|
|
#91 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Suknia empire
Cytat:
Wiesz do cywilnego to suknia jest extra ale koscielnego cos innego ![]() wrzucam jeszcze kolczyki
|
|
|
#92 |
|
Przyczajenie
|
To kwestia gustu
Osobiscie na slub koscielny chce cos skromnego i delikatnego To podoba mi sie najbardziej, lubie jak cos lekko podkresla kobiecosc a nie dominuje w moim wizerunku Nie lubie przepychu. Ale najwazniejsze zeby czuc sie dobrze w tym co sie nosi. Jesli lubisz bogate suknie to na pewno wygladasz w takich nieziemsko a ja bym prezentowala sie tragicznie bo to nie moj styl I to jest w tym wszystkim najfajniejsze bo gdyby wszyscy lubili to samo to swiat bylby koszmarnie nudny ) hehe , pozdrawiam! mua!
|
|
|
|
|
#93 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jest delikatna, ale nie jest prosta i nie mam namysli sukni w stylu"beza"
|
|
|
#94 |
|
Przyczajenie
|
Kobra a mnie się suknia bardzo podoba, też się nad nią zastanawiałam ale nie ma możliwości przymiarki wcześniejszej i dlatego odpadła. Ale z wyglądu jest super
|
|
|
|
|
#95 | ||
|
Wiedźma
|
Cytat:
Niecodzienna, niebanalna, powinna się pięknie układać na figurze. I co najważniejsze moim zdaniem: to Ty będziesz w niej pięknie wyglądać, nie zaś suknia będzie wyglądać pięknie na Tobie. Cytat:
To kwestia gustu, indywidualnych upodobań, poczucia estetyki, stylu bycia, osobowości etc.
|
|
|
#96 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Suknia ma nas nei przebierac ale ubierac
|
|
|
|
|
|
#97 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#98 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki, dzięki dziewczyny!
Też uważam, że to po prostu kwestia gustu. Widziałam zdjęcia dziewczyny, która szła w pełnej krasie do cywilnego - czyli suknia beza, długi dość welon, etc/ Nie ma tu jakiejś zasady, że do cywilnego, to nie można w bieli tylko w kolorze i tym podobne jakieś stereotypy. Ta sukienka, którą wkleiłam uważam, że idealnie pasuje do cywilnego, aczkolwiek do kościelnego, chciałabym mieć coś bardziej hmm... Innego. Coś z trenem, bardziej przylegającego... Mam nadzieję, że rozumiecie. ![]() Rav, piękniej? Czy ona może jeszcze piękniej wyglądać? ![]() Super!
|
|
|
|
|
#99 |
|
Raczkowanie
|
Ta sukienka, którą wkleiłam uważam, że idealnie pasuje do cywilnego, aczkolwiek do kościelnego, chciałabym mieć coś bardziej hmm... Innego.
Coś z trenem, bardziej przylegającego... Mam nadzieję, że rozumiecie. Wlasnie o to mi tez chodzilo, w sumie pozniej sie zorientowalam ze Kobra idzie do cywilnego w tej sukni.Na te okazje suknia jest olsniewajaca i nadawalaby sie nawet do slubu koscielonego.Natomiast ja wychodze z zalozena ze koscielny jest raz w zyciu i warto wybrac suknie taka ktora bedzie nas wyrozniac sposrod gosci i nie chodzi mi tylko o kolor. Kobra piekny wybor, moja jest podobna tez bardzo lekka i w tym stylu. Zreszta pokaze Wam o co mi chodzi ...to jest moja wymarzona suknia i nie sadze zeby byla przeladowana, zreszta spojrzcie same...oczywistym tez jest ze nie zalozylabym jej do cywilnego.
"الرجل مجاملة : الشكل الأنيق من الباطل". Edytowane przez butters Czas edycji: 2008-03-25 o 10:10 Powód: cytat |
|
|
|
|
#100 |
|
Rozeznanie
|
Jak narazie to tylko moja wizja sukni. Jednak i mnie i mojemu narzeczonemu bardzo, ale to bardzo się podoba, a jemu to trudno dogodzić, więc dzięki Bogu za tę suknię!
![]() Cieszę sie butters, że rozumiesz o co mi chodzi, między różnicą z tą sukienką a propos cywilnego i kościelnego. ![]() Pierwszą już kiedyś widziałam. Bardzo ciekawy krój i cięcia materiału. |
|
|
|
|
#101 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
rzeczywiscie wyglada jakby spadla z nieba
|
|
|
#102 |
|
Zadomowienie
|
Moim zdaniem takie fryzury są odpowiednie do sukien w stylu empire, zwiewne, romantyczne.
Ja, mimo, że nie będę miała takiej sukni, też planuję coś lekkiego i dziewczęcego |
|
|
|
|
#103 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#104 |
|
Wtajemniczenie
|
Aniu, suknia, którą wkleiłam w poście do którego się odnosisz, pochodzi z niedostępnej w Polsce firmy Rosa Clara, z kolekcji na rok 2007. Jednak jak widać z postów innych dziewczyn, bardzo podobne pozycje można znaleźć w polskich salonach
|
|
#105 |
|
Raczkowanie
|
Dla szukajacych sukni empire wstawiam namiary na suknie za przystepna cene
http://www.allegro.pl/item349303091_...ne_austen.html
|
|
#106 |
|
Przyczajenie
|
Dolaczam linka ze zdjeciami mojej przyszlej sukni. Jak Wam sie podoba?
http://www.matrimonia.fr/matri/const...9&idcouleur=69 |
|
|
|
|
#107 |
|
Zakorzenienie
|
ullica, bardzo ładna suknia
zastanawiam się jak będzie wyglądać na 'żywej' osobie, nie tylko udrapowana na studyjnej modelce...
|
|
|
|
|
#108 |
|
Przyczajenie
|
Dzieki
Jak bede miec zdjecie, to pokaze jak wyglada na mnie
|
|
|
|
|
#109 |
|
Zadomowienie
|
Mam wielką prośbę Dziewczyny, gdybyście widziały jakieś suknie, sukienki w stylu empire pasujące na poprawiny to bardzo proszę dać mi znać, ja szukam i szukam w sklepach nie ma nic
![]() a zostały tylko 2 miesiące![]()
|
|
|
|
|
#110 |
|
Rozeznanie
|
http://www.allegro.pl/search.php?str...&category=5467 Może tutaj coś znajdziesz.
|
|
|
|
|
#111 |
|
Wtajemniczenie
|
A czy wiecie moze, czy w Warszawie jest jakas krawcowa szyjaca takie sukienki? Tzn. nie pseudoempire, tylko taki prawdziwy empire, jak z "Dumy i uprzedzenia"? Niekoniecznie slubne...
|
|
|
|
|
#112 |
|
Raczkowanie
|
Annabelle ładniusia, nie powiem
![]() Ja przeglądalam multum sukien i w końcu jakoś tak do gustu przypadła mi taka w stylu "józefinki"/empire czy jak tam kto woli je nazywać . Polecam z firmy margarett a to stronka: *** . Ogólnie mają tam bardzo ładne kroje w różnym stylu, czyli dla każdego coś miłego...różna cena, ale dobrze zrobione. Z 'józefinek' mają obecnie chyba 4 rodzaje. Ze zdjęć najbardziej podobala mi się z colezione reale model 'rosanne', ale w rzeczywistości sukienka choć piękna, to już bardzo, bardzo skromna...nawet jak dla mnie troszkę halkowata. Ja wybralam też skromną, ale ze zdobieniami góry w colezione speziale model 'sympathia' i dziewczyny jak to ważne by oglądać sukienki "na żywo"!!! 'sympathia' na zdjęciach nie wyszła tak uroczo jak w realu!!! Wygląda dużo lepiej, niż rosanne i delikatniej niż 'stephane'(też bardzo ładna, tylko rękawki w 'stephane' ograniczają pewne ruchy, możesz podnieść lapki tylko do pewnego momentu). Poza tym, z tego co mi powiedziano, to pewne rzeczy, np. rodzaj rękawków można sobie miksować z tych sukienek, coś z tej, coś z tamtej i nie ma problemu przy szyciu). Sukienki w kolorze czystej bieli lub ecru. I jak Wam się podoba moja 'sympathia'?PS. w "suknia marzeń " już o tym pisalam
Edytowane przez Taverney Czas edycji: 2008-06-23 o 16:51 |
|
|
|
|
#113 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny, a która z Was ma pomysł na buty do takiego stylu? Peep toe czy raczej zakryte palce (ślub pod koniec września)?
|
|
|
|
|
#114 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
na pewno nie super długie noski...o nie! i jakoś nie podobają mi się takie bardzo okrągłe
|
|
|
|
|
|
#115 |
|
Przyczajenie
|
Dzięki
Poszukiwania butów wciąż jeszcze przede mną, ale podobno trzeba mieć je przed pierwszą przymiarką. Sukienkę mam odebrać za kilka tygodni, wiec trzeba sie zacząc rozglądać za tymi buciorami...
|
|
|
|
|
#116 |
|
Przyczajenie
|
Suknię w tym stylu można znaleźć w salonie Sophia dostępna w Katowicach i kilku miastach Śląska. Nazywa się Józefinka
|
|
|
|
|
#117 |
|
Zakorzenienie
|
śliczne te suknie
|
|
#118 |
|
Rozeznanie
|
Tak sobie myślę, że uknie typu empire są najlepsze.
Ponieważ idealnie pasują do każdej, ale to każdej sylwetki - począwszy od 34 skończywszy na 45 i wzywż. Chuda, przy kości, niska, wysoka - każda dziewczyna będzie w niej wyglądała pięknie! |
|
|
|
|
#119 |
|
Przyczajenie
|
A na suknię co? Bolerko jak z dumy i uprzedzenia? Muszę coś wymyślić, bo ślub w październiku, więc może byc chłodno.. Podobał mi się płaszcz Lizzy (z dumy i uprzedzenia w serialowej formie), ale to chyba był szlafrok;p
|
|
|
|
|
#120 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.papilio.ru/en/collections/paradise/
nr 803 Lavender. Tą sukienkę miałam na swoim ślubie. Czy to styl empire? Miałam romantyczną fryzurę z motywem warkocza. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:42.

czyli lekkie loki lub fale luzno spiete na karku lub wyzej i do tego opaska lub pare kwiatkow

- jest naprawdę wesoło!