Chow chow - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Zwierzęta domowe - wiZOOż

Notka

Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-04-08, 13:17   #91
mała82
Zakorzenienie

Dot.: Chow chow

Cytat:
Napisane przez Lena_20 Pokaż wiadomość
Jakiego bede miala to jeszcze nie wiem.. Musze najpierw pojechac i zobaczyc. Ale masci bedzie raczej takiej jak piesek malej,lubie takie karmelki. Chociaz czarne i biale tez mi sie podobaja,nie wiem,zobaczymy. No i raczej suczka..
A suczki roznia sie jakos spacjalnie charakterem od samcow?
Podobno suczki są bardziej wrogo nastawione do obcych, ale to oczywiście zależy od charakteru psiaka i jego właścicieli
mała82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-08, 19:03   #92
Goldi13
Rozeznanie

tak to zalezy od charakteru psa

Goldi13 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-08, 21:11   #93
Lena_20
Zakorzenienie

Chyba wezme chlopaka,raczej na pewno.
Ale to dopiero za 2 miesiace,najpierw musi sie wykluc

zakochalam sie w chowkach.. Moja druga milosc zaraz po Tz-tku.

Lena_20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-09, 16:09   #94
Goldi13
Rozeznanie

Ale pieska oczywiscie z rodowodem????

Stary 2008-04-09, 16:28   #95
Lena_20
Zakorzenienie

Oczywiście,ze z rodowodem.

Stary 2008-04-09, 19:19   #96
Goldi13
Rozeznanie

To dobrze. A masz na oku jakas hodowle. Jesli nie napisz w jakim miescie mieszkasz, a ja moze cos poszukam w okolicach tego miejsca. I dopisz wojewodztwo bo jak mieszkasz w malym miescie to bedzie prosciej znalezc w atlasie w jakich to okolicach.

Pozdro

Stary 2008-04-09, 20:19   #97
Lena_20
Zakorzenienie

Dziekuje Goldi za dobre checi
Mieszkam w gdyni. Mam na oku hodowle w sopocie,jak widac bardzo bliziutko,niezly fart
W czerwcu powinny byc małe,jesli dobrze wszystko pojdzie

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-04-10, 08:56   #98
KENZO
Rozeznanie

Witajcie , ja od wczoraj jestem włascicielka slicznego Chowa - ma na imię Melvin i jest przesłodki oczywiście z rodowodem, rodzice przepiękni z Czech Maluszek jeszcze ma okres kwarantanny bo dopiero tydzien temu miał drugie szczepienie wiec jeszcze tydz bedzie musiał siusiać w domku . Jak wy nauczyłyscie swoje maluchy robienia na gazetke? dzis chce kupic pieluszki i bede go przyuczac maluszek duzo pije i bardzo często siusia ale jestem w nim tak zakochana ze mogłabym sprzątać po nim cały czas
Powiedzcie jak to jest z jedzeniem - dajecie mu 4 razy dziennie tak? ja daje mu Royala + ryż + indyk + warzywka gotowane - kupiłam też witaminki oraz bede mu dodawać siemię lniane mielone do jedzonka Ja robicie zostawiacie miseczke i jak przestanie jeść to zabieracie pomimo ze nie zjadł wszystkiego czy miseczka z karmą ma stać ? Ja zabieram bo słyszałam ze tak trzeba ale boje sie zeby maluszek nie był głodny do następnej pory jedzenia - wiem wiem jestem przewrażliwiona

