|
|
#91 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Max Factor Creme Puff
Cytat:
?
|
|
|
|
#92 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam dość dziwną karnację, wacham się miedzy 05 a 41, jutro wybieram się do rossmana
|
|
#93 |
|
Zakorzenienie
|
Jednak Creme Puff bede wierna chyba juz zawsze
Ten puder jest rewelacyjny
|
|
|
|
|
#94 |
|
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
zgadzam się
![]() Ja również mam kolo41 Medium Beige, chociaz jestem bardzo ciekawa tej 13
|
|
|
|
|
#95 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#96 |
|
Zakorzenienie
|
Widac na kazdej cerze sprawuje sie inaczej. u mnie matuje baaardzo dlugo
|
|
|
|
|
#97 |
|
Raczkowanie
|
Ja mam do was pytanie.
Niedawno zakupiłam sobie ten puder. Jest to puder 2 w 1 wiec podkladu nie stosuje.. ale zauważyłam że jest bardzo nietrwały.. przed nałozenmiem tego pudru oczywiscie smaruje sie kremem i mam wrazenie ze on syzbko znika :/ Poradźcie mi coś! Kupiłam go, bo ufam max factorowi (wkoncu to moja ulubiona firma ) i dobrymi opiniami na KWC.
|
|
|
|
|
#98 |
|
Zakorzenienie
|
Jak dla mnie to ten puder srednio kryje 0 jest lepszy raczej do zmatowienia cery niz doi zakrycia niedoskonalosci
![]() Mi on sie trzyma bardzo dlugo
|
|
|
|
|
#99 |
|
Raczkowanie
|
Ja byłam srednio z niego zadowolona,w sumie byl bardzooooo niewydajny i nieporęczny,i nakladalam go jako puder na podklad i innym dziewczynom radzilabym to samo,na sam krem może być za słaby i szybko się scierać
|
|
|
|
|
#100 |
|
Zakorzenienie
|
Ja go nigdy nie uzywalam samego jako podklad. Jest za słaby.
Uzywalam go tylko i wylacznie jako puder na podklad
|
|
|
|
|
#101 |
|
Raczkowanie
|
Też nigdy nie nakładam CP bez podkładu bo jak dla mnie to
on ma prawie zerowe krycie... No, ale co jak co... Matowanie jest rewelacyjne! Na caaały dzień mam spokój ![]() Ale jeżeli chodzi o kolor to właśnie też mam 05. Należę do osób dosyć bladych i jak pierwszy raz go nałożyłam to myślałam, że na marne wydałam te 30 zł... Kolor był za ciemny. Jednak poeksperymentowałam i nakładam go jedynie na strefę T bo tam mam tłustą cerę i potem muskam jeszcze całą twarz jaśniutkim pudrem maybelline i nie jest za ciężki, ani nic... W sam raz
|
|
|
|
|
#102 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, odświeżam wątek!
Chciałabym kupić Creme Puff. Oczywiście interesuje mnie kolor naprawdę jasny, np. truly fair nr 81. Miała go któraś z Was? Jak się ma do odcieni rimmela np? I czy któraś zamawiała z allegro? Bo tylko tam można dorwać taki odcień. Znalazłam takiego allegrowicza: http://www.allegro.pl/item560606510_..._59_81_82.html Kupować? Co myślicie? Wiele z Was pisało o podróbkach, więc chciałam zapytać. No i nawet tanio by wyszło z przesyłką... Jakieś 24 zł. Co radzicie? |
|
|
|
|
#103 |
|
Zakorzenienie
|
Jezeli zalezy Ci na jasnym kolorze to chyba Translucent jest najjasniejszy z calej tej gamy - o ile dobrze sie orientuje - zreszta widac nawet to na aukcji do ktorej wkleilas link
|
|
|
|
|
#104 |
|
Zadomowienie
|
No, właśnie nie za bardzo. Dziewczyny piszą, że ten translucent jest ceglasty, co potwierdzam niejako, ponieważ wymaziałam się kiedyś tym odcieniem u mojej znajomej. Fakt, puder był stary i właśnie nie wiem czy ta jego starość tak wpłynęła na kolor czy on taki raczej jest ze swej natury. W rossmanie tego nie zobaczę, bo przecież te francowate półki z kolorówką stoją jak najdalej okna. Chyba po to, żeby zawsze dobrac zły odcień. Już tak w Naturze dobierałam. Kupiłam dosłownie brązowy podkład...
|
|
|
|
|
#105 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
jak dla mnie 05 jest ciemny widzialam go na zywo i sama szukam jasniesjzego wydaje mi sie z tej aukcji ze 53 jest jasniejsza ja nie lubie tradycyjnych podkladow wiec uzywam mineralnych ale szukam prasowanego do zmatowienia strefy T i mysle o tym wlasnie zobaczymy
|
|
#106 |
|
BAN stały
|
Od wczoraj jest przecena calego Max Factor w Rossmanie. Kupiłam 13-tkę, bo 5 nie było. W sumie wyboru nie miałam, a cena 22 zł zwycięzyła. Wracam do tego pudru po raz 4 w ciągu kilkunastu miesięcy, na krótko oddałam się clerface manhattan, bo był tanszy-13 zl. Jednak widzę, że paskudzenie się oddzielnie podkladem i pudrem w kamieniu nie jest dla mnie. Uwaga!!! Cerę mam naturalną i uważam, że na wakację zbyt wysusza. Jednak jest prawie idealn dla mnie, a juz zupelnie kolor ma nieziemski. Idealnie się stapia.Dla tłustej cery może byc za słaby
(( Dlatego radzę stosowac cos jeszcz np. podklad max factor i creme puff jako końcówkę...
Edytowane przez kamalaska Czas edycji: 2009-03-21 o 18:31 |
|
|
|
|
#107 |
|
Raczkowanie
|
mam MF kolor 42 mam sniada karnacje i chcialabym cos jednak cieplejszego......ten troszke jakby ziemisty sie robi......czy ta paletka co zostala zamieszczona jest rzeczywista?? bo wyglada na to ze 42 jest najciemniejszy
((
|
|
|
|
|
#108 |
|
BAN stały
|
mam numer 13 i 41-wyprzedaz!!! za 26 zl kupilam 41 i jest podobej tonacji co 13, nie jest zbytnio cieomy-a mam wrazenie ze 5 jest ciemniejsza niz 13
|
|
|
|
|
#109 |
|
Zakorzenienie
|
Translucent czyli 5 jest najjasniejszy z calej tonacji
|
|
|
|
|
#110 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do matowienia, mimo że używam podkładu MF i pudru tylko do wykończenia, to całego dnia niestety nie wytrzyma i trzeba robić poprawki (mam cerę mieszaną). A które z jasnych odcieni polecacie? Bo jak dla mnie wszystkie są albo różowe, albo pomarańczowe Nawet 5, która właściwie powinna mieć najmniej kolorowego pigmentu. Jedynie 13 i 42 są wg mnie beżowe, ale niestety dość ciemne
|
|
|
|
|
|
#111 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Slicznie stapia sie zeskora, ladnie wykancza makijaz i co najwazniejsze-matuje na bardzo dlugo Przykladowo jesli zrobie makijaz o 7 rano to delikatnie poprawiam sie dopiero kolo 15 -16 Wiec swoje 8 godzin wytrzymuje na buzi bez problemu
|
|
|
|
|
|
#112 |
|
BAN stały
|
dzis w swietle dziennym stwierdzilam ze kolor 41 jest jasniejszy od 13 rózowe? nie zauwazylam ale 42 jest fajny, czy dosc ciemny?no niby troche
|
|
|
|
|
#113 |
|
Raczkowanie
|
Przekonałyście mnie
jutro biegnę po Creme Puff, wczoraj cały dzień przeszukiwałam KWC i nie trafiłam na ten wątek, kupiłam Dream Matt`a - dziś nałożyłam.... beznadzieja liczę, że tym razem trafię albo chociaż w połączeniu będzie jakoś w miarę fajnie
|
|
|
|
|
#114 |
|
Zakorzenienie
|
Nie dziwie sie bo Dream Matte jest (dla mnie) totalnąporażką. Creme Puff jest calkiem inny. Mysle, ze bedziesz zadowolona
|
|
|
|
|
#115 |
|
BAN stały
|
dla mnie dream matt jest bardzo dobry...a najlepszy na zimę
creme puff i mat mousse kupuje na przemian- tylko ze puff 2 raz na rok, a maybelline jeden ,wlasnie dzis kupialam i to i to-max factr korektor,wczoraj creme puff a dzis matt mousse
|
|
|
|
|
#116 |
|
Raczkowanie
|
Mnie też przekonałyście
Dzisiaj idę pooglądać je do drogerii, ale pewnie i tak zaryzykuję i zamówię na allegro odcień Truly Fair.
|
|
|
|
|
#117 |
|
BAN stały
|
ja mam obecnie 41,13 i 5 i najciemniejsza jest 5
|
|
|
|
|
#118 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A więc z tych wszystkich najjaśniejszy jest odcień 41? |
|
|
|
|
|
#119 |
|
BAN stały
|
Nie wiem dlaczego,ale odcien 41 dopasowuje sie do moje cery i nie widze roznicy miedzy twarza a szyja
|
|
|
|
|
#120 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, Revlon kryje mocniej niz MF LP
A Ivory to tkai czysty beżyk - bez typowej żółci ani różu sliczny jest ![]() Hmmm... to mowicie ze 41 jest jasniejsze niz 5? A to dziwne, bo wszedzie na zdjeciach widac ze 5 jest najjasniejszy
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Makijaż - pytania do wizażystki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:44.

?

Ten puder jest rewelacyjny

Dlatego radzę stosowac cos jeszcz np. podklad max factor i creme puff jako końcówkę...