![]() |
#91 |
Przyczajenie
|
Dot.: Lokale weselne: Lublin i okolice
Mogę coś podpowiedzieć a propos Gościńca, byłam tam w tym roku gościem na weselu...
Duża fajna sala, wesele było na 190 osób ale i weszło by więcej, Dość elegancko na stołach, bez przepychu ale spoko. Tak samo z jedzeniem, czyli smacznie, raczej domowo ale chyba nikt nie wyszedł z wesela głodny. Jeśli czegoś brakuje ... to ja wiem... mogło by być bardziej fantazyjnie jedynie serwowane. Choć powiem Ci też tak dwa lata temu byliśmy u mojej kuzynki w elitarnym lokalu w Lublinie, kelnerzy klasa sami faceci, uwijali się niczym mróweczki, wszystko na talerzach było takie cudne, ślicznie podane, ale MAŁO!!!. Jak wróciliśmy do domu to mój chłopak rzucił się od razu do lodówki, ja zresztą też. Sama za rok planuję ślub i też się zastanawiam czy pysznie i dużo czy mało a wykwintnie... Dodatkowo wiem że wszystko z Gościńca co zostaje zabiera się do domu i jest tego raczej sporo, więc poprawiny mogą się odbyć już w domu, choć sama chyba wybiorę jednak lokal. No i jeszcze jedno... tam jest spory kawałek ogrodu z fontanną , altaną ... a to ważne przynajmniej dla mnie. Szukam więc zdecydowanie lokalu gdzie jest kawałek schowanego trawnika, jeszcze nie wiem czy Gościniec ale biorę go poważnie pod uwagę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Raczkowanie
|
dzięki za podpowiedź całkiem zapomniałam o tej sali a byłam tam kiedyś na weselu tylko że bardzo dawno temu, napewno pojade tam dowiedzieć się o cenach i terminach
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
nie zgadzam sie z Twoja opinia!!! oczywiscie ze jedzenie mozna zabrac, co wiecej sali nie trzeba ubierac, bo jest ladna i elegancka sama w sobie, a jezeli ktos chce cos dodac od siebie to normalne ze sam ponosi tego koszty- tak jest w kazdym lokalu i nie ma w tym nic dziwnego. a zarzut wypraszania gosci to juz calkiem absurdalny - zupelnie nie wiem skad masz takie wiadomosci -czyzby konkurencja???? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
bardzo wdzięczna bym była gdybyś mogła to zrobić, właśnie tak myśle ze troche za późno zdecydowaliśmy się na ślub i że ciężko bedzie nam znaleźć jakiś lokol. chceliśmy się pobrać w czrewcu 2010 ale nie wiem czy coś znajdziemy Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2009-02-04 o 16:25 Powód: Powód: proszę nie pisać post pod postem i regularnie korzystać z funkcji "edytuj" oraz "multicytowania" (patrz mój podpis!) |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#98 |
Zakorzenienie
|
A wiec jak przytoczyła tu już jedna wizażanka cena jest w danym momencie 140zł za osobe ale powiedziała że cena moze lada dzień wzrosnąć bo jest duze zainteresowania , a sale radziła jak nawczesniej rezerwować bo potem moze być ciężko :/
![]() |
![]() |
#99 |
Przyczajenie
|
Hmm... nie wiem nic ponad to czego doświadczyłam sama. Byłam do końca, padałam na nos ale pomagałam zbierać ogromne ilości jedzonka. Nie przesadzam... były podstawione dwa auta i zapakowaliśmy je całe pojemnikami, na koniec kelnerki wyjechały jeszcze z barszczem, bo sporo go zostało. To wiem na pewno, bo przy tym byłam. Co do kwiatów... nie mam pojęcia ... podpytam siostrę. No i my byliśmy do 8 rano... tak jakoś zeszło... nikt nawet słowem nie wspomniał że może byśmy sobie poszli. Nie wiem.... czasami wydaje mi się, że tą samą rzecz można widzieć na tysiąc sposobów. Nam się tam bardzo podobało. Może byliśmy mniej nasadzeni jako rodzina? Może inaczej rozmawialiśmy? Może mniej daliśmy w kość kelnerkom, bo to też ludzie... Zresztą wesele i jego klimat generalnie tworzy rodzina a cała reszta to otoczka, nam ona wystarczyła a mi na tyle że sama myślę dalej o tej sali ciepło. 2010 to mój rok więc powoli zaczynam się rozglądać ... jak znajdziesz coś fajnego do 200 osób , gdzie będzie w miarę spory ogród , domowe jedzonko no i cena na znośnym poziomie to chętnie skorzystam z wiedzy... rety już muszę o tym powoli myśleć. pozdrowionka
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
Przyczajenie
|
Chciałabym aby zamknęło się 140 zł ale nie wiem czy to możliwe... ten kryzys wywraca świat. Gdybyś znalazła ofertę w tej cenie i drugi dzień nie droższy niż 70 zł to czekam cierpliwie. W lutym po sesji sami ruszamy w świat więc może się zrewanżuję. Pozdrowionka
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 |
Raczkowanie
|
znam taki lokal w Turce cena za pierwszy dzień wynosi 130 zł a za drugi 65 zł. Sala jest na 200 osób albo i więcej. Jedzenie dobre i mały ogród. Sama się nad tym lokalem zastanawiam ale boje się że cena do 2010 roku może dużo wzrosnąć. Teraz biorzemy się ostro za szukanie, mam nadzieje że w następnym tygodniu już bedziemy mieli zarezerwowaną sale. Pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Znacie może nr telefonu do szalonego koguta lub jakiś inny namiar na nich? Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2009-02-04 o 16:27 Powód: Powód: proszę nie pisać post pod postem i regularnie korzystać z funkcji "edytuj" oraz "multicytowania" (patrz mój podpis!) |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Zakorzenienie
|
![]()
Hej przejrzałam inne wątki i jakoś wszyscy robią małe wesela a u mnie będzie do 300 osób
![]() ![]() poprzeglądałam wątki dokłądniej i znalazłam: Dom weselny Gorzelnia w Paiskach http://gorzelniadomweselny.pl/index.php?id=galeria Karczma biesiadna w Wojciechowie http://www.biesiadawojciechow.pl/index.html Dom weselny w Dominowie http://www.domweselny.n.net.pl/ Dom weselny Paradis w Łucce koło Lubartowa ale niestety nie mam strony ![]() może coś jeszcze?
![]() Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO http://carlacosmetics.blogspot.com/ 22.08.2015 - Nasza Jagodzianka ![]() Wspólnie zamawiamy buty ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031 Edytowane przez bianeczkaa Czas edycji: 2009-01-18 o 14:35 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Sala na 250-300 osób??? Lublin i okolice Gdzie!!
(moja ślubna) sala weselna Jaśmin w Niedrzwicy Kościelnej 200-400 osób 20km od Lbn ale w stronę Kraśnika, nie ma str internetowej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Ludzie ja biore ślub w tym roku i jeszcze nie mam sali... myslicie ze to juz zapozno..?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Zakorzenienie
|
Może jeszcze bedzie jakiś termin wolny ale z orkiestrą może być średnio :/
![]() |
![]() |
#109 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
no i się zestresowalam ![]() ![]() A czy któraś z Was robi może wesele nie w restauracji tylko z wynajetą salą, kucharka, kelnerami i takie tam?? ciekawe czy tak zorganizowane wesele wyjdzie troche taniej? bo ceny w restauracjach trochę mnie przerażaja... Edytowane przez moniaa19880 Czas edycji: 2009-01-21 o 16:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wątek z tym związany http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=285282
![]() Edytowane przez MalgosiaM8 Czas edycji: 2009-01-21 o 16:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 | |
Przyczajenie
|
![]() Cytat:
Witam, no i jak wyglądają te stawki itp. Jestem ciekawa, bo nie wiem jaki sposób przygotowań wybrać-lokal czy kucharkę. Planuje w 2010, ale te koszta mnie przerażaja, najzwyczajniej w świecie nie stać mnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Raczkowanie
|
a to w zasadzie zależy od miesiąca w który chcesz zorganizować wesele i od lokalu. My znaleźliśmy lokal na 12 czerwca 2010 i w tym lokalu tylko ta data w czrewcu była wolna i to dobrze że ją zarezerwowaliśmy bo jak pojechaliśmy płacić to inni sie pytali o tę date.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Raczkowanie
|
Witaj, my mieliśmy problem, bo zarezerwowaliśmy salę już dawno, ale okazała się za mała i musieliśmy nagwałt czegoś szukać. No i znaleźliśmy: Kalinka w Kalinówce. Lokal do 160 osób, cena na przyszły rok: 110zł z możliwością podniesienia do 120zł. Nie jestem zachwycona tym lokalem, ale cena też sporo niższa niż w większości lokali, jedzenie smaczne, ale nie wykwintne, takie zwyczajne, ale donoszą (byłam sa Sylwestrze). Jakaś drobna dekoracja jest na stołąch, ale główna zaleta tego miejsca jest taka, że jest bardzo ładny wewnątrz. To co mi się nie podoba to właśnie jedzenie, prawie nieudekorowane, postawione na stołach w małych porcyjkach, więc każdy sobie myśli, że to by było na tyle. Ale nie wyszliśmy stamtąd głodni. Lokal istnieje od niedawna, więc nie słyszłam jeszcze o nim opinii co mnie trochę stresuje. A wiadomo, że na Sylwestrze jest trochę inaczej niż na weselu. Ale nie mieliśmy wyboru...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 |
Raczkowanie
|
my jak szukaliśmy lokalu to spotkaliśmy się z różnymi cenami. ceny za dwa dni wesela średnio wynoszą 220 zł/ osobę. choć można znaleśc i tańsze lokale.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
Ja nawet nie myślę o 2-dniowym ;(((((((((((( Cytat:
U mnie jest jeszcze taka sytuacja, że sporo osób będzie przyjezdnych. Trzeba ich jakoś przenocować. Dlatego niewiele lokali spełnia tego typu wymogi. W Kalince nie ma pokoi noclegowych, a znowu jeżdzić póżniej gdzieś po nocy i gości rozwozić do hotelu to też nie będzie prosta sprawa-bo albo trzeba byłoby przykładowo czekać do dajmy na to 4 rano, bo zazwyczaj na tą porę umawia się autokar dla gości (jeżeli lokal byłby poza Lublinem) i kazać babciom, ciotkom itp. czekać do tej pory albo zamawiać 2 kursy nocne np.o 2 i o 4godz. A wiadomo że to też koszt dodatkowy i ponadto kierowcy zawsze nieuprzejmi bo noc zarwana. Najlepszym rozwiązaniem byłby sam Lublin lub peryferie-tak żeby ewentualnie każdy tubylec mógł zamówić taxi i wrócic sobie o której chce, a w hotelu zostaliby zamiejscowi. No ale cięzko znaleźć, bo albo lokal za mały albo takie koszta że szkoda gadać, bo trzeba zaraz cały hotel wynajmować...ehhh Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2009-02-04 o 16:30 Powód: Powód: proszę nie pisać post pod postem i regularnie korzystać z funkcji "edytuj" oraz "multicytowania" (patrz mój podpis!) |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Rozeznanie
|
A na ile osób planujecie zorganizować wesele??
a może dom weselny Ola-tam gdzie my organizujemy, wprawdzie za lublinem ale cena przystępna(w tym roku 110),do 250 osób(tak jest na stronie napisane) słyszałam że smaczne jedzenie i co najważniejsze sa pokoje gdzie można przenocować rodzinkę |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Raczkowanie
|
w impulskie w świdniku mają tam przystępną cene i mają dobre jedzenie. i w garbowie jest taki lokal tylko że wesele musi być na 200 osób
jest jeszcze taki lokal w trzeszkowicach, oni chcą tam chyba 120zł/ osobę na dwa dni. jedzenie jest dobre i dużo tego jedzenia Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2009-02-04 o 16:31 Powód: Powód: proszę nie pisać post pod postem i regularnie korzystać z funkcji "edytuj" oraz "multicytowania" (patrz mój podpis!) |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#118 |
Zakorzenienie
|
Impuls w Świdniku to chyba jeden z najdroższych lokali , tańsza chyba jest Lachówka
![]() |
![]() |
#119 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 120 zl to coraz zadziej spotyka się za 1 dzien a co mowić o 2 ![]() wiem, co mówię, bo sama jeszcze niedawno szukałam sali i znalazlam ale za 2 dni będę płacila 200/220 za osobę ![]() aha a sala to Szalony Kogut - mieści ponad 300 osób co było dla mnie bardzo ważne ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
w ilmpulsie na 2010 rok chcą 180 zł za dwa dni uważam że to nie jest tak dużo w porównaniu do innych lokali. soviva jest droższa Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2009-02-04 o 16:24 Powód: Powód: proszę nie pisać post pod postem i regularnie korzystać z funkcji "edytuj" oraz "multicytowania" (patrz mój podpis!) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:11.