![]() |
#91 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Chow chow
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Rozeznanie
|
tak to zalezy od charakteru psa
![]() |
![]() |
#93 |
Zakorzenienie
|
Chyba wezme chlopaka,raczej na pewno.
![]() Ale to dopiero za 2 miesiace,najpierw musi sie wykluc ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#94 |
Rozeznanie
|
Ale pieska oczywiscie z rodowodem????
![]() |
![]() |
#95 |
Zakorzenienie
|
Oczywiście,ze z rodowodem.
![]()
![]() |
#96 |
Rozeznanie
|
To dobrze. A masz na oku jakas hodowle. Jesli nie napisz w jakim miescie mieszkasz, a ja moze cos poszukam w okolicach tego miejsca. I dopisz wojewodztwo bo jak mieszkasz w malym miescie to bedzie prosciej znalezc w atlasie w jakich to okolicach.
Pozdro
![]() |
![]() |
#97 |
Zakorzenienie
|
Dziekuje Goldi za dobre checi
![]() Mieszkam w gdyni. Mam na oku hodowle w sopocie,jak widac bardzo bliziutko,niezly fart ![]() ![]() ![]() W czerwcu powinny byc małe,jesli dobrze wszystko pojdzie ![]() ![]()
![]() |
#98 |
Rozeznanie
|
Witajcie , ja od wczoraj jestem włascicielka slicznego Chowa - ma na imię Melvin i jest przesłodki
![]() ![]() ![]() ![]() Powiedzcie jak to jest z jedzeniem - dajecie mu 4 razy dziennie tak? ja daje mu Royala + ryż + indyk + warzywka gotowane - kupiłam też witaminki oraz bede mu dodawać siemię lniane mielone do jedzonka ![]() ![]() A tak na marginesie to chyba jedyna rasa piesków ktore cudnie wygladaja jako szczeniaczki ale jeszcze cudniej jako dorosłe psy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gratuluję ślicznego Miśka, cieszę się, że nas-właścicieli chowów-jest coraz więcej ![]() Co do tego siusiania, to nie jestem zwolenniczką pozwalania pieskowi siusiać w domu...szczerze mówiąc, myślę, że jak nauczysz go na gazetę, to trudno ci będzie oduczyć go tego ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Rozeznanie
|
Dla mnie chowki to nie najpiekniejsza rasa, ale wiecie dlaczego(bo mam goldka). Tez uwazam ze sa sliczne i wogole. Nic nie moge powiedziec o siusianiu na gazetke bo mojego psa wzielam jak mial 5 miesiecy. Wklej zdjatka swojego psa koniecznie.
Pozdrawiam i ciesze sie ze znowu piszemy tak systematycznie jak dawniej. Ps. Jakiej masci jest twoj chowek???...
![]() |
![]() |
#101 |
Zakorzenienie
|
O tak,koniecznie wklej zdjecia
![]() Jej,jak ja juz bym chciala go miec u siebie... A tyle jeszcze musze poczekac.... ![]() ![]()
![]() |
#102 |
Rozeznanie
|
U mnie z cierpliwoscia to tez jest do bani!!!
![]() |
![]() |
#103 |
Rozeznanie
|
Moj też jest po dwóch odrobaczeniach i jednym szczepieniu - sprawdzałam przed chwilka - szczepienie miał 2 kwietnia - to było jego pierwsze szczepienie - za 3 tyg mam isc na kolejne - wiec zostało mi jeszcze 6 dni kwarantanny
![]() ![]() ![]() ![]() Ja też daje mu karme Royal rozmoczoną wodą i zmieszna z ryżem, indykiem i marchewka z piertuszka ![]() ![]() Melvinek jest przesłodki , musze mu porobic fotki bo aż szkoda takiego czasu zmarnować ![]() ![]() Aha a moj Chowek jest rdzawy , matka jest uda z kremowymi przebłyskami - prześliczna - z tego co wiem to zdobyła 4 razy pierwsze miejsce na wystawach , ojciec też z tytułami - ojciec koloru rudego - wczoraj miałam okazje zobaczyc parke na żywo - poprostu nie mogłam oczu oderwać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Zakorzenienie
|
Kenzo,a Twoj maluch tez tak piłuje jak to chowek gdy spi?
![]() Mam 2 pytania. Po jakim czasie małe powinny byc odstawione od matki? Czytalam,ze po ok 7tyg.? I do ktorego tygodnia powinna trwac kwarantanna?
![]() |
#105 |
Rozeznanie
|
Czekam ze straszna niecierpliwoscia na fotki faszych slodziakow.
Przyznacie to ze posiadanie pieska jest strasznie(i nieskonczonosc razy strasznie) fajoskie. Pozdrawiam wasze slodkie psiaczki(no i was także). A moj Cortezik przez siec internetowa lize je po mordkach.
![]() |
![]() |
#106 |
Rozeznanie
|
Moj spi narazie bez chrapania - wczoraj na chwile tak sie ułożył ze chrapał ale nie głosno - natomiast dzis spi jak zabity - cichutko
![]() A z tego co wiem to maluchy odstawia sie juz po 6 tyg a kwarantanna jest do dwóch tyg po szczepieniu ![]() A co do mojego malucha to uwielbia wrecz jak zrobi siusiu a ja ide po nim sprzatać z papierem i sciereczka - wtedy zaczepia mnie, gryzie po rękach, szarpie scierke i wogole szaleje ze nie moge sie od niego odpędzic - nie daje mi w spokoju sprzątnąć ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Zakorzenienie
|
Az sie doczekac nie moge kiedy to ja bede mogla podzielic sie z wami wrazeniami....
![]() Tak podliczajac to musze poczekac do konca lipca na szczeniaczka... Takze jeszcze jest troche czasu,a jak juz mowilam strasznie niecierpliwa jestem. A jak myslicie,chowek "dogada sie" z krolikiem? Bo takowego posiadam i raczej wolalabym zeby sie polubily... Bo kiedy mialam kocurka to niestety on za krolikiem nie przepadal...
![]() |
#108 |
Rozeznanie
|
Chowek moze by go i polubił ale pewnie królik bedzie sie go bał
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Zakorzenienie
|
Akurat moj krolik to jest az za bardzo towarzyski wiec z nim problemu nie bedzie
![]() Chyba nie bede szukac nigdzie indziej psiaka,nawet nie bardzo mialabym mozliwosc zeby jechac po niego gdzies dalej,bo inne hodowle sa dosc daleko. A tą mam,ze tak powiem-pod nosem. Takze nie pozostaje mi nic innego jak poczekac. Ale co tam,wytrzymam. ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#110 |
Zakorzenienie
|
Ale się cieszę, że jest nas coraz więcej
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Rozeznanie
|
Ale słodziak - wygląda strasznie podobnie do mojego - jakiego jest koloru?
Ja mam w rodowodzie rudy ale ale matka była taka ruda z przebłyskami kremu i bardzo bym chciała zeby mały to po niej odziedziczył ![]() Byłam wczoraj wieczorem i dzis na chwilke z małym na trawce ale on chyba za bardzo nie wie do czego ona służy i jeszcze ani razu sie na niej nie zalatwił ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dzis chyba pojde wieczorem z nim do weta zeby zobaczył czy wszystko ok ![]() ![]() ![]() Aha i mój Melvinek jest strasznie żywiołowy poprostu rozpiera go energia - szaleje z zabawkami, lata jak oszołom , gryzie po nogawkach , TŻ łapie po nogach i szarpie, potwornie mocno gryzie po dłoniach , a jak mnie nie moze złapać i ugryść to podszczekuje ze złosci ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Zakorzenienie
|
Hehe, ale Ci zazdroszczę tego malucha, ja już prawie zapomniałam jak to było... ale Drejk też uwielbiał gryźć nogawki. Uważaj z tym twarożkiem, bo możesz przebiałkować pieska i będzie się bardzo drapał. ja to przerabiałam z Drejkiem już 2razy. miał wygryzioną ranę aż do mięsa. okazało się, że jest uczulony na kurczaka. Może dałaś twojemu coś z drobiu i troszkę się drapie? indyk podobno nie uczula, ale ja wolę nie ryzykować. Drejk dostaje tylko wołowinę z ryżem i warzywami a karmę ma z jagnięciną.
edit: spójrz na post 74-tam jest najaktualnniejsze zdjęcie Dreja i ocenisz jego kolor ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Rozeznanie
|
Przesłodki jest ten twoj Chowek - wydaje mi sie ze moj bedzie identycznego kolorku
![]() Hodowczyni mowiła ze Melvin najbardziej lubi ryż z kurczakiem + ewentualnie Royal, ja dałam mu wczoraj Indyka + royal + marchewka + pietruszka - i zauważyłam ze zacząl sie drapac pod brudka , nie wiem czym to moze byc spowodowane ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Rozeznanie
|
Sprawdzałam i nic nie zauważyłam, skóre ma ładna , nie ma zaczerwienionej ani łuszczącej skóry
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Zakorzenienie
|
Mała,Twoj Drejk jest przecudowny
![]() ![]() ![]() Znaczy byl jak byl maly,teraz jest jeszcze piekniejszy ![]() ![]() Ale tak czy inaczej trafilo Ci sie cudo ![]() KENZO- Daj te fotki bo padne z niecierpliwosci ![]()
![]() |
#117 |
Zakorzenienie
|
dziękuję Lanka
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 |
Rozeznanie
|
Agnieszko ale Drejo był slodziutki. Teraz jest jeszcze piekniejszy, widac ze to piesek a nie mala kuleczka.
Pozdro
![]() |
![]() |
#119 |
Rozeznanie
|
Chętnie wkleiłabym juz fotki ale moj TZ zabrał aparat do firmy ,powiedział ze mi przyniesie ale znając jego to może troche potrwac
![]() Juz po kilku dniach moge powiedziec ze to chyba jedna z najbardziej upartych ras jakie widziałam - on najchętniej robiłby dokładnie wszystko to czego nie może i przy tym nigdy nie daje za wygraną , jest uparty jak mały osiołek, jedynym sposobem jest poprostu podniesienie go i przeniesienie w inne miejsce - ale strasznie tego nie lubi i zaraz tak smiesznie warczy ![]() ![]() Mała a czy ciebie Drejk słucha? da sie chowki czegos nauczyc? - w sensie zeby był choć troszke posłuszny? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Rozeznanie
|
Kenzo pewnie ze sie da nauczyc ale ja slyszlam ze to dosc uparta rasa pieskow. Nie moge sie juz doczekac zdjec!!!!!!!!!!!!
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:26.