Wrześniowo-październikowe mamusie 2008!!! - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-01-08, 12:11   #91
martuko
Wtajemniczenie

Dot.: Wrześniowe mamusie 2008!!!

widzę, że ciągle z taką ostrożnością tu zaglądam, cos mi się porobiło i boję się czy wszystko będzie OK itd.... Wizytę u lekarza mam dopiero 5 lutego (i to prywatnie -taka oblegana) i jakoś tak się podświaadomie boję czy wtedy będzie jeszcze wszystko w porzadku. Skoro dla nich nie ma potrzeby umawiac się wceśniej to może nie ma co się bać. Allle ja bym już tak chciała miec potwierdzoną ciążę
izzi, Ciebie jakos ze szczególnym sentymentem tu widzę, bo jesteśmy w podobnym wieku tak więc mam nadzieję,że będziemy sobie kibicować.
wyżaliłam się Wam troche bo ciągle nie wiem co z tym fantem zrobić, zmuszać się na innego lekarza czy zmuszac się do czekania tyle czasu... Póki co nie mam żadnych objawów, @ tez nie ma więc chyba ciąza nie znika tak bez śladu????
martuko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-08, 12:18   #92
jaroszania
Wtajemniczenie

GG do jaroszania

ale ja licze od pierwszego dnia ostaniej mieisaczki a nie od zaplodnienia. to moj 35dzien cyklu. a pani wyliczyla ze zagniezdzil sie dopiero pod koniec grudnia. o tym, ze tak czesto nie wolno juz slyszalam. w sumie gdyby to byla panstowa przychodnia to bym sie przyczepila, ale tu jak nie chce ode pieniadzy bo mowi ze za wczesnie to moze i ma racje. dziewczyna ktora miesiaczke miala pod koniec listopada byla i bylo widac sam pecherzyk jeszcze podobna sytacje miala inna dziewczyna ktora jest w 37dc. jej pecherzyk wynsil tylko3mm z kawalkiem.

nie farbuję od 20.12.2012
jaroszania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-08, 12:19   #93
jaroszania
Wtajemniczenie

GG do jaroszania

Cytat:
Napisane przez martuko Pokaż wiadomość
widzę, że ciągle z taką ostrożnością tu zaglądam, cos mi się porobiło i boję się czy wszystko będzie OK itd.... Wizytę u lekarza mam dopiero 5 lutego (i to prywatnie -taka oblegana) i jakoś tak się podświaadomie boję czy wtedy będzie jeszcze wszystko w porzadku. Skoro dla nich nie ma potrzeby umawiac się wceśniej to może nie ma co się bać. Allle ja bym już tak chciała miec potwierdzoną ciążę
izzi, Ciebie jakos ze szczególnym sentymentem tu widzę, bo jesteśmy w podobnym wieku tak więc mam nadzieję,że będziemy sobie kibicować.
wyżaliłam się Wam troche bo ciągle nie wiem co z tym fantem zrobić, zmuszać się na innego lekarza czy zmuszac się do czekania tyle czasu... Póki co nie mam żadnych objawów, @ tez nie ma więc chyba ciąza nie znika tak bez śladu????
a keidy mialas ostatnia miesiaczke? i zrob sobie bete.

Stary 2008-01-08, 13:47   #94
martuko
Wtajemniczenie

mój cykl się zaczął 30 listopada /1 grudnia więc to już 39 dzień byłby. Bete robiłam 3.01 - 5 dni temu i było 2161. Na moim kwotku sa trochę inne wartości podane niż tu gdzies znalazłam. Ale nie jest to wartopść, jaka bywa bez ciązy. mam zrobić badania podstawowe to wtedy może powtórzę betę i zobacze jak skoczylą ale w tej mojej rozpisce wyglada że od 12 tygodniai beta spada, bede musiała więc te badania zrobić niedługo. zresztą może jakies miejsce sie w międzyczasie zwolni to musze je miec gotowe. Allle już nie mogę, no jak można tyle czekać
Stary 2008-01-08, 13:55   #95
jaroszania
Wtajemniczenie

