|
|
#91 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W czerni do ślubu??
Jeżeli komuś czarny kolor kojarzy sie tylko z tymi chwilami, kiedy rodzina kazała przywdziewać worki pokutne w kolorze wypłowiałej czerni z powodu śmierci kogoś w rodzinie, to rozumiem dlaczego boi sie tego koloru...
|
|
#92 |
|
Raczkowanie
|
A ja np. spotkałam się ostatnio z takim ślubem, gdzie Panna Młoda była cała na czarno, natomiast Pan Młody cały na biało
Wyglądało to bardzo oryginalnie choć sporo osób twierdziło, że to zabójstwo tradycji. Ja uważam, że ważne, żeby się dobrze czuć, a nie dopasowywać pod ciotki, kuzynki i kogo tam jeszcze.
|
|
#93 |
|
Raczkowanie
|
ja uważam , że czerń jest najelegantszym kolorem, wyrażającym klasę i dobry smak. to, że w naszej kulturze kojarzy się z pogrzebem i żałobą jest sprawą czysto umowną, może warto wreszcie złamać te konwenanse związane z białymi bezami, które królują na polskich ślubach i weselach. sama idę do ślubu w dość skromnej "rybce" koloru kremowego i mam w nosie, że większość gości oczekuje welonów, kół, rękawiczek, koronek, drapowań itp itd. fajne są jednakże również suknie jedynie z dodatkiem czerni , np
http://www.jola-moda.pl/gallery.php?...1&model=Model- 255
|
|
#94 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#95 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczyny
pisze akurat tu bo myśle ze tu otrzymam jakąs malutka rade ,a wiec za ok. 2 lata 2010 wychodze za maz i nie chce zwykłej bialej sukni czuje ze zle sie bede czuła to nie mój styl bialutko niewinnie itd ale też nie chce czarnej sukni chocMi sie podoba i nie wiem co mym mogła ubrac co d mnie pasuje pomózcie wiem co lubie lubie czerń ,skory ,i sama nie wiem omocy przedewszystkim oryginalne ,nie wiem nie moge znalesc mojego stylu
|
|
#96 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Człowiek podświadomie dąży do spełnienia swoich przekonań...Na szczęście to działa też w stronę dobrych rzeczy
|
|
|
|
|
|
#97 | |
|
Przyczajenie
|
W czerni do ślubu??
Cytat:
Poszukaj trochę w internecie, pochodź po salonach, bo często mają też suknie dość orginalne nie tylko typowo ślubne i najważniejsze PRZYMIERZAJ bo to co się podoba wizualnie, a co podoba się na mnie to dwie różne sprawy (znam to z własnego doświadczenia). I im wcześniej zaczniesz szukać tym lepiej dla Ciebie, skoro nie masz określonego swojego stylu. Chciałam wrzucić adresy kilku stronek do konkretnych modeli Papilio, ale zapisuje się tylko jako strona główna. http://translate.google.pl/translate...l%3Dpl%26lr%3D przeglądnij sobie, jest tu sporo ciekawych, orginalnych kreacji. W dziale rosyjski charakter, feria, owacja i pokazy z 2007 i 2008 r. A tu jeszcze kilka orginalnych sukienek, wszystkie krótkie, bo akurat takich szukałam. Niektóre są białe ale można uszyć w takim kolorze jaki Ci pasuje, ważne żeby znaleźć swój styl. Przejrzyj tez wątek suknie z czarnymi dodatkami. Edytowane przez Taverney Czas edycji: 2008-11-11 o 20:43 Powód: post pod postem |
|
|
|
|
|
#98 |
|
Zadomowienie
|
czarna suknia slubna??
no własnie. jak w tytule wątku..czy sa dostępne w salonach? a moze któraś z Was odwazyła sie na taki kolor?
|
|
|
|
|
#99 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: czarna suknia slubna??
ja sie nie odwaze, bo az tak ekstrawagancka nie jestem, aczkolwiek podoba mi sie wyglad pani na zalaczonym obrazku
|
|
|
|
|
#100 |
|
Zakorzenienie
|
Lain super ta pani
Szkoda, że welon można tylko na ślub, bo bym tak kiedys wystąpiła na imprezce Jest jeszcze jedna okazja gdzie mozna sie tak odpicować, ale niezbyt przyjemna....![]() Cymbeline ma czarne suknie, ale w kolejcji 2008 chyba. Kaileight jeżeli rozważasz czarną suknie to się nie zastanawiaj tylko bierz Aha, Pronovias w kolekcji sukine wieczorowych ma czarną o kroju sukni ślubnej.
|
|
|
|
|
#101 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#102 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#103 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jesli mówimy o uroczystościach, to mi się zawsze czerń kojażyła i kojaży z żałobą. Co innego jeśli chodzi o strój powszedni - to po prostu klasyka i elegancja. Przyznam kaileight, że masz dość odważny a juz na pewno bardzo kontrowersyjny pomysł na kolor sukni ślubnej
|
|
|
|
|
|
#104 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Następnym razem proszę korzystać z wyszukiwarki i nie dublować wątków, dziękuje.
|
|
|
|
#105 |
|
Przyczajenie
|
Ja wystapiłam na slubie w sukni biało-czarnej- jednej z tu zamieszczonych... i czułam sie w niej wprost REWELACYJNIE
takze odwagi dziewczyny
|
|
|
|
|
#106 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: W czerni do ślubu?
Witam
W tym roku mam ślub i mam mały a raczej duży problem... Biała suknia nie wchodzi w rachubę ponieważ źle się bym czuła. Coś białego miałam na sobie chyba w dzieciństwie. Może jesteście w stanie powiedzieć mi co to za sukienki? Czy jestem w stanie dostać takie lub podobne w naszych Polskich salonach? http://img209.imageshack.us/my.php?image=blackbg8.jpg http://img212.imageshack.us/my.php?i...bigboawdr0.jpg |
|
|
|
|
#107 |
|
Przyczajenie
|
Witaj. Ta druga suknia to ta moja
To jest kolekcja zmodeca 2008, Benjamin Roberts, chyba juz nie do kupienia w salonie.
|
|
|
|
|
#108 |
|
Przyczajenie
|
Na pewno pięknie wyglądałaś...
... i dziękuje za odpowiedz
|
|
|
|
|
#109 |
|
Zakorzenienie
|
Anja Orthodox (wokalistka zepsolu Closterkeller) wziela pare dni temu slub i wystapila w czarno-zlotej sukni i czarnym welenie. Wygladala rewelacyjnie
http://www.se.pl/rozrywka/plotki/cza...oda_86486.html http://www.efakt.pl/plotki/artykul.asp?artykul=40502
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#110 |
|
Raczkowanie
|
To moja suknia , zamowiona kilka dni temu. Bedzie gotowa na polowe maja a ja juz nie moge sie doczekac
Nie mam niestety fotki z tylu.. Czarne aplikacje z krysztalkow sa jakby "rzucone" na trenie od dolu ku gorze.Co o niej myslicie? Zastanawiam sie teraz tylko nad dodatkami do niej hmm.. Fryzura, kwiaty.. co zrobic zeby nie przedobrzyc..? A suknie cale w czerni bardzo mi sie podoaja, jednak nie odwazylabym sie.. Dla mnie ta to szczyt odwagi Ale jestem bardzo szczesliwa ze sie zdecydowalam!
Edytowane przez harlemgirl Czas edycji: 2009-01-23 o 09:25 |
|
|
|
|
#111 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jaka mialas do niej wiazanke?
Edytowane przez harlemgirl Czas edycji: 2009-01-23 o 09:25 |
|
|
|
|
|
#112 |
|
Zadomowienie
|
Wklejam suknię z czernią która mnie zauroczyła kilka dni temu..
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#114 |
|
Przyczajenie
|
Oto link do mojej relacji na innym forum, w załącznikach pare fotek
![]() http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.ht...745&a=89014745 |
|
|
|
|
#115 |
|
Raczkowanie
|
Wow super wygladaliscie! Gratuluje!
A Twoje fotki zdecydowanie potwierdzaja moj wybor Suknie z czarnymi akcentami sa przepiekne!
Edytowane przez harlemgirl Czas edycji: 2009-01-29 o 12:26 |
|
|
|
|
#116 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No cóż a co wy na to, że podobno do wybuchu II wojny światowej kobiety zakładały do ślubu suknię właśnie w kolorze czarnym, zresztą tak samo jak na inne święta i uroczystości zarówno kościelne jak i państwowe??? a pierwsze białe suknie pojawiły się w XIXw. Jedynie biały welon jest niezmiennie ok ok.IVw w naszej kulturze.
|
|
|
|
|
|
#117 |
|
Zadomowienie
|
czarne suknie slubne
widzialam dzisiaj na wystawie czarna suknie slubna...byly tez czerwone...
czy to ktos nosi do slubu? ktoras z was? nie twierdze ze to beee, kazdy ma prawo robic co chce ja jednak nie poszlabym do slubu w czerni, naet oficjalnego...juz czerwien bardziej, ale w ogole to biala albo kremowa
|
|
|
#118 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: czarne suknie slubne
mi tez się bardzo podobają, ale żal mi tracić okazję do założenia białej
|
|
|
|
|
#119 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: czarne suknie slubne
połączyłam
proponuję zajrzeć jeszcze tutaj: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=110377 |
|
|
|
|
#120 |
|
Raczkowanie
|
Czy jeszcze ktos tu zagląda?Mam slub cywilny w lutym 2010 i dzis kupiłam sukienkę wlasnie pasująca do tego watku góra czrna koronka wyszywana kamykami a dól kolor jakis ekri ,lub szampan nawet nie wiem .Wkleję fotkę -tylko wyszła jakos niewyraźnie.Doradzcie mi jaki kolor butów ubrać do niej ,czy moga byc czarne .Do sukienki bede miala czarne futerko.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:50.

Wyglądało to bardzo oryginalnie choć sporo osób twierdziło, że to zabójstwo tradycji. Ja uważam, że ważne, żeby się dobrze czuć, a nie dopasowywać pod ciotki, kuzynki i kogo tam jeszcze.

i nie wiem co mym mogła ubrac co d mnie pasuje pomózcie

V'09 
Suknie z czarnymi akcentami sa przepiekne!
to jest dziwne....