![]() |
#91 |
Rozeznanie
|
Dot.: Trądzik - cz. 2
A ja nie mogę znaleźć żadnego fajnego podkładu kryjącego
![]() ![]() Przeglądałam przed chwilą zdjęcia z wakacji... moja cera była suuuper w porównaniu do tego co mam teraz ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#92 |
Zadomowienie
|
Wczoraj w aptece widzialam krem/masc na tradzik z wit PP 4% ,sklad ma obiecujacy...Cena ponad 20 e
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#93 |
Raczkowanie
|
Wyjaśnijcie mi proszę w jaki sposób wykonuje się badania sprawdzające poziom hormonów.Gdzie trzeba się z tym zgłosić?Jak wygląda leczenie.Bardzo się stresuje,bo zapewne bd się trzeba udać do ginekologa,a to bd moja pierwsza wizyta i strasznię się boje.
![]()
#94 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do ginekologa - nie wszyscy gryzą ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#95 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny! Przyłaczam sie do waszego grona.. 2 miesiace temu musialam zmienic tabletki antykoncepcyjne.. i wszystko sie zaczelo. Bardzo mi rozsypało, (pomijam, ze okres mam 3 razy w miesiacu) bylam u lekarza, ale kazal przeczekac jeszcze miesiac z tabletkami i przepisal mi Duac. Wczoraj wieczorem sie posmarowalam, a dzis cale czolo w czerwonych plamach. Powiem szczerze ze jakos bym przezyla bez nazekania ale ze mieszkam z chlopakiem, to az nie chce mu sie pokazywac.. No ale co zrobic. Milego dnia dla wszystkich!
|
![]() ![]() |
![]() |
#96 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Leczenie polega na przyjmowaniu leków antykoncepcyjnych i/albo hormonalnych dobranych na podstawie badań. To chyba tyle ![]()
![]() |
#97 |
Zakorzenienie
|
a ja stosuje differin ok 2 miesiecy.. poza tym byl na poczatku antybiotyk doustny i teraz 2 opakowanie syndi35 (hormonalny)
niestety nie widze jakos poprawy ![]() moze ktos mi powiedziec czy moge stosowac z differinem acne derm? (differin stosuje na noc) kolezance pomogl pieknie wyleczyc buzke.. prosze o dop. |
![]() ![]() |
![]() |
#98 |
Rozeznanie
|
Hej. Śledzę ten wątek odkąd jestem na forum, bo temat jest mi bardzo bliski. Z cerą męczę się dobrych kilka lat a w tym momencie mam 25.
Kilka razy byłam u dermatologa, ale efekty były krótkotrwałe i miałam wrażenie, że jakoś specjalnie się mną nie przejął. Kupowałam przeróżne kremy, żele, maści itd, które poprawiały stan cery na kilka dni. Potem znów to samo. Nigdy nie było dobrze dłużej niż kilka dni. Momentami już miałam dosyć, chociaż tak naprawdę z nikim się nie dzieliłam swoim problemem. Brałam hormony kilka lat temu ale one też nie pomogły a mogę nawet powiedziec, że było jeszcze gorzej. No i teraz nagle wszystko wróciło do normy. Od ponad miesiąca nie wyskoczył mi żaden pryszcz co uwierzcie mi nie zdarzyło się od dobrych kilku lat. Nie wiem czego to zasługa, ale powiem czego używam. Codziennie wieczorem żel do twarzy bielendy, z ogórkiem i limonką no i potem przemywam twarz tonikiem Clean&Clear (bezalkoholowe jakoś miałam wrażenie, ze nie oczyszczają mojej twarzy) no i kładę krem matujący dax cosmetics. Niby matującego nie powinno się stosować na noc, no ale zaskoczona efektami tak robię skoro pomaga. No i rano też tonik i ten krem pod makijaż. Z tego co widze w lustrze jestem bardzo zadowolona tym bardziej, że problemy były wielkie i czasami jak patrzę na Wasze zdjęcia tutaj to mam wrażenie, że nawet stan skóry był cięższy.
#99 |
Rozeznanie
|
andziuchna na efekty po hormonach trzeba jeszcze troszkę poczekać (do 6 miesięcy), ja przy Danie35 widziałam efekty po 3 miesiącach, ale u Ciebie może potrwać to dłużej.
Astra24. wlałaś w moje serce troszkę nadziei ![]() ![]() -onna- dobrze, że jesteś pod kontrolą lekarza i skoro kazał przeczekać jeszcze jeden miesiąc, to na pewno wie co robi. Duac może Cię podrażnił, smaruj się czymś nawilżającym, Duac używaj co kilka dni. A jaki jest Twój TŻ? Może porozmawiaj z nim i powiedz mu jak Ci przykro, że tak Cię wysypało i że wstydzisz się pokazywać mu na oczy - on na pewno patrzy na to inaczej. ![]() --Olka-- NIE WYCISKAJ !! |
![]() ![]() |
![]() |
#100 |
Raczkowanie
|
Olu i Mdz- dziękuje za odpowiedż
![]()
#101 |
Zadomowienie
|
A co to za maść?
![]() Nazywa sie Nicam.Czytam wlasnie o niej na necie ,czemu nigdy nie slyszlam o niej w pl ![]() http://www.acne.org/nicotinamide-reviews/341/page1.html opinie o kremach z wit B3 http://www.netdoctor.co.uk/medicines/100000517.html Nicam http://www.netdoctor.co.uk/medicines...html?tab_id=90 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#102 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poprawa w porównaniu z wcześniejszym stanem skóry jest ogromna. Differin działa mi jak maść ichtiolowa-wyciąga wjedną noc wszystko spod skóry,Acne derm natomiast złuszcza. Stosuję od 14 grudnia tę kombinację,więc na ostateczny werdykt stanowczo za wcześnie. Robię tak - differin 3x w tygodniu,zawsze po nim nawilżacz (kapsułki dermogal albo ziaja hlc) a w pozostałe dni AD,czasem jak stan skóry jest ohydny stosuję AD częściej.
![]() |
#103 |
Zakorzenienie
|
marika22 : tak wiem to od dermatologa ale wiesz jak jest zawsze ma sie nadzieje ze po obedzeniu te obrzydlistwo zniknie z twarzy:P
pink: dzieki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#104 | |
Zakorzenienie
|
No nie wyciskam... Od rana nic a nic
![]() Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#105 |
Zakorzenienie
|
czytalam na temat morelowego peelingu ives'a,tego o ktorym dosc czesto piszecie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#106 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Te drobinki są spore, ale moim zdaniem nie podrażniają, nie są takie bardzo 'ostre'. Ale doskonale wygładzają skórę, usuwają martwy naskórek. Ten peeling jest taki kremowy i mimo wszystko wydaje mi sie ze przez to łagodniejszy. W porownaniu z nim peeling Avon'u (nie pamietam nazwy, ale z serii dla cery tradzikowej) rowniez wielokrotnie zachwalany, jest drażniący.
![]() |
#107 |
Zadomowienie
|
[quote=--Olka--;6697162]No nie wyciskam... Od rana nic a nic
![]() Super. ![]() ![]() Ciekawe... I znalazłaś to w polskiej aptece Ja mieszkam w Irlandii ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#108 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#109 |
Raczkowanie
|
To moje pierwsza wypowiedz, wiec witam wsztskich
![]() Ja lecze sie już 6 lat...no narzie przegrywam, w chwili obecnej zaczynam trzecia kuracje antybiotykowa...dermatolo g mi przerwy w tych tabletkach robi (co 9 miesiecy zwykle) w trosce o moje zdrowie i zawsze po tych przerwach jest beznadzejnie... ![]() Jak macie jakies pytania co do tetralysalu naprzykłąd to pytajcie ![]() Edytowane przez k0chana Czas edycji: 2008-02-24 o 18:17 Powód: pomyliłam strony ;) |
![]() ![]() |
![]() |
#110 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Peeling jest firmy St.Ives i nazywa się "Przeciwtrądzikowy" Oto on: http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=20349 Jest jeszcze "oczyszczający". Oba mają świetne opinie na KWC. Parę dni temu myślałam intensywnie nad zakupem tego produktu, ale ostatecznie zrezygnowałam. Różne są stanowiska w sprawie peelingów do cery trądzikowej. Faktem jest, że usuwają martwy naskórek, ale z drugiej strony czy nie podrażnią mi one skóry i nie spowodują wysypu? ![]() ![]()
![]() |
#111 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Kupię go chyba, bo peeling by mi się przydał...A nie jest drogi, kasy tyle wydaję, że 12 zł nie robi róznicy... ![]()
![]() |
#112 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#113 |
Zadomowienie
|
ok, więc jutro jak będę wracała ze szkoły [aa koniec ferii
![]() ![]()
![]() |
#114 |
Raczkowanie
|
Marika22 pewnie ze z TZ rozmawialam, i zapewnia mnie ze wszystko jest w porzadku, ze mam sie nie przejmowac.. ale jakos ciezko sie nie przejmowac kiedy patrze w lustro i widze swoja twarz.
![]() A skoro tak polecacie ten peeling to i ja moze sie skusze. Moze znajde go u mnie. |
![]() ![]() |
![]() |
#115 |
Raczkowanie
|
dziewczyny ja wam polecam peeling mechaniczny z biodermy sebium. przy takiej cerze lepiej zawsze uzywac dobrych dermokosmetykow. jest drogi, ale ja mam swoj od grudnia i jeszcze mam conajmniej pol butli. poczytajcie recenzje na kwc i kafeterii. ja jestem zadowolona bardzo. w skladzie ma kwas glikolowy i chyba cos tam jeszcze wiec na nasze cery w sam raz.
|
![]() ![]() |
![]() |
#116 |
Zakorzenienie
|
![]() Jak będzie działał to będziesz musiała mi kupić i wysłać! Tak w ogóle to jeden dzień nie wyciskania i już lepiej ![]() ![]() Jutro odbieram dermogal i dostaję próbki. Life is good!
![]() |
#117 |
Zadomowienie
|
Musi zadzialac
![]() ![]() Daje sobie rok od teraz na poprawe i jak nic sie nie zmieni to chyba zdecyduje sie brac Izotek. ![]() Stronka jeszcze o dzialaniu tych kremow z B3 http://gmuntz.tripod.com/niacinamide.html Ola na mazidlach jest na witamina i mozna z nia np ukrecic serum http://mazidla.com/index.php?page=sh...mart&Itemid=27 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#118 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#119 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() A co do facetów...ja obecnie jestem sama, więc nie ma mnie kto pocieszyć że i tak jestem piękna ![]() ![]()
![]() |
#120 |
... choć nie Westwood
|
Dziś po raz pierwszy od 3 miesięcy wyskoczyło mi coś na czole
![]() ![]() Chciałam się zapisać do dermatologa, ale najbliższy termin do "mojej" lekarki był za miesiąc, więc znów musiałam prywatnie... już tyle kasy wydałam na te wszystkie mazidła, że szok... I chyba się zdecyduję na peeling kwasem glikolowym, żeby rozjaśnic blizny/przebarwienia, bo w tym momencie właśnie z tym mam największy problem, pryszczy powoli coraz mniej się pojawia ![]() Poza tym mam dobry humor, bo nauczyłam się wygładzać cerę w Photoshopie i przerobiłam sobie większość zdjęć i wybieram się do fotografa ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:04.