|
|
#91 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Twory - 2007
To drucik posrebrzany z empiku 0,25, a szydełko hmm - sprawdze w domu i napisze co i jak
wiem że zbyt cieńkie nie jest. Dzięki za komentarz Rina
|
|
#92 |
|
Zakorzenienie
|
Schematy do tych "kółek" mam na dysku, są za duże, żeby je tu umieścić - więc jak ktoś chce to proszę o maile
Rina - działam szydełkiem "2". Szydełkowe kolczyki mają wymiary 32x20 mm, kwiatek ma średnicę około 15 mm.
|
|
#93 |
|
Zakorzenienie
|
ja próbowałam 0,3 i 0,25. 0,25 najlepszy (moim zdaniem)
|
|
|
|
|
#94 | |
|
Zakorzenienie
|
Ostatnie dziela cudowne, piękne, zjawiskowe, boskie, a dalej słów mi brakło
Osobiście na szydelko nigdy nie wpadlam choć serwetki się czasem robilo, musze spróbować...
|
|
|
|
#95 |
|
Konto usunięte
|
No taki szok na noc to niezdrowe jest! Świetne kolczyki
|
|
|
|
|
#96 |
|
Zakorzenienie
|
Maqda, Szaja - dzięki
Dawno nie czytałam tylu pochwał. Dziś siedziałam cały wieczór nad tym jednym kolczykiem. Najpierw zrobiłam górę-nie bez problemów bo miała mieć inne kolory zupełnie ale miałam nieodpowiednie koraliki, potem kombinowałam z dołem, miały być początkowo czarne kryształki tak jak w tych wcześniejszych brązowych - ostatecznie skończyło się na tym. Jestem zadowolona z efektu Jutro zrobię drugiego.PS. Zapomniałam załącznika
Edytowane przez Kasia83 Czas edycji: 2007-05-10 o 23:08 |
|
|
|
|
#97 | |
|
Zakorzenienie
|
W takim to i w jedny moglabym chodzić
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#98 |
|
Zakorzenienie
|
Piękny! Jak zrobisz drugi, daj zdjęcie obu, będzie miło nacieszyć oczy!
|
|
|
|
|
#99 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki wam
Dziś jednak zrobiłam sobie przerwę od plecenia, za to zrobiłam porządek w koralikach bo większość drobnicy była pomieszana
|
|
#100 |
|
Zakorzenienie
|
Napracowałaś się rzeczywiście, a efekt świetny
|
|
#101 |
|
Zakorzenienie
|
Zrobiłam drugi klolczyk, no i jescze jeden, mało udany ale, być może jeszcze go zmodyfikuję. Czasem żałuję, że nie mamy tylko jednego ucha
|
|
#102 |
|
Zakorzenienie
|
Możesz zrobić asymetryczne kolczyki - np do tego jednego dodać takie dzyndzle jak w pierwszych, a drugi będzie składał się z samych "dzyndzli".
|
|
|
|
|
#103 |
|
Zakorzenienie
|
Tońka - jakoś mi sie takie asymetrie nie widzą
ale dzięki za propozycję
|
|
#104 |
|
Zakorzenienie
|
Ale z pojedyńczym egzemplarzem nie ma problemu. dziewczyna mojego kolegi zawsze chodzi tylko w jednym kolczyku. Przyznam że nawet ciekawe ma te kolczyki
A Tobie obie pary bardzo fajnie wyszły.
|
|
#105 |
|
Zakorzenienie
|
DZiękuję
Małe sprostowanie - zielone kolczyki oczywiście będą dwa tylko na chwile teraźniejszą jest jeden
|
|
#106 |
|
Raczkowanie
|
Piękna biużu, podziwiam
! :Najprzecudowniejsze są szydełkowe prostokąty
|
|
#107 | |
|
Zakorzenienie
|
Pierwsze w parze jeszcze lepiej niż pojedyńcze, drugi równiez cudny (wiem że jestem mało oryginalna ale cóż zrobic
)
|
|
|
|
#108 |
|
Zakorzenienie
|
para - śliczna
zielony trochę mniej mi się podoba, może jak będą dwa, to mi się spodobają
|
|
|
|
|
#109 |
|
Zakorzenienie
|
Tylko dwie pary - bo te zielono-czarno-niebieskie wymęczyły mnie niesamowicie. Ale chyba warto było
|
|
#110 |
|
Zadomowienie
|
wow, rozumiem, że ta a'la filigranowa baza Cię tak wykończyła, no nie dziwię się, fanjie wygląda, więc warto było się pomęczyć
![]() te drugie takie letnie już, bardzo ładne
|
|
|
|
|
#112 |
|
Zakorzenienie
|
tak, kółeczka sama wykręcałam, wcześniej robiłam takie tylko z brązowymi kryształkami ale był tylko jeden, kumplowi sie spodobał i chciał dla dziewczyny coś takiego
no i są dwa nareszcie![]() Dziękuję za komentarze
Edytowane przez Kasia83 Czas edycji: 2007-05-25 o 14:51 Powód: skleroza |
|
|
|
|
#113 | |
|
Zakorzenienie
|
Dwie pary, ale za to jakie!!! <Mdleje i czeka, aż ją ktoś z podłogi pozbiera>
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#114 |
|
Zakorzenienie
|
dziękuję Maqda
|
|
#115 |
|
Zakorzenienie
|
Nad tą bransoletką spędziłam dziś parę godzin, stworzyłam jeszcze kolczyki i powstała zielono-czarna seria - nie mylić z kompletem
![]() (a praca magisterska czeka na napisanie)
|
|
#116 | |
|
Zakorzenienie
|
Śliczna bransoletka
. Powodzenia w pisaniu...
|
|
|
|
#117 |
|
Zadomowienie
|
Witam w klubie
A taaaaak mi sie nie chce pisac, szok. Najchetniej bym tylko siedziala i robila kolce Bransa sliczna
|
|
|
|
|
#119 |
|
Raczkowanie
|
ostatnie kolczyki są śliczne i poprzednie zielono-czarne
|
|
#120 |
|
Zakorzenienie
|
Maqda - dziękuję i nie dziękuję
![]() farfallina - Ja dokładnie tak samo pisanie odwlekam na ostatnią chwile, jednak teraz musze sie spręzyc bo na srode mam napisac streszczenie mojej pracy - i opowiedziec o niej przed grupą strach się bać.*Gwiazdka*-dziękuję, faktycznie troche pracy włożylam w to - najwiecej roboty było przy łączeniu kółeczek ![]() kobra8-dziękuję bardzo
![]() |
Nowe wątki na forum Biżuteria
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:03.

wiem że zbyt cieńkie nie jest. Dzięki za komentarz Rina 

Osobiście na szydelko nigdy nie wpadlam choć serwetki się czasem robilo, musze spróbować...
Dawno nie czytałam tylu pochwał. Dziś siedziałam cały wieczór nad tym jednym kolczykiem. Najpierw zrobiłam górę-nie bez problemów bo miała mieć inne kolory zupełnie ale miałam nieodpowiednie koraliki, potem kombinowałam z dołem, miały być początkowo czarne kryształki tak jak w tych wcześniejszych brązowych - ostatecznie skończyło się na tym. Jestem zadowolona z efektu 

jestem również

! :Najprzecudowniejsze są szydełkowe prostokąty

A taaaaak mi sie nie chce pisac, szok.
Najchetniej bym tylko siedziala i robila kolce