![]() |
#91 |
Raczkowanie
|
Dot.: Zakup sukni ślubnej przez internet_?? Ebay,Allegro.
dziwne tłumaczenie, założe się że nie raz wklejałaś zdjęcia (niekoniecznie ludzi) do których nie miałaś praw autorskich, zreszta nie proszę Cię o zdjecie osoby,ale samej sukni,bardzo łatwo zapewnić komuś anonimowść zamalowując części ciała
![]()
![]() |
#92 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() I proponuje Ci (jesli Ci zalezy) wyslac email do osób ktore kupily suknie, bo nie zamierzam rozpowszechniac prywatnych zdjęc. Pozdrawiam
![]() |
![]() |
#93 |
Raczkowanie
|
heh,juz widzę jak piszesz zapytania do tych wszsytkich gwiazd i magazynów z pyt czy możesz sobie wkleić na forum zdjęcie ze str 15
![]() nie a tak na prawde to spoko, ale maili raczej słać nie będe, bo nagabywanie obcych ludzi nie jest jednak w moim stylu ![]()
![]() |
#94 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Kobieto chcesz kupic suknie przez internet a zwykle zapytanie o szczególy to dla Ciebie nagabywanie?To powodzenia... Ani nie mam obowiązku spełniac twoich próśb/żądan ani juz nawet ochoty. I na tym zakończmy nasza rozmowe.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 | |
Raczkowanie
|
wiesz, tą absurdalna rozmowe wszczelam z jednego powodu - dziwi mnie że jestes jakąś Panią x z internetu- Pani Magdą, choć nie kupiłaś u niej żadnej sukienki, zatem jakąś inną kobiete jak ktoś pochwalił to odrazu piszesz że pewnie to ściema,
Cytat:
Myśle że różnica między zamawianiem u Polskich importerów sukni z chin a samych chinczyków to raczej kwestia finansowa, od chinczykó taniej. A z rozmiarami co jest do dogadania?musisz po prostu znać swoje dobre rozmiary, czy chinczykowi czy Pani Magdzie (i im podobnym) napiszesz talia 68 cm na wysokosći 60 cm nad ziemią to i chińczyk i Pani magda zrozumie, cyfry arabskie sa tak samo wszędzie rozumiane ![]() ![]() tyle kończąc tę rozmowę
![]() |
![]() |
#96 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie kupilam sukienki ale widzialam jej efekty na zdjeciach-widocznie jestes zbyt leniwa zeby sie pofatygowac i napisac kilka slów, zamiast mnie zadreczac swoimi wywodami. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wiesz jakos jest mi bliżej do polskiego sprzedawcy, niż jakiegos Chinczyka z ktorym zapewne nigdy nawet przez telefon nie porozmawiam i nie zapytam na jakim etapie przesylka itp. W razie problemow jak bedziesz sobie radzila z Chinczykiem-sprzedawcą? ![]() ![]() Pozdrawiam
Edytowane przez jadira Czas edycji: 2009-01-25 o 12:07 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
BAN stały
|
Ja wam odradzam kupowanie sukien na ebayu ja wprawdzie nie wychodze za maz mam dopiero 16 lat ale kolezanka mojej siostry chciała miec jakąs piekną suknie zamówiła na ebayu i przyszłą jej jakaś szmata i nadodatek ta sukeinka była podróbka jakiejś orginalne firmy i musiałą zapłacić mnóstwo pieniędzy za to że niby podrobiła suknie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#98 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A jak można się porozumieć z chińczykiem? tak sam jak robi to Pani Magda. Po angielsku ![]() ![]() nie bardzo rozumiem czemu tak bronisz obcą kobiete
![]() |
![]() |
#99 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Uwazam ze rozsadniejsza od Chinczykow oferte ma P.Magda (nie musisz wplacac calosci i jest mozliwosc zwrotu itp.), ponadto pisalas skad wiem czy ravenne nie jest Panią Magda ![]() Cytat:
Nierozumiem też Twojego problemu, chcesz to kupuj u Chinczyków, nikt Cie nie zmusza do zakupów u Pani X czy Pani Y. Wiem jedno- jesli sie zdecyduje na usluge szycia przez internet (choc to tez jeszcze nie postanowione) to napewno bedzie to ktos sprawdzony.
Edytowane przez jadira Czas edycji: 2009-01-25 o 21:45 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny, prowadzicie spór bez sensu! Kogo stać, niech kupuje w salonie. Kto nie ma kasy, za to jest odważny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#102 |
Zakorzenienie
|
Ło matko aleście tu kopie kruszyły jak nas nie było...
I po co się tak wywnętrać .. dziewczynki calm down Co do ceny to jest tak: Pani magda- KOlo 900 zł Amerykańce - 500 $+ shipping jakieś 50-100$ i cas oczekiwania do 12 tygodni lub - wersja expres - 6 tygodni u Chinczyków kwota ... okolo 200 $+ 30 $ shipping no i max 6 tygodni czekania Wszystkio wedle tego co piszą sami sprzedawcy na swoich strochach Ja pisalam na podstawie obserwcji mojej sukni.. U P. M jej nie widziałąm, więc nie pisalam jaki czas oczekiwania Ja wychodze z załozenia, że 200 $ to jeszcze nei aż taki straszny majątek, zamowie suknie odpowiednio wczesniej... a jesli cos nie wypali dopeiro wtedy bede sie martwic ![]() ![]() I prosze wiecej nie kłócić sięw takim natężęniu bo poskarżymy się moderatorowi, że na wątku do rękoczynów dochodzi.. Spokój i kuturalna dyskusja ma być * no i jeszcze mała uwaga, dla tych co nie wiedzą, shipping to koszty transportu paczkuszki z sukieneczką |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dodam coś od siebie... byłam ostatnio na targach. Na jednym stoliku leżał katalog ze zdjęciami identycznymi co na stronach ,,chińskich". Podeszłam blizej. Katalog był zrobiony ze zwykłych kartek wydrukowanych na ,,domowej" drukarce (niskiej jakosci). Ponieważ widziałam naprawdę wiele stron chińskich zanim zamówiłam suknię to byłam pewna, że to te same zdjęcia. Miła pani z tego salonu od razu dodała, ze są to suknie ,,do uszycia" ![]() Już chciałam się zapytać, czy przypadkiem nie LECĄ ![]() dodam, że suknie na tym stoisku nie odróżniały się od reszty ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Przyczajenie
|
Witaj gold-fish. Nie wiem czy pamietasz, pisalam do Ciebie jakis czas temu i widze ze Ty juz czekasz na sukienke, a ja dalej zbieram informacje i wacham sie nad zamowieniem z Chin. Prosze Cie jesli mozesz napisz na jakiej stronce zdecydowalas sie kupic te sukienke i jak juz dostaniesz ta sukienke wymarzoną napisz czy jest ok i moze jakies fotki. Pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Raczkowanie
|
ja rowniez sie zastanawiam nad zakupem u chinskiego sprzedawcy,ale na sukienką do slubu cywilnego, tak wiec czekam gold-fish na twoją opinię, gdy sukienkę juz dostaniesz.
![]() |
#106 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Rozeznanie
|
Kanacca to chyba najsławniejsza chińska podróbkowa firma. Mają swoje konto na ebay, więc tam można poczytać komentarze. Dodatkowo polecam lekturę linku poniżej, dziewczyny opowiaają o sukniach i wklejają zdjęcia. http://szukaj.gazeta.pl/forumSearch....uthor=&y=0&x=0
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Przyczajenie
|
![]()
Dziewczyny a czy wiecie jak jest z cłem za te sukienki, bo jesli zamawia sie spoza UE to jest clo i to czasami kosmiczne, a na dodatek czeka sie duzo czasu na oclenie paczek. Jesli która z Was juz ma za soba kupno kiecki z Chin to prosze napiszcie czy byly jakies problemy i czy rzeczywiscie płaciłyście i jak dlugo szla ta sukienka. A nizej daje mała lekturkę- poczytajcie. http://www.tvn24.pl/1,251,24,4205755...2,1,forum.html
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Rozeznanie
|
wystarczy uzgodnić ze sprzedawcą, ale na paczce napisał wartość przesyłki np. 25$ i zaznaczył,że jest to GIFT. wtedy ominiesz cło. Np. Kanacca kiedyś praktykował wysyłanie sukienek w takie poszewce, ze wyglądały jak poduszki, wtedy nie wpisywał tez na przesyłce dress, ale nie jestem pewna czy to był zabieg antycłowy z jego strony. Co do przetrzymywania paczek, to ze swojego doświadczenia powiem, ze to mit. Dostajesz nr wysyłki i wtedy możesz monitować paczkę. Jeśli jest to EMS to jeśli widzisz, ze paczka dotarła do PL, ale nie otrzymałaś jej w przeciągu 2-3 dni, to powinnaś sprawdzić pocztę (wiadomo) jeśli nie ma na poczcie to dzwonisz do Bytomia i mówią Ci co i jak z cłem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 |
Raczkowanie
|
Gold -fish czekamy z niecierpliwoscia na info.
Trzymam kciuki za Twoja kreacje. foto mile widziane ![]()
![]() |
#111 |
Zakorzenienie
|
dzisiaj mi się śniło, ze dostałam paczkę a w niej gorset uszyty z brązowej flaneli (takiej koszulowej
![]() kciuki wskazane ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Przyczajenie
|
![]()
Życzę powodzenia! i również chętnie przeczytam o efektach transakcji!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny mam wielką prośbę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 |
Raczkowanie
|
Gold-fish pozdrowienia dla PM 2009
![]() A teraz do rzeczy-mogłabys załączyć zdjęcie sukienki którą wybrałaś?? I z jakiej strony ją zamawiałaś\??Z kanaccasbrida.com?? Czy z ebaya?? Bo ja na angielskim ebayu nie moge ich znaleść ....No i jak cenowo to Cie wyniosło?? Razem z przesyłka i opcjonalnie z ubezpieczeniem ![]()
![]() |
#115 |
Zakorzenienie
|
Moja suknia to połączenie kilku, więc po pierwsze jej nie znajdziesz na ich stronie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Zakorzenienie
|
Czy wystarczy wpisać kanaccas w google czy mozecie podać adresik ??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#118 |
Raczkowanie
|
No to gold-fish troche bardziej jak odważnie-żeby z chinka się dogadywać i zlepić suknie z kilku ...
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#119 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny,
widze, ze temat sukienek szytych na wzor jest bardzo popularny. Wiem cos na ten temat, sama widzialam conajmniej 20-25 takich sukienek, mialam swoje ustysfakcjonowane klientki i dziewczyny, ktore pisaly, ze w tych sukienkach czuja sie cudownie. Sukienki byly szyte w Chinach. Moge Wam dac kilka rad zreszta jak czytam Wasze form to widze, ze swietnie sobie radzicie. Chetniej powiem Wam czego mozecie sie spodziewac zamawiajac taka sukienke, ktore sukienki wygladaja ladnie a ktore moga Was rozczarowac. Jakich materialow uzywaja chinczycy i jakich wykonczen. Pytajcie o co chcecie a ja postaram sie Wam odpowiedziec bardzo obiektywnie. Bellami |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Suknia jest o 7 cm za krótka, a kolor wstążki który miał być złoty jest bliżej nieokreślonego koloru. Suknia trafiła więc do krawcowej w Polsce, która mogła jedynie (do gładkiej sukni) podszyć na dole do koła kawał koronki co by te buty i nogi tak bardzo nie wystawały ![]() ![]() W rezultacie, na skutek potrzebnych poprawek, suknia kosztowała więc więcej niż się koleżanka spodziewała. Czy jest zadowolona??? Mówi że tak, a to najważniejsze! Ja nadal jednak nie byłabym gotowa podjąć tego ryzyka i na szczęście nie muszę. ![]() Nasz dzień: ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:02.