|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#91 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Schudnąć 9 kg do lata:)
|
![]() ![]() |
![]() |
#92 |
Zadomowienie
|
Zjadłam dziś kawałek tortu urodzinowego mojego brata , ale w sumie to musiałam . Gdybym go nie zjadła to od razu zaczęłyby się głupie przycinki ze strony "kochanej" rodzinki .
Ale spaliłam go ćwicząc ![]()
![]() |
#93 |
Zadomowienie
|
Ja bym się z chęcią przylączyla o ile mogę.?
Moj plan polega głownie na w miarę systematycznych cwiczeniach aerobowych na czczo ![]() *dzisiaj było 45 min na rowerku na czczo(jutro postaram się bardziej ![]()
#94 |
Rozeznanie
|
Hej,
u mnie dziś nawet w miarew bo nie kusiło mnie bo za salą jeździliśmy...wyobrażacie sobie że większość termnów na 2009 w tych fajniejszych salach jest już zajęta?? czyste wariactwo!!! no ale my tu o diecie i odchudzaniu...to jak to jest z tym chlebem?? jęść czy nie jesć? jem takie chrupkie różne rodzaje, powinnam też zwykłe co jakiś czas?? co do tego wspinania się to niezły pomysł...bo mój na 9 piętrze więc też nieźle ;-)
![]() Edytowane przez Rzabba Czas edycji: 2008-02-08 o 21:21 Powód: post pod postem |
![]() ![]() |
![]() |
#95 |
Raczkowanie
|
a ja dzisiaj 10 min na twisterze
i 25 min pump it up ( nie wiem czy tak to sie pisze) powilo znikaja mi zakwasy:PP |
![]() ![]() |
![]() |
#96 |
Rozeznanie
|
a powiedzcie mi jeszcze jak to jest z tym ćwiczeniem? można ćwiczyć codziennie czy mięśnie powinny odpoczywać?? jaka jest optymalna liczba w tygodniu? ja ćwiczę callan i tam jest mowa o 2 razy w tygodniu, ja przyjełam opcje co drugi dzień.
![]() |
#97 |
Raczkowanie
|
Tylko mięsnie brzucha nie muszą sie regenerować
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#98 | |
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
Generalnie z tego co czytałam, to najlepszy podczas odchudzania (i generalnie najzdrowszy) jest ciemny chleb razowy. Bez żadnych dodatków. Zawiera błonnik, który bardzo pomaga schudnąć. No i jest lekkostrawny i pyszny. Chrupkie można jeść, ale czytała, że najlepiej tylko to żytnie. Generalnie to chyba nic co ma w nazwie PRZENNE nie jest podczas diety wskazane ![]() A ja lubię jeszcze taki chlebek pakowany w folie, nie wiem jakiej firmy, bardzo ciemny, ze śliwką. PYCHA JEST. Nie wiem czy to razowy, chyba tak. Ale ta śliwka jest pyszna w środku ![]() ![]() PS. Wróciłam z imprezki w klubie i padłam. Rano wstałam, czułam się lekko jak piórko normalnie (zawsze tak mam jak całą noc tańczę i się wypacam). Wlazłam na wagę. 2 kg mniej.... Ja wiem, że to tylko woda (no dobra mięśnie przy okazji poćwiczyłam), ale ten moment jak się wchodzi na wagę, a tam 2 kg mniej w ciągu 6 godzin...to jednak miło jest ![]() Szkoda żeza kilka godzin znowu się wyrówna ![]() aha i zmobilizowałam się jeszcze przed imprezką do 40minut na rowerku ![]() Na wiosnę też planuję wdrożyć bieganie (choć jeszcze nie wiem jak bood zawsze mam problemy z oddychaniem). W sumie mogłam bym wziąć teraz dupę w troki i pojechać do stajni pojeździć, bo mój konik już chyba zapomniał jak wyglądam. No i darmowy trening wkońcu. ale zimno jest...nie chce mi się... ![]() Aha, mój przyjaciel dzisiaj mi pokazał taki pas, który kupił na swojej siłowni. Zakłada się go na np. na brzuch i w nim ćwiczy. Taki termiczny pas. Tzn sam w sobie nie jest termiczny, ale jak ciało wydziela ciepło, to zaczyna działać na zasadzie sauny. Kosztuje 30zł. Poprosiłam żeby mi też kupił. Mówi że jak go zakłada na trening, to potem widać że działa. No, w sumie można sprónować na cellulit nie? ![]() Idę spać, bo mam lekkiego kaca ![]() Jak zwykle. Pozdrawiam |
|
![]() ![]() |
![]() |
