie mogę doczekać sie odpowiedzi od kosmetyczki. Dziewczyny które mogą polecić jakiś dobry kremik też piszcie!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Zakorzenienie
|
a może coś takiego w wersji do suchej skóry?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 |
Zakorzenienie
|
krem na noc - do stosowania w dzień?
czy krem przeznaczony do stosowania na noc można używać w dzień, pod filtr - chodzi mi o to, by był to krem bardziej treściwy, odżywczy (chodzi mi o krem Declare, Allergy Balance).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
Rozeznanie
|
Krem na noc- jaki?
Mam cerę mieszaną, lekko trądzikową i błyszczącą. Na dzień używam kremu Garnier czysta skóra matujący i jestem z niego zadowolona. Jednak mysle, ze na noc raczej nie powinnam się nim smarować... Co polecacie w takim razie?
Raczej poproszę coś nietłustego bo zazwyczaj wszystko w nocy przemieszcza mi się na włosy ![]() +cena ![]() Czekam na rady ![]()
![]() |
#120 |
Raczkowanie
|
Dot.: Krem na noc- jaki?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:52.