GG do jaroszania

ok. czyli Ty robilas w 34 i wyszlo Ci 2161 a ja w 32 i mam 1992 czyli bardzo podobnie. ufff, to odbrze):

Stary 2008-01-08, 13:59   #96
roxi1980
Zakorzenienie

Cytat:
mój cykl się zaczął 30 listopada /1 grudnia więc to już 39 dzień byłby. Bete robiłam 3.01 - 5 dni temu i było 2161. Na moim kwotku sa trochę inne wartości podane niż tu gdzies znalazłam. Ale nie jest to wartopść, jaka bywa bez ciązy. mam zrobić badania podstawowe to wtedy może powtórzę betę i zobacze jak skoczylą ale w tej mojej rozpisce wyglada że od 12 tygodniai beta spada, bede musiała więc te badania zrobić niedługo. zresztą może jakies miejsce sie w międzyczasie zwolni to musze je miec gotowe. Allle już nie mogę, no jak można tyle czekać

Co do kontrolnej bety w początkowym okresie ciąży to robi się to wg schematu - pierwsza np dziś, kolejna za 48 h - wartość powinna się podwoić lub być zbliżona do dwukrotności pierwszej

* fragment artykułu:
Beta-hCG
Gonadotropina kosmówkowa, bo tak brzmi pełna nazwa beta-hCG jest hormonem, to znaczy substancją wytwarzaną przez organizm w celu kontroli funkcjonowania określonych narządów. HCG przypada rola szczególna, ponieważ pod jej wpływem pozostaje wyjątkowy proces - rozwój wczesnej ciąży.
Rozwijający się zarodek docierając jajowodem do jamy macicy składa się z grudki komórek zwanych węzłem zarodkowym i otaczającej go warstwy komórek określanych mianem trofoblastu. To właśnie w obrębie trofoblastu rozpoczyna się produkcja i wydzielanie HCG. Hormon poprzez krążenie dociera do jajnika, gdzie stymuluje powstałe właśnie ciałko żółte do produkcji progesteronu. Ciałko żółte jest pozostałością po pękniętym pęcherzyku jajnikowym. Do momentu, gdy trofoblast ostatecznie przekształci się w łożysko ciałko będzie utrzymywać odpowiedni poziom progesteronu, koniecznego do prawidłowego rozwoju ciąży. W ten sposób zarodek wpływa na odpowiednie przygotowanie macicy i zapewnia utrzymanie się tego stanu przez okres trwania ciąży. Ponieważ wraz ze wzrostem ciąży zapotrzebowanie na progesteron wzrasta, również produkcja i wydzielanie HCG zwiększa się w ciąży bardzo szybko. Już od pierwszych dni po zagnieżdżeniu się zarodka w macicy, w surowicy krwi matki można wykryć gonadotropinę kosmówkową, a jej poziom osiąga charakterystyczne maksimum między 50 i 80 dniem po miesiączce. Z reguły poziom beta-hCG podwaja się co 2- 3 dni.
Hormon jest wydalany z moczem ciężarnej i dzięki temu wykrywanie jego obecności stało się podstawą działania powszechnie stosowanych testów ciążowych.
Dynamika wzrostu poziomu gonadotropiny kosmówkowej w surowicy krwi jest niezwykle pomocna w diagnozowaniu powikłań, które mogą wystąpić w I trymestrze ciąży. Dotyczy to głównie kobiet u których w pierwszych tygodniach ciąży występują podejrzane plamienia lub krwawienia. O ile poziom beta-hCG w kolejnych badaniach wzrasta, rokowanie jest z reguły pomyślne.

roxi1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-08, 14:02   #97
jaroszania
Wtajemniczenie

GG do jaroszania

ja robilam w 32 dniu i zrobie w 36. mam nadzieje, ze wynik bedzie ok:/ jest sens tak robic?
wedlug tego co jest tu napisane powinnam miec jutro co najmniej 4000