#99 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeśli nie jesz mięsa, jest trudniej, ale daje się zdrowo odżywiać - ja przez ponad 12 lat byłam wegetarianką, przez kolejne 2 jadałam (niezbyt często ryby), ale starałam komnować posiłki tak, żeby w każdym była porcja białka. To jest dużo droższe, ale jak się chce, to można ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#100 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A powyższe zdanie, które pozwalam sobie zacytować, obrazuje właśnie tę rzecz - nie znam i nigdy nie słyszałam o osobie, która by, stosując tego rodzaju "diety", schudła na zawsze. Owszem, wiele moich znajomych i osób tu na forum chudło na początku, ale po roku, 2-3 latach znów zaczynało się odchudzać, bo waga wracała. Zobacz sama: skoro piszesz, że rok temu schudłaś i nie było żadnego jo-jo, to dlaczego i po co znów się odchudzasz? ![]() ![]() Ja proponuję wszystkim taką metodę odchudzania, która rozwiązuje problem na zawsze, jeśli się zastosuje w całości i zgodnie z zaleceniami. Oczywiście, jeśli ktoś lubi się odchudzać co roku czy co kilka lat (wbrew pozorom jest całkiem dużo takich osób, które po prostu to lubią) albo woli się wiecznie przejmować, że w czasie świąt zjadł ciastko i poszło w tłuszcz, to na siłę nie będę nikogo przekonywać. Wszystko zależy od tego, co się chce osiągnąć. Moim zdaniem, sądząc z historii wielu innych dziewczyn, przy tego rodzaju metodom, jakie stosujesz, za 2-3 lata znów będziesz na diecie, potem znów, po 30-stce znów, i każda następna dieta będzie wymagała większych wyrzeczeń, za to będzie mniej skuteczna, wolniej będzie działać. Tak jest po prostu zbudowany organizm i nic na to się nie da poradzić. Co do spalania, to do spalania tkanki tłuszczowej potrzebne są pewne określone warunki, których nie spełnia Twój sposób odżywiania i plan treningowy, dlatego uważam, że raczej spalasz mięśnie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#101 |
Zadomowienie
|
a ja zapisuję się na taniec, bo już strasznie mi go brakuje (2 miesiące przerwy
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#102 | |
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
Cóż, dość logicznym wytłumaczeniem byłoby to że jestem po prostu łakomczuchem i leniem - i po kilku miesiącach zapominam, że pożeranie 1 w tyg pizzy łamane przez spaghetti łamane przez kabab łamane przez deser lodowy - nie jest ok. To chyba dobre wytłumaczenie DLACZEGO znowu się odchudzam. Myślę, że to nie ma zwiazku z nieprawidłowym odchudzniem się, bo niby w jaki sposób? Wyimaginowane spalanie mięsni? Zauwazyłam raczej, że moje mięśnie przy takim odchudzaniu się pojawiają, a nie znikają. Ale może mam omamy? Może to tłuszczyk się robi twardszy pod wpływem ćwiczeńi zmniejsza się cellulit - bo cellulit to też mięśnie i w ten sposób zanika? Naprawdę dziwne.... ![]() ![]() ![]() ![]() Jak zmierzyłam przemianę materii? Czy mam się wypowiedzieć dosłownie jak? To byłoby dość nie na miejscu. ale to chyba logiczne, że czujesz jak szybciej trawisz, masz mniejsze problemy z żołądkiem i czujesz się lżej. Po prostu czujesz że twój organizm pracuje. Logiczne? PS> Może czas poszerzyć horyzonty i czerpać z doświadczenia również innych ludzi, a nie trzymać się własnego widzi mi sie? Zwłaszcza jeśli to troszkę nie trzyma się kupy. Dziewczyny do boju koniec karnawału tuż tuż - wbijajcie się w sexy sukienki i na parkiet ![]() PS> żeby nie było nieporozumień i straty czyjegoś cennego czasu - nie oczekuję żadnych porad od nikogo po tym poście POZDRAWIAM Znalazłam bardzo fajny artykuł o BRZUSZKU i o tym jak go zlikwidować (no nie całkiem, ale zmniejszyć ![]() Tylko nie wiem czy mogę tu wkleić linka, czy to jest dozwolone?? Nie chciałabym być znowu posądzona o reklamę. Ukrytą w dodatku. I mam jeszcze link do fajnej stronki o tym co jesc żeby się pozbyć cellulitu itp. Na razie jakby co, mam na mailu te linki... Asia ![]() Edytowane przez Rzabba Czas edycji: 2008-02-08 o 21:27 Powód: post pod postem |
|
![]() ![]() |
![]() |
#103 |
Wtajemniczenie
|
Przyłączam się
![]() Tyle ze ja nie chce chudnąć jakoś znacznie ja już only 4-5 kg i ja rzeźbie mięsnie ![]() Waga: 60 Chce : 55 kg I rzeźba ![]() 3majcie się dziewczyny! I pamiętajcie kochajcie się takimi jakimi jesteście ![]() Ja się kocham ![]() ![]() ![]()
#104 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wklejaj bo chętnie sobie poczytam . ![]() ![]() Ja dziś jestem bardzo zadowolona i z ćwiczeń i z diety i z tego że byłam w kinie , stałam już w kolejce po cole i kupiłam wode gazowaną ^^
![]() ![]() |
![]() |
#105 |
Raczkowanie
|
a ja dzsiaj tylko 10 min na twisterze. jakos pogoda za oknem i 1 wszy dzien okresu spowodowały ze nie czułam sie najlepiej
![]() mam nadzieje ze jutro to sie zmieni!! |
![]() ![]() |
![]() |
#106 |
Rozeznanie
|
hej,
ja się właśnie zabieram za ćwiczenie chociaz strasznie padnięta jestem i średnio to był miły dzień chociaz początek był obiecujący ;-/
![]() |
#107 |
Raczkowanie
|
Witam
![]() No moje drogie ja już spodenki mam troszeczkę luźne ![]() ![]() MAmy poniedziałeczek i ćwiczenia zaś będa górą , wczoraj sobie zrobiłam przerwe , przecież jedna przerwa w tygodniu powinna być. Ale od dzisiaj koniec obijania ![]() Zaraz będę się zajadała sałatką owocową ![]() Wierze ze wszystko nam się uda. ![]() 3-majcie się cieplutko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#108 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
chodzilłam na salse i nei wiem, nie wszystkim się podobało chociaz mi bardzo i chętnie bym nadal chodziła ale skończył nam się poziom a nowego jeszcze nie uruchomili....co do kalorii to wydaje mi się że więcej spalisz na latin jazz ;-) Cytat:
ale juz teraz wydaje mi się że delikatnie delikatnie brzuszek mi ginie ;-)
![]() Edytowane przez Rzabba Czas edycji: 2008-02-08 o 21:29 Powód: post pod postem |
||
![]() ![]() |
![]() |
#109 |
Raczkowanie
|
ja dzisiaj troche poćwiczyłam ...10 min stepper , 5 min twister i z serii 8 minutes brzuch i nogi.
powoli gina mi fałdki no i rewelacja 3 cm z biustu i dwa z bioder. ![]() aha od soboty zaczełam stosowac eveline serum antycellulitowy i mam pytanie do tych z Was które moze go uzyały. podoba mi sie ten kosmetyk ale nie moge zniesc ej chodzacej miety znacie moze kosmetyk o podobnym działaniu nie dajacym chłodzacego efektu?? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#110 |
Zadomowienie
|
hello
http://www.wellnesslife.pl/fitness/j...orka-fite.html
http://www.schudnac.info/diety_zrzucic_cellulit.htm Ta mięta w serum jest super!! Wlasnie mi to daje jakies poczucie że dziala ![]() I chyba dziala... PS> A propos luźnych spodni, to dzisiaj mi kolezanka z pracy powiedziala, że coś na mnie wiszą te spodnie (nowe jeansy, kupione 2 tyg temu i byly na styk) ![]() asia PS> CO to jest orbitrek i twister?? |
![]() ![]() |
![]() |
#111 |
Raczkowanie
|
Malaika85 .....
twister to taki dysk jak na zdjęciu http://photos01.allegro.pl/photos/or...1/54/292215496 dostepne sa z linkami na rece i bez. stajesz na tym , uginasz lekko nogi i krecisz ruszajac jednczesnie rekami jak przy biegu czy spacerze. rewelacyjny na "boczki" i talię ![]() a tak wyglada orbitrek i chyba nawet widac jak dziala ![]() http://www.buyfitnessonline.com/cata...s/Orbitrek.jpg |
![]() ![]() |
![]() |
#112 |
Rozeznanie
|
kurcze nie skończył się jescze styczeń a my już mamy pierwsze rezultaty to chyba nieźle nam idzie, nie??
do lata damy rade...a jak damy to kupie sobie nowe śliczne bikini ;-))) ![]()
![]() |
#113 |
Wtajemniczenie
|
Dzisiaj mam 2 dzień bez słodyczy, mam tak zamiar do ferii, czyli do 11 lutego. Do tego czasu postanowiłam schudnąć jakieś 1,5 kg
![]()
![]() |
#114 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
super pomysł - ja się staram ograniczać od 07/01 i jem tylko w niedziele ( chociaż ostatnie dwie tez dałam rade bez ) a maraton bez słodyczy szykuje na wielki post i wtedy spróbuje wytrzymać ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#115 |
Zadomowienie
|
![]()
Orbitrek mi sie podoba, ale jest chyba ponad moje sily. No i nie zmiesci mi sie w pokoju
![]() ![]() Ech...jutro mam examin i poczatkow cywilizacji europejskiej. zaraz sie zaczne uczyc... szczerze mowiac jestem tak cholernie zmeczona ze daruje sobie dzisiaj rowerek. pocwicze tylko ramionka. Ale jutro bedzie na pewno ![]() Co do slodyczy, to jak mnie najdzie ochota, a nachodzi codziennie, to wpierniczam szybko Activie ![]() ide sie uczyc....buuu PS> a ja, jak zrzuce pare kilo i splaszczy mi sie brzuszek, to mam zamiar sobie kupic baaardzo sexy ciuszek na imprezke ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#116 |
Zakorzenienie
|
Ja się chętnie dołącze, ale nie chcę schudnąć aż 9 kg. bo bym już za malutko ważyła ^^'
|
![]() ![]() |
![]() |
#117 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do wegetarianizmu, to jakoś nie widać w tych 2 przytoczonych tu jadłospisach mięsa, więc pewnie byś potrafiła ![]() Najważniejszy makroskładnik w procesie odchudzania to białko. Niekoniecznie z mięsa, ale właśnie białko - i dlatego jedzenie ZAMIAST posiłku owoców czy jogurtu z miodem oddala od celu, jakim jest schudnięcie. NB, nie mówię, że owoce czy jogurty, czy miód są niezdrowe - chodzi o ich użyteczność w procesie odchudzania i skład (ilość ww). Cytat:
Cytat:
![]() Oczywiście może jest tak, że w Twoim przypadku te reguły nie będą działały, ale skoro działają u większości odchudzających się kobiet, to należy wyjść z założenia najbardziej prawdopodobnego, a dopiero potem przejść stopniowo do tych najmniej prawdopodobnych. Cytat:
![]() ![]() No to sobie posmędziłam :p |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#118 |
Przyczajenie
|
Hej
A ja dziś cały dzień w łożku, nawet się nie ubierałam. Więc musze przynajmniej teraz troszke brzuszków zrobic . Dziś cały wątek mi wcielo, 3 razy komputer padł ![]() Jutro egz z prawa,idę sie uczyć Wszystkim zdającym powodzenia, a pracujacym miłej pracy ![]()
#119 |
Rozeznanie
|
cały dzień w łóżku....już zapomniałam co to znaczy, przed 7 wyszłam po 22 wróciłam a tu jeszcze poćwiczyć trzeba....ale co tam, dzień miły, byłam w teatrze,kupiłam dwa sweterki, to chyba udany dzień jednak...tylko czasu na sen ciągle mało ;-(
![]() |
#120 |
Raczkowanie
|
No i jak tam moje dziewczynki odchudzanie wam idzie
![]() Mi powoli wszystko się ruszyło i nóżki sa szczuplejsze i brzusio ![]() 1.mniej jeść 2.dużo pić wody 3.ćwiczyć na orbitreku(przynajmniej 30 min) 4.robić brzuszki 5.smarowac się kremem wyszczuplajacym ![]() A wiecie powiedzieli mi , że schudłam na twarzy , no i ciuszki troszeczkę luźniejsze. Jeszcze dużo mi brakuje do schudnięcia,ale trzeba się postarać dwie pary spodni czekają w szafie ![]() Wierze, że do lata będę laseczka ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:53.