![]() |
#91 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: najgłupsze powody (teksty) rozstania wymyślone przez waszych byłych
Cytat:
![]() Post factum dowiedzialam sie od jego kuzynki (studiowali razem) "ze ona wcale go nie namawiala, zeby ze mna zerwal". Wcale a wcale. Im bardzie probowala mnie przekonywac, tym bardziej przekonywalo mnie ze tam musiala byc masowa krucjjata przeciwko mnie. Potem poznalam innego faceta, urwalam kontakt z calym towarzystwem. A on probowal wrocic, ale ja nie chcialam, pozniej dwa lata byl sam. A i jeszcze kiedys go spotkalam w autobusie (ja wtedy bylam z innym TZ) i mi sie wyzalal, ze on nie ma dziewczyny. Sobie znalazl adresatke zwierzen ![]() ![]() Tez mialam taka sytuacje. I do tej pory moge liczyc na jednego z eksow. Z innymi bardzo rozne relacje. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Raczkowanie
|
"bo i tak nic z tego nie bedzie"
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Raczkowanie
|
Byliśmy ze sobą jakieś 6 miesięcy, a on pewnego dnia przestał sie odzywać. Nie było to strasznie długo, ale 5dni milczenia to dla mnie przesada. Studiował w innym mieście, więc nasz kontakt ograniczał się do komórki i Internetu. U kresu wytrzymałości, kiedy już dobiłam się do niego na gadu, zaczęłam poważną rozmowę w stylu "twoje zachowanie mnie męczy, jeśli nie chcesz ze mną być to się zdecyduj, bo ja nie mam zamiaru żyć się w takim związku, nie tak sobie to wyobrażam". On po chwili milczenia stwierdził "kobieto dałaś mi do myślenia, rzeczywiście coś jest nie tak". No olśniło go po prostu :| Umówiliśmy się następnego dnia, żeby porozmawiać na żywo. Pamiętam, że tak chciało mi się płakać, że aż bolało mnie gardło, ale nie dałam się - nie widział ani jednej mojej łzy
![]() A wiecie jak mi się tłumaczył? "Nie możemy ze sobą być, niedługo zacznie się sesja, będę przyjeżdżał raz na miesiąc, nie chcę żebyś się męczyła" Po prostu Matka Teresa w wydaniu męskim, wszystko dla innych, istny altruista.
![]() |
#94 |
Zakorzenienie
|
Nagle nie chciał się już spotykać , spytałam 'czemu do mnie nie wpadasz' a on ' bo nie chce przeszkadzać' .. ja ' przecież nigdy nie przeszkadzałeś' .. i skoncyzło sie na tym , ze zerwalismy oboje bo on powiedział ' chyba za często u Ciebie bywałem' :| .
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Raczkowanie
|
O boże
![]() ![]() Jeden z moich eksów chodził ze mną po to by moja przyjaciółka była zazdrosna i to mi powiedział przy zerwaniu ![]() ![]() ![]() Kolejny zerwał ze mną po pół roku nic mi o tym nie mówiąc ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Rozeznanie
|
raz mialam taka pokrecona sytuacje
uslyszalam wtedy: - "jestes dla mnie za dobra, nie zasluguje na Ciebie. Ale mam nadzieje ze zostaniemy przyjaciolmi" pffffffffff oczywiscie ![]() ![]() ![]() - " nie wie, nie mozna sie do czegos tak szybko przekonac" - rozumiecie cos z tego??? ![]() ![]() Co lepsze ten chlopak probowal po raz 3 do mnie startowac ![]() ![]()
"Szczęściem jednego człowieka jest drugi człowiek" ![]() Od 5.01.2010 : 66,7kg wrrrr ![]() Edytowane przez onemi Czas edycji: 2008-01-13 o 14:24 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Zakorzenienie
|
O matko... przeczytałam cały watek i po prostu leże
![]() ja usłyszalam "no bo wbiłem sobie do głowy ze kochasz tamtego a ona mnie pocieszała..." ![]() "ja juz mam taka psychike ze jak sobie cos powiem to potem ani rusz" Swoja droga... naprawde pokochałam potem tamtego o ktorym on mowił ![]() ![]() "nie mogłem ci powiedziec bo bys nie wrocila i juz bym nie miał mojego słoneczka..." ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
Raczkowanie
|
"Byłem w szpitalu na badaniach i wykazały że jestem chory na raka płuc. To dla mnie wyrok; jadę do Niemiec na leczenie bo tam mają specjalistyczną klinikę i nie chcę Cię za sobą ciągnąć. Dlatego się nie odzywałem ostatnio do Ciebie. Mam nadzieję że zrozumiesz".
A po prostu zrobił dziecko swojej byłej i się do niej wprowadził. Wtedy kiedy niby był w Niemczech chlał sobie w ulubionej knajpie w Wawie i spał na stole do rana. A zdrowy su***nsyn jak ryba.
![]() |
![]() |
#99 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Rozeznanie
|
przypomniałam sobie teksty mojego ex z liceum, jak się rozstawaliśmy to usłyszałam, że właściwie to dobrze że się rozstaniemy bo:
- właściwie nie lubię Twoich znajomych (doszedł do tego wniosku po 3 latach znajomości ![]() - ostatnio dużo czasu poświęcasz nauce (za 6 miesięcy miałam mieć maturę...) a po tym wszystkim powiedział że chętnie i tak pójdzie ze mną na studniówkę, oczywiście powiedziałam że dziękuję, poszłam sama, bawiłam się dobrze choć były chwile gdy płakałam po tym panu ehhh faceci wiecie nie podejrzewałam ich o taką fantazję ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#101 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chyba mamy zwycięzcę.... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#102 |
Zakorzenienie
|
Hmm no to moj byly TZ tez sie przestal jakos odzywac.. ale potem znowu bylo ok.. az pewnego dnia gadamy na gg ja do niego mowie ze przyjade za 20min na chwile... bo sie nie widzielismy a ten ''ale po co???? ''
![]() ![]() ![]() ![]() Najlepszy jest tekst : ja sie go pytam dlaczego sie tak zachowujesz a on: ,, no wlasnie dobrze ze zauwazylas.. prawda? inaczej sie zachowuje nie?niz zawsze''- (to mniej wiecej trwalo z tydzien czasu...) '' ![]() ![]()
![]() |
#103 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Wtajemniczenie
|
Czytając ten wątek przypomniałam sobie, jak mój kolega wyżalił mi się, dziewczyna od niego odeszła, bo: "Traktowałeś mnie jak księżniczkę, dlatego odchodzę". Kobiety też mają w sobie coś nieobliczalnego
![]()
Nie mam żadnych rasowych, kastowych czy religijnych uprzedzeń. Jedyne co mnie obchodzi, to czy dana jednostka jest istotą ludzką i to mi wystarczy. Gorsza już być nie może. Po co mi suwaczki? Miłość nie jest na pokaz. Do miłości trzeba dwojga, a nie Internetu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Rozeznanie
|
a nie, ja mam też ciekawą historię xD
z moim ex to ja zerwałam, przez gadu, bo się do mnie tak odzywał zawsze, pomijając fakt, że to było na feriach i się w ogóle do mnie nie odzywał. Więc powiedziałam mu "pa" 8) ale to nic, kiedy na tego sylwestra, praiwe rok potem, mówi mi, że chciał poczekać, aż się spotakmy, bo mu sięznudziłam xD wyśmiałam go, tak samo jak reszta towarzystwa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Raczkowanie
|
"Bo jestes dla mnie zbyt silna..."
albo najpierw pocałował inną na moich oczach a potem, jak zobaczył że ryczę: "To co, to tak zrywamy?" |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Raczkowanie
|
Najgłupszy powód rozstania jaki usłyszałam - "bo Ty tak mało mówisz o małżeństwie ze mną".
Komizm tkwi w tym, że wypowiedział to mój bliższy kolega (przyjaciel-chłopak), gdy ja miałam 15 lat, a on 18 :P
![]() |
#110 |
Rozeznanie
|
"Bo ciągle Cie ranię, bo nie moge sobie poradzić sam ze sobą, bo jestem głupi ale nie mam już siły, bo ciagle przeze mnie płaczesz, bo zmienilismy sie przez ten rok..."etc. jacy to oni są biedni prawda? ciagle nas tak krzywdza, to to im sie odbija na psychice...;p
![]() |
#111 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Raczkowanie
|
"bo tak będzie lepiej a ja weim co jest dobre dla Ciebie" "bo mój kolega uważa Cię za głupią blondynkę"
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Zakorzenienie
|
Po 9 miesiącah chodzenia mój pierwszy chłopak powiedział, że zrywa ze mną bo ...babcia powiedziała mu, że jest za młody, żeby mieć dziewczynę. Brakowało mu 4 miesiące do osiemnastki.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 |
Raczkowanie
|
Sorry dziewczyny mam takie pytanie. Wiele z tych tekstów faktycznie jest śmiesznych... żałośnie kolesie z Wami zrywali, aż sie przykro robi. Ale mam takie pytanie do Was - mam nadzieję że za to mnie tu nie zlinczujecie. Skoro to jest temat o zrywaniu: ja nie wiem jak mam zerwać z moją dziewczyną. Mam 23 lata w zasadzie prawie 24. Moja dziewczyna 22. Żeby nie wdawać sie w szczegóły powiem tylko że chce z Nią zerwać ponieważ nie jest dziewicą. Trafiłem na to forum ponieważ szukałem w net tematów o tym jak to sie nie jest pierwszym dla swojego partnera. Są tu dwa takie, i dziewczyny w nich raczej sobie nie radzą z przeszłością swoich chłopaków. Ja nie radzę sobie z przeszłością mojej dziewczyny. Ja jestem prawiczkiem, zawsze chciałem przeżyć ten swój pierwszy raz z ukochaną osobą. Ona niestety ma to już dawno za sobą. Nie radzę sobie z tym, non stop mam obrazy przed oczami jak ona to robi z innymi. To boli, nie myślałem nigdy że to może boleć aż tak bardzo. Że nigdy nie będę dla niej nikim wyjątkowym tylko kolejnym... Chcę sie z nią rozstać i zapomnieć o niej. Wiem ze to będzie bolało, mnie i ją, ale to jest najlepsze wyjście. Jak zostanę z nią będzie boleć jeszcze mocniej. Im bardziej mi będzie na niej zależało. I się na pewno rozstaniemy. Zawsze jest tak że jak jedno cierpi przez przeszłość drugiego to związek kończy sie zerwaniem. Wiec nie ma sensu. A wtedy oboje będziemy znacznie mocniej cierpieć.
Nie wiem tylko czy powiedzieć Jej prawdę czy skłamać. Bardzo chciałbym być z Nią szczery. Zasłużyła sobie na to, ale sie waham. Co byście zrobiły jak by Wasz chłopak tak z wami zerwał. Tzn. zraniłoby to was bardzo? Czy potrafiłyście by go zrozumieć? Jak jej to w ogóle powiedzieć? Nie chce jej nie potrzebnie ranić. Może wymyślić inny powód rozstania. Nie wiem. Nie wiem jak czuje sie dziewczyna w takiej sytuacji. Pewnie jak szmata, a przecież ja o niej tak nie myślę. po prostu nie jest dziewczyną dla mnie a ja chłopakiem dla niej. Poza tym przez to ze tak przez nią cierpię chyba już jej nie ufam, nie wiem. Zastanawiam sie czy ona sie przez to nie obrazi, nie weźmie tego do siebie i czy przypadkiem nie obrobi mi eee... wiadomo czego wśród znajomych. Czy nie rozpowie wszędzie powodu naszego zerwania. Ja gdyby to o mnie chodziło wziął bym to na honor. Co było między nami zabiorę do grobu. Bo wtedy byliśmy razem. Ale wiadomo to raczej śliska sprawa. Co zrobić w tej sytuacji? To forum wybitnie kobiece wiec może mi tu Panie pomożecie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
BAN stały
|
o matko
![]() coz powiedz jej prawde - to najlepsze wyjscie, powiedz jej to co nam napisales. ale nie spodziewaj sie entuzjazmu i przyjaznego nastawienia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Każdy ma jakąś przeszłość. Nawet jeśli spotkasz dziewczynę, która się okaże dziewicą, to może mieć za sobą coś innego (pieszczoty z kimś, czy ex faceta, z którym była mocno związana), co znowu nie będzie Ci dawało spokoju i męczyło. Zawsze się coś znajdzie. A zdradzić każdy może - dziewica i dziewczyna doświadczona. Zdrada wynika z tego, że coś jest w związku nie tak, albo że ktoś nie ma zasad, a nie z tego, czy ktoś jest doświadczony i miał wcześniej partnerów. Porozmawiaj z nią o swoich obawach, bo rozmowa to jest podstawa związku. Każdego. Może się przynajmniej czegoś nauczysz na przyszłość, nawet jeśli ten związek upadnie. I pracuj nad swoim niskim poczuciem wartości i kompleksami, bo one rozwalą Ci każdy związek, nawet z dziewicą czekającą do ślubu na seks. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#118 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Anonimowo,bo anonimowo,ale jednak.... Nic Ci konkretnego nie poradzę. Doris dobrze to ujęła - Twój kłopot to nie dziewczyna-niedziewica tylko kompleks,który nie pozwala Ci zmierzyć się z innymi... Męskie ego...
![]() |
![]() |
#119 |
BAN stały
|
mały_groszek
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Przyczajenie
|
Heh....a ja kiedyś usłyszałam będąc w pewnej znajmości, że....że ma pół roku do ślubu i chce się zmienić tj być wiernym, uczciwym wobec przyszłej żony. I wszystko byłoby niekoniecznie śmieszne, gdyby nie to, że z przyczajenia odkryłam iż wymienił mnie na inną ale nie tę przyszłą żonę/
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:39.