![]() |
#91 |
Zakorzenienie
|
Dot.: skończyłam studia i jestem bezrobotna
A ja się zgadzam z Reną. Zwykle różne posty interpretujemy inaczej, ale tu akurat widzę zgodność
![]() madzia.a - nie obraź się (i nie krzycz), ale z takim podejściem jakie prezentujesz obecnie, ciężko będzie Ci znaleźć pracę, a zakładania działalności własnej już Ci teraz nie polecam. Wydaje mi się, że dobry pracownik powinien przede wszystkim z pasją podchodzić do wykonywania obowiązków, ale być też osobą, z którą _chce_ się współpracować. Nie wiem na ile to, co piszesz na forum, prezentujesz także w życiu. Jeśli jednak również na co dzień tak łatwo wpadasz w gniew, kalkulujesz na zasadzie "odbębniłam, więc teraz mi się należy" i podnosisz głos, to nie wróżę Ci sukcesów ![]() Co do własnej działalności - żeby z nią ruszyć, trzeba mieć oczywiście wiarę i chęć działania, ale również wypadałoby mieć w sobie sporo pokory. Własna firma to przede wszystkim mnóstwo pracy, budowanie wszystkiego od podstaw. Również kontakty z ludźmi, na początku głównie z urzędnikami (a czasy, kiedy robienie awantur urzędnikom mogło odnieść jakikolwiek skutek, mamy już za sobą). Cierpliwość, pokora, ciężka praca - a pieniądze na początku też wcale nie kolosalne. Jak będziesz mi odpisywać, to proszę o rozważne korzystanie z wykrzykników. Naprawdę koszmarnie czyta się posty, w których każde zdanie jest zakończone "!!!!!". Jest to do bólu nieprzyjemne. Napisz, co uważasz za stosowne, ale "powiedz" to, a nie "wykrzycz".
![]() |
#92 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mimo wszystko, jesli na studia idzie sie dla kasy, to lepiej isc na politechnike po ktorej zwykle praca jest, nizli na byznes&zarzadzanie i plakac, ze pracy nie ma. ![]()
![]() |
![]() |
#93 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Studiuje na wydziale zarządzania, ale moja specjalnosc jest związana z finansami, moj TZ tez studiuje na wydziale zarzadzania, ale jego specjalnosc jest związana ze statystyka i ekonometrią. Dostałam w piatek prace, moj TZ czeka na odpowiedź ![]() na zarzadzaniu mozesz miec logistykę, rachunkowość zarzadcza. Nie wiem dlaczego ludzie obierają zarzadzanie za mało istotny kierunek.. podkreslam wsyztsko zalezy do specjalności, na pewno biznesmenów i marketingowcow jest dużo, ale logistyk czy analityk finansowy ![]() Poza tym zalezy też jaka to uczelnia, bo taka jak ojca rydzyka ... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam wrazenie, ze tlumaczenie ludziom czy sobie poradza czy nie jest takie dosc typowe dla polskiej mentalnosci. I prywatnie bardzo tego nie lubie. Zwlaszcza, ze ferowanie takich wyrokow przychodzi ludziom zbyt latwo, pochopnie i zazwyczaj - jak sama zreszta przyznajesz - sluzy bardziej osiagnieciu okreslonego efektu niz jest wnioskiem opartym na dlugoterminowej analizie. Tym samym - jest proba MANIPULACJI poprzez jawne deprymowanie. I owszem moze dodac wiatru skrzydlom, ale nie zapominajmy, ze celem nie bedzie podniesienie wlasnych uzdolnien, a udowodnienie, ze jednak te uzdolnienia istnieja. W krotkim terminie, wiec mozemy obserwowac jakis sukces, a w dlugim... no wlasnie, czy ktos z Was widzial, co sie dzieje z ludzmi dlugoterminowo poddawanymi takim technikom motywacyjnym? Cytat:
Sa bardzo zalezne. Nadanie komus/czemus odrebnej formy prawnej nie gwarantuje w zaden sposob pelnej decyzyjnosci. Do czego zreszta mali przedsiebiorcy (small business) nie zwykle rzadko sie przyznaja. Wrecz bym rzekla, ze obserwuje tu naprawde duza wytrwalosc. Zaskakuja mnie ludzie, ktorzy potrafia przez 5 lat, bez zadnych dodatkowych motywacji wytrwac na niedochodowym etapie zycia tylko i wylacznie w nadziei przyszlych dochodow. Jakze wielka to musiala byc wiara w przyszle powodzenie. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ale nie sądzę też, by autorka wątku studiowała tylko dlatego, że liczyła na profity. Chyba raczej dało o sobie znać rozżalenie obecną sytuacją, przypomnienie sobie ciężkich egzaminów, kolokwiów (które raczej nigdy przyjemnością nie są ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 | |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
Cytat:
Teraz moja sytuacja finansowa nie wygląda najlepiej. Zaczyna mi już brakować pomysłów na szukanie pracy (odpowiedziałam na kilkadziesiąt ofert, wysyłałam cv do firm, jeżdziłam do nich osobiście, chodze do urzędu pracy... i nic) Zaczynam tracić wiare w siebie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Madziu, większość osób tu już od dawna radzi Ci o pomyśleniu nad własną działalnością. Ty to sukcesywnie ignorujesz. A może faktycznie warto o tym pomyśleć? I nie trać wiary w siebie. Trudności miną.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Madziu nie załamuj się, na pewno coś znajdziesz, zacznij robić cokolwiek, najgorzej jest tkwić w marazmie. Nie wiem skąd niektóre dziewczyny wiedzą o Tobie tyle, by wydawać wyroki, czy sobie poradzisz czy nie (na podstawie kilku postów, napisanych pod wpływem emocji ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Przyczajenie
|
Z punktu widzenia współczesnego pracodawcy studia są bezwartościowe,
a dyplom jest tylko kawałkiem papieru. Liczą się umiejętności zdobyte podczas studiowania (niekoniecznie te związane z kierunkiem studiów). Proponuje zabawę w zdystansowanie się i zmianę perspektywy. Pracownik jest produktem na rynku pracy. Sprzedaje się go tak samo jak każdy inny produkt: 1. Znaleźć grupę docelową Czyli wybór branży, rodzaju pracy itp gdzie nasze umiejętności mogą się przydać najbardziej. Może to być po prostu "praca biurowa". 2. Zadbać, żeby spełniał jej potrzeby co wiemy o skutecznej organizacji czasu? jakie mamy w ty względzie doświadczenie (dobre i złe)? potrafimy pracować w zespole? czy potrafimy kierować małym zespołem? jak wybrniemy z rozmowy z trudnym klientem? znamy choć trochę branże? To wszystko tworzy naszą wartość. Przeliczalną na pensje. Warto nad sobą pracować. 3. Pokazać potencjalne korzyści (nie cechy!) Pracodawca nie zatrudnia po to, żeby nam płacić tylko po to, żeby na nas zarobić. Zaoszczędzony czas to też zarobek, nawet cenniejszy od pieniędzy. Zwracam uwagę, że pracownik, który dostaje na rękę 1,5 tysiąca złotych na umowę o prace, w praktyce kosztuje pracodawce ponad 3. Dla małej firmy, np. biura rachunkowego obsługującego 50 klientów to niebagatelna kwota. Trzeba pokazać/udowodnić, że da się na nas 'zarobić'. Wracamy do listy z pkt. 2 i dopasowujemy do realiów danej firmy. W biznesie, pracy, życiu towarzyskim warto szukać relacji korzystnych dla obu stron. Na dłuższą metę procentuje. Trzeba budować swoją wartość bo alternatywą jest sprzedawanie swojego czasu (nadgodziny, praca w nocy) lub zdrowia (praca w trudnych warunkach), żeby mieć za co się utrzymać. Czasem warto podjąć gorzej płatną pracę ale koniecznie zadając dwa pytania: - ile zarabiają starsi pracownicy - kiedy będę mógł się starać o podwyżkę Czasem może to być uzasadnione od sytuacji firmy, czasem od naszych wyników czy umiejętności ale trzeba wiedzieć na czym się stoi. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Handel ludzmi w Polsce jest zakazany i nosi znamiona przestepstwa. A coz takiego ta praca biurowa? ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Z doswiadczenia wiem, ze od firm z takim podejsciem do ludzi trzeba sie trzymac naprawde z dala. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
Zakorzenienie
|
Rena popieram- ostatnio miałam przyjemnośc pojśc na rozmowe w sprawie pracy i wyszedł kierownik w bluzce z czegos ala satyna i jeszcze zgieta. Zaczal nawijac jaka to firma super i w ogole. Ze maja unikatowy system oceniania- czyli pracownicy siebie nawzajem, a potem on to ocenia. I ciagle mówł " w gole"
I tez gadki: - musi sie pani wykazać, bo pracownik kosztuje - jak sie pani wykaze pomyslimy o premii - w ogole rozwoj firmy zalezy od pani Co zrobiłąm- podziekowałam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 |
Zakorzenienie
|
Lemoorka ja moge dlugo o takich.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Zakorzenienie
|
Ja z doświadczenia tylko o jednym pracodawcy, który dał mi taka szkołę, że od razu nauczyłam się asertywności (zaczynając pracę u tej osoby trochę mi było głupio np. negocjować warunki umowy, a pod koniec potrafiłam zagrozić skargą do PIP-u, jesli nie dostanę wypłaty). Ale ten typ ktory opisała Lemoorka to cwaniak, który chce, aby pracownik za najniższą pensje harował jak wół w nadziei na oczekiwaną premię. Premia nie nadejdzie, pracownik w końcu się zwolni, ale co zarobił i zyskał dla firmy - to firma korzysta, nie pracownik.
![]() |
#104 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() madzia.a - jesli temat ciebie interesuje mozesz zrobic doktorat czy studia podyplomowe albo uzupelnic swoja wiedze o nowe kompetencje, niekoniecznie bezposrednio zwiazane z tematem. Co najwazniejsze - sprobowac szukac poza rodzinnym miastem. Jesli nie ma zapotrzebowania na absolwentow twojego kierunku, by znalesc prace, musisz byc po prostu lepsza niz inni z twojej branzy.
![]() |
![]() |
#105 |
Zakorzenienie
|
Wracajac do tematu watku.
Jednak parametry takie jak wynagrodzenie i zakres obowiazkow, to jeszcze nie wszystko. Mozna zarabiac satysfakcjonujaca kwote (w danym momencie zycia), miec stanowisko zgodnie z wyksztalceniem, wczesniejszymi doswiadczeniami oraz zyciowymi ambicjami. I mimo to, ta praca moze byc koszmarem. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#106 | |||||
Przyczajenie
|
Cytat:
Przecież znaczna część ludzi po studiach nie jest przygotowana do zawodu.. Cytat:
Zresztą, można też na poważnie. Oferując swój czas i umiejętności firmie w określonych godzinach, za określonym wynagrodzeniem niejako sprzedajesz siebie, a przynajmniej jakiś kawałek swojego życia. Można to nazwać handlem. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Praca nie jest relacją jednostronną FIRMA-----pensja---->PRACOWNIK Zdrowy układ to układ korzystny dla obu stron. Czym większa wartość pracownika dla pracodawcy tym więcej może on otrzymać w zamian. Taki był sens mojego poprzedniego postu. Nie wiem w jakim świecie żyjesz ale nie w moim. Studia nie są w ogóle potrzebne jeżeli ma się solidne doświadczenie w danym zawodzie. Dotyczy to w szczególności branży IT. Prawniczej nie ale jest to jeden z nielicznych wyjątków. |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Zadomowienie
|
Przebrnęłam przez cały watek - przyznaję się omiotłam wzrokiem tylko te wypowiedzi o pracy w Prowidencie i im podobnym, resztę dokładnie przeczytałam!
I powiem coś ale proszę na mnie nie krzyczeć i się nie obrażać!!! W dzisiejszych czasach sam magister to znaczy tyle co 15 lat temu matura!! Teraz KAŻDY ma wyższe - jak nie licencjata to magistra. I to dzięki prywatnym uczelniom. Nie żebym coś przeciwko nim miała bo sama skończyłam jedną z nich. Ogólnie mam skończone 3 kierunki studiów: mgr na państwowej uczelni - studia z zamiłowania i pasji jednak wiem że to mi pieniędzy nie przyniesie bo nie mam warunków na to... choć może kiedyś jak wygram w totka to zrealizuję swoje wielkie marzenie. Drugie licencjacko-menadżerskie na prywatnej uczelni i jeszcze podyplomowe na uczelni państwowej. I co?? I tylko dzięki temu że robiłam to jednocześnie potrafię się zorganizować, studiowałam rok dziennie, na 2 roku zaczęłam studia wieczorowe, które były powiązane z tymi dziennymi w pewnym stopniu, tak sobie zorganizowałam czas że na uczelni spędzałam 3 dni w tygodniu ale od rana do wieczora i w pozostałe dno zapie****** na kasie w TESCO. Studia wieczorowe były dwuletnie i zaraz po ich zakończeniu zaczęłam zaoczne na prywatnej uczelni. Po półroczu musiałam odbyć praktyki zawodowe i dzięki nim sprawdziłam się jako pracownik i mnie tam zostawili. Zarabiałam niewiele bo byłam na pół etetu, ale dzięki temu usamodzielniłam się na tyle że nie musiałam brać już w ogóle siano od rodziców na życie i wynajem pokoju, co prawda na szkołę już mi nie starczyło ale i tak byłam z siebie dumna że nie biorę na resztę wydatków. Tak zdobyłam doświadczenia zawodowe i na to patrzą potencjalni pracodawcy ale wiem też że muszę robić z sobą coś dalej - kursy, szkolenia , może kolejne studia podyplomowe. Chcę popracować jeszcze parę lat u kogoś a za 6-7 lat będę miała swój interes i to jest mój cel! Ktoś wcześniej napisał że bankowiec to słowo worek - ma wiele racji, a bankowców i to najczęściej po finansach i rachunkowości czy bankowości jest najwięcej, moje dwie byłe współlokatorki były właśnie po finansach i co? Szukały pracy obie przez pół roku, później zdecydowały się na niosko płatną pracę w bankach po 600zł i porobiły specjalizacje dodatkowe - podatki i cos związanego z bezpieczeństwem informatycznym w bankach- dopiero po tym znalazły naprawdę dobre posady. Więc życzę wytrwałości i powodzenia.
ALBUMY Zarobiona mama pracująca ![]() Tylko nudne kobiety mają nieskazitelnie czyste domy. Przez pierwsze dwa lata uczysz dzieci chodzić i mówić a przez następne szesnaście lat marzysz o tym żeby usiadły spokojnie i się zamknęły !!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Zakorzenienie
|
Nie tak znowu nielicznych. Ja np. zajmuję się funduszami unijnymi, wierz mi tu nie jest potrzebne doświadczenie, potrzebna jest wiedza. Takich przykładów jest więcej, dużo więcej. Studia dają nie tylko konkretną wiedzę czy umiejętności... one rozwijają człowieka, otwierają na świat. Nie bagatelizowałabym tego.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Papierki" sa uznawane na calym swiecie, wydawane dozywotnio ![]() Nikt nie odbiera nikomu dyplomu po 20 latach od ukonczenia edukacji. I nadal ma pelne prawo sie nim legitymowac. Jesli myslisz, ze 40-latkom, 50-latkom itp nikt nie zaglada w rubryke edukacja, to zyjesz w bledzie. To czy oni przez ten czas zdazyli sie przygotowac do zawodu zalezy tylko wylacznie od nich. Ale prawdopodobienstwo tego, ze tego nie uczynili jest znacznie nizsze, niz w przypadku ich rowiesnikow bez wyzszego wyksztalcenia. Jak to jest? ![]() Cytat:
Cytat:
Czy Ty jak robisz jakis przelew, to nie spojrzysz na jakie konto wplacasz? To co podwladny zrobi z pieniedzmi od pracodawcy, to jego prywatna sprawa. Co panstwo zrobi ze skladkami - to sprawa nas wszystkich. Cytat:
I obie strony powinny sie wzajemnie szanowac. A takze dac sobie nawzajem jakis kredyt zaufania. Po to sa rekrutacje, rozmowy, aby pracodawca mogl wybrac osobe, z ktora naprawde chce wspolpracowac. Pomylki tez sie zdarzaja - obu stronom. Jednak wg mnie mowienie pracownikowi, ze ma zarabiac na siebie - to przejaw desperacji ze strony pracodawcy. To zalezy co w tej branzy chcesz osiagnac. PS: Tak po przemysleniu - ciekawia mnie ludzie, ktorzy by przeforsowac wlasne argumenty mowia, ze czlowiek to rzecz na rynku pracy, a pozniej z ust tego samego czlowieka pada kontrargument "czy rzecz jest wazniejsza od czlowieka?". ![]() PS2: Malijan, jakie ja mam wyciagnac wnioski na temat Twoich pogladow? Ze w szkole mozna byc jeszcze czlowiekiem, a pozniej idziesz do pracy i przestajesz nim byc?? ![]() Tak jak potencjalny pracodawca bedzie analizowal projekty z poprzednich miejsc pracy, tak pokusi sie o zerkniecie takze na wyksztalcenie. I jedno i drugie bedzie oceniac merytorycznie, poniewaz, to co chcesz mu sprzedac, to Twoja wiedza, a nie cale Twoje ja ![]() Edytowane przez Rena Czas edycji: 2008-03-17 o 00:00 Powód: dopisanie PS |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 | |
|
Cytat:
![]() Jestem również zdziwiona jakie wnioski wysnuwały niektóre dziewczyny na podstawie kilku moich postów, w którym naprawde było mało informacji o mnie ![]() Dziewczyny dostałam dzisiaj dwie oferty pracy. Jedna z nich, to praca w punkcie kredytowym, w mało znanym banku na terenie placówki handlowej (marketu). Zarobek to 1160 zł netto. Jest to praca którą dobrze znam, bo pracowałam właściwie na takim stanowisku. Praca jest jednak daleko, dojeżdżałabym 3 autobusami ![]() Druga praca jest na stanowisku księgowej. Wynagrodzenie wynosi 1000 zł na czas próbny. Jednak pracodawca ma spore wymagania dot. znajomości zasad księgowania itp. a ja miałam rachunkowośc tylko na 1 i 2 roku studiów i nie mam żadnego doświadczenia w tym kierunku. Skończyłam jedynie wydział o nazwie Finanse i rachunkowość. Dlatego, też mam spore wątpliwości, czy sprostam wymaganiom mojego pracodawcy, bo moja wiedza w tej dziedzinie jest niewielka. No i teraz mam dylemat. Czy rzucać się na głęboka wode? Z drugiej strony praca w księgowosci daje duze perspektywy na przyszłośc i nawet gdyby nie została mi przedłuzona umowa, to zawsze się czegoś naucze przez te 3 miesiące i zdobęde doświadczenie a i zarobie dwa razy więcej niż na stażu. Co o tym myślicie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Zakorzenienie
|
Jeśli pracodawca zdaje sobie sprawę, że masz pewne "braki" (zapewne wyszło to podczas rozmowy kwalifikacyjnej lub wynikało z CV), to być może przewiduje możliwość wdrożenia Cię w te kwestie, co do których nie masz pełnej wiedzy. W takiej sytuacji zdecydowanie warto postawić na tę ofertę, bo dzięki pracy podczas okresu próbnego, mogłabyś podnieść swoje kwalifikacje. A jeśli byś się sprawdziła, to są szanse na przedłużenie umowy.
Natomiast jeżeli Twój pracodawca nie wie, że nie masz pojęcia o zagadnieniach, których znajomości wymaga, to lepiej byłoby się wcześniej dopytać, czy braki mogłabyś nadrobić w trakcie okresu próbnego. Nie polecałabym natomiast wyrażania zgody na podjęcie pracy i liczenie na to, że jakoś to się tam "po cichu" pouzupełnia. Pierwsza oferta pracy wydaje mi się także ciekawa - co do dojazdu, to jest to sprawa utrudniająca życie, ale do przełknięcia (co udowadnia codziennie mnóstwo osób, jeżdżących nie tylko z dwiema czy trzema przesiadkami, ale wręcz dojeżdżającymi do pracy do innego miasta). Widać, że nie jest to do końca "to" o czym marzysz, ale jeśli oferta numer dwa by przepadła (choćby z uwagi na brak pełnych kwalifikacji) to chyba lepsze jest to 1160 zł na rękę, niż nic. A szukać innej oferty nadal przecież byś mogła.
![]() |
#112 | ||
|
Cytat:
![]() Zastanawiałam się nawet czy nie zapytać się, czy mogłabym przychodzić na podszkolenie się, za darmo oczywiście. Prace mam zacząć dopiero od 1 kwietnia, czyli mam jeszcze 2 tygodnie. Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Może zastanów się po prostu na jak długo te 1160 zł na rękę by Cię jako tako satysfakcjonowało? Jeśli możesz sobie pozwolić na to, by zrezygnować z tej oferty i szukać dalej, to może zaryzykuj i szukaj.
![]() |
![]() |
#114 |
|
Prawde mówiąc trudno jest mi w tej chwili odpowiedzieć na twoje pytania, bo naprawde jest w szoku, że po dwóch miesiącach bezowocnego szukania pracy, nagle w jednym dniu mam dwie oferty.
Wydaje mi się, że bardziej korzystną ofertą jest praca na stanowisku księgowej. Rozważam zaproponowanie pracodawcy, żeby przeszkolił mnie za darmo. Bo jest to praca niedaleko mojego miejsca zamieszkania (piechotą może 25 minut) a przede wszystkim jest to zawód który ma duże perspektywy na przyszłość. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Zakorzenienie
|
W takim razie po prostu dopytaj i daj później znać, co z tego wynikło
![]()
![]() |
#116 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nigdzie w jego postach nie wyczytałam tego co Ty. A to co pogrubione to już w ogóle nie wiem skąd to wzięłaś ![]() Przecież z tego posta Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#117 |
Zakorzenienie
|
Co my o tym myslimy? To nie my bedziemy tam pracowac, tylko Ty.
Pytasz mnie czy ja przyjelabym ktoras z tych ofert? A czy ja mieszkam tam gdzie Ty? Czy ja skonczylam Twoje studia? I czy to ja mam takie cele, plany i doswiadczenia jak Ty? Czy ja wiem na co wydajesz pieniadze? Gdzie bywasz? I w koncu skad mam wiedziec, czy te przesiadki, to jedyny mozliwy sposob komunikacji? Czy masz sie do czego spieszyc po pracy do domu? Czy tez lubisz gdzies jeszcze pojsc? *** A nie mowilam, ze opis sytuacji dobrze rokuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 |
Zakorzenienie
|
dubel.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Moim zdaniem pracodawca stwierdził że się nadajesz inaczej nie zawracałby sobie w ogóle głowy rozmową z Tobą, bo innych ofert dostał pewnie coś koło setki jak nie więcej. Poza tym od tego jest okres próbny - sprawdzisz się zostaniesz ![]() Oooooo takie podejście się ceni!! Przez te 2 tygodnie sporo się dowiesz a pracodawca może się przekonać że warto inwestować w takiego pracownika jak TY! A z drugiej strony przez te 2 tygodnie jak Ci się nie spodoba lub pracodawca stwierdzi że nie podołasz zadaniom zawsze bez problemu możecie się rozstać a Ty zyskasz nowe doświadczenia - że księgowość to nie dla Ciebie.
ALBUMY Zarobiona mama pracująca ![]() Tylko nudne kobiety mają nieskazitelnie czyste domy. Przez pierwsze dwa lata uczysz dzieci chodzić i mówić a przez następne szesnaście lat marzysz o tym żeby usiadły spokojnie i się zamknęły !!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:49.