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-01-08, 15:12   #98
izzi
Zadomowienie

GG do izzi

Ja wyniki z bety będę miała w piątek może, a robiłam je wczoraj (w poniedziałek) więc to był 35 dzień cyklu. Ciekawa jestem sama co wyjdzie...
A ha. Dziewczyny , biorę kwas foliowy ale nie wiem w jakich ilościach sie go bierze więc na razie biorę 1 tab. Folika dziennie, a wizytę mam u lekarza za 2 dni dopiero... Jak możecie to napiszcie jakie ilości są zalecane please.
izzi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-08, 15:16   #99
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

Cytat:
Napisane przez izzi Pokaż wiadomość
Ja wyniki z bety będę miała w piątek może, a robiłam je wczoraj (w poniedziałek) więc to był 35 dzień cyklu. Ciekawa jestem sama co wyjdzie...
A ha. Dziewczyny , biorę kwas foliowy ale nie wiem w jakich ilościach sie go bierze więc na razie biorę 1 tab. Folika dziennie, a wizytę mam u lekarza za 2 dni dopiero... Jak możecie to napiszcie jakie ilości są zalecane please.
Izzi, w foliku masz wlasciwa dawke kwasu, bierz dziennie jedna i bedzie okej, no chyba ze lekarz uzna ze potrzebujesz wiecej (tak jak mnie - bo ciaze mialam zagrozonona - dal zamaist 0,4mg --> 5mg - tylko ze ten kwas foliowy jest na recepte)

It is what it is

Anisia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-08, 15:17   #100
izzi
Zadomowienie

GG do izzi

Cytat:

Martuko no ja już 35 skończę w tym roku i tak się zastanawiam ... czy warto robić badania prenatalne? Co o tym myślicie dziewczyny?
Stary 2008-01-08, 15:20   #101
jaroszania
Wtajemniczenie

GG do jaroszania

ja mam 21 i bede chciala je miec na pewno. w rodzinie mam kilka niepelnosprawnych dzieci wiec nie chce ryzykowac.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-01-08, 19:03   #102
izzi
Zadomowienie

GG do izzi

Cytat:
Napisane przez Anisia25 Pokaż wiadomość
Izzi, w foliku masz wlasciwa dawke kwasu, bierz dziennie jedna i bedzie okej, no chyba ze lekarz uzna ze potrzebujesz wiecej (tak jak mnie - bo ciaze mialam zagrozonona - dal zamaist 0,4mg --> 5mg - tylko ze ten kwas foliowy jest na recepte)
Dzięki Ci moja droga za informację .... A jak Ty się miewasz??? Zaokrągliłaś się już troszkę?

Jarosznia - ja raczej rodzinnie genetycznie nie jestem obciążona ale tak się zastanawiam czy ze względu na wiek nie powinnam tych badań zrobić...
Stary 2008-01-08, 19:24   #103
jaroszania
Wtajemniczenie

GG do jaroszania

ja genetycznie tez nie bo to akurat byly przypadki typu zarazenie sie rozyczna w czasie ciazy, ale zamierzam ten fakt wykorzystac i o takie badania sie upomniec. folik sie bierze 1tzb raz dziennie tak jak zaostalo juz napisane.

Stary 2008-01-09, 08:04   #104
edytka2
Raczkowanie

hej dziewczynki.ja jestem mamusią wrześniową 2007!jejku jak ten czas leci!mój Kubuś ma już 3 mce.ciąże miałam trudną,ale wszystko skonczyło sie dobrze.widze ze wiekszosc z Was zastanawia sie kiedy isc do lekarza-ja bylam 18 dni po zapłodnieniu tj 36 dzień cyklu,było juz widac pecherzyk,ale proponuje poczekac, po po dwóch tyg.znow musiałam miec usg,spr czy ciaza jest zywa.życze spokojnych 9 miesięcy!
edytka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-09, 08:08   #105
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

Cytat:
Dzięki Ci moja droga za informację .... A jak Ty się miewasz??? Zaokrągliłaś się już troszkę?

Jarosznia - ja raczej rodzinnie genetycznie nie jestem obciążona ale tak się zastanawiam czy ze względu na wiek nie powinnam tych badań zrobić...
Izzi, mam taki malutki brzuszek, ale go widac juz pod kazda bluzka nigdy brzuchola nie mialam, wiec cokolwiek sterczacego i nie sa to piersi jest dla mnie nowoscia

Dzidzius moj ma 9cm!! wiec jeszcze troche i zacznie mnie od wewnatrz kopac

pozdrowki kiedy sie wybierasz do lekarza?

It is what it is

Stary 2008-01-09, 14:14   #106
martuko
Wtajemniczenie

no właśnie dziewczyny, kiedy macie wizyte u lekarza? bo ja moglam sie zapisać dopiero na 5 lutego i ciągle się męcze,że to może za późno. Na dodatek to jest własnie prywatny lekarz, zależało mi żeby ona prowadziła moją ciążę. A może znacie jakiegoś dobrego ginekologa do którego mogłabym się udac w ramach NFZ (nigdy tak nie chodzilam do ginekologa)
Stary 2008-01-09, 14:38   #107
izzi
Zadomowienie

GG do izzi

HEHE to znaczy że zmienia Ci się nieco topografia brzuszka
Ja idę jutro do ginesa państwowego, bo myślę że od państwowego to dostanę skierowanie za darmo wszystkie badania . To jest podobno jakiś nieprzyjemny jejmość, bo zrobiłam wywiad ,,środowiskowy" z innymi pacjentkami. Jakiś strasznie zadufany w sobie starszy po 50 gość, podobno jednej z pań powiedział na wstępie z kwaśną miną i wyższoscią w głosie, że ,,on to pracował 17 lat w Anglii..." jakby dał jej do zrozumienia że praca w Polsce jest dla niego karą jakąś. Kurde, jakbym była w innej sytuacji to na taki tekst chyba bym zapytała ,,na którym zmywaku pracował w tej Anglii"
W piątek za to idę do mojej rudej ginesicy prywatnie bo mam do niej duże zaufanie i chcę też z nią pogadać bo ona jest gin. położnikiem i pracuje w szpitalu...
Ja na razie mam trochę brzuszka ale to takie wzdęcie raczej bo to za wcześnie na powiększony brzuch u mnie jeszcze. Z cycuszkami to normalnie masakra, bo uwielbiam spać na brzuchu a to niestety teraz problem więc wpycham sobie róg poduchy między te dwa balony i jakoś śpię

Brzuszek już mnie mniej pobolewa i cieszę się że nie mam żadnych plamień

A ha, no i tak się zastanawiam od kiedy można się smarować jakimiś tam specyfikami na rozstępy, bo mojej siostrze się porobiły duże rozstępy na biuście w czasie ciąży no a ja wolałabym jednak zniwelować to jakoś jeśli jeszcze mam czas

Buziaki!
PS: wyczytałam że moja fasola jest obecnie wielkości pestki jabłka
Stary 2008-01-09, 14:57   #108
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

Cytat:
Ja idę jutro do ginesa państwowego, bo myślę że od państwowego to dostanę skierowanie za darmo wszystkie badania . To jest podobno jakiś nieprzyjemny jejmość, bo zrobiłam wywiad ,,środowiskowy" z innymi pacjentkami. Jakiś strasznie zadufany w sobie starszy po 50 gość, podobno jednej z pań powiedział na wstępie z kwaśną miną i wyższoscią w głosie, że ,,on to pracował 17 lat w Anglii..." jakby dał jej do zrozumienia że praca w Polsce jest dla niego karą jakąś. Kurde, jakbym była w innej sytuacji to na taki tekst chyba bym zapytała ,,na którym zmywaku pracował w tej Anglii"
W piątek za to idę do mojej rudej ginesicy prywatnie bo mam do niej duże zaufanie i chcę też z nią pogadać bo ona jest gin. położnikiem i pracuje w szpitalu...
Ja na razie mam trochę brzuszka ale to takie wzdęcie raczej bo to za wcześnie na powiększony brzuch u mnie jeszcze. Z cycuszkami to normalnie masakra, bo uwielbiam spać na brzuchu a to niestety teraz problem więc wpycham sobie róg poduchy między te dwa balony i jakoś śpię

A ha, no i tak się zastanawiam od kiedy można się smarować jakimiś tam specyfikami na rozstępy, bo mojej siostrze się porobiły duże rozstępy na biuście w czasie ciąży no a ja wolałabym jednak zniwelować to jakoś jeśli jeszcze mam czas

Buziaki!
juz sie mozna smarowac, polecam krem Mustela przeciw rozstepom od 1 trymestru ciazy

hihihi pestka jablka, coz za slodki ciezar nosisz pod sercem

It is what it is

Stary 2008-01-09, 16:00   #109
izzi
Zadomowienie

GG do izzi

Anisiu a czy ty smarujesz i brzuchol i cycuszki???

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-01-09, 16:36   #110
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

Cytat:
Anisiu a czy ty smarujesz i brzuchol i cycuszki???
tak sloneczko

i bioderka plus uda tez zreszta na nim pisze co nalezy smarowac w ogole to skora mnie strasznie swedzi ostatnio wiec smaruje sie intensywniej, a w miedzyczasie uzywam oliwki tez pomaga zeby sie rozstepy nie robily

It is what it is

Stary 2008-01-09, 17:25   #111
jaroszania
Wtajemniczenie

GG do jaroszania

no to chyba czekamy na nowa Mame z tego co przeczytalam??

i zapraszam tu:
http://grono.net/forum/topic/8153577/11/0/0/0/#bottom

Stary 2008-01-09, 18:16   #112
83monia
Zakorzenienie

jako mamusia z innego wątku (maj-czerwiec 2008) proponuję już zrobic liste mamusiek przez kogo kto codziennie wręcz siedzi na necie. potem zaczyna sie robić trochę zamieszania o za dużo już ludzi i zapomina się o tych którzy wcześniej byli ale się zmyli.

no i GRATULUJĘ!!!

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-09, 19:03   #113
Ray
Zakorzenienie

dziewczyny nie spieszcie sie tak z ta wizyta u lekarza... bo to na prawde nie ma sensu tak wczesnie ja np sponial mi sie okres 5 dni poszlam a lekarz nie zauwazyl ciazy nie dlatego ze nie byl kompetentny tylko po prostu takie zairenko piasku ze tak powiem ciezko zauwazyc ... a dopiero po dwich tyg od okresu wyszlo ze jestem w ciazy i bylo widac pecherzyk na usg....

na prawde nie ma sensu wczesniej wiem ze chcecie wiedziec czy jestescie w ciazy ale do tego wystarczy poczatkowo beta jesli po paru dniach wzrasta hormon to jest ok i nie ma co sie przejmowac...

prawde mowic pierwsza wizyta i usg powinny byc w 7 tyg ciazy wtedy na pewno widac ze to ciaza i czy dobrze zagniezdzilo sie jajeczko bo prawde mowiac jesli macie poronic ( odpukac nie ) to czy bedziecie u lekarza czy nie to w pierwszych tyg ciazy to sie moze stac i czesciowo na to nie ma wplywu nawet lekarz ....

nie martwcie sie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-01-09, 19:07   #114
Ray
Zakorzenienie

izzi na rozstepy mozesz smarowac sie juz ale tak na prawde od 3 mc w gore powinno sie smarowac wtedy dopiero zazwyczaj rosnie brzuszek chodz moze i nie bo mi duzo pozniej wybrzuszyl na roztepy te wszystkie specyfiki sa o kant tylka ( pisze jako komsetolog) ja uzywam dwa razy dziennie na brzuch i biust oliwki hipp, polecam bo ma mila konsystencja nie bardzo tlusta i wystarczy niewielka ilosc byle by pokryc skore cieniutka warstweka a na reszte ciala lotion hipp nawilzajacy jestem prawie w 8 mc i nie mam ani jednego roztepu jak narazie a przytylam juz 15 kg
Stary 2008-01-09, 19:12   #115
izzi
Zadomowienie

GG do izzi

Cytat:
Napisane przez Ray Pokaż wiadomość
izzi na rozstepy mozesz smarowac sie juz ale tak na prawde od 3 mc w gore powinno sie smarowac wtedy dopiero zazwyczaj rosnie brzuszek chodz moze i nie bo mi duzo pozniej wybrzuszyl na roztepy te wszystkie specyfiki sa o kant tylka ( pisze jako komsetolog) ja uzywam dwa razy dziennie na brzuch i biust oliwki hipp, polecam bo ma mila konsystencja nie bardzo tlusta i wystarczy niewielka ilosc byle by pokryc skore cieniutka warstweka a na reszte ciala lotion hipp nawilzajacy jestem prawie w 8 mc i nie mam ani jednego roztepu jak narazie a przytylam juz 15 kg

Ray- dziękuję Ci bardzo za info! Jutro sobie zrobię zakupy bo myślę że ciąża nie ciąża a takie profilaktyczne smarowanie oliwką jeszcze nikomu nie zaszkodziło
Stary 2008-01-09, 19:27   #116
martuko
Wtajemniczenie

Cytat:

Buziaki!
izzi, to sobie wykombinowałaś, ja tez tak myslałam, w końcu badań sporo do zrobienia i przynajmniej te podstawowe zrobić za darmo. Moja rodzinna nie bardo się kwapi do zlecania badań jak sie dowie że ktoś inny mi kazał choć wlaściwie swoje zdrowie trzeba kontrolować (mówię o morfologii i moczu) asystentka od ginki kazała mi jeszcze zrobić TSH i grupe krwi, ale to robiłam ostatnio sama z ciekawości. może bym powtórzyla sobie HSG ale po takim odstępie to nie wiem czy jest sens, jakbym wiedziała wczesniej to sprawdzałabym za dwa dni czy ładnie urosło.
z tym spaniem na brzuchu to mam podobnie - jak już nie mogę zasnąć to brzuch mnie ratuje, ale jakoś niekomfortowo się ostatnio czuję uciskając brzuchol, zresztą tak czy inaczej trzeba będzie się wkrótce oduczyć spania na brzuchu i co? nie będę wogóle spać??? Tak więc zaczęłam już i próbuję znaleźć inna wygodną pozycję do zasypiania...
a o smarowanie tez Was miałam zapytać, ja od Świąt jakoś smaruję się jakims niedrogim specyfikiem dla niemowląt bo mi się strasznie sucha skóra zrobiłą to pomyślałam,że trzeba ją spróbowac nawilżyć czymś nieuczulającym. Może sobie kupię jakis specjalny specyfik, małżon lubi mnie smarowac to skorzystam

Cytat:
Napisane przez Ray Pokaż wiadomość
dziewczyny nie spieszcie sie tak z ta wizyta u lekarza... bo to na prawde nie ma sensu tak wczesnie ja np sponial mi sie okres 5 dni poszlam a lekarz nie zauwazyl ciazy nie dlatego ze nie byl kompetentny tylko po prostu takie zairenko piasku ze tak powiem ciezko zauwazyc ... a dopiero po dwich tyg od okresu wyszlo ze jestem w ciazy i bylo widac pecherzyk na usg....

na prawde nie ma sensu wczesniej wiem ze chcecie wiedziec czy jestescie w ciazy ale do tego wystarczy poczatkowo beta jesli po paru dniach wzrasta hormon to jest ok i nie ma co sie przejmowac...

prawde mowic pierwsza wizyta i usg powinny byc w 7 tyg ciazy wtedy na pewno widac ze to ciaza i czy dobrze zagniezdzilo sie jajeczko bo prawde mowiac jesli macie poronic ( odpukac nie ) to czy bedziecie u lekarza czy nie to w pierwszych tyg ciazy to sie moze stac i czesciowo na to nie ma wplywu nawet lekarz ....

nie martwcie sie
Ray ja się tak nie spieszę, jak mówiłam lekarce o moich planach to kazala sie zgłosić jak będzie 6 tygodni, ale teraz jak mnie zapisali to wygląda że bedę juz w tygodniu 10-11! to chyba za póxno, tym bardziej, że mam prace m.in. w nocy. no i że wczesniej mialam stwierdzone mięśniaki więc martwię się jak sobie fasolka tam radzi, gdzie sobie znalazła miejsce itd. nie chcialabym czegoś zaniedbać choć nie wiem jak jest widziane w środowisku lekarskim chodzenie do dwóch lekarzy. Ale już sie zorientowałam że u innego (tez prywatnie niestety) mogę być zarejestrowana w przyszłym tygodniu ( tyo będzie już 7 tydzień) więc coraz bardziej jestem skłonna pójść i się coś dowiedzieć.
Stary 2008-01-09, 22:16   #117
Kontrola
Raczkowanie

GG do Kontrola

Postanowiłam i tu zawitać, w końcu też miało być na wrzesień...
Za wszystkie wrzesniowe trzymam kciuki
Może i mi jeszcze raz się uda na 09.08
Też się urodziłam we wrzesniu-piękny miesiąc
Póki co wracam na Próbować,
ale na pewno wrócę i tutaj ;')
Stary 2008-01-09, 22:32   #118
jaroszania
Wtajemniczenie

GG do jaroszania

ja tez jestem z wrzesnia, narzeczony i teraz dzidzius. rodzinka wrzesniowa!
3mam kciuki zebys pojawila sie tu jako mama.

powiem Wam, ze troche sie przestrszylam bo na innym forum wlasnie jedna dziewczyna pojechala do szpitala. mialam krwawienie a wczesniej poronila. jets w 6tc jak ja...

Stary 2008-01-10, 08:32   #119
izzi
Zadomowienie

GG do izzi

Cytat:
Napisane przez jaroszania Pokaż wiadomość
ja tez jestem z wrzesnia, narzeczony i teraz dzidzius. rodzinka wrzesniowa!
3mam kciuki zebys pojawila sie tu jako mama.

powiem Wam, ze troche sie przestrszylam bo na innym forum wlasnie jedna dziewczyna pojechala do szpitala. mialam krwawienie a wczesniej poronila. jets w 6tc jak ja...
Jarosznia - jeśli nie masz podstaw do zmartwień to NIE MYŚL O TAKICH RZECZACH bo co to da? Tylko się niepotrzebnie nakręcasz
Myśl pozytywnie, to na pewno da lepsze efekty! W końcu coś takiego jak pozytywne nastawienie też ma niebagatelny wpływ na maluszka To normalne że każda z nas jest pełna obaw bo nie zawsze wszystko dobrze się kończy, ale to jest tak jakbym jechała na wycieczkę do Egiptu i myślała nie o pięknym słońcu i zabytkach tylko o tym że jacyś terroryści mnie porwą Mnie tez nachodzą takie myśli (a jakże!) ale Kochana od dziś koniec z takimi myślami!!!!
Stary 2008-01-10, 09:18   #120
Dorotka@
Zadomowienie

chyba wypada mi sie przywitac...
wczoraj zrobiłam test( w sumie to dla pewności dwa) i pierwszy raz zobaczyłam (na obu) dwie kreski!!!
owulację miałam w połowie grudnia- świeżynka z tej mojej fasolki,ale dla mnie to największy skarb świata!
w przyszłą środę mam wizytę u gina- ciekawe co mi powie?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości