|
Notka |
|
Komputery, telefony, tablety Masz problem z komputerem, telefonem lub tabletem? Potrzebujesz fachowej porady na temat oprogramowania? Masz wiedzę i chcesz pomóc innym? Dołącz. |
Pokaż wyniki sondy: Który telefon wybrać? | |||
HTC Wildfire S |
![]() ![]() ![]() ![]() |
17 | 30,36% |
Samsung Wave Y |
1 | 1,79% |
Sony Ericsson Xperia Neo V |
7 | 12,50% |
Nokia 500 |
7 | 12,50% |
Samsung Galaxy Mini |
4 | 7,14% |
Inny(ale jaki:P) |
20 | 35,71% |
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#91 |
Raczkowanie
|
Dot.: Masz problem z wyborem telefonu komórkowego ? Chętnie pomogę :)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Zakorzenienie
|
korzystam, ale to dla mnie troszku za drogo, niestety ![]()
![]() |
#93 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję za pomoc
![]() Wiadomo, że nie chcę telefonu gorszego od mojego obecnego K800i ![]() Oczywiście K850i to mój faworyt, ale musze jeszcze przejrzeć te inne modele które wymieniłeś, nie chcę się ograniczać tylko do SE- rok temu zamiast Nokii wzięłam K750i i właśnie dzięki temu poznałam jakie ta firma ma świetne telefony ![]() Nokia, dawna moja miłość, może się schować ![]()
![]() |
#95 |
Zakorzenienie
|
No to ja mam pytanie i bardzo proszę o odpowiedź
![]() Aktualnie mam telefon Siemens CL75, ale już go nie chcę, przede wszystkim dlatego, że muszę go codziennie ładować, czasami całą noc, a już nastopnego dnia ok. 16 pada ![]() Za ile będę mogła go sprzedać? I proszę poleć mi jakiś telefon, tani, żeby miał tylko niezbędne funkcje, MMSy musi mieć, bez aparatu, bez MP3 i innych dla mnie zbędnych bajerów ![]() I co najważniejsze, żeby bateria trzymała jak najdłużej, no i żeby ładny był ![]()
![]() |
#96 |
Rozeznanie
|
Więc i Ja proszę o pomoc, a raczej o opinię
![]() jacobs37 co sądzisz o telefonie nokia n95? warto się nim zainteresować? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Wtajemniczenie
|
Jacobs, mogę poznać Twoją opinię na temat telefonów Benq-Siemens, a konkretnie EF81 i EL71 ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Napisz jeszcze czy ma być klapka ? I czy konkretnej firmy ? Cytat:
Napisz najlepiej czego oczekujesz od tego telefonu, powiem Ci czy spełni Twoje oczekiwania. Jeżeli podoba Ci się tylko dlatego bo ma aparat 5mpx, sprawdz tez inne modele o tych parametrach (Samsung G600, G800, Sony Ericsson K850i, Nokia N82) Niewątpliwie jednak ten telefon należy do jednych z lepszych, ale jak każdy ma niedociągnięcia, które jednak nie każdemu muszą przeszkadzać. Cytat:
EL71 - fajny, solidny telefon z dobrymi funkcjami w odpowiedniej cenie ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Hmm obojętnie, lepiej z klapką ![]() ![]() Co sądzisz o Samsungach?
![]() |
![]() |
#100 |
Rozeznanie
|
a ja mam taki problem z tym moim samsungiem x680.
jak zapisze kontakt jakis w ksiazce telefonicznej ale nie na karcie sim tylko na telefonie to gdy całkowiecie mi sie rozładuje i potem go ponownie włacze wszystkie te kontakty zapiasane na telefonie znikaja. co mozna z tym zrobic? to samo sie tyczy smsów., jest to strasznie wkurzajace dlatego ze nie mam juz miejsca na karcie sim aby zapisywac numery tel i musze zapisywacw pamieci telefonu. potem nie dopilnuje telefon mi padnie załaczam a tu klapa.... ratujcie co z tym mozna zrobic?
moje ubranka na wymiane ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=187039 wejdz i zobacz i ksiązki ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=186983 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
SE Z310i SE Z520i Motorola W375 Motorola V3 Samseung E530 Samsung X520 Nokia 6101 Nokia 7270 Pogrubione modele są z nich najciekawsze. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Pytałam z ciekawości ![]() ![]() ![]() ![]() Mój EL71 jeszcze mi nie spadł ![]() TŻ go uratował, ale ładuję baterię codziennie. Niby nic, bo na noc podłączę i jest ok, ale jak zapomnę, to wracając z pracy, nie mam już telefonu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Zakorzenienie
|
oczywiście dziś zamiast pracować to dzwonię i przeglądam strony z telefonami.
i kurde. te patafiany z orange nie mają jasnej wersji ![]() i nie ma możliwości, żeby ściągnęli ![]() tylko Era je ma. i co ja mam kurde balans zrobić? przenieść się?? ![]() najwyżej numer przeniosę ![]()
![]() |
#105 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() K1 to może nie rewelacyjny, ale dobry model. Ma wszystko co obecnie jest standardem. Nie słyszałem, żeby ktoś miał z nim jakieś problemy, czy narzekał na niego, więc raczej godny polecenia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 |
Zakorzenienie
|
Słyszałam właśnie, że kolega kilka dni temu kupił żonie tego białego.
ale kurka, przenosić mi się nie chce :/
![]() |
#107 |
Zadomowienie
|
móze mi coś doradzisz
![]() ![]() -nie za cięzki -bateria trzyma dosyc dlugo -dobre zdjecia(fajnie jakby mial lampe) -i żeby byl z klapką lub wysuwany (zwyklych miec nie moge bo ja nosze telefon zawsze w kieszeni i klawisze by mi sie wciskaly a blokada klawiatury mnie wkurza) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Zakorzenienie
|
No to jak mamy wizazowego eksperta to i ja sie doradze. Otoz chcialabym nabyc telefon, który:
1. odtwarzalby mp3 (na tym zalezy mi najbardziej) 2. był elegancki, najlepiej z klapką (przyzwyczaiłam sie) 3. w miare dobry aparat i kolorki na ekranie 3. zmieściłby się w moim studenckim budżecie ![]() Aha mam jeszcze jedno pytanie. Moj TZ choruje obecnie na taki telefon z wideorozmowami (3G - o to chyba chodzi) - jakie godne polecenia telefony znajdują się w tej kategorii. Wlk. dzięki z góry |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Zakorzenienie
|
Widzę, że Jacobs ma ręce pełne roboty
![]() ![]() Mój TŻ ma dosyć mojego telefonu(Siemens AX72, szmelc nad szmelce ![]() ![]() ![]() Szukałabym telefonu z odtwarzaczem mp3, dosyć dobrym wyświetlaczem, aparatem(nie musi być jakiś wypas, chciałabym, żeby robił przyzwoite zdjęcia), najlepiej, jakby to była szufladka. I oczywiście, żeby ładnie wyglądał ![]() ![]() Dzięki z góry za pomoc ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#110 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Równie dobrze mogła by to być Nokia 6280 bądz 6288 lub z wyższej półki N93 lub N95 Całkiem niezły mógłby się okazać LG KE970 Shine, nie wiem tylko jak sprawuje się w nim bateria. Niezłym wyborwm mogą też być Samsungi, ale należy pamiętać, że w nowych, cieniutkich telefonach tego producenta bateria nie będzie bardzo długo trzymać D900 U600 G600 G800 chyba, że ma być coś znacznie tańszego, to napisz, podam inne modele. I na koniec jedyny SE spełniający wymagania ![]() W850i Cytat:
![]() Jeśli chodzi o teelfony z 3G to jest ich już na rynku cała masa (staje się to już standardem) i też prosiłbym aby ściślej okeślić wymagania ![]() Np. w ofercie nowego operatora Play, wszystkie telefony obsługują 3G i mposiadają kamerę do wideorozmów. Cytat:
Polece jeszcze do obejrzenia 6280 oraz 6270 ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzięki jeszcze raz za pomoc ![]()
![]() |
![]() |
#112 |
Zakorzenienie
|
mógłbyś coś mi doradzić?
Szukam telefonu ze sporą pamięcią, z pojemną skrzynką odbiorczą (dużo piszę), dobra bateria byłaby wskazana ![]() ![]() ![]() narazie tyle "wymagań" mi przychodzi do głowy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() DObrze jakbyś określiła granice cenowe, rodzaj obudowy i najlepiej napsiz jaki producent byłby najodpowiedniejszy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 |
Raczkowanie
|
Co sądzisz na temat telefonu Samsung C300??
Chcę telefon do rozmów i smsów, z długo trzymającą baterią w przystepnej cenie( do oki 180 zł). Co ewentualnie mógłbyś mi polecić? Obecnie mam Sagem my400x- porażka. Siadł głośnik.
![]() |
#115 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jednak proponowałbym Ci dołożyć ok. 50zł i kupić np. Sony T250i http://www.allegro.pl/item298542880_...prze_halo.html lub Motorolkę W375 http://www.allegro.pl/item294823239_...a_okazja_.html |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Zakorzenienie
|
Hmm.. budżet - no nie wiem i tak jak bede kupowac jakis telefonik to z jakims abonamencikiem (albo w mixie) - myslalam o plusie, zalezy mi na dormowym numerze.
Ja myslalam o Noki 6135 (chyba tak ona sie nazywa taka z klapka) chodzi mi o telefon ze sredniej puli cenowej, nie za milion pięćset sto dziewięćset (balabym sie nosic takiego tela) Jesli chodzi o TZ to on nie ma tak wysokich wymagan (tyle ze tez chce z klapka albo takiego wysuwanego) Aha i jeszcze jedno fajnie jest miec takiego speca na wizazu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Zadomowienie
|
jacobs37 witaj
![]() pozwól, że przyłączę się do grona pytających. zamierzam zmienić telefon - narazie mam jeszcze Siemens'a C65, który doprowadza mnie do szału swoimi wadami typu: otwieram smsa, a telefon się wyłącza, zawiesza się itd ![]() tak, czy inaczej chciałabym kupić teraz Nokię [najlepiej] do 300zł, nie zależy mi na super aparacie foto - ważne żeby były polifoniczne dzwonki, kolorowy wyświetlacz, IrDA, w miarę duża pamięć no i żeby był ładny wizualnie. myślałam o Nokii 6230 - czy mógłbyś napisać coś więcej o tym modelu? warto kupić taki telefon? a może nasunął Ci się jakiś lepszy pomysł? ![]() ![]() aha - znasz może wiarygodnych sprzedawców na Allegro? i tak chciałabym kupić telefon z gwarancją, ale nie zaszkodzi spytać. np ta aukcja mi się podoba: http://www.allegro.pl/item295419594_..._miesiecy.html
![]() |
#118 |
Zakorzenienie
|
właśnie, właśnie
![]() Ja jeszcze trochę pozawodzę ![]() Ale chyba jednak zostanę przy tym 550i ![]() Myślę też o Motoroli K1. Miałam ją w łapce i ogólnie mi się podoba. szkoda tylko, że radia nie ma ![]() A, no i właśnie. co musi mieć fon w opcjach, żeby obsługiwał sms-y głosowe? To ten UMTS? Bo wiem, że coś takiego jest chyba w SE k880i. Kumpelka miała go chwilę jako fon służbowy. Nie głupia ta opcja, zamiast trzaskać w klawisze to się nagrywasz i siuuuuup ![]() no ale tego fona to na pewno nie kupię, bo drogi okrutnie. wiem, że był w play, ale już go wykupili chyba. a właśnie, jak ten Play w ogóle się sprawdza??? zwariuję ![]() ![]()
![]() |
#119 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
cena tak do 400 zl, chyba da się coś za to kupic? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
jest za to 6131, 6136 oraz 6235 o podobnych funkcjach, ale tylko ten ostatni jest obecnie dostępny w promocjach Plusa. Smiało możesz go wybrać. teraz przyszedł mi jeszcze do głowy Samsung J600E, ostatnio bardzo popularny, w Plusie jest teraz w nienajgorszej cenie a ma wszystkie podstawowe funkcje, łacznie z MP3 może Ci się też spodobać LG Chocolate KG800, lecz tego modelu bym nie polecał, zdecydowanie lepszy jest jego następca niedostępny w Plusie nienajgorszym rozwiązaniem może być też Nokia 5200 albo jeden z Plusfonów popularnym teelfonem z niższej półki jest też Samsung E250, którego też mogę z czystym sumieniem polecić na koneic Sony Ericsson W300i, nei powiem, żeby telefon zachwycał, ale podstawowe funkcje posiada, no i oczywiście Walkman ![]() I co do tego telefonu to niestety klapka nie trzyma się w nich zbyt długo, po pewnym czasie rusza się na boki. Cytat:
![]() O telefonach z irdą pisałem w poście #29, więc może coś Cię zainteresuje. Cytat:
![]() ![]() ![]() Jeśli chodzi o K1 - moja opinia o nim w poście #60 Jeśli chodzi o głosowe pisanie SMS-ów to niestety pierwszy raz słyszę o takiej możliwości, chyba musze znowu pobawić się troche telefonem koleżanki ![]() Jeśli chodzi o W880i to jest nadal w Play i to od pewnego czasu w bardzo atrakcyjnej cenie. 18 stycznia w Play kolejne obniżki i w abo50 będzie po 3gr. Jeśli chodzi o moją opinię nt. Play to jestem ich wielkim fanem. Oferta na prawde godna uwagi, a ceny telefonów totalnie odbiegają od cenników "wielkiej trójki". Jakbyś miała pytania co do ich oferty to też służę pomocą bo staram się być na bieżąco. Cytat:
Ja jeszcze całkiem niedawno używałem SE W550i i ten model polecam z całego serca, bo to chyba najlepszy jaki kiedykolwiek miałe, tyle że ogranicza do 256MB pamięci ... ![]() Polecam też SE K610i, jednak nie wiem czy da się go kupić za 400zł, ale jakby dobrze poszukać na ellego to na pewno się coś znajdzie. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:13.