A tak na marginesie to chyba jedyna rasa piesków ktore cudnie wygladaja jako szczeniaczki ale jeszcze cudniej jako dorosłe psy Sa poprostu piękne...
KENZO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-10, 17:08   #99
mała82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KENZO Pokaż wiadomość
Witajcie , ja od wczoraj jestem włascicielka slicznego Chowa - ma na imię Melvin i jest przesłodki oczywiście z rodowodem, rodzice przepiękni z Czech Maluszek jeszcze ma okres kwarantanny bo dopiero tydzien temu miał drugie szczepienie wiec jeszcze tydz bedzie musiał siusiać w domku . Jak wy nauczyłyscie swoje maluchy robienia na gazetke? dzis chce kupic pieluszki i bede go przyuczac maluszek duzo pije i bardzo często siusia ale jestem w nim tak zakochana ze mogłabym sprzątać po nim cały czas
Powiedzcie jak to jest z jedzeniem - dajecie mu 4 razy dziennie tak? ja daje mu Royala + ryż + indyk + warzywka gotowane - kupiłam też witaminki oraz bede mu dodawać siemię lniane mielone do jedzonka Ja robicie zostawiacie miseczke i jak przestanie jeść to zabieracie pomimo ze nie zjadł wszystkiego czy miseczka z karmą ma stać ? Ja zabieram bo słyszałam ze tak trzeba ale boje sie zeby maluszek nie był głodny do następnej pory jedzenia - wiem wiem jestem przewrażliwiona

A tak na marginesie to chyba jedyna rasa piesków ktore cudnie wygladaja jako szczeniaczki ale jeszcze cudniej jako dorosłe psy Sa poprostu piękne...
Zgadzam się z Tobą w 100%-im starsze tym ładniejsze
Gratuluję ślicznego Miśka, cieszę się, że nas-właścicieli chowów-jest coraz więcej może dodasz jakieś zdjęcia?
Co do tego siusiania, to nie jestem zwolenniczką pozwalania pieskowi siusiać w domu...szczerze mówiąc, myślę, że jak nauczysz go na gazetę, to trudno ci będzie oduczyć go tego Ja Drejka wzięłam od jego mamy jak miał zaledwie 6tyg. i był po 1 szczepieniu. Jestem w tej dobrej sytuacji, że mamy swój dom i podwórko, więc nie było problemuDrejo zsiusiał się w domu zaledwie kilka razy. Ta rasa jest bardzo czysta i psy same wiedzą, że nie mogą brudzić w domu. Myślę, że jak będziesz Melvina wyprowadzała na trawnik, ale tylko po to, żeby zrobił siusiu, a nie lizał i wąchał wszystko dookoła, to nic mu się nie stanie A co do jedzenia to mój miskę z karmą ma zawsze i jak zgłodnieje to podchodzi i podjadaNie wiem czy jest to dobre, ale przynajmniej piesek nie chodzi głodny. A dajesz mu namoczoną karmę? Ja mojemu moczyłam na początku, ale jak wspominałam miał tylko 6tyg, a Twój piesio ile ma?
Stary 2008-04-10, 19:27   #100
Goldi13
Rozeznanie

Dla mnie chowki to nie najpiekniejsza rasa, ale wiecie dlaczego(bo mam goldka). Tez uwazam ze sa sliczne i wogole. Nic nie moge powiedziec o siusianiu na gazetke bo mojego psa wzielam jak mial 5 miesiecy. Wklej zdjatka swojego psa koniecznie.

Pozdrawiam i ciesze sie ze znowu piszemy tak systematycznie jak dawniej.

Ps. Jakiej masci jest twoj chowek???...

Stary 2008-04-10, 19:52   #101
Lena_20
Zakorzenienie

O tak,koniecznie wklej zdjecia

Jej,jak ja juz bym chciala go miec u siebie... A tyle jeszcze musze poczekac.... Z cierpliwoscia to u mnie nigdy najlepiej nie bylo..

Stary 2008-04-10, 20:10   #102
Goldi13
Rozeznanie

U mnie z cierpliwoscia to tez jest do bani!!!

Stary 2008-04-10, 20:22   #103
KENZO
Rozeznanie

Moj też jest po dwóch odrobaczeniach i jednym szczepieniu - sprawdzałam przed chwilka - szczepienie miał 2 kwietnia - to było jego pierwsze szczepienie - za 3 tyg mam isc na kolejne - wiec zostało mi jeszcze 6 dni kwarantanny Moj Melvin urodził sie 18 lutego czyli też maluszek z niego jeszcze Aktualnie mieszkam od niedawna z TZ w nowym domu i mamy tutaj swoja trawke przed domem ale nie jest to jeszcze ogrodzona i czasem wbiegaja tutaj psy sąsiadów - dlatego boje sie wychodzic z maluszkiem - ale moze faktycznie bede wynosic go tylko na siusiu po jedzeniu bo inaczej nigdy sie nie nauczy - narazie robi co chwile gdzie popadnie , kupke dzis tez juz dwa razy zaliczył w domu podstawiałam mu gazetke ale on tylko ja tarmosił i gryzł zamiast na niej sie załatwic
Ja też daje mu karme Royal rozmoczoną wodą i zmieszna z ryżem, indykiem i marchewka z piertuszka Dodałam mu też troszke witaminek w proszku i jutro dorzuce siemię lniane mielone

Melvinek jest przesłodki , musze mu porobic fotki bo aż szkoda takiego czasu zmarnować Dzis była u mnie rodzinka i wszyscy sie z nim bawili po koleji i tak sie zmęczył ze teraz jak zasnął to dosłownie jak kamień - nic go nie rusza A wczoraj biedactwo pierwsza noc sen miał bardzo płytki , kładł sie blisko mnie i jak tylko chciałam sie gdzies ruszyc to zaraz otwierał oczki i biegł za mna zebym go czasem nie zostawiła w obcym miejscu

Aha a moj Chowek jest rdzawy , matka jest uda z kremowymi przebłyskami - prześliczna - z tego co wiem to zdobyła 4 razy pierwsze miejsce na wystawach , ojciec też z tytułami - ojciec koloru rudego - wczoraj miałam okazje zobaczyc parke na żywo - poprostu nie mogłam oczu oderwać
Stary 2008-04-10, 20:28   #104
Lena_20
Zakorzenienie

Kenzo,a Twoj maluch tez tak piłuje jak to chowek gdy spi?

Mam 2 pytania.
Po jakim czasie małe powinny byc odstawione od matki? Czytalam,ze po ok 7tyg.?
I do ktorego tygodnia powinna trwac kwarantanna?

Stary 2008-04-10, 20:31   #105
Goldi13
Rozeznanie

Czekam ze straszna niecierpliwoscia na fotki faszych slodziakow.
Przyznacie to ze posiadanie pieska jest strasznie(i nieskonczonosc razy strasznie) fajoskie.

Pozdrawiam wasze slodkie psiaczki(no i was także). A moj Cortezik przez siec internetowa lize je po mordkach.

Stary 2008-04-10, 20:33   #106
KENZO
Rozeznanie

Moj spi narazie bez chrapania - wczoraj na chwile tak sie ułożył ze chrapał ale nie głosno - natomiast dzis spi jak zabity - cichutko
A z tego co wiem to maluchy odstawia sie juz po 6 tyg a kwarantanna jest do dwóch tyg po szczepieniu

A co do mojego malucha to uwielbia wrecz jak zrobi siusiu a ja ide po nim sprzatać z papierem i sciereczka - wtedy zaczepia mnie, gryzie po rękach, szarpie scierke i wogole szaleje ze nie moge sie od niego odpędzic - nie daje mi w spokoju sprzątnąć uwielbia też mopa - ja dzis jechałam z mopem po panelach to szalał jak wariat - gryzł , gonił go tak zaciekle ze nie wyrabiał na zakrętach
Stary 2008-04-10, 21:06   #107
Lena_20
Zakorzenienie

Az sie doczekac nie moge kiedy to ja bede mogla podzielic sie z wami wrazeniami....

Tak podliczajac to musze poczekac do konca lipca na szczeniaczka...
Takze jeszcze jest troche czasu,a jak juz mowilam strasznie niecierpliwa jestem.
A jak myslicie,chowek "dogada sie" z krolikiem? Bo takowego posiadam i raczej wolalabym zeby sie polubily... Bo kiedy mialam kocurka to niestety on za krolikiem nie przepadal...

Stary 2008-04-10, 21:48   #108
KENZO
Rozeznanie

Chowek moze by go i polubił ale pewnie królik bedzie sie go bał A może uda ci sie znaleść jakiegoś ładnego Chowka prędzej bo do lipca to faktycznie duzo czasu
Stary 2008-04-10, 22:51   #109
Lena_20
Zakorzenienie

Akurat moj krolik to jest az za bardzo towarzyski wiec z nim problemu nie bedzie
Chyba nie bede szukac nigdzie indziej psiaka,nawet nie bardzo mialabym mozliwosc zeby jechac po niego gdzies dalej,bo inne hodowle sa dosc daleko. A tą mam,ze tak powiem-pod nosem. Takze nie pozostaje mi nic innego jak poczekac. Ale co tam,wytrzymam.

Stary 2008-04-11, 10:27   #110
mała82
Zakorzenienie

Ale się cieszę, że jest nas coraz więcej Lena_20 czas szybko minie, zobaczysz. my niestety nie byliśmy tak cierpliwi i mamy pieska bez rodowodu ale i tak jest cudowny i kochaniutki. Znalazłam zdjęcia, jak był jeszcze malutki, aż nie mogę uwierzyć jak wyrósł...zobaczcie:rolley es:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie ,,018.jpg (109,3 KB, 71 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie020.jpg (112,4 KB, 72 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ss.JPG (21,7 KB, 66 załadowań)
Stary 2008-04-11, 10:50   #111
KENZO
Rozeznanie

Ale słodziak - wygląda strasznie podobnie do mojego - jakiego jest koloru?
Ja mam w rodowodzie rudy ale ale matka była taka ruda z przebłyskami kremu i bardzo bym chciała zeby mały to po niej odziedziczył

Byłam wczoraj wieczorem i dzis na chwilke z małym na trawce ale on chyba za bardzo nie wie do czego ona służy i jeszcze ani razu sie na niej nie zalatwił dzis jak tylko sie obudził o 7 rano szybko zaczełam sie ubierac ale on oczywiscie zdązył zrobic siusiu a jak zniosłam go na dół i ubierałam buty zrobił kupke wiec na trawce wiadomo nie miał juz co robic Potem znów spał po jedzieniu i jak sie obudził to znów szybciutko sie zesiusiał chyba mam za słaby refleks ale trawka strasznie mu sie spodobała bo jak tylko przechodze koło drzwi to podbiega i piszczy zeby go wypuścic na dwór Narazie jest dopiero po pierwszym szczepieniu wiec nie chce z nim za duzo wychodzic.
Dzis chyba pojde wieczorem z nim do weta zeby zobaczył czy wszystko ok Aha i zauwazyłam ze maluch czesto drapie sie delikatnie pod brudką na szyjce - wlasciwie tylko tam nie wiem dlaczego Hodowczyni mowiła ze nie miał nigdy problemów z drapaniem ... Fakt ze ja staram sie mu bardziej urozmaicic jedzonko - dzis dałam mu najpier Royala , a potem twarożek z miodem - czytałam ze to bardzo lubia

Aha i mój Melvinek jest strasznie żywiołowy poprostu rozpiera go energia - szaleje z zabawkami, lata jak oszołom , gryzie po nogawkach , TŻ łapie po nogach i szarpie, potwornie mocno gryzie po dłoniach , a jak mnie nie moze złapać i ugryść to podszczekuje ze złosci
Stary 2008-04-11, 11:08   #112
mała82
Zakorzenienie

Hehe, ale Ci zazdroszczę tego malucha, ja już prawie zapomniałam jak to było... ale Drejk też uwielbiał gryźć nogawki. Uważaj z tym twarożkiem, bo możesz przebiałkować pieska i będzie się bardzo drapał. ja to przerabiałam z Drejkiem już 2razy. miał wygryzioną ranę aż do mięsa. okazało się, że jest uczulony na kurczaka. Może dałaś twojemu coś z drobiu i troszkę się drapie? indyk podobno nie uczula, ale ja wolę nie ryzykować. Drejk dostaje tylko wołowinę z ryżem i warzywami a karmę ma z jagnięciną.

edit: spójrz na post 74-tam jest najaktualnniejsze zdjęcie Dreja i ocenisz jego kolor
Stary 2008-04-11, 11:59   #113
KENZO
Rozeznanie

Przesłodki jest ten twoj Chowek - wydaje mi sie ze moj bedzie identycznego kolorku

Hodowczyni mowiła ze Melvin najbardziej lubi ryż z kurczakiem + ewentualnie Royal, ja dałam mu wczoraj Indyka + royal + marchewka + pietruszka - i zauważyłam ze zacząl sie drapac pod brudka , nie wiem czym to moze byc spowodowane Dzis dałam mu samego Royala rozmoczonego z woda i siemieniem lnianym mielonym + potem wlasnie ten twarożek z miodem Hodowczyni mowiła ze ani on ani jego rodzice nie mieli problemów z drapaniem Zapytam dzis weta moze mi cos podpowie
Stary 2008-04-11, 12:02   #114
mała82
Zakorzenienie

Pewnie, najlepiej zapytaj A sprawdzałaś, czy nie zaplątała się jakaś pchełka?
Stary 2008-04-11, 12:22   #115
KENZO
Rozeznanie

Sprawdzałam i nic nie zauważyłam, skóre ma ładna , nie ma zaczerwienionej ani łuszczącej skóry Dzis bedzie sam w domu 3 godziny - ciekawe jak to przeżyje - wczoraj był ponad godzine sam i jak wróciałam to słodko spał
Stary 2008-04-11, 16:18   #116
Lena_20
Zakorzenienie

Mała,Twoj Drejk jest przecudowny
Znaczy byl jak byl maly,teraz jest jeszcze piekniejszy A czy z rodowodem czy bez,wszystkie sa piekne i warte kochania. Sama nawet wzielabym bez rodowodu Ale troche obawialabym sie tego,zreszta tyle sie nasluchalam zeby nie wspomagac pseudo hodowcow...
Ale tak czy inaczej trafilo Ci sie cudo

KENZO- Daj te fotki bo padne z niecierpliwosci

Stary 2008-04-11, 18:40   #117
mała82
Zakorzenienie

dziękuję Lanka Twój na pewno też będzie przesłodki
Stary 2008-04-11, 19:05   #118
Goldi13
Rozeznanie

Agnieszko ale Drejo był slodziutki. Teraz jest jeszcze piekniejszy, widac ze to piesek a nie mala kuleczka.

Pozdro

Stary 2008-04-11, 19:09   #119
KENZO
Rozeznanie

Chętnie wkleiłabym juz fotki ale moj TZ zabrał aparat do firmy ,powiedział ze mi przyniesie ale znając jego to może troche potrwac

Juz po kilku dniach moge powiedziec ze to chyba jedna z najbardziej upartych ras jakie widziałam - on najchętniej robiłby dokładnie wszystko to czego nie może i przy tym nigdy nie daje za wygraną , jest uparty jak mały osiołek, jedynym sposobem jest poprostu podniesienie go i przeniesienie w inne miejsce - ale strasznie tego nie lubi i zaraz tak smiesznie warczy Pociecha jest z niego niesamowita ale czuje ze faktycznie z wychowaniem go to będzie ciezki orzech do zgryznienia

Mała a czy ciebie Drejk słucha? da sie chowki czegos nauczyc? - w sensie zeby był choć troszke posłuszny?
Stary 2008-04-11, 20:18   #120
Goldi13
Rozeznanie

Kenzo pewnie ze sie da nauczyc ale ja slyszlam ze to dosc uparta rasa pieskow. Nie moge sie juz doczekac zdjec!!!!!!!!!!!!

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości