Walka o zdrowe i piękne włosy :) -część II - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-02-25, 18:19   #91
karla_92
Zakorzenienie

Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy :) -część II

Mam troche zaległosci do nadrobienia ale tym czasem mam prośbe

Co sądzicie o tym skladzie? Szampon Linomag dla dzieci (butelke ma urocza) http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=21458 A może ktos go używal?

Skład: Sodium Laureth Sulfate, Cocoamide DEA, Sodium Cocoamphoacetate, Cocoamidopropyl Betaine (and) Glyceryl Laurate, Laureth-6, Disodium Laureth Sulfosuccinate, Linum Usitatissimum (Vitaminum F), Parfum, Citric Acid, Glycol Distearate, Stearamide MEA, Ethylparaben, Propylparaben.
karla_92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-25, 18:23   #92
kitay
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Dori1981 Pokaż wiadomość
Tak chodzi mi o odżywke keratynową firmy Gal
Wiesz coś o niej a może stosowałaś?
znalazlam jedynie info na allegro, widzialam ze sa tam tez takie kreatynowe kapsulki z innych firm.
kitay jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-25, 18:31   #93
Dori1981
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kitay Pokaż wiadomość
znalazlam jedynie info na allegro, widzialam ze sa tam tez takie kreatynowe kapsulki z innych firm.
Ja tu gdzieś przeczytałam jak ktoś polecał na zniszczone końcówki,żeby posmarować i zostawić i tyle.
Więc kupiłam,posmarowałam i zostawiłam
Tylko że są teraz troche tłuste na końcach .
Plus,że siedze w domu z dzieckiem i nie musiałam dzisiaj nigdzie iść bo w innym razie musiałabym umyć włosy po raz drugi.
Dori1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-25, 19:13   #94
Jagoodka1989
Raczkowanie

A gdzie ten WAX moge dostac?? W sklepie czy w aptece?? Ja stosuje szampon i odzywke z pantene pro v kompletna regeneracja i wlosy po umyciu sa bardzo delikatne i mieciutkie. Niestety bardzo katauje wlosy suszeniem i prostowaniem. Mam taka fryzure ze jak nie wyprostuje to nie wygladam poprostu
Jagoodka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-25, 19:23   #95
Dori1981
Raczkowanie

Do Jagoodka1989
W aptece
Stary 2008-02-25, 20:38   #96
madzienka001
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Jagoodka1989 Pokaż wiadomość
A gdzie ten WAX moge dostac?? W sklepie czy w aptece?? Ja stosuje szampon i odzywke z pantene pro v kompletna regeneracja i wlosy po umyciu sa bardzo delikatne i mieciutkie. Niestety bardzo katauje wlosy suszeniem i prostowaniem. Mam taka fryzure ze jak nie wyprostuje to nie wygladam poprostu
jesli chcesz wpelni miec piekne zdrowe wloski najlepiej nie prostuj, ja co prawda z natury mam ciezkie i proste, ale kiedys je czesto suszylam teraz schowalam ja glęboko
a wax dostaniesz praktycnzie wkazdej aptece

dziewczyny mma jeszcz epytanko odnosnie serum na koncówki.. takie zapobiegające podatynych na niszczenie koncówek, jakie polecacie?

Edytowane przez madzienka001
Czas edycji: 2008-02-25 o 23:50
madzienka001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-26, 10:50   #97
nikaa2
Wtajemniczenie

wczoraj posmarowałam sobie olejkiem kokosowym od połowy włosy(był roztopiony) i przedawkowałam-będę go używała od tej pory bez roztapiania , i 2xumyłam szamponem Emolium.... po wyschnięciu wyglądam jak zmokła kura z tłustymi włosami,a nie zdąrze ich jeszcze po raz 3 umyc :/
ech

p.s. serum zabezpieczające przed czynnikami zewnętrznymi ze tak powiem, to myślę ze tradycyjnie Biosilk, chociaż ja lubię Alfaparf olejek-najmniej sobie można nim zrobic krzywdy, lub Renne Blanche kryształki- są na silikonach, więc zabepzieczją przed suszarką m.in.
bo dla regeneracji to wetrzec można ociupinkę(DOSŁOWNIE) olej kokosowy w końcówki
ale wcieraj to tylko w wilgotne, wtedy jest najmniejsze ryzyko przetłsuzczenia

p.s.2 o tyle o ile poprawiła mi się kondycja włosów, o tyle pogorszył stan paznokcirozdwajają się masakrycznie.Zakupiłam H-pantoten, moczyc zaczynam w oleju rycynowym+oliwa z oliwek+witA+E+ na gorąco....
nikaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-26, 12:36   #98
Dori1981
Raczkowanie

Hej chciałam wam pokazać zdjecie włosów mojej mamy i jej siostry jak były bardzo bardzo młodziutkie
Włosów nie miały ścinanych od urodzenia do 4 klasy podstawowej.Jedymym kosmetykiem jaki wtedy babcia używała to był szampon BAMBINO i nafta (ale tylko na włosy nie na skóre głowy -tak mi mama mówiła )
Drugie zdjęcie to ja i moje kłaczki w podstawówce (były do pupy ale tego na fotce nie widać).I płykane miałam wodą z rumiankiem.
A trzecie to nieszczęsny obraz tego co mi zostało.Bo fryzierka najpierw spaliła mi pasemka a potem jak już wszystko musiałam obciąć do ramion ( z włosów za zapięcie od stanika -aż szlag mnie trafia)to spaliła mi prostując niedosuszone włosy prostownicą
Musiałam je przyciemnić na zdjęciu są wyprostowane,a jak ich nie wyprostuje to wyglądają okropnie bo jest ich za dużo do takiej fryzury.Więc chodze w lekko spiętych,regeneruje nawilżam i czekam,aż choć trochę urosną (chociaż do ramion-do wakacji)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg wlosy.jpg mamy.jpg (26,6 KB, 416 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Wlosy moje.jpg moje.jpg (31,1 KB, 162 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg nowe włosy 2.JPG (67,2 KB, 189 załadowań)
Stary 2008-02-26, 12:52   #99
atenaz
Zakorzenienie

A ja się zastanawiam zawsze dlaczego na takich starszych zdjęciach kobitki mają zawsze falowane włosy, czyżby nie było wtedy prostych? Aż mnie oświeciło, że kiedyś na noc zaplatano w warkocz a i w dzień w takich rozpuszczonych nie chodzono, bo by przeszkadzały. Zastanawiam się czy nie zaplatać w warkocz na noc może mniej się będą niszczyć? Jeszcze szlafmyca by sie na to przydała

wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=920711

szukam: CK Euphoria, Arabian Oud Kalemat, Gucci Rush, Moschino Love Love, Jimmy Choo Edp, Givenchy Ange ou Demon, Mancera Roses Greedy
atenaz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-26, 12:57   #100
Dori1981
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez atenaz Pokaż wiadomość
A ja się zastanawiam zawsze dlaczego na takich starszych zdjęciach kobitki mają zawsze falowane włosy, czyżby nie było wtedy prostych? Aż mnie oświeciło, że kiedyś na noc zaplatano w warkocz a i w dzień w takich rozpuszczonych nie chodzono, bo by przeszkadzały. Zastanawiam się czy nie zaplatać w warkocz na noc może mniej się będą niszczyć? Jeszcze szlafmyca by sie na to przydała
Wiesz one miały kłaczki do kolan ,i nie było żadnych odżywek do rozczesywania ,więc chodziły w dwuch warkoczach ( bo jeden strasznie ciągnął głowe do tylu ) i w dzień i w nocy.
I tak jak piszesz stąd te fale!
Stary 2008-02-26, 13:01   #101
una creatura bella
Wtajemniczenie

Cytat:
Jeszcze szlafmyca by sie na to przydała
Albo satynowa poduszka .

Serio piszę
Stary 2008-02-26, 13:31   #102
Justin Timberlake
Zakorzenienie

Una, czyli mówisz, że lepiej spać w warkoczu niz w rozpuszczonych? Bo ja właśnie nigdy nie wiedziałam i z braku informacji śpię w rozpuszczonych..

Dori piekne miałyście te włosy U mnie moja mama i cała rodzina ze strony mamy miała liche włosy i ja oczywiście je odziedziczyłam a ze strony mojego taty-moja babcia i on mieli czarne grube włosy i loki i mój brat też ma takie..Co za niesprawiedliwość-po co facetom takie włosy..
Justin Timberlake jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-26, 13:36   #103
Dori1981
Raczkowanie

Wprawdzie pytanie nie do mnie ,ale lepiej je zapleść bo mniej się ocierają o poduszke.A z tą satynowa poduszka to Una ma racjie.
Stary 2008-02-26, 13:44   #104
Justin Timberlake
Zakorzenienie

Aha i najgorsze w ogóle jest to, że wszystko odziedziczyłam po moim tacie z wyjątkiem tych włosów!!

Dori, dzięki za odp
Stary 2008-02-26, 14:14   #105
WweronikaWw
Zakorzenienie

GG do WweronikaWw

Przylaczam sie do was

Papierosy
zapuszczanie
WweronikaWw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-26, 15:22   #106
atenaz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez una creatura bella Pokaż wiadomość
Albo satynowa poduszka .

Serio piszę
tzn mniej się włosy ocierają niż przy bawełnianej? Chyba sobie zafunduję satynową pościel

a tak apropo walki o zdrowe włosy, nigdy mi się nie chciało robic maseczki z żółtka itd. a dzisiaj miałam czas i zrobiłam 2 żółtka + olejek ryc. + wax i jestem mile zaskoczona... włosy mięciutkie i sypkie... żałuję, że wcześniej lenia nie pokonałam i nie zrobiłam jej wcześniej

mało się wypowiadam, bo wolę poczytać, ale z jednym nie mogę już, od suszenia suszarką mam bardzo suche końcówki, właściwie to tak od połowy włosów już są suche, za to przy skórze szybko się przetłuszczają, odstawiłam już suszenie, ale nie wiem jak maksymalnie nawilżyć włosy? końcówki się nie rozdwajają, są jedynie suche podpowiedzcie coś proszę, bo przeczytałam większość wątków o włosach, nawet te które mają ponad 100 stron, ale jak się zaczynają Off Topy to mnie zniechęcenie ogarnia, mimo to przebrnęłam, ale akurat nie zapamiętałam nic na suche końcówki w klubie PP jestem ale to na porost i wzmocnienie włosow, poradzi ktoś? bitte

szukam: CK Euphoria, Arabian Oud Kalemat, Gucci Rush, Moschino Love Love, Jimmy Choo Edp, Givenchy Ange ou Demon, Mancera Roses Greedy
Stary 2008-02-26, 15:34   #107
Jolie2601
Zakorzenienie

Cytat:
tzn mniej się włosy ocierają niż przy bawełnianej? Chyba sobie zafunduję satynową pościel

a tak apropo walki o zdrowe włosy, nigdy mi się nie chciało robic maseczki z żółtka itd. a dzisiaj miałam czas i zrobiłam 2 żółtka + olejek ryc. + wax i jestem mile zaskoczona... włosy mięciutkie i sypkie... żałuję, że wcześniej lenia nie pokonałam i nie zrobiłam jej wcześniej

mało się wypowiadam, bo wolę poczytać, ale z jednym nie mogę już, od suszenia suszarką mam bardzo suche końcówki, właściwie to tak od połowy włosów już są suche, za to przy skórze szybko się przetłuszczają, odstawiłam już suszenie, ale nie wiem jak maksymalnie nawilżyć włosy? końcówki się nie rozdwajają, są jedynie suche podpowiedzcie coś proszę, bo przeczytałam większość wątków o włosach, nawet te które mają ponad 100 stron, ale jak się zaczynają Off Topy to mnie zniechęcenie ogarnia, mimo to przebrnęłam, ale akurat nie zapamiętałam nic na suche końcówki w klubie PP jestem ale to na porost i wzmocnienie włosow, poradzi ktoś? bitte
Jeśli chodzi o porost to jest oddziely wątek (na samym początku jest ściąga od wiosny. Na końcówki możesz stosować rycynę, albo olej kokosowy. U mnie lepiej się sprawdza kokos. Możesz go stosować jak serum (bez zmywania) ale wtedy naklada się minimalną ilość
from destruction of time

"Sacred Serenity" Death
Jolie2601 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-26, 15:38   #108
Justin Timberlake
Zakorzenienie

Una a Ty wklejałaś gdzieś swoje włosy? Bo ja bym bardzo chciała zobaczyć i jakby co to poszukam

Wlaśnie, te off topy, ja Was bardzo przepraszam, bo też strasznie offtopuję, ale to jest silniejsze ode mnie
Stary 2008-02-26, 17:02   #109
karla_92
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jula84 Pokaż wiadomość
Dziewczyny...czy jeżeli bede stosowała jakiś dobry preparat termoochronny + naprawde dobra prostownica to też te włosy się tak będą niszczyć...?

Tak, wiem...prostownica, to prostownia ale czasem mnie tak strasznie kusi...
Tak jak pisały dziewczyny zniszczysz sobie wlosy. Te spraye do prostowania to pic na wode bo chyba wszystkie zawieraja alkohol denat. na poczatku wiec oczywiste ze wlosy sie wysusza Od prostownicy można sie odzwyczaic Ja wczesniej mialam opory przed wychodzeniem z domu bez prostowania a teraz mi to lata zaoszczedze czas i przyokazji wlosy A zobaczysz jak sie bedziesz cieszyc jak ta Twoja pielegnacja przyniesie pierwsze efekty I bedziesz miec zdrowe wlosy bez potrzeby modelowania, wygladzania itp.

Cytat:
Napisane przez Koko19 Pokaż wiadomość
a czy po szamponie joanny rzepa nie bede miala sianowatych wlosow???puszystych itp. jakie on ma wlascowosci??
Poszukaj w drogeri Natura szaszetek z tym szamponem Zreszta duża czesc szamponow i odżywek z Joanny jest dostępna w takiej formie tylko z tego co wiem to tak sezonowo np. jeden tydzien rzepa, drugi natura itd

Cytat:
Napisane przez Narek Pokaż wiadomość
Hula, zmieniłaś avatar A tak lubiłam tamtego potworka
Ja też Potworek musi wrócic. Narek Twoj też jest uroczy

Cytat:
Napisane przez 'Estelle' Pokaż wiadomość
Jak sobie zrobię jakieś normalne, to wkleję. Bo na tych, które mam w kompie nie widać

EDIT: Jak na razie tylko takie znalazłam, niestety, z jego jakością słabo
http://img221.imageshack.us/img221/6...estellerx9.jpg
Już pisalam w innym watku że sa sliczne ale napisze drugi raz Mimo że sa długie to wcale nie są ulizane i jest ich też sporo Jak Ty to robisz? Modelujesz je jakos czy żyja wlasnym życiem? I masz cienkie czy grube wlosy?

Cytat:
Napisane przez madzienka001 Pokaż wiadomość
dziewczyny mma jeszcz epytanko odnosnie serum na koncówki.. takie zapobiegające podatynych na niszczenie koncówek, jakie polecacie?
Może z apteczki babuni? Albo poprostu o.rycynowy

Cytat:
Napisane przez nikaa2 Pokaż wiadomość

wczoraj posmarowałam sobie olejkiem kokosowym od połowy włosy(był roztopiony) i przedawkowałam-będę go używała od tej pory bez roztapiania , i 2xumyłam szamponem Emolium.... po wyschnięciu wyglądam jak zmokła kura z tłustymi włosami,a nie zdąrze ich jeszcze po raz 3 umyc :/
ech

p.s. serum zabezpieczające przed czynnikami zewnętrznymi ze tak powiem, to myślę ze tradycyjnie Biosilk, chociaż ja lubię Alfaparf olejek-najmniej sobie można nim zrobic krzywdy, lub Renne Blanche kryształki- są na silikonach, więc zabepzieczją przed suszarką m.in.
bo dla regeneracji to wetrzec można ociupinkę(DOSŁOWNIE) olej kokosowy w końcówki
ale wcieraj to tylko w wilgotne, wtedy jest najmniejsze ryzyko przetłsuzczenia

p.s.2 o tyle o ile poprawiła mi się kondycja włosów, o tyle pogorszył stan paznokcirozdwajają się masakrycznie.Zakupiłam H-pantoten, moczyc zaczynam w oleju rycynowym+oliwa z oliwek+witA+E+ na gorąco....
Może też zle zmylas ten olej? Ja tak czesto mialam. Mylam nawet po 5 razy a i tak byly tłuste dopóki nie opanowalam techniki

A co do nakladania na koncowki to wedlug mnie lepiej jest na suche bo wtedy widac czy sa juz tłuste czy jeszcze nie

Cytat:
Hej chciałam wam pokazać zdjecie włosów mojej mamy i jej siostry jak były bardzo bardzo młodziutkie
Włosów nie miały ścinanych od urodzenia do 4 klasy podstawowej.Jedymym kosmetykiem jaki wtedy babcia używała to był szampon BAMBINO i nafta (ale tylko na włosy nie na skóre głowy -tak mi mama mówiła )
Drugie zdjęcie to ja i moje kłaczki w podstawówce (były do pupy ale tego na fotce nie widać).I płykane miałam wodą z rumiankiem.
A trzecie to nieszczęsny obraz tego co mi zostało.Bo fryzierka najpierw spaliła mi pasemka a potem jak już wszystko musiałam obciąć do ramion ( z włosów za zapięcie od stanika -aż szlag mnie trafia)to spaliła mi prostując niedosuszone włosy prostownicą
Musiałam je przyciemnić na zdjęciu są wyprostowane,a jak ich nie wyprostuje to wyglądają okropnie bo jest ich za dużo do takiej fryzury.Więc chodze w lekko spiętych,regeneruje nawilżam i czekam,aż choć trochę urosną (chociaż do ramion-do wakacji)
Śliczne te wlosy A jakie gęste Jak Ci urosna to nie prostuj bo takie grube wlosy to cud poprostu
Stary 2008-02-26, 17:06   #110
virka
Zakorzenienie

Cytat:
Włosów nie miały ścinanych od urodzenia do 4 klasy podstawowej.
Śliczności, z wielkim sentymentem się patrzy na takie zdjęcia

una
z tą satynową poduszką to mądrze mówisz

virka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-26, 17:07   #111
Koko19
BAN stały

Cytat:
ja piernicze ale one mialy włoosy...acz kolwiek jak dla mnie sa za dlugie
Koko19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-26, 17:12   #112
karla_92
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Koko19 Pokaż wiadomość
ja piernicze ale one mialy włoosy...acz kolwiek jak dla mnie sa za dlugie
We mnie budza przerażenie takie długaśne, falowane wlosy

Mam takie szybkie pytanko Czy do zmywania olejow i różnych domowych mikstur potrzebna jest duża ilosc skladnikow myjących? Taki hipp np. poradzi sobie z czyms takim czy nie zabardzo?
Stary 2008-02-26, 17:47   #113
Narek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karla_92 Pokaż wiadomość
Ja też Potworek musi wrócic. Narek Twoj też jest uroczy
Mój, to jest Pan-na-odwyku, jak go kiedyś kolega podsumował

TF, CE, obwodówka- zrobione
Bieganie + Turbo Ewy Ch.
Narek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-26, 17:57   #114
karla_92
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Narek Pokaż wiadomość
Mój, to jest Pan-na-odwyku, jak go kiedyś kolega podsumował
Bardzo dobre określenie
Stary 2008-02-26, 18:04   #115
Narek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karla_92 Pokaż wiadomość
Bardzo dobre określenie
Ale i tak go wielbię i długo nie zmienię

TF, CE, obwodówka- zrobione
Bieganie + Turbo Ewy Ch.
Narek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-26, 18:07   #116
atenaz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jolie2601 Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o porost to jest oddziely wątek (na samym początku jest ściąga od wiosny. Na końcówki możesz stosować rycynę, albo olej kokosowy. U mnie lepiej się sprawdza kokos. Możesz go stosować jak serum (bez zmywania) ale wtedy naklada się minimalną ilość
Dzięki Jolie za pomoc, myślałam że te olejki to na rozdwajanie, ale jeżeli nawilżenie też to bardzo fajnie kwiatuszek dla Ciebie

EDIT: a wątek o przyspieszeniu wzrostu włosów znam i czytam

Stary 2008-02-26, 18:16   #117
blonndee
Wtajemniczenie

wczoraj uzylam tego kokosa:p mam ten problem co miala juz jakas dziewczyna tj kupilam w butelce bo nie bylo w sloiczku jezu, wyjmowanie to koszmar! nalozylam na mokre wlosy i jeszcze z wilgotnymi poszlam spac. rano zaspalam, i co? musialam isc w czapce do szkoly musze wyczuc jakos ta gadzine...
Stary 2008-02-26, 18:20   #118
kitay
Raczkowanie

mam pyt, czy kazda odzywke, ktora jest pprzeznaczona na dluzsze trzymanie na glowie moge podgrzac suszarka przez folie, czy lepiej stosowac ta zasade tylko gdy jest takie wskazanie?
kitay jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-26, 18:21   #119
Jolie2601
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki Jolie za pomoc, myślałam że te olejki to na rozdwajanie, ale jeżeli nawilżenie też to bardzo fajnie kwiatuszek dla Ciebie

EDIT: a wątek o przyspieszeniu wzrostu włosów znam i czytam
Nie ma za co a te olejki są wszechstronne kokos można tez używać do nabłyszczania (w tym wypadku ilość minimalnie minimalna)

Cytat:
Napisane przez kitay Pokaż wiadomość
mam pyt, czy kazda odzywke, ktora jest pprzeznaczona na dluzsze trzymanie na glowie moge podgrzac suszarka przez folie, czy lepiej stosowac ta zasade tylko gdy jest takie wskazanie?
Ja myślę, ze można, nawet taką zwykłą 5minutową. Ale zamiast suszary można owinąć folią i przyodziać głowę w czapę
from destruction of time

"Sacred Serenity" Death
Jolie2601 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-26, 18:31   #120
karla_92
Zakorzenienie

Ponawiam pytanie bo musze szybko zamowic szampon
Czy do zmycia olejow potrzebne sa sls, sles itp.? Hipp sobie z nimi nie poradzi? On też ma jakis Coca...cos tam a to chyba myje
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości