Lokale weselne: Lublin i okolice - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ceremonia i tradycja ślubna, weselna

Notka

Ceremonia i tradycja ślubna, weselna W tym miejscu możesz podzielić się widzą, jak zaplanować ceremonię ślubną. Na co zwrócić uwagę przy szukaniu sali weselnej. Przypomnieć tradycje weselne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-01-04, 11:40   #91
agu999
Przyczajenie

Dot.: Lokale weselne: Lublin i okolice

Mogę coś podpowiedzieć a propos Gościńca, byłam tam w tym roku gościem na weselu...
Duża fajna sala, wesele było na 190 osób ale i weszło by więcej, Dość elegancko na stołach, bez przepychu ale spoko. Tak samo z jedzeniem, czyli smacznie, raczej domowo ale chyba nikt nie wyszedł z wesela głodny. Jeśli czegoś brakuje ... to ja wiem... mogło by być bardziej fantazyjnie jedynie serwowane. Choć powiem Ci też tak dwa lata temu byliśmy u mojej kuzynki w elitarnym lokalu w Lublinie, kelnerzy klasa sami faceci, uwijali się niczym mróweczki, wszystko na talerzach było takie cudne, ślicznie podane, ale MAŁO!!!. Jak wróciliśmy do domu to mój chłopak rzucił się od razu do lodówki, ja zresztą też. Sama za rok planuję ślub i też się zastanawiam czy pysznie i dużo czy mało a wykwintnie... Dodatkowo wiem że wszystko z Gościńca co zostaje zabiera się do domu i jest tego raczej sporo, więc poprawiny mogą się odbyć już w domu, choć sama chyba wybiorę jednak lokal. No i jeszcze jedno... tam jest spory kawałek ogrodu z fontanną , altaną ... a to ważne przynajmniej dla mnie. Szukam więc zdecydowanie lokalu gdzie jest kawałek schowanego trawnika, jeszcze nie wiem czy Gościniec ale biorę go poważnie pod uwagę.
agu999 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-04, 22:25   #92
aniaPr3
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agu999 Pokaż wiadomość
Mogę coś podpowiedzieć a propos Gościńca, byłam tam w tym roku gościem na weselu...
Duża fajna sala, wesele było na 190 osób ale i weszło by więcej, Dość elegancko na stołach, bez przepychu ale spoko. Tak samo z jedzeniem, czyli smacznie, raczej domowo ale chyba nikt nie wyszedł z wesela głodny. Jeśli czegoś brakuje ... to ja wiem... mogło by być bardziej fantazyjnie jedynie serwowane. Choć powiem Ci też tak dwa lata temu byliśmy u mojej kuzynki w elitarnym lokalu w Lublinie, kelnerzy klasa sami faceci, uwijali się niczym mróweczki, wszystko na talerzach było takie cudne, ślicznie podane, ale MAŁO!!!. Jak wróciliśmy do domu to mój chłopak rzucił się od razu do lodówki, ja zresztą też. Sama za rok planuję ślub i też się zastanawiam czy pysznie i dużo czy mało a wykwintnie... Dodatkowo wiem że wszystko z Gościńca co zostaje zabiera się do domu i jest tego raczej sporo, więc poprawiny mogą się odbyć już w domu, choć sama chyba wybiorę jednak lokal. No i jeszcze jedno... tam jest spory kawałek ogrodu z fontanną , altaną ... a to ważne przynajmniej dla mnie. Szukam więc zdecydowanie lokalu gdzie jest kawałek schowanego trawnika, jeszcze nie wiem czy Gościniec ale biorę go poważnie pod uwagę.
Ja mam takie pytanie bo może źle zropzumiałaś bo ja mówiłam o Gościńcu tym na Wólce, bo jeżeli Ty twierdzisz że jedzenie można zabrać to się grubo mylisz. Znam ten lokal dobrze i po za tym że tam jest ładnie to nie ma żadnych zalet nawet za ubranie sali trzeba dopłacać, a nie wspomne że goście bywają wypraszani bo właścicielka twirdzi że wesele się skończyło i nie ważne że jeszcze ludzie się bawią ale to Twoj sprawa i każdy ma swoje zdanie ja tylko wyraziłam swoją opinie
aniaPr3 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-05, 13:05   #93
so_elcia87
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aniaPr3 Pokaż wiadomość
Właśnie szukam sali weselnej na 200 osób w okolicach Lublina i mam z tym mały problem czy która mogłaby mi coś podpowiedzieć.
Może słyszałyście coś o szalonym kogucie lub DYS300?
Ja o tych lokalach nie słyszałam, ale jeżeli szukasz w okolicach Lublina a nie tylko w samym Lublinie to polecam Lachówkę w Świdniku. sami zastanawiamy się, czy nie zrobić tam wesela. Świdnik jest jakieś 12km od Lublina także nie daleko. jeżeli chodzi o salę to może pomieścić nawet 300 osób, wiem że co do terminów są wcześniejsze rezerwacje. jedzenie raczej chwalą, ale nie ma go przesadnie dużo. mnie przeraża jednak to, że we wszystkich lokalach idą do góry ceny i to jak- w tym roku jest tam jeszcze chyba 115zł, a np. w 2010 już 140zł za osobę oczywiście. ale sam lokal polecam
so_elcia87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-05, 15:07   #94
aniaPr3
Raczkowanie

dzięki za podpowiedź całkiem zapomniałam o tej sali a byłam tam kiedyś na weselu tylko że bardzo dawno temu, napewno pojade tam dowiedzieć się o cenach i terminach
Stary 2009-01-05, 15:20   #95
chanel77
Raczkowanie

Cytat:
Ja mam takie pytanie bo może źle zropzumiałaś bo ja mówiłam o Gościńcu tym na Wólce, bo jeżeli Ty twierdzisz że jedzenie można zabrać to się grubo mylisz. Znam ten lokal dobrze i po za tym że tam jest ładnie to nie ma żadnych zalet nawet za ubranie sali trzeba dopłacać, a nie wspomne że goście bywają wypraszani bo właścicielka twirdzi że wesele się skończyło i nie ważne że jeszcze ludzie się bawią ale to Twoj sprawa i każdy ma swoje zdanie ja tylko wyraziłam swoją opinie

nie zgadzam sie z Twoja opinia!!! oczywiscie ze jedzenie mozna zabrac, co wiecej sali nie trzeba ubierac, bo jest ladna i elegancka sama w sobie, a jezeli ktos chce cos dodac od siebie to normalne ze sam ponosi tego koszty- tak jest w kazdym lokalu i nie ma w tym nic dziwnego.
a zarzut wypraszania gosci to juz calkiem absurdalny - zupelnie nie wiem skad masz takie wiadomosci -czyzby konkurencja????
chanel77 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-05, 16:37   #96
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez so_elcia87 Pokaż wiadomość
Ja o tych lokalach nie słyszałam, ale jeżeli szukasz w okolicach Lublina a nie tylko w samym Lublinie to polecam Lachówkę w Świdniku. sami zastanawiamy się, czy nie zrobić tam wesela. Świdnik jest jakieś 12km od Lublina także nie daleko. jeżeli chodzi o salę to może pomieścić nawet 300 osób, wiem że co do terminów są wcześniejsze rezerwacje. jedzenie raczej chwalą, ale nie ma go przesadnie dużo. mnie przeraża jednak to, że we wszystkich lokalach idą do góry ceny i to jak- w tym roku jest tam jeszcze chyba 115zł, a np. w 2010 już 140zł za osobę oczywiście. ale sam lokal polecam
Tak Lachówka ma bardzo dużą przestrzenną sale, ale z tego co wiem to jest badzo oblegana i mało wolnych terminów, mogę sie dowiedzieć ile chcą od osoby bo moi bliscy znajomi tam pracują

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-05, 17:01   #97
aniaPr3
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez chanel77 Pokaż wiadomość
nie zgadzam sie z Twoja opinia!!! oczywiscie ze jedzenie mozna zabrac, co wiecej sali nie trzeba ubierac, bo jest ladna i elegancka sama w sobie, a jezeli ktos chce cos dodac od siebie to normalne ze sam ponosi tego koszty- tak jest w kazdym lokalu i nie ma w tym nic dziwnego.
a zarzut wypraszania gosci to juz calkiem absurdalny - zupelnie nie wiem skad masz takie wiadomosci -czyzby konkurencja????
nie konkurencja sama szukam sali na wesele ale tam jak bym musiała zrobić to ostateczność ale pisałam że każdy ma swoje zdanie i nie musisz się ze mna zgadzać ani mieć żalu że pisze w taki sposób ale to tylko moja opinia inny moga mieć inną. a co do ubierania to chodzi mi o kwiaty bo właścicielka ni gawrantuje kawiatów tylko jej synowa, która trzepie na tym dodatkową kase. popytaj innych ludzi co sądzą o tym lokalu to się dowiesz a nie dziw się skąd mam takie informacje

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
Tak Lachówka ma bardzo dużą przestrzenną sale, ale z tego co wiem to jest badzo oblegana i mało wolnych terminów, mogę sie dowiedzieć ile chcą od osoby bo moi bliscy znajomi tam pracują
bardzo wdzięczna bym była gdybyś mogła to zrobić, właśnie tak myśle ze troche za późno zdecydowaliśmy się na ślub i że ciężko bedzie nam znaleźć jakiś lokol. chceliśmy się pobrać w czrewcu 2010 ale nie wiem czy coś znajdziemy

Edytowane przez m.a.r.t.a
Czas edycji: 2009-02-04 o 16:25 Powód: Powód: proszę nie pisać post pod postem i regularnie korzystać z funkcji "edytuj" oraz "multicytowania" (patrz mój podpis!)
Stary 2009-01-05, 17:30   #98
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
bardzo wdzięczna bym była gdybyś mogła to zrobić, właśnie tak myśle ze troche za późno zdecydowaliśmy się na ślub i że ciężko bedzie nam znaleźć jakiś lokol. chceliśmy się pobrać w czrewcu 2010 ale nie wiem czy coś znajdziemy
A wiec jak przytoczyła tu już jedna wizażanka cena jest w danym momencie 140zł za osobe ale powiedziała że cena moze lada dzień wzrosnąć bo jest duze zainteresowania , a sale radziła jak nawczesniej rezerwować bo potem moze być ciężko :/

25.08.2011

Stary 2009-01-05, 21:40   #99
agu999
Przyczajenie

Hmm... nie wiem nic ponad to czego doświadczyłam sama. Byłam do końca, padałam na nos ale pomagałam zbierać ogromne ilości jedzonka. Nie przesadzam... były podstawione dwa auta i zapakowaliśmy je całe pojemnikami, na koniec kelnerki wyjechały jeszcze z barszczem, bo sporo go zostało. To wiem na pewno, bo przy tym byłam. Co do kwiatów... nie mam pojęcia ... podpytam siostrę. No i my byliśmy do 8 rano... tak jakoś zeszło... nikt nawet słowem nie wspomniał że może byśmy sobie poszli. Nie wiem.... czasami wydaje mi się, że tą samą rzecz można widzieć na tysiąc sposobów. Nam się tam bardzo podobało. Może byliśmy mniej nasadzeni jako rodzina? Może inaczej rozmawialiśmy? Może mniej daliśmy w kość kelnerkom, bo to też ludzie... Zresztą wesele i jego klimat generalnie tworzy rodzina a cała reszta to otoczka, nam ona wystarczyła a mi na tyle że sama myślę dalej o tej sali ciepło. 2010 to mój rok więc powoli zaczynam się rozglądać ... jak znajdziesz coś fajnego do 200 osób , gdzie będzie w miarę spory ogród , domowe jedzonko no i cena na znośnym poziomie to chętnie skorzystam z wiedzy... rety już muszę o tym powoli myśleć. pozdrowionka
Stary 2009-01-05, 22:08   #100
aniaPr3
Raczkowanie

Cytat:
Hmm... nie wiem nic ponad to czego doświadczyłam sama. Byłam do końca, padałam na nos ale pomagałam zbierać ogromne ilości jedzonka. Nie przesadzam... były podstawione dwa auta i zapakowaliśmy je całe pojemnikami, na koniec kelnerki wyjechały jeszcze z barszczem, bo sporo go zostało. To wiem na pewno, bo przy tym byłam. Co do kwiatów... nie mam pojęcia ... podpytam siostrę. No i my byliśmy do 8 rano... tak jakoś zeszło... nikt nawet słowem nie wspomniał że może byśmy sobie poszli. Nie wiem.... czasami wydaje mi się, że tą samą rzecz można widzieć na tysiąc sposobów. Nam się tam bardzo podobało. Może byliśmy mniej nasadzeni jako rodzina? Może inaczej rozmawialiśmy? Może mniej daliśmy w kość kelnerkom, bo to też ludzie... Zresztą wesele i jego klimat generalnie tworzy rodzina a cała reszta to otoczka, nam ona wystarczyła a mi na tyle że sama myślę dalej o tej sali ciepło. 2010 to mój rok więc powoli zaczynam się rozglądać ... jak znajdziesz coś fajnego do 200 osób , gdzie będzie w miarę spory ogród , domowe jedzonko no i cena na znośnym poziomie to chętnie skorzystam z wiedzy... rety już muszę o tym powoli myśleć. pozdrowionka
napisz jaka stawka Ci odpowiada to chętnie bede się dzieliła swoją wiedzą
Stary 2009-01-06, 00:00   #101
agu999
Przyczajenie

Chciałabym aby zamknęło się 140 zł ale nie wiem czy to możliwe... ten kryzys wywraca świat. Gdybyś znalazła ofertę w tej cenie i drugi dzień nie droższy niż 70 zł to czekam cierpliwie. W lutym po sesji sami ruszamy w świat więc może się zrewanżuję. Pozdrowionka

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-01-06, 09:06   #102
aniaPr3
Raczkowanie

Cytat:
Chciałabym aby zamknęło się 140 zł ale nie wiem czy to możliwe... ten kryzys wywraca świat. Gdybyś znalazła ofertę w tej cenie i drugi dzień nie droższy niż 70 zł to czekam cierpliwie. W lutym po sesji sami ruszamy w świat więc może się zrewanżuję. Pozdrowionka
znam taki lokal w Turce cena za pierwszy dzień wynosi 130 zł a za drugi 65 zł. Sala jest na 200 osób albo i więcej. Jedzenie dobre i mały ogród. Sama się nad tym lokalem zastanawiam ale boje się że cena do 2010 roku może dużo wzrosnąć. Teraz biorzemy się ostro za szukanie, mam nadzieje że w następnym tygodniu już bedziemy mieli zarezerwowaną sale. Pozdrawiam
Stary 2009-01-06, 23:25   #103
bubububu
Raczkowanie

Cytat:
znam taki lokal w Turce cena za pierwszy dzień wynosi 130 zł a za drugi 65 zł. Sala jest na 200 osób albo i więcej. Jedzenie dobre i mały ogród. Sama się nad tym lokalem zastanawiam ale boje się że cena do 2010 roku może dużo wzrosnąć. Teraz biorzemy się ostro za szukanie, mam nadzieje że w następnym tygodniu już bedziemy mieli zarezerwowaną sale. Pozdrawiam
hejka.mogłabyś napisać mi co to za lokal w turce?? no i może poleciłybyście jakiś lokal na około180-200 osób w lublinie lub okolicach?? może ktoś ma jakieś doświadczenia z "GOSPODY WIEJSKIEJ" na nałęczowskiej?? POMÓŻCIE DZIĘKI
bubububu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-07, 14:17   #104
aniaPr3
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez bubububu Pokaż wiadomość
hejka.mogłabyś napisać mi co to za lokal w turce?? no i może poleciłybyście jakiś lokal na około180-200 osób w lublinie lub okolicach?? może ktoś ma jakieś doświadczenia z "GOSPODY WIEJSKIEJ" na nałęczowskiej?? POMÓŻCIE DZIĘKI
ten lokal znajduje się w Turec za CENTROCHEMem. moge Ci podać telefon tam to może więcej się czegoś dowiesz

Cytat:
Napisane przez bubububu Pokaż wiadomość
znalazłam strone internetową tego domu www.rozmaryn.xon.pl

Znacie może nr telefonu do szalonego koguta lub jakiś inny namiar na nich?

Czas edycji: 2009-02-04 o 16:27 Powód: Powód: proszę nie pisać post pod postem i regularnie korzystać z funkcji "edytuj" oraz "multicytowania" (patrz mój podpis!)
Stary 2009-01-18, 13:34   #105
bianeczkaa
Zakorzenienie

Exclamation Sala na 250-300 osób??? Lublin i okolice Gdzie!!

Hej przejrzałam inne wątki i jakoś wszyscy robią małe wesela a u mnie będzie do 300 osób Ale liczę że się zamkniemy w 250. Więc takie mam pytanie, gdzie znajdę w Lublinie lub okolicach (bardziej w stronę Lubartowa) jakąś salę na tak dużą liczbę gości

poprzeglądałam wątki dokłądniej i znalazłam:
Dom weselny Gorzelnia w Paiskach http://gorzelniadomweselny.pl/index.php?id=galeria

Karczma biesiadna w Wojciechowie
http://www.biesiadawojciechow.pl/index.html

Dom weselny w Dominowie
http://www.domweselny.n.net.pl/

Dom weselny Paradis w Łucce koło Lubartowa ale niestety nie mam strony

może coś jeszcze?

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

Edytowane przez bianeczkaa
Czas edycji: 2009-01-18 o 14:35
bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-18, 21:34   #106
klementyna1
Zakorzenienie

Dot.: Sala na 250-300 osób??? Lublin i okolice Gdzie!!

(moja ślubna) sala weselna Jaśmin w Niedrzwicy Kościelnej 200-400 osób 20km od Lbn ale w stronę Kraśnika, nie ma str internetowej.
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-21, 06:38   #107
moniaa19880
Przyczajenie

Cytat:

Ludzie ja biore ślub w tym roku i jeszcze nie mam sali... myslicie ze to juz zapozno..??
moniaa19880 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-21, 08:55   #108
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moniaa19880 Pokaż wiadomość
Ludzie ja biore ślub w tym roku i jeszcze nie mam sali... myslicie ze to juz zapozno..??
Może jeszcze bedzie jakiś termin wolny ale z orkiestrą może być średnio :/

25.08.2011

Stary 2009-01-21, 16:04   #109
moniaa19880
Przyczajenie

Cytat:
Może jeszcze bedzie jakiś termin wolny ale z orkiestrą może być średnio :/

no i się zestresowalam a ja tak na luzie do tego podeszlam a tu trzeba z wielkim wyprzedzeniem wszystko zalatwiac...

A czy któraś z Was robi może wesele nie w restauracji tylko z wynajetą salą, kucharka, kelnerami i takie tam?? ciekawe czy tak zorganizowane wesele wyjdzie troche taniej? bo ceny w restauracjach trochę mnie przerażaja...

Edytowane przez moniaa19880
Czas edycji: 2009-01-21 o 16:07
moniaa19880 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-01-21, 16:22   #110
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
no i się zestresowalam a ja tak na luzie do tego podeszlam a tu trzeba z wielkim wyprzedzeniem wszystko zalatwiac...

A czy któraś z Was robi może wesele nie w restauracji tylko z wynajetą salą, kucharka, kelnerami i takie tam?? ciekawe czy tak zorganizowane wesele wyjdzie troche taniej? bo ceny w restauracjach trochę mnie przerażaja...
Robie wesele w remizie OSP właśnie z kucharką , kelnerami i takie tam w niedziele jade do kucharki zapytać o stawki na ten rok oczywiście kucharka ze swoją ekipą. Mam nadzieje ze wyjdzie taniej ale to wyjdzie wszsytko w praniu

Wątek z tym związany

http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=285282

25.08.2011

Edytowane przez MalgosiaM8
Czas edycji: 2009-01-21 o 16:25
Stary 2009-01-21, 18:41   #111
ona81
Przyczajenie

Unhappy Dot.: Lokale weselne: Lublin i okolice

Cytat:
Robie wesele w remizie OSP właśnie z kucharką , kelnerami i takie tam w niedziele jade do kucharki zapytać o stawki na ten rok oczywiście kucharka ze swoją ekipą. Mam nadzieje ze wyjdzie taniej ale to wyjdzie wszsytko w praniu

Wątek z tym związany

http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=285282

Witam, no i jak wyglądają te stawki itp. Jestem ciekawa, bo nie wiem jaki sposób przygotowań wybrać-lokal czy kucharkę. Planuje w 2010, ale te koszta mnie przerażaja, najzwyczajniej w świecie nie stać mnie
ona81 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-21, 20:18   #112
aniaPr3
Raczkowanie

Cytat:
a to w zasadzie zależy od miesiąca w który chcesz zorganizować wesele i od lokalu. My znaleźliśmy lokal na 12 czerwca 2010 i w tym lokalu tylko ta data w czrewcu była wolna i to dobrze że ją zarezerwowaliśmy bo jak pojechaliśmy płacić to inni sie pytali o tę date.
Stary 2009-01-22, 07:13   #113
Diamante
Raczkowanie

GG do Diamante

Cytat:
Napisane przez ona81 Pokaż wiadomość
Witam, no i jak wyglądają te stawki itp. Jestem ciekawa, bo nie wiem jaki sposób przygotowań wybrać-lokal czy kucharkę. Planuje w 2010, ale te koszta mnie przerażaja, najzwyczajniej w świecie nie stać mnie
Witaj, my mieliśmy problem, bo zarezerwowaliśmy salę już dawno, ale okazała się za mała i musieliśmy nagwałt czegoś szukać. No i znaleźliśmy: Kalinka w Kalinówce. Lokal do 160 osób, cena na przyszły rok: 110zł z możliwością podniesienia do 120zł. Nie jestem zachwycona tym lokalem, ale cena też sporo niższa niż w większości lokali, jedzenie smaczne, ale nie wykwintne, takie zwyczajne, ale donoszą (byłam sa Sylwestrze). Jakaś drobna dekoracja jest na stołąch, ale główna zaleta tego miejsca jest taka, że jest bardzo ładny wewnątrz. To co mi się nie podoba to właśnie jedzenie, prawie nieudekorowane, postawione na stołach w małych porcyjkach, więc każdy sobie myśli, że to by było na tyle. Ale nie wyszliśmy stamtąd głodni. Lokal istnieje od niedawna, więc nie słyszłam jeszcze o nim opinii co mnie trochę stresuje. A wiadomo, że na Sylwestrze jest trochę inaczej niż na weselu. Ale nie mieliśmy wyboru...
Diamante jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-22, 19:22   #114
aniaPr3
Raczkowanie

Cytat:
my jak szukaliśmy lokalu to spotkaliśmy się z różnymi cenami. ceny za dwa dni wesela średnio wynoszą 220 zł/ osobę. choć można znaleśc i tańsze lokale.
Stary 2009-01-23, 07:52   #115
ona81
Przyczajenie

Cytat:
my jak szukaliśmy lokalu to spotkaliśmy się z różnymi cenami. ceny za dwa dni wesela średnio wynoszą 220 zł/ osobę. choć można znaleśc i tańsze lokale.

Ja nawet nie myślę o 2-dniowym ;((((((((((((

Cytat:
Napisane przez Diamante Pokaż wiadomość
Witaj, my mieliśmy problem, bo zarezerwowaliśmy salę już dawno, ale okazała się za mała i musieliśmy nagwałt czegoś szukać. No i znaleźliśmy: Kalinka w Kalinówce. Lokal do 160 osób, cena na przyszły rok: 110zł z możliwością podniesienia do 120zł. Nie jestem zachwycona tym lokalem, ale cena też sporo niższa niż w większości lokali, jedzenie smaczne, ale nie wykwintne, takie zwyczajne, ale donoszą (byłam sa Sylwestrze). Jakaś drobna dekoracja jest na stołąch, ale główna zaleta tego miejsca jest taka, że jest bardzo ładny wewnątrz. To co mi się nie podoba to właśnie jedzenie, prawie nieudekorowane, postawione na stołach w małych porcyjkach, więc każdy sobie myśli, że to by było na tyle. Ale nie wyszliśmy stamtąd głodni. Lokal istnieje od niedawna, więc nie słyszłam jeszcze o nim opinii co mnie trochę stresuje. A wiadomo, że na Sylwestrze jest trochę inaczej niż na weselu. Ale nie mieliśmy wyboru...

U mnie jest jeszcze taka sytuacja, że sporo osób będzie przyjezdnych. Trzeba ich jakoś przenocować. Dlatego niewiele lokali spełnia tego typu wymogi. W Kalince nie ma pokoi noclegowych, a znowu jeżdzić póżniej gdzieś po nocy i gości rozwozić do hotelu to też nie będzie prosta sprawa-bo albo trzeba byłoby przykładowo czekać do dajmy na to 4 rano, bo zazwyczaj na tą porę umawia się autokar dla gości (jeżeli lokal byłby poza Lublinem) i kazać babciom, ciotkom itp. czekać do tej pory albo zamawiać 2 kursy nocne np.o 2 i o 4godz. A wiadomo że to też koszt dodatkowy i ponadto kierowcy zawsze nieuprzejmi bo noc zarwana. Najlepszym rozwiązaniem byłby sam Lublin lub peryferie-tak żeby ewentualnie każdy tubylec mógł zamówić taxi i wrócic sobie o której chce, a w hotelu zostaliby zamiejscowi. No ale cięzko znaleźć, bo albo lokal za mały albo takie koszta że szkoda gadać, bo trzeba zaraz cały hotel wynajmować...ehhh

Czas edycji: 2009-02-04 o 16:30 Powód: Powód: proszę nie pisać post pod postem i regularnie korzystać z funkcji "edytuj" oraz "multicytowania" (patrz mój podpis!)
ona81 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-23, 09:49   #116
negila
Rozeznanie

A na ile osób planujecie zorganizować wesele??
a może dom weselny Ola-tam gdzie my organizujemy, wprawdzie za lublinem ale cena przystępna(w tym roku 110),do 250 osób(tak jest na stronie napisane) słyszałam że smaczne jedzenie i co najważniejsze sa pokoje gdzie można przenocować rodzinkę

negila jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-23, 10:01   #117
aniaPr3
Raczkowanie

Cytat:
w impulskie w świdniku mają tam przystępną cene i mają dobre jedzenie. i w garbowie jest taki lokal tylko że wesele musi być na 200 osób

Cytat:
jest jeszcze taki lokal w trzeszkowicach, oni chcą tam chyba 120zł/ osobę na dwa dni. jedzenie jest dobre i dużo tego jedzenia

Czas edycji: 2009-02-04 o 16:31 Powód: Powód: proszę nie pisać post pod postem i regularnie korzystać z funkcji "edytuj" oraz "multicytowania" (patrz mój podpis!)

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-01-23, 17:35   #118
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
w impulskie w świdniku mają tam przystępną cene i mają dobre jedzenie. i w garbowie jest taki lokal tylko że wesele musi być na 200 osób
Impuls w Świdniku to chyba jeden z najdroższych lokali , tańsza chyba jest Lachówka

25.08.2011

Stary 2009-01-23, 17:44   #119
onaella
Zakorzenienie

Cytat:
jest jeszcze taki lokal w trzeszkowicach, oni chcą tam chyba 120zł/ osobę na dwa dni. jedzenie jest dobre i dużo tego jedzenia
przperaszam ale za taką cenę to szczerze wątpie że jest tam dużo jedzenia

120 zl to coraz zadziej spotyka się za 1 dzien a co mowić o 2

wiem, co mówię, bo sama jeszcze niedawno szukałam sali i znalazlam ale za 2 dni będę płacila 200/220 za osobę
aha a sala to Szalony Kogut - mieści ponad 300 osób co było dla mnie bardzo ważne

14.08.2010
baby
onaella jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-23, 18:38   #120
aniaPr3
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez onaella Pokaż wiadomość
przperaszam ale za taką cenę to szczerze wątpie że jest tam dużo jedzenia

120 zl to coraz zadziej spotyka się za 1 dzien a co mowić o 2

wiem, co mówię, bo sama jeszcze niedawno szukałam sali i znalazlam ale za 2 dni będę płacila 200/220 za osobę
aha a sala to Szalony Kogut - mieści ponad 300 osób co było dla mnie bardzo ważne
jedzenia jest dużo a biora tak mało bo lokal jest taki sobie. nie jest za barzdo ładny

Cytat:
Impuls w Świdniku to chyba jeden z najdroższych lokali , tańsza chyba jest Lachówka
w ilmpulsie na 2010 rok chcą 180 zł za dwa dni uważam że to nie jest tak dużo w porównaniu do innych lokali. soviva jest droższa

Czas edycji: 2009-02-04 o 16:24 Powód: Powód: proszę nie pisać post pod postem i regularnie korzystać z funkcji "edytuj" oraz "multicytowania" (patrz mój podpis!)
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Ceremonia i tradycja ślubna, weselna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości